Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:19:01 GMT

ظریف: واشنگتن پایبندی به توافق هسته ای را آغاز نماید

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۵۳۹۲

ظریف: واشنگتن پایبندی به توافق هسته ای را آغاز نماید

تهران – ایرنا – وزیر امور خارجه در گفت و گو با نشریه آمریکایی نیویورکر با رد اعمال شرط و تفسیر جدید بر برجام، مذاکره کشورهای اروپایی با آمریکا برای پایبندی واشنگتن به برجام را تنها سناریوی مورد تائید ایران دانست.

در گزارشی که امروز (3 فروردین) در تارنمای نشریه آمریکایی نیویورکر منتشر شد، با اشاره به راه های پیش روی دولت آمریکا علیه توافق هسته ای ایران و 1+5 آمده است: ترامپ می تواند یا توافق هسته ای را با عدم پایبندی آمریکا به تعهدات خود از کار انداخته و به عنوان مثال تحریم ها را تعلیق نکند؛ یا اینکه با وجود حضور پنج طرف دیگر در توافق، کاملاً از آن خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد که بر اساس محاسبات دولت ترامپ، واشنگتن هر اقدامی انجام دهد، ایران به شروط توافق عمل خواهد کرد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نظر دیگری دارد. وی به نیویورکر گفت: تکبر بسیار خطرناک است. وی گفت که ترامپ 15 ماه تلاش کرده تا در مراودت عادی تجاری با ایران اختلال کرده و در توافق کارشکنی کند. وی گفت: برای ایران مهم است که از مزایای توافق بهره مند شود.
به گفته ظریف، در صورت خروج ترامپ از توافق، سه گزینه در اختیار تهران است. به نوشته نیویورکر، گزینه نخست آن است که ایران از توافق خارج شده، پایبندی به آن را خاتمه داده و غنی سازی اورانیوم را از سر گرفته و حتی افزایش دهد. ظریف گفت: آمریکا هرگز نباید واهمه ای از ساخت بمب هسته ای به وسیله ایران داشته باشد. با این وجود به شدت غنی سازی هسته ای را دنبال خواهیم کرد.
در گزینه دوم، ایران می تواند از ظرفیت های برجام برای حل و فصل مناقشات استفاده نماید. ظریف گفت که ایران در سه جلسه، 11 شکایت از تخلفات آمریکا را به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون مشترک تحویل داده است. طبق این روند 45 روز فرصت برای دستیابی به راه حل وجود دارد. ظریف در این مورد گفت: هدف این روند پایبند کردن آمریکا به توافق است.
نیویورکر با اشاره به تلاش های بی سر و صدای انگلیس، آلمان و فرانسه برای حفظ برجام و در عین حال لحاظ کردن مخالفت های دولت ترامپ با توافق هسته ای، خبر داد که تلاش های کشورهای اروپایی به مراحل نهایی رسیده و به جز بند غروب، دولت های اروپایی در بیشتر مسائل با آمریکا به توافق رسیده اند. به نوشته نیویورکر، اروپا می خواهد از آمریکا تضمین بگیرد تا در راه مراودات تجاری با ایران مانع ایجاد نکند. منابع دیپلماتیک به نیویورکر گفتند که در جریان سفرهای آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به آمریکا بر این موضوع تاکید خواهد شد. ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز به صورت تلفنی در این مورد با ترامپ گفت و گو خواهد کرد.
به گفته ظریف هر مصالحه ای که شرایط و تفاسیر جدیدی بر توافق هسته ای بیافزاید، شدنی نیست. وی گفت: ما به (چنین مصالحه ای) متعهد نبوده و باور نداریم که مفید یا ثمربخش بوده یا منجر به اجرای بهتر توافق شود. آنها هم می دانند که موضع ما این است. تنها سناریویی که می توانیم مد نظر قرار دهیم آن است که اروپایی ها با دولت ترامپ مذاکره کنند تا یکبار و برای همیشه پایبندی به توافق را آغاز نماید.
نیویورکر نوشت که سومین و شدیدترین گزینه ایران خروج از پیمان عدم اشاعه هسته ای است که 191 کشور آن را امضا کرده و هدف آن توقف گسترش تسلیحات هسته ای و حمایت از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است. در تهران بحث بر سر انتخاب یکی از این سه گزینه به شدت ادامه دارد. ظریف با ذکر اینکه 'ایران یک جامعه تکصدایی نیست'، افزود که حس و حال عمومی ظرف یک سال گذشته تغییر کرده و بی اعتمادی بیشتر شده است. وی گفت: ایالات متحده نه تنها به تعهدات خود عمل نکرده بلکه تعهدات بیشتری نیز (از ایران) مطالبه می کند. این پیامی خطرناک برای مردم ایران و جهان است که هرگز نباید با ایالات متحده توافق کرد چرا که در آخر، اصلی که ایالات متحده به آن عمل می کند این است: آنچه که مال من است، مال من و آنچه که مال تو است، قابل مذاکره است.
ظریف در مورد احتمال مذاکره مجدد با آمریکا در صورت شکست توافق گفت: دیپلماسی هرگز نمی میرد اما این بدان معنا نیست که ایالات متحده تنها مسیر دیپلماسی باشد. تصمیم نهایی ایران هر چه که باشد چندان خوشایند ایالات متحده نخواهد بود. اجماع بر این است.
اروپام**3092**1908

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي محمدجواد ظريف برجام آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

 رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • مدال طلای ۴۰۰ متر با مانع آسیا به بانوی دونده ایران رسید
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود