Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@04:40:28 GMT

معترضان اردستاني چاه آبفا را با خاک پر کردند

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۲۶۶۹

معترضان اردستاني چاه آبفا را با خاک پر کردند

خبرگزاري آريا - کاشان- ايرنا- جمعي از اهالي محله مون اردستان و روستاي تلک آباد به حفر يک حلقه چاه عميق از سوي اداره آب و فاضلاب اين شهرستان با برگزاري تجمعي اعتراض و در جريان آن اين چاه نيمه کاره را پر کردند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، تجمع کنندگان روز دوشنبه با حضور در محل يک حلقه چاه در حال حفر از سوي اداره آب و فاضلاب واقع در جنوب غرب اردستان (در کنار دانشگاه آزاد) اين امر را موجب لطمه وارد شدن به قنات 2 طبقه مون عنوان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تجمع کنندگان مدعي شدند که حفر اين چاه منجر به لطمه وارد آمدن به آب قنات 2 طبقه مون مي شود که آب کشاورزي اهالي مون و بخشي از آب روستاي تلک آباد در دهستان گرمسير اردستان را تامين مي کند.
اين چاه در حال حفر 13 متري که به گفته پيمانکار قرار بود تا عمق 170 متر حفاري شود، از سوي معترضان با خاک و سنگ پر شده است.
محمدرضا صدوقي، رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اردستان در پاسخ به پرسشي در مورد ادعاي اهالي مبني بر احتمال وارد شدن آسيب به اين قنات 2 طبقه تاريخي گفت: اين موضوع در حال بررسي کارشناسي است و در صورتي که چاه در حوزه آبريز اين قنات باشد، از حفر آن جلو گيري مي شود.
مدير اداره آب و فاضلاب شهرستان اردستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اين زمينه عنوان کرد: حفاري صورت گرفته براي اين چاه جهت تامين آب آشاميدني در زمان بحران بود که به دليل سنگي بودن زمين و نداشتن آب کافي به محل ديگري منتقل خواهد شد و از روز گذشته نيز عمليات حفاري تعطيل شده است.
سيد عباس شريعتمدار تصريح کرد: با توجه به کمبود آب در سد زاينده رود و کاهش سهميه آب ورودي از اصفهان به اردستان، بايد چاه هاي ذخيره براي زمان بحران در اين شهرستان حفر شود تا در زمان اوج مصرف در فصل تابستان مشکلاتي مانند قطعي آب پيش نيايد.
وي با اشاره به وجود بيش از هفت هزار و 500 مشترک آب در اردستان افزود: هم اکنون افزون بر 75 درصد آب مصرفي شهرستان از يک حلقه چاه عميق و نزديک به 25 درصد از اصفهان تامين مي شود.
مدير اداره منابع آب شهرستان اردستان نيز در اين زمينه بيان کرد: محل حفر چاه در حوزه آبريز قنات 2 طبقه قرار نداشته و بيش از 600 متر با آن فاصله دارد.
محمدرضا سليمي افزود: اين محل فاقد آب کافي بوده و چاه بايد در شمال شهر اردستان حفر مي شد تا با پمپاژ آب به داخل شهر انتقال مي يافت.
پيش تر معاون حفاظت و بهره برداري شرکت آب منطقه اي اصفهان در گفت و گو با ايرنا عنوان کرده بود که ميزان بارش در حوضه آبريز زاينده رود نسبت به سال گذشته 52 درصد کاهش يافته و اين ميزان نسبت به بلندمدت نزديک به 82 درصد کمتر بود.
کاهش بارش ها و خشکسالي منجر به کاهش ورودي آب شهرهاي مجاور اصفهان به ميزان سهميه تخصيصي از زاينده رود شده تا ناچار به تامين آب آشاميدني مورد نياز از منابع محلي باشند.
به گزارش ايرنا، قنات مون اردستان سال 1382 در فهرست اثرهاي تاريخي ملي و سال 1395 در فهرست ميراث جهاني يونسکو (سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد) به ثبت رسيده است.
اين قنات از شاهکارهاي بي مانند آبرساني دست ساز بشر است که براي بيش از 2 هزار سال 2 رشته قنات با چاه‌هاي مشترک به صورت موازي و از روي هم عبور کرده و بخشي از زمين هاي شهرستان اردستان را سيراب مي‌کند.
اردستان با جمعيت افزون بر 42 هزار نفر در فاصله 118 کيلومتري شمال شرقي اصفهان واقع مي باشد.
7431/8123
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خورو بیابانک رکوردار بارندگی‌های استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس مرکز پیش‌بینی و مُخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: در این مدت همچنین اردستان با ۲۹ میلی متر، زواره ۲۷.۹ دهم میلی متر، مهاباد ۲۵ میلی متر، دهاقان با ۲۲، بادرود و خوانسار با ۲۱، اردستان و گلپایگان با ۲۰، چادگان با ۱۸، کاشان و مهاباد با ۱۴، شهرضا با ۱۸.۲ دهم میلی متر، نطنز با ۱۶ و فریدونشهر با ۱۱ میلی‌متر، پادنای علیا با ۱۲ و مبارکه با ۱۰.۳ دهم میلی متر بیشترین میزان بارندگی استان اصفهان را در این مدت داشته اند.
لیلا امینی، میزان بارش باران را در شهر اصفهان ۵ میلی متر دانست و افزود: در پی بارندگی‌ها چند مورد وقوع سیل در راه‌های اصلی خور و بیابانک، زواره، خوانسار، نایین، اردستان و مناطق شرقی و شمالی استان گزارش شده است.
وی همچنین با اعلام صدور هشدار سطح نارنجی در استان گفت: نحوه فعالیت این سامانه امروز به صورت ابرناکی گاهی، مه آلود، گاهی وزش تند باد لحظه ای، بارش باران، رگبار بهاری و احتمال رعد و برق و در مناطق مستعد احتمال تگرگ وتنش دمایی پیش بینی می‌شود.
لیلا امینی اوج فعالیت این سامانه را تا بعدازظهر و در مناطق شمال و شرق و تاحدودی جنوب استان دانست و افزود: با خروج تدریجی این سامانه از استان دمای هوا کاهش می‌یابد.
وی پیش بینی کرد: سامانه بارش‌جدیدی از هفته آینده وارد استان خواهد شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • تخلیه آب در کاشان همچنان ادامه دارد/آسیب به قنوات اردستان
  • خورو بیابانک رکوردار بارندگی‌های استان اصفهان
  • جاده‌ها لغزنده است رانندگان احتیاط کنند
  • محور خور و بیابانک به سمت اردستان و نائین مسدود شد
  • محورهای شرق وشمال اصفهان دچارآبگرفتگی شد/امدادرسانی همه دستگاه‌ها
  • تداوم بارش‌ها در اصفهان تا چهارشنبه / سیلاب در نطنز و آب‌گرفتگی در بعضی محورهای استان
  • وقوع سیلاب و بارش تگرگ در چند شهرستان استان اصفهان