Web Analytics Made Easy - Statcounter

پخش يك برنامه تلويزيوني در دومين روز فروردين‌ماه امسال و ناديده گرفتن مردم عرب خوزستان، جرقه‌اي بود براي برگزاري تجمعات اعتراضي مردم اين شهر و برخي شهرهاي ديگر استان خوزستان؛ تجمعاتي كه باوجود تذكر شوراي نظارت بر صداوسيما به مسوولان اين سازمان و درخواست براي پوزش‌خواهي از مردم به‌علت بي‌توجهي مسئولان صداوسيما همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براي بررسي آخرين وضعيت امنيت اهواز و خوزستان به‌سراغ جواد كاظم‌نسب الباجي، نماينده اهواز در مجلس رفتيم كه در ادامه نظرات اين نماينده مجلس را مي‌خوانيم.
انگيزه اصلي معترضان اهوازي چيست؟
علت اوليه اين اعتراض‌ها يك برنامه تلويزيوني در صداوسيما بوده كه به‌نوعي اعراب خوزستان را ناديده گرفته؛ حال آنكه مردم عرب خوزستان همان مردمي هستند كه در ٨ سال جنگ تحميلي با عراق از مرزها و خاك ايران عزيز دفاع كرده و بيش از ١٦ هزار شهيد تقديم وطن كردند و در دفاع از حرمت حرمين نيز نخستين شهدا از ميان جوانان عرب و غيرعرب خوزستان بوده است.
اقوام عرب ايراني نسبت به نظام وفادار بوده و اعتقادي عميق و دروني نسبت به رهبر فقيد و همچنين رهبر فعلي دارند اما متاسفانه صداوسيما با نگرشي منفي نسبت به اين مردم، در يك برنامه تلويزيوني عملاً نماد اعراب را حذف كرد. در اين شرايط اعراب خوزستان به‌خاطر حب وطن و به اين دليل كه خودشان را باتمام وجود ايراني مي‌دانند، معترض هستند. بايد دقت كنيم كه اين اعتراض مدني با اقدامات تجزيه‌طلبانه يكسر متفاوت است. اين مردم مي‌گويند ما ايراني هستيم و ايران را دوست داريم. مي‌گويند ما را هم ببينيد.
با اين حساب، صداوسيما بايد نسبت به اين پيام مثبت از جانب اعراب خوزستان رويكرد مثبت داشته باشد و علاوه بر بازتاب شعارهاي وطن‌پرستانه آنها، روي آن مانور تبليغاتي بدهد؛ چرا چنين اقدامي نمي‌كند؟
ما هم بارها و بارها بر اين مهم تاكيد كرده و موضوع را با مسوولان صداوسيما درميان گذاشتيم و حتي به آقاي علي عسگري، رييس صداوسيما نامه نوشتيم كه از مردم عذرخواهي كنند اما تا به امروز معذرت‌خواهي نكردند و به‌جاي آن، تعداد زيادي از جوانان را بازداشت كردند.
علت بازداشت‌ها چه بوده است؟
واقعيت اين است كه همه تجمعات و اعتراضات، مدني بود و هيچ تخريبي صورت نگرفته است. تمامي اعتراض‌ها در لواي كلام بوده و كاملاً نيز كنترل‌شده است. معترضان به هيچ عنوان قصد ندارند كشور را به سمت ناآرامي برده يا كاري كنند كه به نظام لطمه وارد شود. صرفاً مي‌گويند كه ما هم ايراني هستيم و اين كشور را دوست داريم.
آخرين وضعيت بازداشتي‌ها از چه قرار است؟ آيا آماري از تعداد بازداشت‌شدگان در دست است؟
در حال حاضر بنابر اقوال مسوولان امنيتي طي روزهاي گذشته، كماكان منتظريم كه همه بازداشت‌شدگان ظرف يكي، دو روز آزاد شوند. تاكنون حدود ١٥٠ نفر از معترضان بازداشت شده‌اند كه انتظار داريم مسوولان امنيتي هرچه سريع‌تر دستور آزادي اين شهروندان را صادر كنند.
به نظر شما علت عدم پوزش‌خواهي از سوي مسوولان صداوسيما چيست؟
واقعاً نمي‌دانم. اين مسوولان صداوسيما هستند كه بايد به اين سوال پاسخ دهند كه چرا تاكنون نسبت به اين مردم شريف، ولايتمدار و شيعه، نگاهي اين‌چنين دارند. ما نمي‌خواهيم بگوييم عمدي در اين رفتار است اما وقتي مردم معترض هستند و اعتراض مدني‌شان در راستاي اعلام وطن‌پرستي و بيان و خواست اين است كه بگويند ايراني هستند و ما هم بارها فرياد زديم كه مسوولان با يك عذرخواهي، كار را تمام كنند. يك معذرت‌خواهي خالصانه در اين راستا كه اشتباهي صورت گرفته و سعي در برطرف كردن آن داريم، مشكلات را حل مي‌كرد.
عضو ناظر مجلس در شوراي نظارت بر صداوسيما اخيراً اعلام كرد كه در اين رابطه به صداوسيما تذكر داده و خواستار عذرخواهي رييس سازمان شدند. شما اقدامي نداشتيد؟
ما هم ازطريق مجمع نمايندگان خوزستان اعم از نمايندگان عرب و فارس مجمع به هيات رييسه مجلس نامه داديم و هيات رييسه مجلس، به شوراي نظارت بر صداوسيما ماموريت رسيدگي داد و قرار است در آينده نزديك در اين رابطه با حضور مسوولان رده بالاي صداوسيما تشكيل جلسه دهيم و موضوع را مورد رسيدگي قرار دهيم. برچسب ها: اهواز ، تجمعات اعتراضی ، صدا و سیما

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند

محمد باقری بنابی، نماینده بناب در مجلس با انتقاد از فروش فیلترشکن گفت: «پلتفرم‌های خارجی را در حالی فیلتر کردند که عملاً ۹۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و مشخص است چه کسانی از این فیلتر کردن سود می‌برند».

به گزارش صدای ایران و به نقل از زومیت، این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با فروش فیلترشکن‌ها به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند، گفت: «مردم هم باید بدانند سود فروش فیلترشکن‌ها به جیب چه کسانی می‌رود».

او اعمال محدودیت‌های اینترنت را به جریانی در دولت و مجلس نسبت داد: «در ایران اسلامی برای اینکه زیرساخت‌های فرهنگی را درست نکردیم، جریانی به دنبال کنترل اینترنت و سرعت آن است. این جریان در حال حاضر در دولت و مجلس حضور دارد و به خاطر اینکه بتوانند مثلاً مردم را دین‌دار نگه دارند، این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند».

باقری بنابی ادامه داد: «ما به وزیر ارتباطات تذکر داده و تذکر خواهیم داد. خصوصاً در مجلس دوازدهم اولین سؤال ما از وزیر ارتباطات درباره برنامه‌هایش برای سرعت اینترنت کشور خواهد بود. چراکه وضعیت اینترنت در کشور‌هایی مثل عراق، افغانستان و پاکستان به‌مراتب از ما بهتر است».

«یکی از سؤالات محوری ما [از وزیر ارتباطات]دربارهٔ فیلترشکن‌ها خواهد بود که دست چه کسانی است و چه کسانی از فروش آن سود می‌برند که باید برای همه شفاف شود. ما با فیلترینگ به مردم یاد دادیم که علاوه بر فضای مجازی، در جا‌های دیگر هم می‌توانید خلاف کنید. «نماینده بناب تأسیس دفاتر و مراکز پلتفرم‌های خارجی را در داخل کشور ناممکن دانست و تأکید کرد: «با توجه به تحریم‌ها امکان انجام دادن این کار وجود ندارد و هیچ‌وقت این اتفاق نخواهد افتاد و باید تجدیدنظری در سیاست‌ها اعمال شود».

از اوایل پاییز ۱۴۰۱، وقتی اینستاگرام، واتس‌اپ و مجموعه‌ای از پلتفرم‌های دیگر فیلتر شدند، بازار فروش VPN‌ها رونق گرفت. در آن زمان غلامرضا نوری قزلجه، نماینده دیگر مجلس با انتقاد از این وضع گفته بود: «فیلتر شدن پلتفرم‌هایی، چون اینستاگرام جز اینکه بازار را برای فروش فیلترشکن‌ها و VPN‌ها باز کند، کاری نمی‌کند.»

مرداد پارسال هم از مجلس خبر رسید که طرحی برای تحقیق و تفحص بر این بازار در جریان است. در آن زمان جواد نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در حرف‌هایی مشابه گفته‌های امروزِ نماینده بناب گفته بود که باید مشخص شود «چه کسی و چه کسانی از فروش این فیلترشکن‌ها سود می‌برند».


دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • افزایش آمار بازداشت معترضان در دانشگاه‌های آمریکا
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است