Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه صنعتی قوچان موفق به سنتز یک نانو جاذب آزمایشگاهی شدند که می‌توان به کمک آن از ورود دی‌اکسید کربن به جو پیشگیری کرد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امروزه در اثر انجام فعالیت‌های بشری و مصرف سوخت‌های فسیلی، مقادیر بسیاری از گاز‌های گلخانه‌ای روانه جو می‌شود. بر اساس آمارها، سهم سالانه دی‌اکسید کربن (به‌عنوان اصلی‌ترین گاز گلخانه‌ای موجود در جو) منتشر شده در جو حدود ۳۰ میلیارد تن برآورد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازاین‌رو، همواره یافتن روشی مؤثر و اقتصادی در جداسازی گاز گلخانه‌ای دی‌اکسید کربن از جو، از اهمیت ویژه‌ای در بین تحقیقات دانشمندان برخوردار بوده است.

مهدی نیکنام شاهرک، استفاده از فرایند جذب سطحی را یک روش پربازده و ساده جهت جذب و ذخیره‌سازی انواع گاز‌ها برشمرد و افزود: «در سال‌های اخیر با توجه به ظهور جاذب‌های متخلخل پیشرفته، از جمله جاذب‌های موسوم به چارچوب‌های فلزی- آلی، توجه بسیاری از محققان به ارتقا هرچه بیشتر این نوع جاذب‌ها جلب شده است. در این راستا، در طرح حاضر به بهینه‌سازی یک نوع چارچوب فلزی- آلی با نام ZIF-۸ پرداخته شده است. در این راستا با تزریق لیتیوم به درون ساختار این جاذب به این مهم دست یافته‌ایم.»

وی ادامه داد: «ازآنجایی‌که تمام واحد‌های تولیدی و صنعتی از جمله پالایشگاه‌ها، کارخانه‌های سیمان و نیروگاه‌های برق از سوخت فسیلی استفاده می‌کنند، بنابراین به‌عنوان یک منشأ انتشار گاز‌های آلاینده از جمله گاز دی‌اکسید کربن به شمار می‌روند. با استفاده از نانوجاذب سنتز شده در کارخانه‌ها، درواقع می‌توان قبل از ورود گاز دی‌اکسید کربن به جو آن را مهار کرد.»

نیکنام افزود: «ما در این طرح با اصلاح ساختار نانوجاذب ZIF-۸ با تزریق یون لیتیوم موفق شده‌ایم ظرفیت جذب و در نتیجه بازدهی این نانوجاذب را تا میزان قابل‌توجه شش برابر افزایش دهیم.»

در طرح حاضر با استفاده از یک روش نسبتاً ساده و ارزان یون‌های لیتیوم در حضور پلی اکسومتالات درون ساختار متخلخل جاذب نانوساختار ZIF-۸ به دام انداخته شده و نانوجاذب ZIF-۸@{Mo۱۳۲}@Li+ سنتز شده است. سپس از روش‌های مختلفی نظیر الگوی پراش پرتو ایکس، طیف‌نگاری UV-Vis و آنالیز ICP جهت تائید ساختار نانوکامپوزیت سنتز شده استفاده شده و در نهایت توانایی نانوجاذب در جذب دی‌اکسید کربن مورد ارزیابی قرار گرفته است.

نتایج نشان داده‌اند درحالی‌که میزان ظرفیت جذب دی‌اکسید در فشار ۱ اتمسفر و دمای ۲۹۸ کلوین بروی جاذب اولیه ZIF-۸ در حدود ۴ درصد وزنی (۴wt%) است، میزان جذب CO۲ در شرایط مذکور برای جاذب نانو ساختار هیبریدی ZIF-۸@{Mo۱۳۲}@Li+ به بیش از ۲۶ درصد وزنی افزایش یافته است.

شایان ذکر است، از این طرح یک اختراع با عنوان «لیتیوم‌دار کردن جاذب نانو ساختار شبکه آلی- فلزی- زئولیتی تجاری ZIF-۸ به‌منظور افزایش جذب و جداسازی دی‌اکسید کربن» به شماره ثبت اختراع ۸۸۴۸۹، به ثبت رسیده است.

مهدی نیکنام شاهرک – عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی قوچان، و محبوبه قهرمانی نژاد- مدرس و پژوهشگر این دانشگاه و بیتا سلیمانی- دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه در انجام این طرح همکاری داشته‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۱۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبه مازندران براثر گازگرفتگی جان باخت

ایسنا/مازندران سخنگوی اورژانس مازندران از جان باختن دو نفر براثرمسمومیت با گاز مونوکسید کربن در روستای پاجی میانای ساری خبر داد.

سیداسماعیل نصراللهی، نخبه معلول ساروی همراه پدرش براثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در روستای پاجی میانای ساری جان خود را از دست داد. سیداسماعیل با وجود داشتن معلولیت شدید تا حدی که حتی توان ورق‌ زدن کتاب را نداشت، پارسال توانست در کنکور رتبه ۲۵ را در رشته انسانی کسب کند.

سید احمد نصراللهی، پدر اسماعیل، جراح دندانپزشک در بیمارستان امام (ره)‌ ساری بود. براساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، حال مادر این نخبه شهر ساری، پری حجی‌زاده دوینی، که او نیز پرستار بیمارستان امام بود، مساعد نیست و اکنون در بخش آی‌سی‌یو بستری است.

سخنگوی اورژانس مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در این‌باره توضیح داد: امروز (جمعه، ۱۴ اردیبهشت ماه) با اعلام خبر این حادثه به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران و درخواست بالگرد توسط درمانگاه محمدآباد، بالگرد اورژانس به پرواز درآمد.

زکریا اشک‌پور گفت: یک زن ۴۴ ساله که به‌دلیل مسمومیت با گاز مونوکسید کربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود، پس از لوله‌گذاری در نای نیاز به انتقال سریع به مرکز درمانی داشت، که با موفقیت به شهرستان ساری و بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل شد.

او افزود: در این حادثه، دو مرد ۵۰ و ۱۸ ساله (سیداسماعیل نصراللهی و پدرش) به‌دلیل مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان باختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسمومیت ۷ نفر در ایلام طی شبانه‌روز گذشته با گاز مونوکسید کربن
  • گاز مونوکسید کربن باعث مسمومیت هفت نفر در ایلام شد
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • نخبه کنکور بر اثر مسمومیت گاز گرفتگی جان باخت‌
  • نخبه مازندران براثر گازگرفتگی جان باخت
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه