Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با تأکید بر عزم این دانشگاه برای توسعه استان از تلاش مرکز متبوعش برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات بین‌الملل جنوب شرق ایران با همکاری کشور‌های همسایه خبر داد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدگل کهرازاده، رئیس مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با اشاره به اهمیت مقوله گردشگری در دنیای امروز، گفت: امروزه رونق صنعت گردشگری با بازار رقابتی پیش‌رو و مخاطبانی به وسعت جهان بدون برخورداری از علم و دانش روز میسر نخواهد بود؛ به طور کلی این صنعت با ظرفیت بسیار بالای خود به یکی از سه صنعت عمده اشتغالزایی و ایجاد درآمد در دنیا تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  کهرازاده افزود: بر همین اساس و با توجه به ویژگی‌های خاص استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور که یک نهم از خاک ایران را تشکیل می‌دهد، ضرورت تشکیل یک مرکز تحقیقاتی و علمی احساس می‌شد که دانشگاه آزاد اسلامی با پیشقدم شدن در این عرصه در اواخر سال ۹۶ مجوز راه‌اندازی مرکز تحقیقات گردشگری واحد زاهدان را صادر کرد و روز‌های اخیر هم حکم ریاست این مرکز برای این‌جانب صادر شد.
  رئیس مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با بیان بخشی از ظرفیت‌ها و جاذبه‌های طبیعی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این استان دارای ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی ویژه همراه با ظرفیت‌های فراوان گردشگری است. سیستان و بلوچستان از طریق همکاری با کشور‌های همجوار می‌تواند تغییر مهمی در زندگی مردم ایجاد کند؛ بندر گوادر در پاکستان و بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان دو خواهرخوانده و دو بال توسعه ایران و کشور پاکستان از جمله این موارد است.   وی گفت: وجود پتانسیل مواد معدنی غنی، تنوع اقلیمی، آبی، بکر بودن معادن و منابع طبیعی، تنوع فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌های مختلف در استان، مسائل و مشکلات شهری و منطقه‌ای، ضرورت مطالعه و برنامه‌ریزی روستایی، مسائل خاص ناحیه‌ای و مرزی، وجود پتانسیل‌های گوناگون گردشگری و مجاورت با دو کشور پاکستان و افغانستان از یک‌سو و کشور‌های حوزه اقیانوس هند و خلیج فارس از سوی دیگر بخشی از ویژگی‌های استان سیستان و بلوچستان است.   رئیس مرکز تحقیقات گردشگری واحد زاهدان ادامه داد: وجود عوامل طبیعی خاص منطقه مانند دریا‌ها (دریای عمان و خلیج فارس، دریاچه هامون به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران)، کویر‌ها و کوهستان‌های خاص (مانند قله آتشفشانی نیمه فعال تفتان و قله بزمان و کوهستان‌های بلوچستان)، پدیده منحصر به فرد گل‌فشان‌ها، موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک و بویژه ژئواکونومیک منطقه بخش دیگری از توانمندی‌های این استان است.   عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دایر بودن رشته‌های مرتبط با حوزه گردشگری در مقاطع تحصیلات تکمیلی، وجود استادان مجرب هیأت علمی و نیرو‌های متخصص و عزم دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه استان از دلایل ورود واحد زاهدان به این عرصه است.   وی در پاسخ به پرسش آنــا درباره مهم‌ترین برنامه‌های مرکز متبوعش بیان کرد: «اجرای طرح‌های تحقیقاتی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط، مطالعه و پژوهش در زمینه طرح‌های توسعه، فرصت‌های سرمایه گذاری، زیرساخت‌ها و اقتصاد گردشگری، توسعه کسب و کار‌های کوچک خانگی و جمعی، جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و تربیت راهنمایان تور از برنامه‌های این مرکز تحقیقات است.   کهرازاده افزود: حمایت از ابداعات، اختراعات و نوآوری‌های متحول کننده در صنعت گردشگری و گسترش کارآفرینی، گسترش گردشگری سنتی و اقوام در استان و ایجاد تور‌های گردشگری در چشمه‌های آب گرم تفتان، بزمان و دلگان را می‌توان بخشی دیگری از برنامه‌های مرکز دانست.   عضو هیأت علمی واحد زاهدان خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در سال آینده تشکیل مرکز تحقیقات بین‌الملل جنوب شرق ایران در همه زمینه‌ها بویژه گردشگری است که با توجه به حضور کشور‌های پاکستان، افغانستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس مٽل امارت، قطر و کویت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ تلاش می‌کنیم تا مرکز تحقیقاتی آموزشی فرآوری سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و صنایع دستی جنوب شرق کشور را نیز راه‌اندازی کنیم.   وی با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان در سال ۹۶ یکی از مقاصد گردشگری ایرانیان بوده است، اظهار کرد: یکی دیگر از طرح‌های مرکز تحقیقات گردشگری واحد زاهدان راه‌اندازی ژئوپارک در چابهار است. علاوه بر این به دنبال راه‌اندازی اقامتگاه بوم گردی، ارتباط و تعامل با نهاد‌ها و سازمان‌هایی مانند میراٽ فرهنگی و بنیاد مسکن هستیم.
  استادیار واحد زاهدان گفت: شناسایی و بررسی را‌ه‌های دسترسی به امکانات، تسهیلات و اعتبارات مالی بین‌المللی، استفاده از توان کارشناسی سازمان‌های مرتبط از جمله WTO به منظور اجرای طرح‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، اشتغال‌زایی و جذب متخصصان و فارغ‌التحصیلان صنعت و معدن در راستای محرومیت زدایی و گردشگری کشاورزی با توجه به تنوع محصولات کشاورزی در استان (محصولات گرمسیری و سردسیری در استان در یک سال و فصل) از سایر برنامه‌هایی است که پیگیری خواهد شد.   کهرازاده با اعلام خبر برگزاری همایش ملی گردشگری، توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی» آذر سال جاری در واحد زاهدان افزود: «گردشگری و جغرافیا، گردشگری و زمین‌شناسی، گردشگری و مدیریت، گردشگری و سلامت، گردشگری و ورزش و ... از محور‌های این همایش است.    محمدگل کهرازاده دارای دو مدرک کارشناسی ارشد در حوزه‌های علوم سیاسی و زمین شناسی اقتصادی و دکتری زمین شناسی اقتصادی از واحد علوم و تحقیقات است؛ انتشار چندین کتاب و بیش از ۴۰ مقاله علمی پژوهشی و ارائه پیشنهاد‌های متعدد در حوزه تحقیقات گردشگری در کارنامه وی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۷۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی، توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

با هدف توسعه وگسترش فعالیت‌های تحقیقاتی، تقویت نوآوری‌های شناختی و رونق کسب و کار‌های فناورانه حوزه اکوسیستم شناختی، «مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

دانیال سمیعی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان  توضیح داد: این صندوق با تمرکز بر روی پروژه‌های نوآورانه و تحول‌آفرین تلاش می‌کند با بهره‌مندی از حمایت‌های دولت و جذب پتانسیل‌های بخش خصوصی نقش محوری خود را در ارائه خدمات به فناوران و توسعه فناوری‌های آینده تحکیم بخشد.

وی با بیان اینکه این صندوق دانش‌بنیان از چهار سال پیش همکاری خود با ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی را آغاز و به عنوان صندوق تخصصی این حوزه در کشور معرفی شد، افزود: صندوق پژوهش و فناوری گیلان در نظر دارد تا در سال جاری با اجرای برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت‌های این حوزه از طریق جذب و تخصیص منابع و افزایش همکاری‌های ملی و بین‌المللی به افزایش توانمندی فناوران کشور در این زمینه و همچنین تقویت جایگاه ایران در این زمینه اقدام نماید.

سمیعی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری گیلان یک نهاد مالی غیردولتی نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با همکاری  چهارمرکز علمی ودانشگاهی و همچنین ۶ سرمایه‌گذار بخش خصوصی فعالیت خودرا آغاز کره است، تصریح کرد: فعالیت اصلی این صندوق بر ارائه خدمات مالی از قبیل «ارائه انواع تسهیلات»، «سرمایه‌گذاری خطرپذیر»، «صدور انواع ضمانت‌نامه»، «ارائه گرنت»، «ارائه خدمات توانمندسازی»، "پذیرش مطالبات قراردادی" و "لیزینگ محصولات فناورانه" به شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها در زمینه فناوری و نوآوری متمرکز است.

 وی اشاره کرد: صندوق گیلان با طراحی و برگزاری اولین برنامه ملی سرمایه‌گذاری درکسب و کار‌های حوزه فناوری‌های شناختی با عنوان «BRAINVEST» در کشور در تلاش است تا نه تنها در راستای تقویت پایه‌های فناوری در سطح ملی، بلکه به توسعه فناوری بومی در سطح روند‌های جهانی گام بر‌دارد.  

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان، با اشاره به اینکه درسال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری خطرپذیر درحوزه فناوری‌های شناختی برای کمک به توسعه محصولات و ارایه راهکار‌هایی برای ارتقای توانایی‌های شناختی در برخی از کشور‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است، یادآور شد: صندوق گیلان در اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه‌های شناختی  تاکنون ۹۰  میلیارد ریال در این حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر کرده و بیش از ۸۰ میلیارد ریال خدمات مالی در قالب تسهیلات و بیش از ۱۸ میلیارد ریال به فناوران و کسب‌وکار‌های حوزه فناوری‌های شناختی حمایت‌های مالی در قالب گرنت پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: مجموعه این خدمات منجر به نقش تاثیرگذار آن در ترویج فناوری‌های پیشرفته در زیست‌بوم فناوری‌های شناختی کشور شده است.

سمیعی در پایان افزود: سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی در علوم شناختی نقش مهمی در تقویت قدرت اقتصادی و فناوری کشور‌ها دارد و می‌تواند به عنوان یک موتور رشد برای نوآوری و توسعه پایدار عمل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور