Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@00:41:20 GMT

مردم‌محوری و اصلاح‌گری از اصول اندیشه‌های سعدی است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۶۸۱۱۱

مردم‌محوری و اصلاح‌گری از اصول اندیشه‌های سعدی است

به گزارش ایکنا؛ اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در مراسم بزرگداشت سعدی بیان کرد: مردم‌محوری و اصلاح‌گری از اصول اندیشه‌های سعدی است. استاد سخن، سعدی با تلمیح و تمثیل در مناسبت‌های حکومت ورزی ورود می‌کند.

وی در مراسم بزرگداشت سعدی، فارس را قطب فرهنگ و ادب ایران دانست و گفت: بزرگانی همچون حافظ و سعدی که در این سرزمین زیسته‌اند آثاری از خود بر جای گذاشته‌اند که مایه فخر ایرانیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعدی افصح‌المتکلمین و شاعر نامدار ایران از سده هفتم تا همه دوران‌هاست و تا همیشه برای زبان فارسی و هویت ایرانی بر جای خواهد ماند.

مشاور رئیس جمهور با اشاره به دوران تحصیل و تلمذ سعدی در نظامیه بغداد گفت: درآمیختن نظم و نثر و مضامین عاشقانه و عارفانه و نقل داستان، همه نشان از تعلیمات کم‌نظیر وی دارد، اما نگاه و قلم نقاد او نسبت به اجتماع، او را از معلمانش همچون غزالی متمایز می‌کند.

وی ادامه داد: نگارش سعدی با آزاداندیشی همراه است و حتی در مدحیاتش به جای اغراق در مدایح به پند و اندرز حاکمان همواره می‌پردازد و آنها را متوجه می‌کند که در حکومت‌داری باید عدالت و تدبیر خردورزانه را به کار بندند و از آنها گریزی نداشته باشند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه سوگیری‌های سعدی در مدایحش بسیار هوشمندانه است، تصریح کرد: وی دو نفر از اتابکان و برادران جوینی را می‌ستاید و در مدح آن‌ها نیز از نصیحت کناره نمی‌گیرد. سعدی بیش و پیش از همه استاد سخن است و در دنیای معنا تصویری ناب از معلم اخلاق را نمایان کرده است.

وی با اشاره به عناوین باب‌های آثار تعلیمی سعدی همچون عدل و تدبیر و رأی، احسان، تواضع، قناعت، شکر، سیرت پادشاهان، اخلاق درویشان، فواید خاموشی و تربیت، گفت: موشکافی هنر و اندیشه وی تلاش سالیانی می‌طلبد و خوانش آثار سعدی باید همواره  وجود داشته باشد.

بروجردی با تاکید بر نگاه سعدی به جامعه و حکومت‌داری تصریح کرد: وی با تلمیح و تمثیل در مناسبت‌های حکومتی ورود می‌کند. امروز نیز می‌توان از آثار و اندیشه‌های سعدی در حوزه مردم‌محوری و حضور رضایتمندانه مردم در ساخت قدرت و ساختار حکومت استفاده کرد.

وی افزود: بوستان سعدی نگاهی آرمان‌گرایانه دارد، در بوستان افراد به گونه‌ای تصویر می‌شوند که باید باشند و نگاه سعدی به  شیوه‌های اصلاح کشورداری است. عصر سعدی مقارن با دوران ایلخانان مغول است و اتابکان نیز مشی استبدادی داشتند، سعدی در آن دوره ساختار حاکم را هنرمندانه نقد می‌کند. در تعالیم سعدی به اهل حکومت تأکید می‌شود که باید خاطرنگه‌دار درویشان باشند، چرا که آنان پشت و پناه کشور به شمار می‌آیند.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: فساد و اشرافی‌گری دست‌اندرکاران حکومتی نیز مورد نقد سعدی قرار می‌گیرد. از دیگر شیوه‌های تعلیم این شاعر تشویق و تنبیه توأمان حاکمان است، به نحوی که دادگران را مورد لطف و ستمگران را مورد شماتت قرار می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۸۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم

حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز پیروزی مجاهدین در افغانستان اعلام کرد برای حفظ دستاوردهای جهاد مردم این کشور تلاش می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت 8 ثور/اردیبهشت، سالروز پیروزی مجاهدین بر حکومت کمونیستی در افغانستان نوشت «سی و دومین سال پیش در چنین روزی، پس از 14 سال مبارزه پدیده شوم کمونیسم و در کنار آن شوروی در کشور ما شکست خورد و ملت مجاهد افغان توانست آخرین اداره کمونیستی را سرنگون و کشور را به گونه کامل آزاد سازد».

بیانیه افزود: «هشتم ثور 1371 هـ ش روز کامیابی و آزادی مردم افغانستان است که قربانی‌های ملت مجاهد نتیجه داد و مردم و کشور ما از شر هیولای کمونیسم نجات یافتند».

حکومت طالبان همچنین در این بیانیه کودتای کمونیستی 7 ثور در سال 1357 را نیز روز سیاه افغانستان نامید و تأکید کرد: «کشور ما پس از 20 سال جهاد از یک اشغال دیگر نیز آزاد شد و نظام اسلامی برقرار گردید، بنابراین امارت اسلامی با تمام توان تلاش می‌کند تا  ثمره قربانی‌ها و مبارزات چندین ساله ملت ما یکبار دیگر ضایع نگردد و نظام اسلامی را که آرمان شهدا است، به گونه کامل نافذ می‌کند».

گزارش تسنیم| «هشتم ثور»؛ شیرینی که با اختلاف به کام مردم افغانستان تلخ شد«8 ثور» روزی پر افتخار در تاریخ افغانستان

کودتای هفتم اردیبهشت توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان منجر به روی کار آمدن حکومت کمونیستی در این کشور شد. حکومت کمونیستی که برای تحمیل عقاید الحادی و مارکسیستی بر مردم افغانستان تلاش می‌کرد، اما با واکنش جدی مردم روبه‌رو شد و رفته‌رفته قیام‌های مردمی در این کشور شکل گرفت.

وقتی نظام «داوود خان» براثر کودتای کمونیستی سقوط کرد و چپی‌ها به قدرت رسیدند، با شکل‌گیری آهسته‌آهسته مقاومت در برابر آن‌ها، سربازان روس برای حمایت از نظام دست‌نشانده‌شان وارد افغانستان شدند.

در نهایت مردم متدین افغانستان پس از 14 سال جنگ و مقاومت، حکومت کمونیستی و ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دادند و هشتم ثور سال 1371 نیروهای مجاهدین آخرین سنگر حکومت کمونیستی در کابل را تصرف کردند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مناظره‌ای در مورد حجاب
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • امروز حکومت اسرائیل منفورتر از همیشه است
  • دستاوردهای جهاد افغانستان را حفظ می کنیم
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است