Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: وزير امورخارجه کشورمان در نيويورک گفت: در دولت ترامپ هيچ مجوزي از سوي OFAC صادر نشده و دولت آمريکا برجام را نقض کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان در سخنراني خود در شوراي روابط خارجي آمريکا گفت: ما بايد به عنوان گام نخست و اصلي، به فقدان گفتگو در منطقه پايان دهيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ظریف اظهار داشت: من نمي خواهم درباره استفاده از تسليحات شيميايي عليه ايران صحبت کنم زيرا همه شما درباره آن مي دانيد. من به عنوان ديپلمات جوان پيش نويس يک نامه اي را به دبير کل سازمان ملل متحد نوشتم که از طريق دکتر ولايتي،وزير خارجه وقت فرستاده شد و از دبير کل سازمان ملل متحد پرسيدم تا ببينيد آيا مي توان تمهيدات منطقه اي براي جلوگيري از گسترش مناقشه در خليج فارس ايجاد کند. اين نامه مربوط به تاريخ 1985 يا 1986 بود. اين نامه بعدا اساس پارگراف هشت قطعنامه 598 سازمان ملل متحد شد که به جنگ ايران و عراق خاتمه داد. اين پارگراف از دبير کل خواست تمهيدات منطقه اي ميان کشورهاي در خليج فارس فراهم کند تا از گسترش مناقشه و شدت گرفتن بيشتر اوضاع خودداري کنند.

 

وی افزود: ما شروع به اجراي قطعنامه 598 يعني آتش بس و خروج نيرو کرديم. حتي اين پارگراف از دبير کل خواست علت هاي آغاز اين مناقشه را بررسي کند. دبير کل بعدا با گزارشي آمد و همانطور که همه شما مي دانيد گفت عراق جنگ هشت ساله را شروع کرد که منجر به نابودي بسيار شد اما متاسفانه وضعي شد که جامعه بين المللي از متجاوز تقريبا به صورت کامل حمايت کرد. دبير کل هرگز به پارگراف هشت نرسيد زيرا کشورهاي منطقه با آن راحت نبودند. دو سال بعد از جنگ ايران و عراق در سال 1988، صدام حسين تفنگش را در دست گرفت- در حقيقت تفنگ هاي آنها را در دست گرفت زيرا در حقيقت آنها بودند که براي او آورده بودند و عليه کشوري نشانه رفت که اين تسليحات را براي وي فراهم کرده بود. کويت هدف اوليه بود اما اين پايان جاه طلبي وي نبود.وي (صدام) در پيامي که براي ما فرستاد گفت که ما قصد داريم خليج فارس را بگيريم. معنايش اين بود که وي مي خواست سراسر منطقه را بگيرد.

 

وزير امور خارجه ايران گفت: ما فاجعه هاي زيادي را در منطقه مان ديده ايم. ما پيش بيني کرده بوديم جنگ سوم يا چهارم خليج فارس فقط موجب افراطي گري بيشتر خواهد شد. ما اکنون در وضعي بسر مي بريم که الان در آن قرار داريم. اين جانبداري را بشکنيد و روابط جديدي را شروع کنيد. ما معتقديم در منطقه خود از گفتگو به خصوص زماني که اينجا (نيويورک) هستيم، آسيب ديده ايم. همسايگان ما به خصوص عربستان سعودي مي خواهند اين احساس را ايجاد کند که ما تهديد موجوديتي هستيم. ما اساس نهادي براي اين گفتگو منطقه اي را داريم. ما نياز داريم محيطي ايجاد کنيم که همه را شامل شود.

 

وزير خارجه کشورمان بیان داشت: ما بايد مجموعه اي از اصول را براي حل و فصل مشکلات در منطقه رعايت کنيم که از جمله از آن عدم دخالت در امور يکديگر و سپس آغاز اقدامات اعتمادساز است. در صورتي که منطقه به سمت تغيير گسترده پيش نرود و قدرتهاي بزرگ نيز در اين روند کمک کننده نباشند، آمريکا صرف نظر از اينکه چقدر سلاح به منطقه بفروشد باز هم زيان خواهد ديد زيرا بايد هزينه هاي بيشتري متحمل شود.

 

ظريف افزود: در جنگ هاي کنوني هيچ برنده اي وجود ندارد و همه بازنده اند، يک کشور مردم خود را در جنگ از دست مي دهد و کشور ديگر پول خود را. دوره بازي هاي مجموع صفر در جامعه بين المللي به سر آمده است و همه يا برنده يا بازنده ايم.

 

وزير امور خارجه کشورمان گفت: دوره نفوذ هژموني مدتهاست به سر آمده است اما آمريکا پس از جنگ سرد باز تلاش کرد اين روند را ادامه دهد. براي آنکه منطقه اي قدرتمند داشته باشيم نبايد تلاش کنيم که قدرتمندترين در منطقه باشيم و اگر کشوري تلاش کند که قدرتمندترين باشد در جهت نابودي منطقه گام برداشته است.

 

ظريف درباره عربستان سعودي گفت: ما را به مداخله در امورشان متهم مي‌کنند. مواردي وجود دارد که آن‌ها (عربستان) در امور داخلي ما دخالت کرده‌اند، اما ما هرگز مانند وليعهد سعودي نگفته‌ايم که درگيري را به داخل خاک عربستان خواهيم کشيد.

 

وزير امورخارجه کشورمان در نيويورک گفت: مردم ايران انتظارات اقتصادي بيشتري دارند. در دولت ترامپ هيچ مجوزي از سوي OFAC صادر نشده و دولت آمريکا برجام را نقض کرده است.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دولت مجلس نماز جمعه مسابقات بین المللی قرآن جشنواره جهانی فیلم فجر حسن روحانی سبک زندگی اسلامی آیت الله مکارم شیرازی سپاه پاسداران اردبیل برجام محمد جواد ظریف آمریکا کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۸۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

 

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • توجیه وزیرجنگ اسرائیل برای حمله به رفح در گفتگو با همتای آمریکایی
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • قدردانی از مواضع دولت و مردم بنگلادش در حمایت از مردم فلسطین
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران
  • ‏تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است