Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-06@23:08:47 GMT

شیوع کیست ساده استخوانی در کودکان ایرانی

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۷۳۹۹۱

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران؛ دکتر شیرین زمانی در همایش ماهانه انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران با موضوع اطفال درباره شایع ترین تومورهای استخوانی در کودکان با بیان اینکه این بیماری در پسران شایع تر از دختران است، افزود: تومورهای خوش خیم در کودکان انواع مختلفی دارد اما اغلب به شکل کیست استخوانی بروز می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع ترین تومور خوش خیم استخوانی در کودکان Unicameral Bone cyst است که به آن کیست ساده گفته می شود. این بیماری بر خلاف نامی که دارد ساده نیست و نیاز به درمان دوره ای دارد.
وی ادامه داد: این تومور بیشتر در بالای استخوان ران یا بازو به وجود می آید و منجر به ایجاد حفره در استخوان می شود. کیست ساده منجر به بروز علائم ظاهری نمی شود بنابراین در بیشتر موارد بیماران به صورت تصادفی یا به دنبال وارد شدن ضربه به استخوان و هنگام تصویربرداری تشخیص داده می شود.
این عضو هیات رئیسه انجمن ارتوپدی اطفال ایران با بیان اینکه احتمال بدخیم شدن این کیست استخوانی بسیار اندک است، یادآور شد: اگر بیماری تشخیص داده شود و اقدامات درمانی آغاز شود ، بیمار بهبود می یابد.
دکتر زمانی با تأکید براینکه درمان این کیست به اندازه تومور و میزان درد استخوانی بیمار بستگی دارد، گفت: اگر اندازه تومور کوچک باشد و بیماری دردی احساس نکند بیمار فقط تحت نظر قرار می گیرد اما اگر اندازه تومور افزایش یابد و منجر به بروز دردهای استخوانی شود پزشک تصمیم به جراحی بیمار می گیرد.
وی افزود: انجام جراحی نیز مراحل مختلفی دارد، برای مثال اگر کیست فقط منجر به ایجاد حفره استخوانی شده باشد پزشک به محل مورد نظر کورتن تزریق می کند.
این فلوشیپ ارتوپدی کودکان ادامه داد: اما اگر پزشک متوجه علائم دیگری در کیست شود ناچار به برداشت تومور می شود که برخی افراد ممکن است پس از برداشت تومور نیاز به پیوند استخوان نیز داشته باشند.
وی با بیان اینکه بیماران پس از جراحی بهبود می یابند، گفت: پس از جراحی بیمار باید به مدت ۲۴ ساعت آنتی بیوتیک دریافت کند و تا پایان سن رشد سالانه ۲ بار برای معاینه به پزشک مراجعه کند.
این متخصص جراحی ارتوپدی اطفال با بیان اینکه کیست ساده استخوانی در کودکان بسیار شایع است، افزود: متأسفانه علت دقیق و عوامل مؤثر در بروز این بیماری شناخته نشده است. میزان بروز این بیماری در دنیا و از جمله کشور ما از شیوع بالایی برخوردار است.
دکتر زمانی با توجه به نقش ژنتیک و ازدواج های فامیلی، تصریح کرد: هنوز تأثیر هیچ یک به اثبات نرسیده اما میزان شیوع در دختران بیش از پسران است.
این عضو هیأت رئیسه انجمن جراحان ارتوپدی اطفال ایران درباره احتمال عود تومور پس از درمان و جراحی، گفت: احتمال عود تا قبل از اتمام سن رشد بسیار زیاد است اما پس از سن رشد این احتمال بسیار کم می شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۳۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد

 محمدکاظم مومنی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر ۷ سال که دارای بیمه هستند را به صورت رایگان انجام دهند.

وی ادامه داد: خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر ۷ سال که به صورت سرپایی در بیمارستان‌ها انجام شود رایگان نیست.

وی افزود: رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال گامی بلند جهت حمایت از آینده سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

 مومنی گفت: کودک تا ۷ سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری‌ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز شود و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند