Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه ۶ طرح کوتاه مدت و میان مدت برای عبور از کم‌آبی در اصفهان پیش‌بینی شده است، گفت: از مردم می‌خواهیم که ۲۵ درصد صرفه‌جویی کنند تا قطع آب نداشته باشیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن مهرعلیزاده دربرنامه تلویزیونی بدون تعارف در شبکه دو سیما گفت: میزان ورودی آب زاینده رود زمانی یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون مترمکعب بود، این رقم امسال به ۴۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است؛ یعنی در مقایسه با آن سال‌ها یک پنجم کاهش یافته است و این شرایطی است که برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای می‌خواهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهرعلیزاده در پاسخ به این سؤال که علت این خشکسالی‌ها و کم‌آبی‌ها چه بوده است؟ تصمیم‌گیری‌های نادرست و یا رعایت نکردن مردم باعث این مشکل شده است، گفت: همه عوامل می‌تواند تأثیرگذار باشد، تأخیر در اجرای برخی از طرح‌ها می‌تواند موجب به وجود آمدن این موضوع باشد، مثلاً تونل سوم کوهرنگ و سد مربوطه است که قرار بود سال ۹۴ به بهره‌برداری برسد و هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی افزود:البته بخشی از خشکسالی و کم‌آبی هم به دلیل اجرای روش‌های نادرست مثل غرقابی است (آب را در سطح خاک جاری می‌سازند تا تمام سطح زمین با لایه‌ای از آب پوشیده شود) در حالی که باید الگو‌های کشت و آبیاری تغییر می‌کرد.

مهرعلیزاده در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود صنایع فولاد و ذوب‌آهن آب زیادی مصرف می‌کنند، مجوز حفرچاه بیش از حد داده شده و یا آب به شهر‌های دیگر می‌رود و باعث شده است تا این خشکسالی رخ دهد و اعتراضاتی را به همراه داشته باشد، اظهار داشت: در کل اینکه می‌توانست فولاد مبارکه در این منطقه نباشد و یا بار اضافی آمده است درست است، اما اینکه این صنایع آمده‌اند و همه آب‌ها را می‌خورند درست نیست. دو واحد بزرگ صنعتی موجود در اصفهان ۴۷ میلیون متر مکعب آب از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب مصرف می‌کنند، پس درصد زیادی نیست.

وی افزود:، اما درخصوص انتقال آب نیز باید گفت که تنها انتقال آب از اصفهان به استان یزد است و برای این استان سهمیه‌ای که داریم نزدیک به ۶۰ میلیون مترمکعب است، پس با صرفه‌جویی ۲۵ درصدی می‌توان مشکل را حل کرد.

استاندار اصفهان در خصوص حقابه نیز خاطرنشان کرد: آن چیزی که می‌ماند آب شرب اصفهان است و در حدود ۳۲۰ میلیون مترمکعب است، پس کشاورزان درخصوص حقابه می‌گویند که این حقابه آبی بوده و هست که آن زمان و یا ۴۰۰ سال پیش و در زمان شیخ بهایی به دلیل کم بودن جمعیت و وسعت اصفهان این عدد عدد مناسبی بوده است، اما با افزایش جمعیت، دیگر شاهد آن حقابه ۴۰۰ سال پیش جواب نمی‌دهد.

وی افزود: به هر حال کشاورز به دنبال معیشت خود است و باید آن را فراهم کرد و به عنوان مثال، بخشی از آب صنعت را کاهش دهیم و یا با استفاده از پساب، روش‌های کشت جایگزین و الگو‌های صحیح کشت و صنایع را جایگزین کشاورزی کنیم و برای حفظ اشتغال در مناطق انجام دهیم.

وی افزود: این‌ها را تعریف کردیم تا کشاورزان آسیب کمتری ببینند و صنعت هم اتفاقاً اعلام آمادگی کرده است.

مهرعلیزاده گفت: با بیشتر کشاورزان در شهر‌های و روستا‌های مختلف مثل منطقه ورزنه صحبت کردیم و همفکری‌هایی صورت گرفت.

استاندار اصفهان در پاسخ به این سؤال که چه پیشنهادی به کشاورز دادید و این پیشنهادات چه میزان زمان می‌برد، گفت: طر‌ح‌های کوتاه‌مدتی که ارائه شده است ۸ تا ۱۲ ماه زمان می‌برد، اما یک طرح پیشنهادی ما جمع‌آوری پساب و تصفیه آن است که در حد آب گوارا و ۵۰ میلیون مترمکعب داریم که خوشبختانه زیرساخت‌های آن موجود است و کار شروع شده است و این یک طرح ۱۶ ماهه است.

وی افزود: طراحی‌ها انجام شده و اعتبار هم آماده است بنابراین منتظر تأمین اعتبار نخواهیم بود پس وزارت جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب را مأمور کردیم و این طرح‌ها را انجام خواهند داد و در این فاصله هم با مردم در ارتباط بوده و برای کشاورزان کمک معیشت درنظر گرفته‌ایم.

* از مردم می‌خواهیم که ۲۵ درصد صرفه‌جویی کنند

مهرعلیزاده در پاسخ به این سؤال که شاهد قطع آب شرب در اصفهان که نخواهیم بود؟ گفت: تمام سعی ما این است که این‌طور نشود و به همین دلیل از هم‌اکنون روش‌هایی را اجرا و از مردم می‌خواهیم که ۲۵ درصد صرفه‌جویی کنند و امیدواریم قطع آب نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به این سؤال که به هر حال برخی‌ها درصدد ایجاد نارضایتی در میان مردم و کشاورزان اصفهان هستند، گفت: دو سه هفته پیش هم این اتفاقات رخ داد و عده‌ای هستند که با تهییج مردم قصد دارند نارضایتی‌هایی را به وجود بیاورند، مثلاً برخی از همین افراد می‌گویند آب را به یزد برده‌اند و مردم و کشاورزان اصفهان بی‌آب خواهند ماند، در حالی که وقتی از مردم سؤال می‌شود، آن‌ها می‌گویند ما اصلاً با آب شرب اصفهان و رفتن آن به یزد و یا چهارمحال و بختیاری ناراضی نیستیم و آن‌ها هم باید آب شرب داشته باشند.

وی افزود: بررسی‌های ما نشان داد که اصلاً گفته‌هایی که مثلاً عنوان شده بود آب اصفهان به یزد رفته و در آنجا در شست و شوی خودرو در کارواش‌ها استفاده می‌شود و یا با آب شرب خیار کشت می‌شود، درست نبوده است.

وی ادامه داد: به هر حال برخی از افراد از یک سری هیجان‌ها استفاده و سوار بر موج می‌شوند، اما به هر حال اگر امثال بنده کوتاهی نکنیم و با مردم از نزدیک صحبت کنیم و آن‌ها را در جریان قرار دهیم و آن‌ها را به مشارکت دعوت کنیم، مطمئناً مردم دلسوزتر هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۰۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است

رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان گفت: فعالیت‌های بزرگ و تاثیرگذاری در راستای حل معضلات استان، به ویژه مسئله آب صورت گرفته است و اعتباراتی از سمت شهرداری برای حل این مشکل اختصاص داده شده و امیدواریم زودتر از زمان مقرر این مشکل رفع شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجید نادرالاصلی امروز_ پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه همایش شورای اسلامی شهری و روستایی شهرستان اصفهان با بیان اینکه برای برگزاری این همایش و دورهمی بیش از یک‌ماه تلاش شده است، اظهار کرد: در طول سال تلاش اعضای شوراها بر این است که در آن حوزه‌هایی که مربوط به اصفهان است، بتوانیم در خصوص مشکلات و مسائل مختلف، طرح موضوع انجام شده و مصوبه‌ها پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین افتخار اعضای شوراهای شهر و روستا نمایندگی مردم است، افزود: سعی داشتیم با استفاده از حیات طیبه‌ای که خدا اهدا کرده است، با فشار، سختی‌ها و موانع موجود غلبه کرده و به رفع مشکلات و حل مسائل مردم بپردازیم.

رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان در خصوص چالش آب در اصفهان با بیان اینکه به دنبال پیگیری مسائل مربوط به آب اصفهان هستیم، عنوان کرد: نزدیک ۲۵ سال است که آب اصفهان را به بهانه‌های مختلف از شهرستان خارج کردند و با ارائه طرح تونل سوم قصد جبران آن را داشتند، با این وجود تونل تأسیس شد، ولی سدی برای آن ساخته نشد.

نادرالاصلی با بیان اینکه آب دریاها مناسب استفاده عموم مردم نیست، چرا که بهره‌برداری آن برای صنایع خواهد بود، ادامه داد: ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب مورد انتقال قرار گرفت که فاز اول آن، ۷۰ میلیون متر مکعب است، همچنین بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان توسط صنایع برای این آب هزینه شده است.

وی با اشاره به اینکه مشکل آب در اصفهان به حدی رسید که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در سخنان خود مشکل اصلی استان را مشکل آب بیان کردند، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های بزرگ و تأثیرگذاری در راستای حل معضلات استان به ویژه مسئله آب صورت گرفته است و اعتباراتی از سمت شهرداری برای حل این مشکل اختصاص داده شده و امیدواریم زودتر از زمان مقرر این مشکل رفع شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان با تاکید بر اینکه مردم دغدغه‌مند اصفهان نسبت به مسئله آب نگران هستند، اضافه کرد: زیرساخت‌های سامانه تأمین آب شرب حلقه اصفهان بزرگ که علاوه بر انتقال آب، آن را تصفیه می‌کند، انجام شده است، اما در فاز اول نیمه‌کاره ماند، همچنین لوله‌گذاری ۵۳۰ کیلومتر لوله ۲۰۰۰ از دو مسیر کمشچه و ورزنه به سمت سیرجان در ۱۸ ماه انجام شده که در دنیای فنی بی‌سابقه است.

کد خبر 750159

دیگر خبرها

  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای رفع مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی