Web Analytics Made Easy - Statcounter

به اعتقاد کارشناس روابط بین‌الملل، اروپایی­‌ها بر این باورند که هر بازیگری که به دنبال بر هم زدن برجام باشد، برای آن‌ها تهدید منافع محسوب می‌شود؛ اما از سوی دیگر در مورد مهار موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران موضع متفاوتی دارند. ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳ بین الملل آفریقا دیپلماسی ایران نظرات

سیامک باقری، عضو هیئت‌ علمی پژوهشگاه امام صادق (ع) و کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص ادعاهای پاریس در مورد نفوذ منطقه­‌ای جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اینکه اروپا در مورد برنامه موشکی و قدرت منطقه­‌ای ایران با موضع واشنگتن همراهی می­‌کند، بیان داشت: کشورهای اروپایی از جمله فرانسوی‌ها از فرآیندهای تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی در ارتباط با ایران یک اصل کلی دارند و آن عبارت است از اینکه نسبت به نفوذ و قدرت‌یابی جمهوری اسلامی در منطقه نگاه مثبتی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با توجه به اینکه پاریس در قبال قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه نوعی تهدید منافع احساس می‌کند، گفت: بر این اساس بر مبنای این اصل تلاش می‌کند قدرت جمهوری اسلامی ایران در یک حوزه‌ای مهار شده باشد و هر بازیگری که بخواهد این قدرت را مهار کند، با آن همراهی می‌کند. لذا زمانی که ترامپ موضوع مهار ایران را مطرح می‌کند و به دنبال خروج از برجام است، فرانسوی‌ها این بحث را در حوزه‌های مختلف موشکی و نفوذ منطقه‌ای دنبال می­‌کنند.

کارشناس روابط بین‌الملل با تأکید بر اختلاف تاکتیکی کشورهای اروپایی با واشنگتن در برجام اشاره داشت: اعضای اروپایی 1+ 5 از جمله فرانسه در ارتباط با برجام همچون آمریکا نمی‌اندیشند. زمانی که رئیس‌جمهور فرانسه در مورد برجام اعلام می­‌کند که طرفین اختلاف تاکتیکی دارند؛ اما در حوزه‌های دیگر متحد استراتژیک هستند، به معنای این است که فرانسوی‌ها نقش و موقعیت خود را در ارتباط با دولت ترامپ لحاظ می­‌کنند. تحلیل اروپایی‌ها و به‌ویژه فرانسوی‌ها این است که برجام موفق شد جمهوری اسلامی ایران را در یک بازه مشخص مدیریت کند. از این حیث توافق هسته­‌ای برای آن‌ها اهمیت راهبردی پیدا می‌کند.

وی با اشاره به موضع دوگانه فرانسوی­‌ها در مورد برجام و مسائل دیگر تأکید داشت: آن‌ها بر این باور هستند که هر بازیگری که به دنبال بر هم زدن برجام باشد، برای آن‌ها تهدید منافع محسوب می‌شود؛ اما از سوی دیگر فرانسوی‌ها در مورد مهار موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران موضع متفاوتی دارند.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه امام صادق (ع) با توجه به اینکه ملاک پاریس منافع ملی فرانسه است، گفت: فرانسوی­‌ها در راستای تضاد ایدئولوژیکی که در قبال ایران احساس می‌کنند، تلاش دارند در مهار این موضوع با واشنگتن همراه باشند. لذا آن‌ها آمادگی خود را در مورد همکاری با ترامپ در بحث اعمال فشار بر قدرت موشکی ایران اعلام کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه پاریس در مورد ایران با عربستان نیز همکاری می­‌کند، اشاره داشت: ترامپ دندان طمعی در قبال عربستان به خاطر منابع سرشار این کشور دارد، فرانسوی‌ها نیز نگاهی چون واشنگتن دارند و نمی‌خواهند از این مسابقه غارت ثروت سعودی‌ها عقب بمانند. لذا با این استراتژی‌ها تلاش دارند از ثروت عربستان سود ببرند.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,88,95/CT3 واژه های کاربردی مرتبط برجام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برجام برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۱۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از گردنبند مروارید در جاده ابریشم شکوفا کنیم؛ روابط تجاری ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پنجم اردیبهشت، پس از سفر رسمی ۲ روزه به سه شهر اسلام‌آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه چند منظوره سد و نیروگاه اومااویا، صبح چهارشنبه وارد سریلانکا شد و مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت. سفر آیت‌الله رئیسی به سریلانکا، ۱۶ سال پس از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا انجام شد.

 سید محمدعلی رئیس الساداتی، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با این سفر در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت:سابقا رابطه تجاری بین ایران و سریلانکا در حوزه فروش نفت برقرار بود. پالایشگاه‌هایی در سریلانکا وجود داشت که خوراک آن‌ها نفت ایران بود و همانطور که مستحضر هستید اساساً پالایشگاه‌ها، ماشین آلات، دستگاه‌ها و سازمان تقطیر در پالایشگاه‌ها بر اساس ماده اولیه (نفت) شکل می‌گیرد. ولی متاسفانه به دلیل اینکه طی سال‌های اخیر از فروش نفت خام به سریلانکا غفلت شد؛ کم کم عربستان در این حوزه جایگزین ایران شد. اما با توجه به مشکلاتی که اسلام‌گرایی افراطی و وهابیت در سریلانکا به وجود آورد رفته رفته چهره عربستان در سریلانکا مخدوش شد.

 اما موضع گیری‌های ایران در برابر اسلام افراطی همچنین حمایت از حکومت مرکزی سریلانکا در برابر گروه بودایی افراطی ببر‌های تامیل در داخل سریلانکا، باعث شد روابط خوبی در دوره‌های قبلی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت سریلانکا شکل بگیرد.

 علاوه بر این اگر ما بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از پازل گردنبند مروارید و بخشی از پازل جاده ابریشم شکوفا کنیم، قطعاً روابط اقتصادی ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است