Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@07:33:08 GMT

پایگاه جامع الاحادیث در قم رونمایی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۹۵۹۳۵

پایگاه جامع الاحادیث در قم رونمایی می‌شود

قم - مدیر گروه حدیث مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور از رونمایی پایگاه جامع الاحادیث با قابلیت دسترسی به ۴۰۰ هزار حدیث با حضور آیت الله خاتمی در قم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین بهرامی بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پایگاه جامع الاحادیث به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور پس از سه دهه تلاش فعالان عرصه‌های علمی و پژوهشی و همچنین فنی آماده عرضه به محققان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به زمان رونمایی از پایگاه جامع الاحادیث بیان داشت: این پایگاه روایی، پنجشنبه هفته جاری با حضور آیت الله سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری در قم رونمایی خواهد شد.

مدیر گروه حدیث مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور بیان داشت: در پایگاه جامع الاحادیث؛ احادیث کتب شیعه در ۱۹۹ عنوان و در قالب نزدیک به ۴۰۰ هزار حدیث گردآوری شده است و تقریباً هیچ حدیثی در کتب شیعی سراغ نداریم که در این پایگاه وجود نداشته باشد.

وی افزود: یکی از مهمترین ویژگی‌های وب‌گاه جامع الاحادیث که آن را از نسخه‌های مختلف نرم‌افزار جامع الاحادیث متمایز می‌سازد حدیث محوری در شیوه‌ عرضه است و در این وب‌گاه به جای عرضه کتابها، فهرستی از احادیث اهل بیت(ع) از کتاب‌های حدیثی استخراج و ارائه شده است.

حجت الاسلام بهرامی عنوان کرد: بسیاری از کتب حدیثی دارای اعراب نبودند که یکی از کارهای مهمی که به همت پژوهشگران و متخصصان علم حدیث صورت گرفت، اعراب گذاری این احادیث بوده است و امکان متن کاوی و نشانه گذاری احادیث یکی از ویژگی‌های بارز این پایگاه به شمار می‌رود.

وی بیان داشت: در این پایگاه، احادیث گروه بندی و از روش متن کاوی استفاده شده است که با کلیک بر روی واژه‌های مد نظر، می‌توان حدیث مربوطه را مشاهده کرد و اینکه کلمه مد نظر در چه کتب روایی استفاده شده است را نیز به مخاطب نشان می‌دهد که این امر می‌تواند کمک شایان توجهی به پژوهشگران عرصه علوم حدیث نماید.

مدیر گروه حدیث مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور ابراز داشت: یکی دیگر از ویژگی‌های پایگاه جامع الاحادیث، قابلیت مقایسه‌ای احادیث است که هر حدیث امکان مقایسه با ۵ حدیث دیگر را در منابع روایی دارد و در واقع این پایگاه قابلیت دسترسی به احادیث مرتبط، شرح حدیث و اطلاعات سندی را به مخاطب می‌دهد.

وی عنوان کرد: در پایگاه جامع الاحادیث فیلترهای مختلفی بر روی احادیث ایجاد شده که از جمله آن‌ها می‌تواند منبع حدیث را اشاره کرد که از چه منابعی استخراج شده است و از طرفی امکان شخصی سازی، برچسب گذاری و ایجاد کتابخانه شخصی نیز برای مخاطبان وجود دارد.

حجت الاسلام بهرامی تصریح کرد: پایگاه جامع الاحادیث زیرساخت لازم برای کار محققین و پژوهشگران علوم اسلامی را فراهم می‌آورد و کار را برای آنها تسهیل نموده است.

مدیر گروه حدیث مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با بیان اینکه در طول تاریخ تشییع نگارش احادیث امامان معصومین یکی از دغدغه‌های مهم شیعیان بوده است افزود: امروز توانستیم که با استفاده از امکانات و فناوری‌های جدید همه احادیث شیعی را در یک پایگاه و وبسایت جمع آوری کنیم.

وی به تولید نرم افزار موضوعی معجم بحارالانوار ۲ نیز اشاره کرد و افزود: ۱۶ سال طول کشید تا محققان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی این احادیث را موضوع بندی کنند که قابلیت دسترسی از طریق کلید واژه‌ها به این احادیث وجود دارد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۵۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!

بازیگر پرکار تلویزیون در دهه 90 در گفتگو با روزنامه شرق گفت: اگر با تلویزیون کار کنم و بعد در جمع همکارانم بگویم که سر فلان کار برای تلویزیون هستم، به گونه بدی با تعجب من را بازخواست می‌کنند که چرا تلویزیون؟!   متأسفانه برخی افراد غیرمنعطف که اهل گفتمان هم نیستند، مدیریت بخش‌هایی از رسانه ملی را بر عهده دارند که نمی‌شود امیدی به تعامل داشت.   خیلی سال است که در تلویزیون کم‌رنگ شده‌ام و علتش هم این بوده که احساس می‌کردم وقتی سر کاری می‌روم، علاوه بر اینکه دیگر چیزی به من اضافه نمی‌شود، یک چیزی هم از هنر و توانایی‌ام کم می‌شود!   الان من پسرم را می‌برم مهدکودک، خانم‌های مهد به من می‌گویند نروی تلویزیون کار کنی‌، تلویزیون این دروغ را گفته، آن کار را انجام داده و... . این در نهایت برای همه ما اتفاق بد و نامطلوبی است که رسانه ملی‌مان را  در این وضعیت ببینیم. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر ۹ مصدوم بر جا گذاشت
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • پایگاه اتوبوس آمبولانس در بویراحمد کلنگ‌زنی شد
  • حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس ۱۱۵ در دهستان شلیل
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد