Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ حمله اخیر موشکی آمریکا به سوریه به عنوان یک اقدام تلافی جویانه به بهانه استفاده از تسلیحات شیمیایی در شهر دوما درغوط شرقی و حمایت تلویحی آمریکا از حملات شیمیایی گسترده صدام حسین علیه ایران که دهها هزار قربانی و زخمی بر جای گذاشت به چشم ایرانیان "تزویر" و "دورویی" در سیاست خارجی آمریکا را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه فرانسوی لیبراسیون در شماره شنبه و یکشنبه خود یک گزارش بسیار جالب و خواندنی را به جنگ  هشت ساله ایران و عراق، حملات شیمیایی و نقش آمریکا در این حملات اختصاص داده است.

لیبراسیون می نویسد: ایرانی ها، هنوز خاطرات بسیار تلخ جنگ هشت ساله ایران و عراق و حملات گسترده صدام حسین، رهبر وقت این کشور با تسلیحات شیمیایی علیه نیروها و افراد غیر نظامی ایران را فراموش نکرده اند. بمباران های شیمیایی که منجر به کشته شدن بیش از 12 هزار ایرانی و زخمی شدن در حدود 75 هزار ایرانی شده است.

رضا نصری، کارشناس ایرانی تبار حقوق بین الملل با استناد به مدارکی از سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) که از طبقه بندی محرمانه خارج شده اند، آمریکا را متهم به " کمک و تشویق" عراق برای استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه ایران و در نتیجه " جنایت جنگی" می کند.

 یک مدرک از طبقه بندی خارج شده سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) در تاریخ 23 مارس 1984 نشان می دهد که دولت وقت آمریکا در جریان استفاده مکرر گاز اعصاب توسط عراق علیه ایران بوده است. این مدرک ظرفیت ها و توانایی های بسیار وسیع عراق در تولید بمب های شیمیایی را نشان می دهد. عراق که در آن روزها از سوی آمریکا و برخی از کشورهای عرب منطقه، از جمله عربستان حمایت می شد، روزانه در حدود 250 بمب شیمیایی تولید کرده است.

یک مدرک دیگر در تاریخ 28 ژانویه 1986 میلادی نشانگر این واقعیت تلخ است که دولت آمریکا در جریان گزارشی قرار داشته که بر اساس آن  یک شرکت آلمانی(غربی) اقدام به ساختن یک کارخانه تولید تسلیحات شیمیایی در عراق کرده است.آمریکا در جریان آن بوده و این موضوع را مخفی نگاه داشته است.

رونالد ریگان، رئیس جمهوری وقت آمریکا در جنگ هشت ساله ایران و عراق از کشور عراق علیه ایران حمایت می کرد و در نتیجه این حمایت، دولت وقت آمریکا در برابر استفاده گسترده تسلیحات شیمیایی توسط صدام حسین سکوت پیشه کرده بود و حتی هیچ اقدامی برای جلوگیری از گسترش این حملات شیمیایی انجام نداد.

 در مدرک 28 ژانویه 1986 سازمان سیا گزارشی وجود دارد که در آن برآورد شده است ادامه حملات شیمیایی صدام حسین می تواند ایران را ناچار به تغییر استراتژی در جنگ کرده و ادامه آن می تواند رژیم ایران را تهدید کند.

یک مدرک دیگر بررسی شده مربوط به شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ ماه مارس سال 1986 است. این مدرک نشان می دهد که بازرسان ویژه  شیمیایی سازمان ملل به ایران رفته اند و از مشاهده استفاده بی حد و مرز تسلیحات شیمیایی توسط عراق و شمار قربانیان حملات شیمیایی دچار بهت و تأسف عمیق شده اند.  به گفته برخی از تحلیگران ایرانی، آمریکا در ان زمان از نفوذ خود در شورای امنیت استفاده کرده  و مانع از انتشار گزارش بازرسان شیمیایی سازمان ملل علیه عراق شده است.

لیبراسیون می نویسد: حمایت آمریکا از عراق به هنگام حملات شیمیایی علیه ایران موجب عصبانیت ایرانی ها شده است. ایرانی ها به حملات لفظی اخیر آمریکا علیه ایران که این کشور را متهم به حمایت از بشار اسد، و در نتیجه حمایت از استفاده از تسلیحات شیمیایی کرده اند، گفته اند که آمریکا به دلیل رفتار مزورانه خود( در هنگام جنگ ایران و عراق) در جایگاهی قرار ندارد که بتواند درس اخلاقی به ایران بدهد.

یادآور می شویم که ایران حملات اخیر موشکی آمریکا، فرانسه و بریتانیا علیه سوریه را محکوم کرد و اعلام کرد این حملات بدون هیچ مدرک کارشناسی که استفاده از تسلیحات شیمیایی را ثابت کند، انجام گرفته و تجاوز به حق حاکمیت ملی سوریه و ناقض آشکار قوانین بین المللی است. ایران همچنین گفته که این حملات موشکی در حالی انجام گرفته که بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی عازم سوریه بودند و آمریکا و دو کشور یاد شده حتی به خود  این زحمت را نداده اند که در چهارچوب قوانین بین المللی در انتظار نتیجه تحقیقات بازرسان، کمی صبر کنند.

پس ار آنکه ایران حملات موشکی آمریکا، فرانسه و بریتانیا  به سوریه را محکوم کرد، دونالد ترامپ طی توئیتی خطاب به ایران نوشت: " شما چگونه ملتی هستید که با یک آدمکش توده های مردان، زنان و کودکان شریک می شوید."

لیبراسیون می نویسد: پس از جنگ هشت ساله ایران و عراق بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی گزارش دادند که در اثر حملات شیمیایی صدام حسین علیه نیروهای نظامی  و مردم غیر نظامی ایران بیش از 7500 نفر کشته شده اند. این حملات در شرایطی علیه ایران انجام گرفته که عراق یکی از امضا کنندگان پیمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی بوده است.

بر اساس کارشناسان بین المللی مبارزه با تسلیحات شیمیایی طی جنگ ایران و عراق بیش از یک میلیون نفر از مردم ایران در معرض حملات شیمیایی صدام حسین قرار گرفته اند.

این سازمان استفاده دهها تن گاز خردل و گاز اعصاب علیه نظامیان ایرانی در جزیره مجنون در مرز عراق را تأیید می کند.

 این سازمان همچنین تأیید کرده است که گازهای شیمیایی  در 30 نوبت علیه غیر نظامیان ایرانی استفاده شده است.

سازمان منع تسلیحات شیمیایی در گزارش خود همچنین به کشتار حلبچه در کردستان عراق در اثر بمباران با گازهای سمی خردل و سارین می پردازد. حملات صدام حسین به این شهر کردنشین که هنگام جنگ از ایران حمایت می کرد، موجب کشته شدن بیش از 5 هزار نفر که بیشتر آنان کودکان و زنان  بودند، شد. بر اساس این سازمان تعداد قربانیان حلبچه در این اواخر به 12 هزار نفر افزایش یافته است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 سازمان ملل متحد شورای امنیت صدام حسین دونالد ترامپ سیا حمله شیمیایی تسلیحات شیمیایی رضا نصری حمله شیمیایی در سوریه رونالد ریگان تسلیحات شیمیایی سوریه موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۸۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: رسانه‌های عربی به سفر نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران و نشست‌های وی با مقامات کشورمان در شرایط حساس منطقه توجه ویژه ای نشان داده اند. این رسانه‌ها با تاکید بر اینکه سفر بارزانی به ایران یک سفر مهم به شمار می‌رود به تمایل تهران و اربیل برای گسترش روابط دوجانبه در راستای تقویت صلح منطقه اشاره کردند. البته ناگفته نماند که برخی رسانه‌های عربی معلوم الحال و انگشت شمار تلاش کردند از طریق شیطنت‌های رسانه‌ای با القای به اصطلاح مداخله ایران در امور داخلی عراق، روابط دو جانبه میان تهران و اربیل و همچنین سفر بارزانی به کشورمان را تحت الشعاع قرار دهند.

شبکه الحدث عربستان نیز با پخش یک گزارش در خصوص سفر بارزانی به ایران تاکید کرد: یک منبع در دفتر بارزانی این سفر را مهم خوانده است. وی نیز این سفر را آغاز مرحله جدیدی از روابط دوجانبه توصیف کرده است. این پنجمین سفر بارزانی به ایران طی ۱۱ سال گذشته به شمار می‌رود.

کردستان ۲۴ نیز با انتشار یک کلیپ ویدئویی گزارش داد: مسئولان ایرانی از نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران استقبال به عمل آوردند.

پایگاه خبری کردی رووداو نیز با انتشار گزارشی در خصوص سفر بارزانی به ایران نوشت: قرار است بارزانی در نشست‌های خود با مسئولان ایرانی در خصوص راه‌های تقویت روابط دو جانبه میان تهران و اربیل رایزنی کند. آخرین سفر بارزانی به ایران ۲ سال و ۹ ماه قبل بود.

خبرگزاری بغداد الیوم نیز با اشاره به نشست میان رئیس جمهور ایران و رئیس اقلیم کردستان عراق نوشت: دو طرف در این نشست بر ضرورت تقویت روابط دو جانبه بر اساس اصل حسن همجواری و منافع مشترک و افزایش سطح تبادلات تجاری و اقتصادی تاکید کردند.

بخش عربی میدل ایست نیوز نیز در این خصوص گزارش داد: بارزانی تلاش می‌کند از رهگذر این سفر به ایران روابط دو جانبه را بهبود بخشد. این سفر که یک مسئول در دفتر بارزانی آن را مهم توصیف کرده بعد از سلسله مذاکرات گسترده با رهبران سیاسی بغداد انجام می‌شود.

پایگاه خبری موازین نیوز در خصوص سفر بارزانی به ایران نوشت: رئیس اقلیم کردستان عراق در رأس یک هیأت بلند پایه و در چارچوب یک سفر رسمی وارد ایران شده است.

قرار است بارزانی با مقامات ارشد ایران به ویژه مقام معظم رهبری دیدار کند.

شبکه الغدیر عراق نیز تصاویر نشست بارزانی با رئیس جمهور ایران را در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد.

خبرگزاری شفق نیوز نیز با اشاره به این نشست گزارش داد: رئیسی و بارزانی در نشست مشترک خود در خصوص مساله هماهنگی میان ایران، عراق و اقلیم کردستان عراق با هدف تقویت صلح در منطقه توافق کردند.

پایگاه خبری رووداو در گزارشی دیگر که در پلتفرم ایکس منتشر کرد به نظر عراقی‌ها در خصوص سفر بارزانی به ایران پرداخت. در این گزارش که مجموعه‌ای از مصاحبه با شهروندان عراقی بوده آمده است: عراقی‌ها نسبت به سفر بارزانی به ایران خوشبین هستند. آنها معتقدند که این سفر به نفع امنیت و منافع عراق و اقلیم کردستان عراق است.

کد خبر 6098171

دیگر خبرها

  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • تسلیحات ممنوعه صهیونیستی پیکر شهدای غزه را ذوب می‌کند
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • چرا صهیونیست‌ها جرأت مقابله با حملات یمن را ندارند؟
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • فاجعه انسانی در غزه؛ هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • سازمان ملل: هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • افشین قطبی شدیدا دلخور و به حضور در تیم ملی واکنش نشان داد