Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@21:11:46 GMT

اگر فرزند وسط هستيد اين مطلب را حتما بخوانيد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۹۹۱۳۲

اگر فرزند وسط هستيد اين مطلب را حتما بخوانيد

خبرگزاري آريا -

فرزند وسط بودن گاهي مشکلي به نام سندروم فرزند مياني را به دنبال خواهد داشت‎
فرزند وسط بودن شرايطي را براي فرد به وجود مي آورد که گاهي مشکلي به نام سندروم فرزند مياني را به دنبال خواهد داشت.
فرزندان دوم خانواده اغلب قرباني سندروم فرزند مياني Middle child syndrome هستند؛ سندرومي که به احساس به حاشيه رانده شدن فرزند وسط اطلاق مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اين صورت که، والدين فردي که يک برادر يا خواهر بزرگ تر و يک برادر يا خواهر کوچکتر از خود دارد، بيشترِ توجه و سرمايه گذاري خود را روي فرزندان اول و آخر مي گذارند و لذا فرزند مياني کمتر به عنوان کودک مورد توجه قرار مي‌ گيرد.
البته اين پديده، يک اختلال باليني حقيقي شناخته نمي‌شود و پژوهشگران بر اين باورند که اين فرزندان رفته رفته با محيط و جايگاهشان وفق مي‌يابند.
اغلب مواقع، فرزندان دوم خانواده تمايل دارند از برادر يا خواهر بزرگ تر خود پيشي گرفته و يک قدم جلوتر از آن ها بايستند. اين افراد عموما جاه طلب و به دنبال کسب موفقيت هاي بيشتر هستند اما به ندرت خودخواه و از خود راضي مي شوند.
آن ها به تعيين اهداف بزرگ براي خود علاقه بسياري دارند. به همين خاطر تعداد شکست‌هايشان بيشتر از بقيه است اما به همان ميزان هم ياد مي گيرند چگونه با مصائب و مشکلات زندگي مواجه شده و موانع را از ميان بردارند. در نتيجه تمامي اين موارد، فرزند دوم خانواده هميشه شخصيتي قوي و مستقل دارد. اين اشخاص بسيار اجتماعي، خودمحور و برقرار کننده صلح و آرامش هستند و کمتر روي خانواده خود متمرکز باقي مي مانند.
سندروم فرزند مياني Middle child syndrome چه پيامدهايي دارد؟
بر اساس دانسته هاي موجود بايد گفت که ترتيب تولد در خانواده ها مي‌تواند روي هوش و شخصيت فرزندان تاثير گذار باشد زيرا رفتار والدين با فرزندان روي شکل گيري احساسات، شخصيت و حتي هوش آن ها بسيار موثر است.
به‌طور مثال، بدنبال يک تحقيق علمي دانشمندان شخصيت 377 هزار دانش آموز دبيرستاني در کشور آمريکا را مورد بررسي قرار دادند. نتيجه اين مطالعه نشان داد که فرزندان اول خانواده صداقت بيشتري داشته و ويژگي مديريتي و سرپرستي در آن ها بيشتر است. همچنين اعلام شد که اين افراد چندان اجتماعي نيستند و بيشتر از بقيه استرس و اضطراب دارند.
فرزندان وسط بسيار کوشا، شريف و با وجدان هستند و اين در حاليست که فرزندان آخر خانواده بسيار روشنفکر و اجتماعي بشمار مي‌روند. در مورد افرادي که خواهر يا برادر ندارند هم گفته مي‌شود که عموما عصبي اما اجتماعي و برون گرا هستند.
با اين توضيحات شايد بد نباشد تمرکز مطلب را روي فرزندان وسط بگذاريم و در مورد پيامدهاي سندرم کودک مياني صحبت کنيم.
فرزندان وسط و موفقيت در زندگي
برخي گمانه‌زني‌هاي علمي بر اين اصل استوار است که فرزند مياني خانواده، در راستاي غلبه بر اين احساس که چندان مورد توجه و حمايت والدين نيست، تلاش‌هاي خود را در زندگي افزايش مي‌دهد تا ثابت کند که به اندازه خواهر و برادرهاي بزرگتر و کوچکترشان موفق است. در نتيجه، انرژي خود را، خوب يا بد، به سمت موفقيت بيشتر در زندگي هدايت مي‌کند.
نتيجتا، فرزندان وسطي اغلب انسان‌هاي کارآمدي محسوب مي‌شوند.
فرزندان وسط و عدم تعلق‌خاطر به خانواده
فرزندان مياني، همانند بچه‌هاي ديگر حس تعلق به خانواده ندارند. آنها اغلب بدنبال «احساس ناخواستگي» سعي مي‌کنند مستقل بوده و وابستگي خود از خانواده را تا حد امکان کم کنند. همچنين گفته مي‌شود که آنها وفاداري زيادي نسبت به خانواده دارند.

فرزندان مياني، همانند بچه‌هاي ديگر حس تعلق به خانواده ندارند‎
فرزندان وسط و متفاوت و خلاق بودن
پژوهشگران بر اين باور هستند که فرزندان وسط خانواده اغلب سعي مي‌کنند رفتار و خواسته‌هاي متفاوت از فرزند اول داشته باشند.به‌طور مثال، اگر فرزند بزرگتر به ورزش علاقه شديد داشته باشد، احتمال اينکه فرزند وسطي هنري يا دانشگاهي شود بسيار زيادتر خواهد بود. فرزند اول هر کاري بکند، فرزند دوم دنبال کاري کاملا متفاوت مي رود.
به‌زبان ديگر، رفتار فرزندان مياني در واقع نتيجه‌ي واکنش هايي است که به کارهاي فرزند اول خانواده نشان مي‌دهند.
همچنين اين افراد خلاقيت بيشتري در کارهاي خود نشان مي‌دهند. چون اين کودکان توجه کمتري از سوي والدين دريافت مي‌کنند، حس استقلال قوي‌تري دارند و ابداع و نوآوري در ميان آنها نيز بيشتر مشاهده مي‌شود.
فرزندان وسط و عدم اعتمادبه‌نفس و انزواطلبي
شايد بتوان گفت يکي از مرسوم‌ترين نشانه‌هاي منفي سندروم فرزند مياني اين است که حس ناخواسته بودن، اعتمادبه‌نفس فرد را کاهش مي‌دهد. هيچ‌چيز بدتر از آن نيست که فردى احساس کند که خواستني نيست. ازاين‌رو اين‌گونه کودکان از فقدان خودباوري در هنگام رشد رنج مي‌برند و در نتيجه، اعتمادبه‌نفس آنها در سطح پاييني قرار دارد.
حتي ممکن است کودک مبتلابه سندرم فرزند وسط بيش‌ازحد درون‌گرا يا حتي ضداجتماعي بشود. آن‌ها خود را همانند يک بيگانه تصور مي‌کنند و درنتيجه، در موارد ديگر زندگي نيز تبديل به يک فرد منزوي مي‌شوند. اين کودکان ترجيح مي‌دهند که وقت خود را به‌تنهايي و نه با ديگران صرف کنند، چراکه آن‌ها احساس مي‌کنند به آن‌ها بي‌توجهي شده است.
فرزندان وسط و عدم اعتماد به ديگران
فرزند وسط، بر اساس احساس ناديده گرفته شدن و ناخواستگي، ممکن است مشکل اعتماد به ديگران را نيز داشته باشند. اين کودکان نمي‌توانند به ديگران اعتماد کنند و حتي گاهي اوقات در حسرت اعتماد و تکيه‌بر ديگران زندگي را سپري مي‌کنند.
در آخر هم اشاره کنيم که مطالعات عزت‌نفس در کودکان نشان داده که سندرم فرزند وسط ممکن است در احساس ارزش‌گذاري کودک تأثير مستقيم داشته باشد.فرزند مياني با توجه به موقعيت تولد خود، گاهي اوقات براي دريافت توجه بيشتر از پدر و مادر و ديگر بزرگ‌سالان، نسبت به بقيه خانواده به‌عنوان خواهر و برادر بزرگ‌تر و خواهر و برادر جوان‌تر اغلب احساس نامريي بودن دارند. برخي از مطالعات به‌طور قاطع نشان داده‌اند که کودکاني که تنها دختر يا تنها پسر در خانواده هستند اغلب سندرم فرزند وسط را تجربه نمي‌کنند.
منبع : rooziato.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۹۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد

ایسنا/زنجان مشاور وزیر آموزش‌و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در اردیبهشت‌ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد.

زهرا مظفر امروز (پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه) در مراسم یادواره ۴۹ شهید فرهنگی استان زنجان، اظهار کرد: شهادت معامله دو جانبه با خداست چرا که خداوند فرموده است هر کس با جان و مال خود در راه خدا با دشمنان بجنگد در مقابل، خداوند به او سعادت ابدی و حیات جاودان عنایت می‌کند.

وی با بیان اینکه مشتری واقعی سرمایه انسان یعنی جان او خداوند است که به بهای بهشت خریداری می‌شود، افزود: خانواده شهدا نیز که صبر بر این مصیبت عظیم دارند نیز برنده‌اند چرا که خداوند در آیه ۱۵۷ سوره بقره بر آنها  سلام و درود و رحمت می‌فرستد که این امر بسیار مرتبه بالا و بزرگی است.

مظفر با تاکید بر اینکه خانواده شهدا مانند خود شهید برنده هستند زیرا شهدا قدرت شفاعت دارند و در برزخ و قیامت نیز نقش ایفا می‌کنند تا خانواده خود را شفاعت کنند، تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: خداوند به خانواده شهدا می‌گوید من خلیفه شهید پس از او در خانواده هستم؛ هرکس خانواده شهید را شاد کند مرا خوشحال کرده است و هر کس شهید را ناراحت کند مرا ناراحت کرده است.

وی با بیان اینکه مادران شهدا به خاطر اسلام از بزرگ‌ترین سرمایه خود یعنی فرزندان‌شان گذاشتند، یادآور شد: در برابر این موضوع وظیفه ما مسئولان و مردم توسعه و ترویج فرهنگ شهادت است که یکی از اقدامات در این مسیر برگزاری یادمان‌ها و مراسم‌های گرامیداشت شهدا است.

او با یادآوری اینکه وظیفه داریم مصادیق گذشت و ایثار و همچنین ایثارگری شهدا را به نسل جدید تبیین کنیم، متذکر شد: مطالبه شهیدان و خانواده شهدا ادامه مسیر شهدا و پیروی از مقام معظم رهبری است.

مشاور وزیر در امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه این کشور نیز از دیگر وظایف ما در برهه کنونی است که باید بدان توجه شود، تصریح کرد: باید تلاش کنیم  فاصله‌ای که بین نسل امروز و نسل گدشته در دفاع‌مقدس افتاده با برگزاری چنین برنامه‌هایی و ارتباط دانش‌آموزان با خانواده شهدا و تکریم و تحلیل از مقام آنان را پر کنیم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ حدود ۱۲ سیاست اجرایی مهم را در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کردند، گفت: بند ۶ این سیاست‌های ابلاغی تاکید دارد که در شرایط مساوی مدیریتی، اولویت با فرزندان شهدا و خانواده شهدا باشد که باید تلاش کنیم این بند به خوبی اجرا شود.

مظفر با توضیح اینکه آموزش‌وپرورش مفتخر است با درصد بالا نسبت به همه دستگاه‌های اجرایی کشور حتی بنیاد شهید به دلیل ظرفیت استخدام هر ساله میزبان فرزندان شهدا و ایثارگران است، گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در پایان اردیبهشت ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد مگر اینکه متقاضی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش یک نهاد فرهنگی است که وظیفه حضور در جنگ نداشت اما بیش از ۴۱ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده و همپای نیروی مسلح و انتطامی و نظامی بوده است، گفت: معلمان حتی در دوران جنگ هم سنگر دانش را رها نکردند و در برهه فعلی نیز فقط پرداختن به آموزش کافی نیست بلکه باید به تربیت نیز توجه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خانواده مارادونا به دنبال انتقال جسد او به بوئنوس آیرس
  • سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند