Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

آمار منتشر شده توسط شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نشان می‌دهد با وجود ایجاد حواشی و پیدایش رقیب‌های جدید، تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پیشین ۱۲ درصد رشد داشته و به ۴۲۶ هزار و ۶۸۴ سورتی رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عبور هواپیماها از آسمان کشور یکی از راه‌های کسب درآمد صنعت هوانوردی و به طور خاص شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مقررات بین‌المللی هر پرواز عبوری از آسمان کشور بر اساس میزان ماندکاری در آسمان و وزن هواپیما مکلف است مبلغی را به شرکت فرودگاه‌ها بپردازد. اطلاعات کلیه طرحهای پروازی توسط سیستم عوارض عبوری پردازش شده و با کمک دادههای دریافتی از مرکزکنترل و با نسبتی از وزن هواپیما و مسافت طی شده بر روی فضای ایران، مقدار عوارض آن محاسبه می‌شود. بنابراین افزایش تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشور به معنای افزایش درآمد ارزی ایران خواهد بود.

در سال‌های اخیر عوامل بسیاری باعث شده‌اند که آسمان ایران پررونق باشد. از طرفی در فضای به وجود آمده پس از برجام و با افزایش سطح تعاملات بین‌المللی، ایران به یکی از گذرگاه‌های اصلی پروازی برای پروازهای شرق به غرب و شمال به جنوب شده است. از سوی دیگر تحولات منطقه‌ای و بسته شدن فضای سایر کشورها موجب شده استفاده از آسمان ایران بیش از پیش رونق بگیرد. جنگ داخلی اوکرایین و سرنگونی پرواز شماره ۱۷ هواپیمایی مالزی بر فراز این کشور باعث شد ایرلاین‌های در پروازهای آسیا به اروپا به سراغ مسیرهای جایگزین بروند که آسمان ایران نیز بخشی از این مسیرها بود. جنگ داخلی در عراق نیز بسیاری از پروازهای عبوری از آسمان این کشور را به سمت ایران سوق داد. نهایتا بحران در رابطه قطر و کشورهای عربی و بسته شدن آسمان این کشورها بر روی قطرایرویز افزایش عبور از آسمان ایران را رقم زد. همه این مسائل سبب شد سال گذشته، سال خوبی برای شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران باشد، به طوری که بر اساس برخی برآوردها تنها پروازهای قطری بر فراز ایران به صورت ماهانه ۵۱ میلیارد تومان برای ایران به ارمغان داشتند.

اما ماجرا به اینجا ختم نشد. سال گذشته با پایان یافتن جنگ در عراق، این کشور موفق شد آسمان خود را مجددا بر روی پروازهای خارجی باز کند. از سوی دیگر این کشور با ارائه تخفیف در محاسبه هزینه پروازهای عبوری، سعی کرد تا سهم از دست رفته خود از این بازار را به دست آورد. نتیجه انتقال برخی از پروازها از آسمان ایران به عراق بود. به طوری که هواپیمایی امارات اعلام کرد پروازهای اروپایی خود را از آسمان کویت و عراق انجام می‌دهد. این اتفاقات باعث شد نگرانی‌ها از کاهش پروازهای عبوری از آسمان ایران و کاهش درآمد کشور شدت بگیرد. اما آمار در این رابطه چه می‌گوید؟

رشد پایدار ۴ ساله

رجوع به آمار منتشر شده توسط گروه آمار هوانوردی و فرودگاهی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نشان می‌دهد باوجود تمام حواشی ایجاد شده تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ رشد داشته است و این رشد تقریبا در تمام ماه‌ها پایدار بوده است. 

بر اساس آمار، تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران در سال ۱۳۹۵، ۳۸۲ هزار و ۱۶۲ سورتی بوده که این تعداد در سال ۱۳۹۶ با ۱۱ درصد رشد به ۴۲۶ هزار و ۶۸۴ سورتی رسیده است. همچنین می‌توان دید که تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران در تمام ماه‌های سال ۹۶ به غیر از اسفند، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد داشته‌اند. در اسفند ۱۳۹۶ تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران با کاهش ۵.۸ درصدی از ۳۱ هزار و ۹۹۳ سورتی به ۳۰ هزار و ۱۲۶ سورتی رسیده است.

گفتنی است تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران در سال ۱۳۹۳ بارشد ۵۳ درصدی روبرو شد و این رشد در سال‌های ۹۴ و ۹۵ به ترتیب با ۲۷ درصد و ۱۱ درصد افزایش ادامه داشته است. به این ترتیب رشد پروازهای عبوری در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ با افزایش مواجه بوده است.

ماه سال ۱۳۹۵ سال ۱۳۹۶ فروردین ۳۱۹۴۸ ۳۳۱۵۱ اردیبهشت ۳۱۹۰۲ ۳۱۲۹۴ خرداد ۳۰۶۲۷ ۳۳۸۴۸ تیر ۳۲۳۰۳ ۳۸۸۵۶ مرداد ۳۳۰۵۴ ۳۹۴۴۹ شهریور ۳۳۲۳۹ ۴۰۲۵۷ مهر ۳۱۶۰۸ ۳۷۹۴۶ آبان ۳۱۰۵۸ ۳۹۳۸۳ آذر ۳۱۴۸۰ ۳۷۱۷۸ دی ۳۱۸۹۸ ۳۳۷۵۴ بهمن ۳۱۰۳۲ ۳۱۴۴۱ اسفند ۳۱۹۹۳ ۳۰۱۲۶ جمع کل ۳۸۲۱۶۲ ۴۲۶۶۸۴ درصد رشد ۱۱ ۱۲

آمار پروازهای عبوری از آسمان ایران در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: شرکت فرودگاه ها آسمان ایران پروازهای عبوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۴۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است

ایسنا/خراسان شمالی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از میزبانی این استان از پرندگان مهاجر عبوری خبر داد.

محمد تقدیسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پرندگان مهاجر در راه بازگشت به عرض‌های شمالی کره زمین، مهمان شهرستان گرمه شدند. پرنده‌های مهاجر در آبگیرهای این شهرستان برای استراحت کوتاه و تجدید قوا فرود آمدند و ساکنان گرمه، با تماشای آنها، لحظاتی به‌یادماندنی را تجربه کردند.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیر موجب شده بیشتر آب‌بندهای طبیعی و بندهای خاکی شهرستان میزبان گونه‌هایی مانند فلامینگو، باکلان، چنگر، اردک سرسبز، اردک سرحنائی، اکراس سیاه، خوتکا، اگرت، ابیا، فالاروپ گردن سرخ، کاکائی صورتی، چوب پا، آبچلیک پاسرخ، حواصیل، پاشلک، گاوچرانک، بوتیمار، سلیم طوقی کوچک باشند.

وی بیان کرد: در این مدت، کشاورزان و دوستداران حیات وحش چند گونه از پرندگانی را که به‌دلیل خستگی یا وزش باد شدید در استخرهای کشاورزی گیر کرده بودند، به این اداره تحویل دادند و آنها بعد از تیمار و نگهداری، در طبیعت رهاسازی شدند.

تقدیسی از کاهش تعداد گونه‌های پرندگان مهاجر در این استان خبر داد و گفت: به علت سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه، هر سال تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند که یکی از این مناطق ایران است.

وی ادامه داد: خراسان شمالی به علت موقعیت ویژه زیستی و جغرافیایی، یکی از مکان‌هایی است که در پاییز و زمستان میزبان این پرندگان است. تعدادی از این پرنده‌ها زمستان‌گذران هستند و تمام دوره سرما را در این استان سپری می‌کنند و بعد از پایان سرما، وقتی شرایط برای ادامه حیات فراهم شد، به سرزمین اصلی خود باز می‌گردند.

وی بیان کرد: تعدادی از این پرنده‌ها عبوری‌اند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاه‌های این استان سپری می‌کنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: در سرشماری سال ۱۴۰۱ در ۱۰ سایت این استان ۲۳ گونه با جمعیت ۵۵۴۱ قطعه شناسایی شدند. بیشترین فراوانی در گونه اردک سرسبز، باکلان کوچک، خوتکا، چنگر معمولی دیده شد. کمترین گونه مشاهده‌شده در سال گذشته آنقوت، بوتیمار، لک‌لک سیاه بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد گونه‌های مشاهده‌شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر بود، گفت: در دو سال گذشته ۲۵ گونه با ۶۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در این استان دیده شده‌اند.

وی تاکید کرد: خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم دلایل اصلی کاهش گونه‌های این پرنده‌ها بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • انتقال ۱۵۰ کیلو شیشه با کامیون ناکام ماند
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • رسم نادرست تیراندازی در عروسی پرواز‌های یک استان را لغو کرد!
  • پلمپ تالاری که باعث لغو پروازهای یک فرودگاه در ایران شد!
  • شلیک‌های هوایی پرواز‌های خرم آباد را لغو کرد
  • پلمپ تالاری که باعث لغو پروازهای یک فرودگاه در ایران شد! + جزئیات
  • دادستان مرکز لرستان: تیراندازی در عروسی پرواز‌های خرم‌آباد را لغو کرد
  • سوپرمن شدن پس از پرسپولیس/ استقلال زیر آسمان آبی شهر
  • افزایش پروازهای فرودگاه شهدای خوی به ۳ روز در هفته