Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین پور یکی از تاثیر گذارترین شاعران دوره انقلاب اسلامی است. وی از جمله شاعرانی بود که در شکل گیری و استمرار فعالیت‌های واحد شعر حوزه هنری از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۶ تاثیرگذار بود. وی در آن زمان مسئول صفحه شعر هفته نامه سروش بود. اولین مجموعه شعرش با نام «دفتر آفتاب» را در سال 1363 منتشر کرد که در قالب های رباعی و دو بیتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن کتاب «تنفس صبح» را منتشر کرد. این کتاب تعدادی از غزل های این شاعر را به همراه بیست شعر نیمایی اش دربرمی گیرد. برخی به اشتباه تصور می‌کنند شعرهای نیمایی این شاعر شعر سپید است و نیمایی نیست.

بنابر این گزارش، قیصر امین پور با وجود اینکه هیچگاه شعر بی وزن نسرود، شعر سپید  را هرگز رد نکرد. وی در سال 1368 برنده جایزه نیما یوشیج با عنوان مرغ آمین شد. وی در سال 1382 عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی شد. شعرهای امین پور از نظر بلاغی ارزشمند بود و بر ظرفیت توانمندی زبان فارسی افزود. او توانست ویژگی های سبکی و بلاغی شعر کلاسیک و نیمایی را با شعرهایش تلفیق کند. یکی از عوامل موثر در برجستگی سبکی آثار قیصر امین پور، نوآوری در بلاغت و درک انتظار مخاطبان امروز از شعر است.

قیصر امین پور پیش از آنکه به عنوان شاعر کودک و نوجوان به شمار آید، در جامعه ادبی امروز به خاطر ویژگی های شعری اش شناخته شده است و شعرهای عمومی وی بیشتر از شعرهای کودکانه و نوجوانانه اش بر سر زبانهاست. از نیمه دوم دهه شصت بود که قیصر امین پور به ثبات زبان و اندیشه در شعرش دست یافت. هر چند جامعه ادبی او را به عنوان یک ادیب آکادمیک و استاد دانشگاه می شناسد، ولی حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان هنوز قیصر را از آن خود می داند. دو دفتر «به قول پرستو» و «مثل چشمه مثل رود» آوازه و شهرت خوبی دارند.

در شعر قیصر امین پور ویژگی هایی چون مضامین بکر، اندیشه های نو، زبان امروزی،گوناگونی موضوعات، تنوع وزن ریتمیک و همچنین واژه های موزون و خوش آهنگ در شعرهای کودک و نوجوانش وجود دارد. قیصر امین پور نامی آشنا در حوزه کودک و نوجوان بود. وی مانند بسیاری از شاعران در این حوزه زیاد نمی ماند و از نمونه های آثار وی در این بخش می توان به «مثل چشمه مثل رود»، «به قول پرستو»، «تنفس صبح» و «در کوچه انقلاب» اشاره کرد.

امین پور محصول تلاش فکری سالهای 57 و نسل دوم انقلاب است. او در سال 1357 زادگاهش را برای تحصیل در رشته دامپزشکی در دانشگاه تهران ترک کرد، اما پس از مدتی از این رشته انصراف داد و به رشته علوم اجتماعی نقل مکان کرد. باز هم این رشته را پس زد و در رشته موردعلاقه اش ادبیات مشغول به تحصیل شد. در همان سالها در شکل گیری حلقه هنری و اندیشه اسلامی در حوزه هنری با افرادی چون سید حسن حسینی، سلمان هراتی، حسام الدین سراج، محمدعلی محمدی، یوسفعلی میر شکاک، حسین خسروجردی و ... همکاری داشت. گروهی که بنیانگذاران جوان حوزه هنری نام گرفتند و بعدها چهره هایی چون عبدالملکیان، کاکایی، فاطمه راکعی و علیرضا قزوه نیز به آنان پیوستند. البته هشت سال بعد یعنی در سال 1366 او به همراه بسیاری از هم دوره ای هایش، از حوزه هنری خارج شد و 2 سال بعد به کمک دوستانش دفتر «شعر جوان» را راه اندازی کرد.

سید عباس سجادی، مدیرعامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران درباره قیصر امین پور می گوید: امین‌پور از نظر من انسان غریبی بود. پشت چهره همیشه خندان وی، غمی نهفته بود، زیرا این شاعر بزرگ هیچ‌گاه از درد جامعه دور نبود.

در بخشی از مقاله دکتر نظری استاد دانشگاه در خصوص امین پور آمده است: قیصر از معدود شاعرانی است که اخلاق و انصاف را در اشعارش رعایت کرده‌است. وی شاعری بوده که انقلاب را تجربه کرده ولی از شتاب زدگی در اشعارش اجتناب می‌کند، در اشعار قیصر می‌توان ظرایف و تعامل را دریافت کرد. قیصر شاعری است که ساکن آرمان شهر و سازنده آرمان شهر بود. قیصر جامعه‌ای آرمانی که عدالت در آن گسترده باشد طلب می‌کرد، آرمان شهری که پیوند میان فرد و مذهب را می‌پندارد.

مقام معظم رهبری در پیام تسلیت درگذشتشان برای قیصر امین پور نوشتند: «با اندوه و دریغ، خبر تلخ درگذشت شاعر فرزانهٔ انقلاب دکتر قیصر امین‌پور را دریافت کردم. از دست دادن او برای اینجانب و برای همهٔ اصحاب شعر و ادب، خسارت‌بار است. او شاعری خلاق و برجسته بود و همچنان به سمت قله‌های این هنر بزرگ پیش می‌رفت… او و دوستانش نخستین رویش‌های زیبا و مبارک انقلاب در عرصهٔ شعر بودند و بخش مهمی از طراوت و جلوهٔ این بوستان، مرهون ظهور و رشد آن عزیز و دیگر دوستان همراه اوست.»

از نمونه اشعار قیصر امین پور می توان به اشعار ذیل اشاره کرد:

«حرف‌های ما هنوز ناتمام…
تا نگاه می‌کنی:
وقت رفتن است
بازهم همان حکایت همیشگی
پیش از آنکه باخبر شوی
لحظهٔ عزیمت تو ناگزیر می‌شود
آی…
ای دریغ و حسرتِ همیشگی
ناگهان چقدر زود دیر می‌شود!»

وی همچنین می سراید:

«و قاف حرفِ آخرِعشق ست
آنجا که نام کوچک من
آغاز می‌شود»

 

به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر

به گزارش "ورزش سه"، بکن باوئر در ژاویه سال جاری میلادی از دنیا رفت تا بسیاری از هوداران بایرن مونیخ و تیم ملی آلمان را در سوگ و ناراحتی فرو برده باشد و حالا نوبت به ادای احترام باشگاه مونیخی به او رسیده است.

قرار است که مجسمه‌ای از این اسطوره باشگاه بایرن در مقابل ورزشگاه آلیانز آرنا نصب شود که یک و نیم برابر سایز عادی است و روی پایه‌ای به شکل الماس باوارین قرار خواهد گرفت و قرار است این مجسمه در حالتی خاص و متفاوت هم ساخته شود.

بنیاد کورت لاندائر روز یکشنبه اعلام کرد که قیصر فوتبال آلمان قرار است یادبودی در مونیخ داشته باشد. آنها پیش از این از مجسمه گرد مولر که در پانزدهم آگوست 2021 درگذشت هم رونمایی کرده بودند.

افرادی که مسئول ساخت و نصب این مجسمه هستند، به لطف تجربه‌های قبلی انتظار دارند که این پروژه حدود ۱۸ ماه به طول بینجامد. کریستین کرول یکی از اعضای این مجموعه گفت: «فرانتس کاپیتان بزرگی بود و گرد، دوستش، تاثیر بسیار مثبتی روی نسل امروز داشتند در تاریخ باشگاه بزرگ ما را به نسل بعدی سپردند.»

یان کریستین درسن، مدیر باشگاه بایرن مونیخ، پیش از این در اواخر ژانویه گفته بود: «اگر به جایگاه مجسمه افتخاری مولر در ورودی ورزشگاه نگاه کنید، متوجه خواهید شد که فرانتس هم به خوبی در آنجا جای می‌گیرد.»

بکن باوئر و مولر موفق شدند در سال ۱۹۷۴ قهرمانی در جام جهانی را تجربه کنند. او همچنین به عنوان سرمربی تیم ملی آلمان در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا موفق به تکرار این افتخار شد. کرول در ادامه اضافه کرد: «دوست داریم از این فرصت برای تشکر از خانواده او و باشگاه بایرن مونیخ برای اعتماد و حمایتی که در پروژه جدید به ما داشتند استفاده کنیم! بیایید دوباره با هم این پروژه را پیش ببریم! برای قیصر و برای ریشه دواندن تاریخ مقابل ورزشگاه‌مان.»

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر
  • اسامی داوران مرحله استانی اعلام شد/ داورانی از جنس هنر و تجربه
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است