Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:45:25 GMT

سرانه بالای تولید زباله یزدی‌ها نگران‌کننده است

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۹۰۷۲۵

سرانه بالای تولید زباله یزدی‌ها نگران‌کننده است

معاون محیط طبیعی اداره کل محیط‌زیست استان یزد ضمن گرامیداشت روز زمین پاک، گفت: هر یزدی روزانه حدود 600 گرم زباله تولید می‌کند که این رقم نسبت به استاندارد دنیا، زیاد و نگران‌کننده است.

حسن اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، متوسط تولید زباله در دنیا به ازای هر نفر را 400 گرم خواند و گفت: تولید حدود 600 گرم زباله در روز از سوی مردم یزد بسیار بالا و نگران‌کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیشتر این زباله‌های تولیدی قابل تفکیک شدن نیستند و بعد از آلودگی از یکدیگر جدا می‌شوند لذا تولید بیش از حد این زباله‌ها یک معضل است که باید قوانین مربوطه در این زمینه جدی‌تر اعمال شوند.

اکبری در رابطه با اهمیت گرامیداشت روز زمین پاک، بیان کرد: این روز می‌تواند بهانه‌ای برای نمادین کردن فرهنگ تولید کمتر زباله و اهتمام به تفکیک آن باشد چرا که طبیعت یک ظرفیت مشخصی برای نگهداری و بازیافت زباله دارد و تولید بیش از حد زباله می‌تواند منجر به آلودگی و نابودی طبعیت شود.

این مسئول با تاکید بر این که هیچ اقدامی در رابطه با حفظ طبیعت و مقابله با تولید بیش از حد زباله موثرتر از فرهنگ‌سازی نیست، در این باره خاطرنشان کرد: قطعاً مدیریت همه افراد جامعه در این رابطه غیرممکن است و هرکسی باید خود را مدیریت کند که البته این مدیریت در مورد تولیدکنندگان عمده زباله مانند کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها و دیگر بخش‌های مرتبط اهمیت بیشتری دارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه استانداری نیز با  ارسال دعوت‌نامه‌ای در زمینه فرهنگ‌سازی، همکاری سایر بخش‌ها و ارگان‌ها در زمینه حفظ محیط زیست را خواستار شده است، ضمن این که در عین حال همکاری دهیارها و شوراها و مدارس نیز در این زمینه می‌تواند بسیار موثر واقع شود.

اکبری در مورد تاریخچه روز جهانی زمین پاک نیز بیان کرد: این روز یک فعالیت نمادین در راستای حفظ سیاره‌ای است که همه انسان‌ها روی آن زندگی می کنند و به آن نیاز دارند.

وی ادامه داد: این روز حدود 45 سال پیش توسط یک مبلغ دینی به سازمان یونسکو پیشنهاد و تایید شد تا هر ساله بر مبنای یک شعار جهانی، اهداف اصلی در زمینه محیط زیست، فرهنگ سازی و آگاهی داده شود.

این مسئول شعار جهانی زمین پاک در سال جاری را پایان آلودگی پلاستیک دانست و افزود: شعار ملی این روز «نه به کیسه‌های پلاستیکی» است که نشان دهنده افزایش زباله‌های پلاستیکی در سطح جهان به خصوص تفرجگاه‌ها، جاده‌ها و اماکن طبیعی است که نیازمند فرهنگ‌سازی دارد.

وی در مورد برنامه‌های استان در این روز نیز گفت: به همین مناسبت رایزنی‌هایی با اداره راهنمایی و رانندگی یزد صورت گرفت تا با جدیت بیشتری نسبت به انداختن زباله از خودرو به بیرون برخورد شود.

اکبری پاک‌سازی منطقه شیرکوه و چشمه غربالبیز از سوی انجمن‌های زیست محیطی و اعضای اداره محیط‌زیست استان و رایگان بودن بازدید از تمام موزه‌های استان در هفته جاری را  از دیگر برنامه‌های روز زمین پاک در استان ذکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از دپوی سیب زمینی در انبارها خبر داد و گفت: علی رغم افزایش هزینه های تولید، کشاورزان سیب زمینی کار بدلیل مازاد تولید با زیان روبرو هستند.

به گفته او، با توجه به افزایش هزینه های کارگری، حمل و نقل، بذر، دنباله بندها و ... قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان است، درحالیکه کشاورزان در فروش با زیان ۵ تا ۶ هزارتومانی روبرو هستند.

نیازی سرانه مصرف سیب زمینی را ۴۵ تا ۴۶ کیلو اعلام کرد و افزود: بنابر آمار سالانه ۳ میلیون و ۴۰۰ تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی بدون احتساب صنایع مورد نیاز است.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، گفت: بنابر آمار بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید شده که این میزان مازاد بر نیاز کشور است.

او گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر شد چراکه صادرات سیب زمینی مازاد تنها راهکار تنظیم بازار و جلوگیری از زیان کشاورزان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • مشعل المپیک در فرانسه تحریم شد
  • مشعل المپیک درفرانسه تحریم شد