Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@02:12:11 GMT

قراردادهای آتی و مزایای آن برای اقتصاد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۳۷۴۸

ساعت24-توسعه ابزارهای مالی، ریسک سرمایه گذاری را کاهش می‌دهد و مانع از ورود تقاضاهای سفته بازی به بخش واقعی بازارها می‌شود؛ لذا باید ابزارهای مالی را آنقدر گسترش و متنوع کنیم تا نیاز همه سرمایه گذاران در بازارهای مالی برآورده شود و به بخش فیزیکی و واقعی اقتصاد لطمه وارد نشود.

علی رحمانی  به مزایای بازارهای آتی و اینکه کسانیکه وارد بازار سکه می‌شوند انگیزه‌های متفاوتی دارند اشاره کرد و گفت: عده‌ای برای تامین نیازهای خود و عده‌ای دیگر نیز با انگیزه های سرمایه گذاری وارد این بازار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین افرادی که با انگیزه سرمایه‌گذاری وارد بازار طلا می شوند لزوما به خود دارایی علاقه نداشته و به مشتقات آن نیز علاقمندند؛ به عبارتی فردی که با هدف سرمایه‌گذاری و کسب سود وارد بازار سکه می شود، بازار آتی سکه نیز می‌تواند تقاضای مورد نیاز او را تامین کند.

وی با بیان اینکه اگر بازار آتی سکه وجود نداشت، حجم تقاضای این بازار برای خرید سکه وارد بازار واقعی می شد و برقراری تعادل به مراتب سخت تر از شرایط فعلی بود ادامه داد: از طرفی ما نمی‌توانیم منکر تقاضای سرمایه گذاری موجود در بازار سکه شویم، لذا توسعه بازارهای مالی همچون قراردادهای آتی که در کل دنیا، نیازهای سرمایه گذاری را تامین می کنند باید در کشور ما نیز رقم بخورد.  

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه باید ابزارهای مالی در حوزه سکه متنوع تر شود، تاکید کرد: بازار آتی سکه بازاری منسجم و متشکل در بازار طلا و ابزاری بسیار کارا و ضروری است و تاکید می کنم که اگر این بازار وجود نداشت، تنظیم بازار طلا و سکه بسیار سخت می‌شد.

به گفته وی، با سرکوب بازارهای مالی نه تنها مشکلات حل نخواهد شد، بله ریسک سرمایه گذاری افزایش یافته و تقاضاهای سفته بازی راهی بخش واقعی بازارها می‌شود؛ لذا باید ابزارهای مالی را آنقدر گسترش و متنوع کنیم تا نیاز همه سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی برآورده شود و به بخش فیزیکی و واقعی اقتصاد لطمه وارد نشود.

رحمانی عنوان کرد: نخبگان باید در مسیر نوآوری های مالی با سرعت بیشتری حرکت کنند که البته در حوزه ابزارهای مالی طلا بازار منسجم و متشکل وجود دارد. بنابراین با توسعه ابزارهای مالی در حوزه بازار مشتقه، شفافیت معاملاتی و اطلاعاتی حاصل می شود و تنظیم بازارها نیز راحت‌تر خواهد شد.

وی با بیان اینکه تصمیم گیران و متولیان اقتصادی کشور نیز می‌توانند از ابزارهای جدید مالی در حوزه سکه بهره‌مند شوند، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر همچنان از روش های سنتی و کهنه در این بازارها استفاده می کنیم و می خواهیم به متقاضیان، سکه  نقدی بدهیم؛ در حالیکه با این حجم از نقدینگی و تقاضا، از عهده این کار بر نمی‌آییم.

این اقتصاددان تاکید کرد: به همین منظور است که در کشورهای پیشرفته دنیا بازارهای مشتقه بسیار گسترده شده و سرمایه گذاران محصولات مورد نظر خود را به صورت آتی خریداری می کنند به طوری که اگر فردی بخواهد در بازار نفت سرمایه گذاری کند، قرارداد آتی نفت خریداری می کند و در بازار نقدی وارد نمی شود.

رحمانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر معاملات آتی طلا یک ابزار مالی است که سال‌هاست در بورس کالای ایران معامله شده و بانک مرکزی هم می‌تواند از این ابزار برای اعمال سیاست‌های خود استفاده کند.

انتهای پیام

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • سرمایه‌گذاری چین در معادن افغانستان
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف