Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-05@22:06:00 GMT

گفتگوی 18:30/ کاهش 50 درصدی سزارین

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۷۵۴۹۰

گفتگوی 18:30/ کاهش 50 درصدی سزارین

‍‍‍‍‍‍

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با بیان اینکه رشد زایمان سزارین در 4 سال گذشته به 50.4 درصد کاهش یافته است گفت: سزارین علاوه بر خونریزی و مضرات بیهوشی آن بیا مادران، زایمان های بعدی را هم با مشکلاتی مواجه می کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

دکتر شهلا خسروی، مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در برنامه زنده گفتگوی 18:30 گفت: زایمان طبیعی در هر شرایطی نیازمند صرف وقت برای دکتر و ماما است که این امر مسئولیت بالایی را متوجه آنها می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم در چند سال اخیر با اطلاع از حقوق خود توانسته اند شکایات زیادی را متوجه کادر زایمان کنند از سوی دیگر وجود برخی از تجربه های ناخوشایند مادران در زایمان طبیعی موجب شد تا زایمان سزارین رشد چشمگیری در بین مادران پیدا کند.

 

او گفت: از زمان اجرای طرح تحول سلامت از سال 93 به بعد شیب تند سزارین در کشور کنترل شد؛ هدف ما این بود که آمار سزارین را هر سال 10 درصد کاهش دهیم. از سوی دیگر مادرانی که برای یکبار سزارین می کنند، خواستار سزارین تکراری هستند زیرا زایمان طبیعی برای آنها با مخاطراتی همراه است اگرچه این دسته از افراد با انجام ملاحظاتی می توانند زایمان طبیعی موفقی را تجربه کنند.

دکتر خسروی در ادامه گفت: در پایان سال 95 ما موفق شدیم تا شیب تند سزارین را به 50.4 درصد کاهش دهیم اگرچه انتظار کاهش بیشتری در این عرصه بودیم.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در ادامه تاکید کرد: آمارها نشان می دهند که نخست زاهایی که سزارین می کنند، جمعیتشان رو به کاهش است این درحالیست که اگر جلوی رشد چشمگیر زایمان سزارین در کشور گرفته نمی شد روند سزارین تا 80 درصد افزایش می یافت اما با اقدامات 4 سال گذشته این روند شکسته شد که امیدواریم در سالهای بعد میزان سزارین از این میزانی که هست نیز کمتر شود.

او افزود: بخشی از اقدامات برای شکستن این شیب ایجاد زیرساختهایی مانند تجهیز بیمارستان ها برای زایمان طبیعی و نیز ایجاد فضایی خوشایند برای زایمان طبیعی مادران بود که این امکان سنجی در بیمارستان ها صورت گرفت و مشخص شد که 366 بیمارستان دولتی در کل کشور باید تجهیز شود، ما 29 بیمارستان را در ابتدای طرح تجهیز کردیم و در سایر بیمارستان ها نیز این فرایند در حال اقدام است که امیدواریم تا پایان سال 97 زیرساختهای کل 366 بیمارستان دولتی مورد نظر برای زایمان طبیعی تجهیز شوند.

او یادآور شد: 1900 اتاق تک نفره برای زایمات طبیعی در نظر گرفته شده است. بیمارستان های خصوصی نیز خوشبختانه ایجاد فضاهای مناسب برای زایمان طبیعی مادران را آغاز کرده و صاحب اتاق های مناسبی برای امر شده اند.

خسروی در ادامه گفت: زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی رایگان است و هر سال 450 تا 500 هزار تولد رایگان در این بیمارستان صورت می گیرد.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که صورت گرفته توانمند کردن افرادی بود که قرار است این زایمان را انجام دهند که این بازآموزی مهارت های مامایی در دانشگاه های علوم پزشکی انجام شد و نیز توانمند سازی مادران برای زایمان طبیعی نیز انجام شد.

او گفت: سزارین مانند هر عمل جراحی دیگر پیامدهایی از جمله خونریزی، بیهوشی بعد از عمل و ... را دارد از سوی دیگر سزارین موجب چسبندگی هایی در محل عمل می شود که همین امر پیامدهای منفی برای زایمان های بعدی در پی خواهد داشت و مادر را با مشکلاتی مواجه می کند.

خسروی در ادامه گفت: مادرانی که سزارین می شوند فرصت طلایی ارتباط با نوزاد خود را به دلیل اثرات بیهوشی بعد از عمل از دست می دهد و همین امر آثار منفی روی شیردهی و نیز آموزش کودک در مراحل بعدی دارد.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی گفت: آماده کردن مادران برای زایمان بسیار مهم است که این خدمات از هفته بیستم بارداری آغاز می شود. این کلاس ها در مراکز بهداشت و درمانی و نیز در بیمارستان های دولتی برگزار می شود؛ این کلاس ها موجب می شود تا مادر برای زایمان و پس از زایمان از آگاهی کامل برخوردار شده فرایند زایمان را با موفقیت پشت سر بگذارد.

دانلود

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۵۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها

سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت روز جهانی ماما، گفت: نقش ماما صرفا به مراقبت‌های زمان بارداری و کنترل زایمان طبیعی محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

وی اظهارداشت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان، ادامه داد: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و به حفظ و ارتقای سلامتش کمک می‌کند.

به گفته وی در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

حاجیان، رسالت مهم گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه را پرورش نیروی انسانی متعهد، متبحر و مسئولیت‌پذیر در حوزه مامایی برشمرد که قادر به ارایه خدمات مامایی و سلامت باروری در سطوح مختلف پیشگیری به زنان جامعه باشد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

وی دانش آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را از بهترین نیروهایی برشمرد که در سطوح مختلف ارایه خدمات خوش درخشیدند.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

به گفته وی بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاست ها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت(روان و جسم) مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما ۵۱ سال است، ماما در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد و کمک به مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

به گفته این دکترای تخصصی بهداشت، امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان، ماما را یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک برشمرد که از محیطی ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد. این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

مدیر گروه مامایی دانشکده با اشاره به وجود بیش از ۱۳۰ فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد که با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند و با اشاره به این زایمان توام با استرس است، صبوری و بردباری در حرفه مامایی را از اصول مهمی برشمرد که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • فعالیت بیش از ۸۵۰ نفر ماما در استان کرمانشاه
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان