Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@19:04:47 GMT

رونق تولید بهترین راه خروج از مشکلات اقتصادی است

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۹۷۸۸

رونق تولید بهترین راه خروج از مشکلات اقتصادی است

سمنان- ایرنا- توانمندسازی اقتصاد با ارتقای فرهنگ مصرف داخلی محقق می شود و بهترین راه برون‌رفت از شرایط اقتصادی امروز استفاده از تولیدات داخلی و رونق واحدهای صنعتی در کشور است.

به گزارش ایرنا، از یکهزار و 800 واحد صنعتی فعال در استان حدود 30 درصد از آنها در بخش صنعت با مشکلات رکود و نبود بازار فروش مواجه هستند که باید دولت برای رفع این چالش مهم اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسوولان امر معتقدند، مهمترین راهبرد برای حمایت از کالای ایرانی توجه به زیرساخت های سرمایه گذاری، تامین بازار فروش و کاهش رکود در بازار است که باید دولت برنامه ریزی و پیش بینی های لازم را در بودجه برای جلوگیری از زیان فعالان اقتصادی به واسطه نوسانات ارز و همچنین بازار فروش و خرید مواد اولیه انجام دهد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان روز جهارشنبه در گفت وگو با ایرنا گفت: توانمندسازی اقتصاد و اصلاح الگوی مصرف کالاهای تولید داخلی با ارتقای فرهنگ مصرف داخلی محقق می شود، از این رو یکی از راه های رسیدن به اهداف پیشرفت کشور، فرهنگ سازی در زمینه مصرفِ تولید داخلی است.
علی اصغر جمعه ای افزود: کالاهای چینی بازار ایران را در اختیار خود گرفته اند و اکنون یکی از مشکلات اساسی واحدهای صنعتی و تولیدی استان نبود بازار فروش برای عرضه محصولات تولیدی است.
وی خاطرنشان کرد: حدود 30 درصد از واحدهای صنعتی سمنان، بازاری برای فروش محصولات تولیدی ندارند و دولت باید با راهبردهای مختلف از جمله سیاست کنترل واردات و تنظیم بازار برای رفع مشکلات این واحدها گام بردارد.
وی اظهارداشت: باید به این باور برسیم که بهترین راه برون‌رفت از شرایط اقتصادی امروز استفاده از تولیدات داخلی و رونق تولید است و در زمان ‌حاضر اقتصاد ایران با مشکلاتی از جمله نبود نقدینگی، عوارض مالیاتی و بیمه ای و نبود مواد اولیه با کیفیت برای تولید کالا مواجه است.
جمعه ای ادامه داد: حدود 25 درصد واحدهای تولیدی استان با مشکلات نقدینگی، بیمه ای و مالیاتی مواجه است و تازمانی که دولت برای رفع این چالش ها اقدام نکند حمایت از کالای ایرانی به معنی واقعی در کشور محقق نمی شود.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان ایرانی با مشکلات زیادی دست و پنچه نرم می‌کنند و همین مشکلات باعث شده است که بر تولید آنها خدشه وارد شود.
رییس اتاق بازرگانی استان سمنان گفت: بدون تردید تولیدکنندگان داخلی نیازمند حمایت هستند و این حمایت‌ها می‌تواند در قالب‌های مختلفی نمود پیدا کند و یکی از راه‌های حمایت از تولید داخلی راه‌اندازی توجه به درد و دل های صاحبان واحدهای صنعتی است.
جمعه ای افزود: هزینه تولید در کشور روز به روز در حال افزایش است و همین مساله انگیزه تولید را از تولیدکنندگان گرفته است، علاوه بر این نحوه دریافت مالیات نیز متناسب با درآمد تولیدکنندگان نیست و همه عوامل دست به‌دست هم داده‌اند که نرخ تمام‌شده کالا در ایران بالا برود و مردم کمتر تمایل به خرید کالای ایرانی داشته باشند.
در سال 96، نرخ بیکاری در استان سمنان 8.9 درصد و سه درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر بود و با تحقق کامل ارایه تسهیلات 9 هزار میلیارد ریالی رونق تولید و اجرای طرح‌های اقتصادی در قالب تفاهم‌نامه های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به تعداد 87 طرح با سرمایه گذاری 85 هزار و 510 میلیارد ریال در همایش‌های سرمایه‌گذاری این استان پیش از نشست فرصت های سرمایه گذاری خارجی، انتظار می رود اشتغال افزایش و نرخ بیکاری در سمنان کاهش قابل توجهی یابد.
6026/7339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد راه خروج اقتصاد رونق توليد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۹۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود