Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@03:20:50 GMT

بنیان اصلی توصیه رهبری به فراموش نکردن ارزش‌های دهه ۶۰

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۹۰۵۷۵

بنیان اصلی توصیه رهبری به فراموش نکردن ارزش‌های دهه ۶۰

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی دلیل اصلی تأکید مقام معظم رهبری به مسئولان نظام پیرامون فراموش نکردن ارزش‌های دهه ۶۰ را به ضرورت بازگشت روحیه انقلابی در مسئولان مربوط دانست. ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۵ رسانه ها خواندنی برگزیده نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حمید رضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره دلایل حاکم بودن فضای ارزشی در میان مسئولان در دهه 60 گفت: آنچه که در دهه 60 در کشور ما و به ویژه در میان مسئولان وجود داشت پایبندی به آرمان‌های انقلاب اسلامی و عمیق بودن تعهد به آن آرمان‌ها بود و این مسئله به ویژه ریشه در علم و آگاهی نسبت به شرایط گذشته کشور در رژیم پهلوی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان در دهه 60 به دنبال کسب ثروت از مسیر قدرت نبودند

وی افزود: در کنار این، تبعیت از هدایت‌ها و رهبری‌های حضرت امام(ره) باعث شده بود که از مسئولان و خدمتگزاران جمهوری اسلامی افرادی مخلص، ایثارگر و فداکار ساخته شود که تمام هم و غم آنها خدمت به نظام و مردم بود و هیچ کس از مسئولیتی که داشت کیسه‌ای برای خود ندوخته بود که از آن طریق، فساد و سوء استفاده‌ای کند.

ترقی اظهار کرد: در واقع در آن دوره کسی به دنبال آن نبود که از طریق قدرت به ثروت برسد و همه سعی می‌کردند خودشان را با معیارها و ارزش‌هایی که اسلام، امام(ره) و انقلاب اسلامی مروج آن بودند تطبیق داده و از آن عدول نکنند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه سبک زندگی مردم هم در آن دوره مبتنی بر قناعت و صرف‌‌جویی بود، گفت: این سبک زندگی انطباق بیشتری با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی داشت. اما امروز متأسفانه بسیار از این ارزش‌ها به فراموشی سپرده شده و در نسل‌های جدید که مدیریت‌های کشور را بر عهده گرفتند این نوع ایثارگری، فداکاری و بهره‌وری و توجه به رضایت مردم کمتر مشاهده می‌شود.

ضرورت احیاء روحیه انقلابی در میان مسئولان

وی اضافه کرد: متأسفانه پس از گذر از آن دوران ارزشی، بخشی از مسئولان به سمت اشرافی‌گری گرایش پیدا کردند، برخی از قبل قدرت به ثروت‌های هنگفت رسیدند، تعدادی دیگر با رانت‌خواری از مسئولیت‌ها بار خود را بستند و آلودگی به رشوه‌ها و فساد اداری در میان مسئولان افزایش پیدا کرد که همه این موارد با ارزش‌هایی که در دهه 60 بر مسئولان و فرهنگ عمومی دستگاه‌‌های اجرایی حاکم بود فاصله قابل توجهی دارد.

ترقی تأکید کرد: دلیل اصلی تأکید مقام معظم رهبری به مسئولان نظام جمهوری اسلامی پیرامون فراموش نکردن آن دهه و تلاش در جهت نزدیک شدن به معیارها و ارزش‌های آن دوره، ضرورت بازگشت روحیه انقلابی در مسئولان است. وقتی که مسئولان کشور از روحیه انقلابی فاصله می‌گیرند و به اشرافی‌گری به عنوان نماد روحیه غیر انقلابی سوق پیدا می‌کنند تبعات نامطلوبی برای نظام در بر خواهد داشت و موجب نارضایتی مردم و کند شدن حرکت رو به جلوی کشور می‌شود. لذا می‌توان خلاصه این توصیه رهبر معظم انقلاب را بازگشت مسئولان کشور به روحیه انقلابی دهه شصت دانست.

سطحی بودن روحیه انقلابی برخی مسئولان در ده 60 و عدم استمرار آن در دوران پس ازدفاع مقدس 

ترقی درباره عوامل این تغییر نگرش ارزشی و تمایل به سمت اشرافی‌گری در میان برخی مسئولان گفت: یکی از دلایل این تغییر، عمیق نبودن روحیه انقلابی در برخی نیروهای اجرایی کشور بود. در واقع این روحیه انقلابی چون سطحی و احساسی بود و عمق پیدا نکرده و نهادینه نشده بود در اثر تحولات بیرونی و فاصله گرفتن از آن دوره، این روحیه انقلابی استمرار پیدا نکرد و از دست رفت.

وی دلیل دوم را سیاست‌های اقتصادی دوران پس از دفاع مقدس و رویکرد توسعه منهای عدالت دانست و گفت: زمانی که برای بازسازی و توسعه کشور پول زیادی در اختیار مدیران اجرایی قرار ‌گیرد و مراقبت لازم هم صورت نگیرد و معیار هم این باشد که برای به سرانجام رسیدن طرح‌ها و پروژ‌ه‌ها، 20 درصد هدر‌رفت منابع اشکالی ندارد، طبیعتا این عوارض موجب بروز فساد در بین مجریان و مسئولان می‌شود و نقطه انحراف در نگرش‌ها و خط مشی‌های ارزشی به نوعی از همین جا آغاز می‌شود.

ترقی عنوان کرد: در کنار این دو عامل، نفوذ و تهاجم فرهنگی غرب و ترویج ارزش‌های غربی و تشدید گرایش‌های سرمایه‌داری و مصرف‌گرایی در دوران پس از دفاع مقدس از دیگر عوامل مؤثر در دور شدن تدریجی مسئولان از فضای ارزشی دهه 60 است.

نقش مراقبه و پالایش درونی در جلوگیری از انحراف مسئولان/ نظام اداری کشور در مسیر سکولار شدن

ترقی درباره راهکارهای بازگشت به آن ارزش‌ها در میان مسئولان و نقش مراقبه و پالایش درونی مسئولان در این زمینه گفت: اگر به روش پیامبر(ص) و امام علی(ع) در تربیت مدیران توجه شود آنچه که کاملا مشهود است کادرسازی، تربیت نیرو و مدیران آینده جامعه مبتنی بر اخلاق، تقوای فردی و اداری و پاکدامنی است.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه یادآور شد: در گذشته تشکیلاتی تحت عنوان مدیریت دولتی در کشور وجود داشت که به طور مرتب نیروهای اجرایی کشور را به لحاظ فکری و اخلاقی رصد و تقویت می‌کرد و هر ساله، فرصتی یک تا دو ماهه برای اموزش کارکنان دولت گذاشته می‌شد و در آن کلاس‌ها مباحث اعتقادی و اخلاقی فردی و اجتماعی بیان می‌شد که متأسفانه همه این موارد به فراموشی سپرده و اساسا از نظام اداری کشور کنار گذاشته شد.

وی تصریح کرد: این باعث شده مدیران و مسئولان یا کارزده یا سیاست‌زده شوند و دیگر اهمیت چندانی به بیان مباحث اعتقادی و اخلاقی به خود و افراد زیرمجموعه‌شان ندهند. وقتی تذکرات، موعظه‌ها و هشدارهای لازم اخلاقی داده نشود و نظارت‌‌های بیرونی هم چندان مؤثر نباشد دیگر مسئولان و مدیران خود را تحت مراقبه و محاسبه قرار نمی‌دهند و این مسئله باعث دوری برخی مسئولان از ارزش‌ها و ارمان‌های انقلاب شده است.

ترقی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های مبارزه با فساد ضد ارزش دانستن فساد در نزد مسئولان است، گفت: برای نهادینه شدن این روحیه، پیش از هر گونه نظارت بیرونی، باید بر روی مسئولان، مجریان و کارکنان دستگاه‌ها، کار فرهنگی صورت بگیرد. اگر این کار انجام نشود به مرور منکرات و مفاسد اداری از حالت ضد ارزش به ارزش تبدیل شده و شرایط نامطلوبی را برای مردم ایجاد می‌کند. لذا امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌ها و نهادها باید معطوف به جلوگیری از منکرات اداری و تشویق وترویج معروفات اداری باشد تا به افزایش رضایتمندی مردم بی‌انجامد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه سیستم اداری کشور به سمت سکولار شدن در حال حرکت است، گفت: در چنین سیستمی دیگر توجه چندانی به جایگاه دین و اخلاق در جلوگیری از فساد اخلاقی، اداری، اقتصادی و رفتاری نمی‌شود و این عوارض موجب بدبینی و بی‌اعتمادی مردم به مسئولان و مجریان شده و آسیب‌های جدی به نظام اداری و اجرایی کشور وارد می‌کند. ‌

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۰۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه، ۴ اردیبهشت) در نطق میان دستور خود گفت: انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۶ سال گذشته با هدایت امامین انقلاب اسلامی و بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی خود توانسته است از انواع تهدیدات پیچیده، متراکم، پرحجم و توطئه‌ها و بحران‌های امنیتی و دفاعی، به فضل الهی عبور کند و با تشکیل جبهه مقاومت، هیمنه پوشالی استکبار جهانی را شکسته و ضریب تأثیر آنها را در همه مؤلفه‌های قدرت، کاهش داده و شعاع اثر خود را در منطقه و معادلات جهانی گسترش دهد. استمرار این حرکت متعالی، با هدایت مقام معظم رهبری مدّظله‌العالی، با طراحی و تدوین و صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی، به سوی ایجاد تمدن نوین اسلامی و پایه‌گذاری حاکمیت اسلام بر جهان با امامت حضرت ولی‌عصر ارواحنا فدا، با توکل الهی و حرکت عمومی مستضعفان و آزادی‌خواهان جهان، پرشتاب ادامه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: در این راستا، جمهوری اسلامی ایران برای افزایش اقتدار خود و حرکت به سوی قله و تثبیت جایگاه ایران مقتدر می‌بایست از دو راهبرد توأمان ایجاد موازنه درونی خصوصاً استحکام و ثبات اقتصادی و توانایی و قوام فرهنگی را در کنار موازنه بیرونی به معنای راهبری و حمایت از محور مقاومت به پیش برد.

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: انقلاب اسلامی در طول این سال‌های پر نشیب و فراز، با الگوی بومی، تجربه پیمودن مسیر بین باید‌ها و واقعیت‌های انقلاب را در ابعاد مختلف، بار‌ها داشته است؛ و در شرایط کنونی نیز که وضعیت کشور همچون معادله‌ای چند مجهولی است، نیازمند هوشمندی و عقلانیت نیرو‌های وفادار به انقلاب برای فتح خرمشهر‌های بعدی است.

خضریان گفت: امروز اقتصاد کشور به دلیل اینکه در طول یک دهه گذشته حتی آب خوردن مردم از سوی جریان غربگرا به مذاکره و توافق با کدخدا پیوند زده شده بود و با شرطی‌سازی اقتصاد و وابسته کردن تعاملات مالی به دلار و همچنین خام فروشی عملاً مانع پیشبرد اهداف راهبردی کشور در حوزه اقتصادی شد، با چالش‌های جدی‌ای مواجه است و کیک اقتصاد ایران کفاف ۹۰ میلیون ایرانی را نمی‌دهد و ضروری است در کنار تسریع در رفع کاستی‌ها و گسترش فرصت‌های اقتصادی برای مردم، با اصرار بر حکمرانی عادلانه برای رفع تبعیض‌ها و شکاف طبقاتی اقدامی عاجل شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر فرهنگ اسلامی ایرانی به دلیل تجمیع بی کارکردی‌ها، کج کارکردی‌ها، کم کارکردی‌ها و مهمتر از همه بد کارکردی‌هایی که میراث چند دهه‌ای مسئولان دستگاه‌های مختلف فرهنگی است، در معرض محصولات فرهنگی متعارض و مهاجم قرار گرفته و در مواردی دچار واگرایی از ارزش‌های خودی و همگرایی با ارزش‌های رقیب شده است و متأسفانه باید گفت در چنین شرایطی جامعه ایران از سوی دشمنان، خائنان و نادانان با رانه‌های واگراییِ سیاسی، قومیتی و فرهنگی، مدام به سوی «قطبی شدن» رانده می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس بیان کرد: در سیاست ایران نیز عموم جریان‌های سیاسی با چالش نمایندگی شهروندان مواجه هستند. موضوعی که تلاش جمعی نخبگان سیاسی در مسیر نفی سیاست‌ورزی رفاقتی و فامیلی و شفاف شدن مکانیزم گزینش و مرامنامه شایستگی براساس شاخص‌ها را جهت امکان حکمرانی عادلانه می‌طلبد.

خضریان اظهار کرد: در سطح خارجی نیز ضمن اینکه ایران سال‌هاست تحریم اقتصادی غرب را برای کوتاه آمدن از مواضع اصولی خود تجربه می‌کند، طی یکسال اخیر به دلیل تنش آفرینی نظامی امنیتی ایجاد شده از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه غرب آسیا مواجه شده است. راه حل مواجهه با این معادله و حل مسائل کشور «عقلانیت انقلابی» است.

وی تصریح کرد: عقلانیت انقلابی به جای ایجاد دعوا بر سر موضوعات فرعی و دمیدن در دوگانه‌های جعلی برای کسب مناصب، عدالت در سیاست را جست‌و‌جو می‌کند؛ و فرصت اعتماد مردم به نیرو‌های انقلاب را صرف کار‌های بنیادین به جای دعوا‌های بی‌نتیجه خواهد کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: عقلانیت انقلابی به دنبال تهدیدزدایی است و تنش‌زدایی را ناکافی می‌داند و معتقد است شعار‌هایی نظیر تنش‌زدایی در سیاست‌خارجی و حجم گسترده‌ی ورود ادبیات علوم انسانی غربی در این سال‌ها، در راستای همین تلقی خاص از عقلانیت در جامعه است.

خضریان با بیان اینکه عقلانیت انقلابی واقع‌گرا است، اما آرمان‌خواه هم هست و این دو را متضاد هم نمی‌داند، تاکید کرد: عقلانیت انقلابی حل مسائل اقتصادی و ناهنجاری‌های فرهنگی را در کنار هم مهم می‌داند. با این تفاوت که مسائل اقتصادی را دارای فوریت و مسائل فرهنگی را دارای اولویت می‌بیند.

وی گفت: عقلانیت انقلابی راه حل مشکلات فرهنگی از جمله مسئله حجاب را فقط قضایی نمی‌بیند؛ بلکه به بازاندیشی در شیوه‌های تربیتی هم نظر دارد، اما سیاست رهاسازی اجتماعی به بهانه انجام کار‌های زیربنایی را نیز بر خلاف عقلانیت می‌پندارد.

خضریان اظهار کرد: عقلانیت انقلابی عدالتخواه است. عدم تناسب افزایش دستمزد کارگران با مواردی از قبیل افزایش تعرفه پزشکی را نمی‌پذیرد و آن را دمیدن در شکاف‌های اجتماعی می‌پندارد و معتقد است به جای سوار شدن بر موج احساسات مستضعفین، باید برای رفع تبعیض‌ها چاره اندیشی کند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت تاکید کرد: عقلانیت انقلابی واداده نیست و با فساد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همزیستی نمی‌کند. عقلانیت انقلابی به وحدت و انسجام اجتماعی می‌اندیشد و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نیست.  عقلانیت انقلابی امیدوار است و ظرفیت‌های ایران و توانمندی‌های مردم را بزرگتر از مشکلات و مسائل می‌داند.

وی تصریح کرد: عقلانیت انقلابی با کالایی شدن آموزش سر ستیز دارد و مهم‌ترین راه تحرک اجتماعی را عدالت آموزشی می‌داند. عقلانیت انقلابی اهل دو قطبی‌های کاذب نیست بلکه جدال اسلام و کفر را مهم‌ترین جدال تاریخی می‌داند و در این مسیر ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن را در مقابل عقلانیت انقلابی تعریف می‌کند؛ و در همین راستا عملیات «وعده صادق» را عینیت عقلانیت انقلابی در مواجهه‌ی با قلدرمآبی استکبار جهانی و صهیونیست‌ها می‌داند. عقلانیت انقلابی ساعی است تا آزادی‌های اجتماعی و سیاسی، در چهارچوب قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی محقق شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • شناسایی قضات فاضل و انقلابی رویکرد قوه قضاییه است
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • بررسی «ارزش‌آفرینی از دارایی‌های دیجیتال» در نخستین پنجشنبه فناور ۱۴۰۳
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است
  • عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است
  • فیلم/ رئیسی: روحیه انقلابی و دین مداری مردم لاهور و پاکستان ستودنی است