Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@11:44:16 GMT

شتاب دوموتوره در عرشه پروژه پل قدس اردبیل

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۹۳۹۵۳

شتاب دوموتوره در عرشه پروژه پل قدس اردبیل

استان‌ها > اردبیل - حال پل قدس چون دیگر پروژه های عمران شهری با شتاب چشمگیری حرکت اردبیل را بیش از پیش در سرعت بخشیده است.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از اردبیل؛ حال پل قدس چون دیگر پروژه های عمران شهری با شتاب چشمگیری حرکت اردبیل را بیش از پیش در سرعت بخشیده است. همه این موارد در حالی است که شهرداری‌ها در اغلب کلان شهرهایی چون اردبیل با مشکل کسری درآمد و رکود مواجه هستند و این هنر یک شهردار کاربلد است که در چنین شرایطی بزرگترینپروژه عمران شهری را بی‌آنکه آب در
دل کسی تکان بخورد پیش می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که شهردار اردبیل طلسم هفت ساله پل قدس شکست،گره‌گشایی از کلاف پروسه خسته‌کننده و مایوس‌کننده احداث پل قدس، چندان با استقبال خوبی همراه نشد. شورای اسلامی شهر چهارم در روزهای داغ کاری، نابهنگام و ناگهانی شهردار را استیضاح کرد تا پروژه‌ای نورسته سکته تمام عیاری را در آغازین روزهای کاری‌اش تجربه کند. تابستان 95 روزهای داغ استیضاح و رکود در پروژه‌های عمران شهری اردبیل شد و پل قدس هم از این خوان بی‌نصیب نماند.

اردبیل به خاطر شرایط خاص اب و هوایی که دارد از فصل کاری نسبتا کوتاهی برخوردار است و یک خلل در پروژه‌ای به عظمت پل قدس، همه محاسبات را درهم می‌ریزد. استیضاح 95 شهردار لطف‌اللهیان، همان خلل ناخواسته بود که تقویم عملیاتی پل قدس را حسابی بهم ریخت. شاید اگر شهردار دیگری جز لطف‌اللهیان سکان‌دار شهری چون اردبیل بود، پل قدس را در یکی از پرترافیک‌ترین نقاط شهر زمین‌گیر می‌کرد، اما هوش عمرانی و ریسک‌پذیری لطف‌اللهیان در پیشبرد چنین پروژه‌هایی او را «شهرداری برجسته» در تاریخ شهرداران اردبیل کرده است.

تابستان 96 لطف‌اللهیان فاز اول پل قدس را قالب میدان بیضی شکل به بهره‌برداری رساند که بار ترافیکی را در چهارسوی میدان قدس سابق به حداقل رساند. امسال هم با آغاز فصل کاری شتاب ساخت و ساز و پیشرفت کار در عرشه پل قدس که دو سوی بزرگراه شهدا،در امتداد چهارراه حافظ و میدان ججین را به هم متصل می‌کند حکایت از تحقق وعده‌های «آقای شهردار» در همخوانی با تقویم کاری این پروژه بزرگ شهری دارد.

اما همین پل قدس به این آسانی هم در مسیر احداث قرار نگرفته است. چه از زمانی که شهرداران پیشین اردبیل در اواسط دهه هشتاد به فکر احداث آن افتادند و چه بعدها که پلن آن بارها در شورای شهر چهارم دستخوش تغییرات شد و داستان جالبی دارد. در نقشه‌های اولیه قرار بر این بود، پل به شکل کابلی و در امتداد بزرگراه شهدا به سمت خیابان شهید یسری و با گذر از چهارراه باهنر احداث شود. رقم پیش بینی شده هم بالغ بر 120 میلیارد تومان برآورد شده بود. پل با همین نقشه در آستانه عقد قرارداد با قرارگاه خاتم‌الانبیا و راه‌اندازی کارگاه توسط آنها بود که بازنگری در نقشه و شیوه اجرا، پل کابلی را معلق کرد. در زمستان 94 نقشه پیشنهادی شهردار لطف‌اللهیان با یک صرفه‌جویی قابل ملاحظه و قریب به 50 میلیارد تومان، با یک بازنگری در مسیرها کلنگ‌زنی شد. کلنگ‌زنی همه طلسم‌ها سرراه شکست و گره هفت ساله در بالا و پایین کردن نقشه و شیوه اجرای پل در آرشیو تاریخچه جلسات پل بایگانی شد.خبر اطمینان بخش اجرایی شدن این پل در کنار همه محاسن‌هایی که برای اردبیل به ارمغان داشت، دستاوردی مهم در بازتعریفی از اعتماد بود. آنچه که مردم را به تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های مدیران شهری امیدوارتر کرد.

دهه هشتاد، دهه توسعه اردبیل بود. البته توسعه نه به مفهومی که در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مد نظر داریم، بلکه یک توسعه حجمی و فیزیکی و به مفهوم بزرگ و فربه شدن این شهر. محدوده جغرافیایی شهر به واسطه مهاجرت و افزایش جمعیت به یک آن گسترش یافت و ترافیک یکی از ارمغان‌‌های ناخواسته این بعد از توسعه، برای اردبیل بود.

در اواسط دهه هشتاد، احداث پل‌های روگذر در شش نقطه شهر در دستور کار قرار گرفت. توجیه احداث پل‌های روگذر در تقاطع‌های مبارزان، بعثت، سعدی، کارشناسان، باغمیشه و پیرعبدالملک گره‌گشایی از مشکل ترافیک و راه‌بندان شهری بود. کارشناسان احداث چهار پل را ضروری می‌دانستند اما محل احداث پل‌های باغمیشه و پیرعبدالملک محل مناقشه بود. از دستور شروع بکار شبانه شهردار وقت برای احداث پل گرفته تا کشف آثار تاریخی در محل ستون‌های پل و عدم در نظر گرفتن برخی از نظرات کارشناسی که این پل گرهی از بار ترافیکی پیرعبدالملک نخواهد گشود، این پل را به پروژه پرحاشیه‌ای تبدیل کرد. گروهی از کارشناسان شهری بر این باور بودند که احداث پل در چهارراه باهنر در آن مقطع ضرورت بیشتری داشت. اما پلی که بتواند گره از حجم ترافیک چهارراه باه باهنر بکاهد، تا روی کار آمدن لطف‌اللهیان فقط روی نقشه‌ها خودنمایی می‌کرد و پل قدس بیشتر رنگ و بوی وعده های نشدنی را داشت.

شجاعت لطف اللهیان در عملیاتی کردن این پروژه ریسک بزرگی بود. شهردار اردبیل بسته راهگشای ویژه ای برای حل «معمای پیچیده» اجرای پل قدس داشت. او در روز کلنگ‌زنی پروژه از مذاکرات منتج به نتیجه با بانک شهر و شرکت سرمایه‌گذاری آتیه شهر برای اجرای این پروژه خبرداد و گفت که با هزینه ای ۴۹ میلیارد تومانی پل را می‌سازد. موضع‌گیری توام با اطمینان لطف‌اللهیان امیدی را در شهر نسبت به مجموعه شهرداری ایجاد کرده است که در صورت اجرایی شدن بر اساس تقویم کاری، می‌تواند فصل نوینی در اعتماد جامعه شهری به شهرداری را در ساختاری متفاوت از قبل تعریف کند.

اما شتاب گرفتن عملیات اجرایی پل قدس، در کنار مزیت های پیشرفت فیزیکی کار و روزشماری معکوس برای افتتاح عرشه پل، پیام دیگری نیز با خود به همراه دارد. شهردار لطف‌اللهیان در روزهای آغازین کار خود در شهرداری، آنرا در قالب نهادی اجتماعی معرفی کرده بود که توسعه اجتماعی و عمرانی را در عرض هم بسط می‌دهد؛ هر چند که در مقاطعی از این تز قرائت‌های متفاوت و تفسیرهای به مطلوبی صورت گرفت، اما اجرای پروژه‌ای که آنرا را «بزرگترین پروژه عمران شهری» معرفی می‌شود حکایت از آن دارد که در شهرداری اردبیل توسعه اجتماعی در عرض توسعه عمرانی تعریف شده، چنانچه لطف‌اللهیان خود بارها عمران را مسیری توصیف کرده مسیر از خیابان فرهنگ دارد. حال پل قدس چون دیگر پروژه های عمران شهری با شتاب چشمگیری حرکت اردبیل را بیش از پیش در سرعت بخشیده است. همه این موارد در حالی است که شهرداری‌ها در اغلب کلان شهرهایی چون اردبیل با مشکل کسری درآمد و رکود مواجه هستند و این هنر یک شهردار کاربلد است که در چنین شرایطی بزرگترین پروژه عمران شهری را بی‌آنکه آب در دل کسی تکان بخورد پیش می‌برد.

46

کلید واژه‌ها : کمیسیون عمران مجلس - استان اردبیل - شهرداری ها -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کمیسیون عمران مجلس استان اردبیل شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۹۳۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری مهر، با حضور یعقوب هوشیار شهردار تبریز به همراه امیردریادار عباسی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، تیزپاز معاون برنامه‌ریزی شهردار، موضوعات فرهنگی و ورزشی باغ‌موزه دفاع مقدس مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

در روند این جلسه همچنین در مورد تجهیز محتوایی و محوطه‌سازی موزه دفاع مقدس هم بحث و تبادل نظر شد.

با توجه به وجود آرامگاه شهدای گمنام در این باغ موزه، اجرای پاره‌ای از فعالیت‌های عمرانی تکمیلی باغ موزه دفاع مقدس هم از دیگر موارد مورد بحث در این جلسه بود.

همچنین شهردار تبریز در برنامه‌ای دیگر با همراهی شهردار منطقه ۲ از مراحل پایانی پروژه پردیس و رسانه رجایی شهر بازدید کرد.

بر اساس توضیحات شهردار منطقه ۲، این پروژه فرهنگی با تجهیز امکانات داخلی و محوطه سازی اطراف آن آماده افتتاح شده است.

در روند این بازدید شهردار تبریز به سرعت بخشی هرچه بیشتر احداث این پروژه فرهنگی تاکید کرد.

پردیس فرهنگ و رسانه در ۲۴ هزار مترمربع مساحت عرصه و در شش طبقه هر طبقه در یک هزار و ۳۰۰ مترمربع احداث شده و به همراه یک پارک بزرگ به عنوان یک مجموعه فرهنگی کم نظیر مورد استفاده اصحاب رسانه قرار خواهد گرفت.

کد خبر 6090266

دیگر خبرها

  • چالش‌های قانونی جدید شهردار قم برای ادامه حضور در مدیریت شهری
  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • پارکینگ طبقاتی توفیق زنجان افتتاح شد
  • پایان تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • اتمام تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند