Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@22:02:11 GMT

تظاهرات گسترده در نیکاراگوئه

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۱۶۴۴

رویترز گزارش داد، در این تظاهرات معترضان پرچم‌های آبی و سفید نیکاراگوئه را تکان داده و شعار می‌دادند "رئیس‌جمهور از قدرت کناره‌گیری کن!".

این معترضان در چندین نقطه شهر ماناگوا پایتخت نیکاراگوئه تجمع‌هایی را برگزار کردند. با این حال مقام‌های نیکاراگوئه تلاش کرده‌اند تا بعد از خشونت‌های چند روز گذشته از سوی پلیس علیه معترضان این بار نیروهای پلیس را از این تظاهرات دور نگه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دور اعتراضات چند روز پیش و بعد از آن آغاز شد که دولت دنیل اورتگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوئه که از سوی منتقدانش به تلاش برای ایجاد یک دیکتاتوری خانوادگی متهم شده طرحی مناقشه برانگیز را برای اصلاح نظام رفاهی این کشور کلید زد.

سرکوب گری‌های پلیس علیه معترضان و ایجاد محدودیت‌های شدید برای برخی رسانه‌ها به انتقادهای گسترده علیه اورتگا دامن زده است.

اورتگاه یکشنبه شب و در تلاشی برای آرام تر کردن خیابان‌ها اعلام کرد: طرح مناقشه برانگیز اصلاح نظام رفاهی را لغو کرده است.

تظاهراتی که روز دوشنبه به رهبری دانشجویان دانشگاه‌ها در شهر ماناگوا برگزار شد بزرگترین موج اعتراضات شش روز گذشته محسوب می‌شد.

این تظاهرکنندگان در عین حال خواهان آزاد شدن معترضانی شدند که طی روزهای گذشته به زندان افتاده بودند.

یک روزنامه محافظه‌کار منتقد اورتگا به نام "لاپرنسا" نوشت: اورتگا کنترل خیابان‌ها را از دست داده است.

این روزنامه در مطلب خود خاطر نشان کرد: دنیل اورتگا دیگر ظرفیت سیاسی یا صلاحیت اخلاقی برای ادامه دولتش ندارد.

یکشنبه شب گزارش شد که نیروهای پلیس با گروهی از دانشجویان معترض در دانشگاه پلیتکنیک نیکاراگوئه درگیر شده‌اند و یکی از این دانشجویان بر اثر اصابت گلوله کشته شد و پنج تن دیگر مجروح شدند.

یک سخنگوی صلیب سرخ در نیکاراگوئه گفت که این نهاد از زمان بالا گرفتن دور جدید اعتراضات در نیکاراگوئه از روز چهارشنبه تاکنون ۹ کشته و ۴۳۳ مجروح را ثبت کرده است.

مرکز حقوق بشر نیکاراگوئه با این حال روز دوشنبه اعلام کرد که در این تظاهرات تاکنون دست‌کم ۲۵ نفر کشته شده‌اند.

همچنین مارلین سیرا مدیر این مرکز گفت: ۱۲۰ نفر نیز در این تظاهرات دستگیر شدند.

روز دوشنبه همچنین وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که اجازه می‌دهد کارمندان دولت آمریکا از نیکاراگوئه خارج شوند و خدمات کنسولی را در این کشور محدود کرد.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: سفارت آمریکا در شهر ماناگوا تا اطلاع ثانونی بخش عمده فعالیت‌هایش را متوقف خواهد کرد اما به خدمات‌دهی به شهروندان آمریکایی و متقاضیان ویزا ادامه خواهد داد.

این تحولات در حالی رخ داد که نیکاراگوئه طی سال‌های اخیر عمدتا یکی از کشورهای باثبات منطقه آمریکای مرکزی محسوب می‌شده که عمدتا از آشوب‌های سیاسی و خشونت‌های تبهکاری که معمولا در دیگر کشورهای این منطقه نظیر هندوراس، السالوادور و گوآتمالا دیده می‌شود، دور بوده است.

 

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش روسیه به بازداشت گسترده دانشجویان در آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، روسیه به سرکوب جنبش اعتراضی دانشجویان در آمریکا واکنش نشان داده و در این ارتباط «ماریا زاخارووا» گفته است که سرکوب اعتراضات حامیان فلسطین در آمریکا، نقض قوانین آزادی بیان در این کشور است.

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که واکنش شدید مقامات آمریکایی به اعتراضات حامیان فلسطین در این کشور که با بازداشت گسترده دانشجویان همراه بوده، نقض قوانین آمریکا در مورد آزادی بیان و تجمعات است و نشان دهنده استانداردهای دوگانه واشنگتن در مورد اعتراضات در خاک خودش و سایر کشورها است.

از طرف دیگر اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096071

دیگر خبرها

  • دانشجویان خارجی حاضر در تظاهرات از آمریکا اخراج می شوند!
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: جنگ را متوقف کنید
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • تظاهرات گسترده علیه نتیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • ببینید | دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان!
  • واکنش روسیه به بازداشت گسترده دانشجویان در آمریکا
  • دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان! + فیلم