Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@18:08:14 GMT

کتابخانه ها پیشران تمدن سازی اسلامی هستند

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۱۲۷۴

کتابخانه ها پیشران تمدن سازی اسلامی هستند

خبرگزاری شبستان:وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتابخانه ها مبدا و پیشران در تمدن سازی اسلامی محسوب می شوند و کتاب و کتابخوانی در فرهنگ دینی و ملی ما امری ارزشمند و با قداست است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز در نشست مدیران کل کتابخانه های عمومی کشور با بیان این مطلب افزود: نهاد کتابخانه های عمومی کشور فرصت کم نظیری برای کشور و مجموعه سازمانی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تصریح کرد: کتاب و کتابخوانی یکی از فرصت هایی است که در نهاد کتابخانه های عمومی وجود دارد و یک فرصت ارزشمند و با قداست قلمداد می شود.

 

صالحی گفت: یکی از ویژگی های  خاصی که تمدن اسلامی دارد این است که تمدن سازی از کتابخانه و جامعه سازی از مسجد آغاز می شود. انقلاب بزرگی که با بعثت پیامبر (ص) از مکه آغاز شد و جامعه سازی آن از مدینه و در مسجد شروع شد و وقتی خواست به تمدن اسلامی تبدیل شود از کتابخانه ها  شروع شد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعداد و وسعت کتابخانه های سراسر کشور فرصت دیگر نهاد کتابخانه های عمومی کشور است که از این طریق شبکه وسیعی از گروه های مختلف اجتماعی را در شهرها و روستاها در برمی گیرد.

 

صالحی منابع انسانی و کتابداران را از دیگر فرصت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور برشمرد و افزود: ترکیب این فرصت ها نهاد کتابخانه های عمومی کشور را به نهاد تحول آفرین در کشور تبدیل کرده است.

 

وی با اشاره به برخی اقدامات نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این دوره ادامه داد: ایجاد منابع، فضای منابع مالی، اقدامات عمرانی، افتتاح ١٠٧ کتابخانه، توجه به حوزه معیشتی کتابداران و ... از جمله اقدامات خوبی است که در این دوره به آن توجه شده است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با برشمردن برخی نکات که توجه به آن ها در نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضروری است، تصریح کرد: در بخش برنامه ای، مدیریتی و منابع توجه به برخی نکات در این نهاد لازم است.

 

وی گفت: در بخش برنامه ای، اینکه چگونه به توسعه کمی و کیفی کتابخوانی از طریق نهاد کتابخانه های عمومی کشور دست بیابیم باید از دغدغه های اصلی باشد و نهاد به عنوان پیشران در این زمینه گام بردارد. بنابراین نهاد برای ٤ سال آینده باید به تدوین برنامه برای ارتقای کمی و کیفی بپردازد.

 

صالحی افزود: دومین نکته در بخش برنامه ای چگونگی تبدیل کتابخانه ها به باشگاه فرهنگی چند رسانه ای است. برای رسیدن به این هدف باید از همه فضاهای فرهنگی، هنری و عبادی و امکانات موجود استفاده حداکثری کرد. در این زمینه باید به شرایط متنوع کتابخانه ها از لحاظ اقلیمی و مدیریتی و مساحت آن ها نیز توجه داشت.

 

وی درعین حال تصریح کرد: کتابخانه ها نباید صرفا محل قرائت خانه باشد بنابراین باید طوری عمل کنیم که مبنای اتفاقات فرهنگی، اجتماعی و هنری شود.

 

صالحی در عین حال تصریح کرد: توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه آسیب های اجتماعی که بخش قابل توجهی از آن به حوزه فرهنگ برمی گردد، ضروری است. باید نقش خود در رفع آسیب های اجتماعی و تکامل اجتماعی را ایفا کنیم و به کمال اجتماعی برسیم.

 

وی توجه به حوزه کودک و نوجوان در بخش برنامه ای را سومین نکته ضروری در نهاد کتابخانه های عمومی کشور دانست و گفت: اگر کودک سالم داشته باشیم آینده سالمی خواهیم داشت و به طبع آن اگر کودک کتابخوان داشته باشیم جامعه  کتابخوان خواهیم داشت. کودکان و نوجوانان یکی از مخاطبان اصلی کتابخانه ها هستند بنابراین کتابخانه ها باید به حضور کودکان و نوجوانان توجه ویژه داشته باشند و شاخص کارکردی آن ها رفت و آمد کودکان باشد و سهم کودکان و نوجوانان به عنوان یک شاخص ارزیابی مورد توجه قرار گیرد.

 

صالحی تصریح کرد: کودک امروز اوقات فراغت بیشتری نسبت به کودک گذشته دارد. اینکه چگونه محیط کتابخانه را برای رفت و آمد آن ها جذاب کنیم نکته قابل توجهی است.

 

وی ادامه داد: توجه نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ظرفیت های فضای مجازی چهارمین نکته در بخش برنامه ای است. استفاده از این فضا  نیاز به مطالعه و مدل سازی دارد.

 

صالحی در ادامه بر توجه به برخی ملاحظات در بخش مدیریتی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اشاره کرد و گفت: استفاده حداکثری از طرح ها و ابتکارات درون و برون سازمانی در بخش مدیریتی باید مورد توجه قرار گیرد. بانک ایده ها را باید به صورت کمی و کیفی افزایش دهیم.

 

وی در عین حال تصریح کرد: در این زمینه باید به طور پیوسته حس کنیم ایده ای نیست که دیده و ارزیابی نشده باشد.

 

وی گفت: حرکت به سوی تفویض جغرافیایی نکته دیگر در بخش مدیریتی است زیرا به بومی سازی کمک می کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به هم افزایی را مورد تاکید قرا داد و افزود: اگر به طرف هم افزایی حرکت کنیم منابع مان در ترکیب سازی هندسی افزایش می یابد.

 

صالحی در پایان تلاش برای تقویت مالی پایدار نهاد کتابخانه های عمومی کشور را یادآور شد و گفت: برای ارتقا و توسعه منابع باید از همه ظرفیت های درونی و برونی از جمله نهادها و سازمان های دولتی، غیر دولتی و خیران استفاده کرد. در این زمینه باید به اینکه چگونه می توان منابع نرم افزاری کتابخانه ها را از طریق منابع دولتی، غیر دولتی و خیران ارتقا داد، توجه داشت.

 

لازم به ذکر است در این نشست علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گزارشی از مجموعه اقدامات این نهاد ارائه داد.

 

 

 

پایان پیام/298

منبع: شبستان

کلیدواژه: دولت قرآن کریم مجلس سبک زندگی اسلامی سپاه پاسداران حسن روحانی اردبیل حمایت از کالای ایرانی سعدی ارتش کتابخانه ها نشست وزیر ارشاد علیرضا مختارپور کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۱۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد، محمد محسن رفیعی اعلام کرد: در مرحله نخست ۵۰۰ جلد کتاب از سوی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به کتابخانه سیار شهرستان بهاباد اهدا شد.

وی همچنین از برگزاری نشستی با حجت الاسلام علیزاده نماینده بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در راستای رسالت فرهنگی این بنیاد و ترویج فرهنگ رضوی و سیره امام رضا (ع) و ائمه معصومین (س) خبر داد.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان یزد همچنین عنوان کرد: مقرر شد اهدای کتاب به دیگر کتابخانه های مناطق محروم و روستایی استان یزد در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 6097264

دیگر خبرها

  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • دبیرکل جدید اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌‌آموزان منصوب شد
  • دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان منصوب شد
  • جانعلی پور دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان شد
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد