Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصفهان - ايرنا - استاد دانشگاه صنعتي اصفهان با اشاره به تنش آب در اين منطقه گفت: تنها راهکار مهم براي مقابله با بحران کم آبي، بسيج عمومي و اعمال حکمراني آب از سوي حکومت است.

مهدي بصيري روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: درخصوص اين مسئله نه تنها وزارت نيرو و دستگاه هاي اجرايي بلکه مجموعه نظام بايد در قالب مديريتي واحد و قوي با مشارکت مردم و ذي نفعان از بالادست تا پايين دست حوضه زاينده رود بسيج شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين استاد دانشگاه افزود: زندگي بالغ بر پنج ميليون نفر از مردم استان اصفهان به زاينده رود وصل است و اگر ميزان برداشت و مصرف به همين روال صورت گيرد تا سه ماه ديگر آب بايد جيره بندي شود و تا حدود پنج ماه ديگر مشکل جدي تر مي شود و اگر چاه هم زده شود بدليل عدم تصفيه آب، امکان آلودگي آن نيز وجود دارد.
**دلايل بحران کم آبي از توسعه بي رويه تا سوء مديريت
بصيري با برشمردن مهمترين دلايل بحران کم آبي، توسعه بي رويه و خارج از ظرفيت حوضه زاينده رود، سوء مديريت در بخش مصرف و برداشت، بارگذاري خارج از ظرفيت و صدور مجوزها را از مهمترين دلايل چالش آب در اين حوضه عنوان کرد.
وي، فعاليت صنايع آب بر در اصفهان و استان هاي همجوار، انتقال آب به خارج از اين حوضه پيش از گشايش تونل سوم، پمپاژهاي غيرقانوني، نوع فضاي سبز شهري، کاشت چمن و گل هاي فصلي آب بر و دادن مجوزهاي مجتمع سازي را از ديگر دلايل کم آبي در اين منطقه ذکر کرد.
بصيري در خصوص مصارف بي رويه آب يادآور شد: استاندارد مصرف آب 150 ليتر براي هر فرد در شبانه روز است و اين در حاليست که ميزان مصرف هم اکنون 250 ليتر آب براي هر فرد و 400 ليتر براي صنعت است.
وي يادآوري کرد: آورده دولت، 380 ميليون متر مکعب آب در حوضه زاينده رود است که آن شامل تونل دوم کوهرنگ، چشمه لنگان و تونل خدنگستان مي شود ولي سه برابر اين مقدار واگذار شده و از سوي ديگر مصارف شهري و از طرفي فضاي سبز نيز به اين حجم مصرف اضافه مي شود.
اين استاد دانشگاه با انتقاد از عدم برنامه ريزي در ميزان مصرف آب براي فضاي سبز گفت: همچنان در فضاي سبز و پارک ها چمن کاشته مي شود، نه تنها در اصفهان بلکه در تهران و حتي در روستاها و اين باور ايجاد نشده است که ما در منطقه خشک قرار داريم و با کمبود آب مواجه هستيم.
وي تصريح کرد: چمن آب را تبخير مي کند و مصرف آب آن بسيار زياد است و نقشي در تصفيه هوا ندارد.
بصيري يادآور شد: بايد به جاي کاشتن چمن، گل هاي فصل و درختان آب بر مانند چنار به سمت کاشت درختان بومي مختص مناطق زاگرس مانند بلوط اقدام کنيم.
ت/6994 / 1339
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از امدادرسانی عوامل بحران و تیم‌های هلال احمر به ۲۴۵ فرد و ۱۵ خودرو گرفتار در سیلاب خبر داد و به همشهری آنلاین گفت: پیش‌بینی هواشناسی این بود که سامانه همرفتی ناپایداری را داشته باشیم که این سامانه از روز سه‌شنبه، ۴ اردیبهشت که از دریای سیاه شکل گرفته بود مناطقی از شرق استان را در برگرفت و باعث بارندگی های باران و رگبار و تگرگ شد و در نتیجه شاهد فعال شدن و بالاآمدن رودخانه‌های فصلی در مناطق شمال استان بودیم.

بیشتر بخوانید: صدور هشدار فوری هواشناسی + جزئیات

منصور شیشه‌فروش با بیان اینکه در کاشان حوضه «دُرِه»، «قهرود» و «جوینان»‌ و «شهری» کاشان فعال شد، افزود:‌ این رودخانه‌ها گل و لای را به مناطق شهری و قسمتی از جاده قدیم نطنز- کاشان، باند فرودگاه، شهرک صنعتی امیرکبیر و محله «گازرگاه» آوردند. همچنین محور امام رضا (ع)، باقرالعلوم (ع)، میدان رسالت، کمربندی کاشان و همچنین «فین بزرگ» و «یزدآباد» تحت‌تاثیر این شرایط قرار گرفتند و علاوه بر خسارت به معابر شهری، جاده‌ها، کشاورزی، شاهد آب‌گرفتگی در ۶۰ منزل مسکونی هم بودیم.

او درباره شهرستان نائین هم توضیح داد که سیلاب در گردنه‌ «زنجیرگاه» موجب بسته شدن چند ساعته محور خور- انارک -نائین شد که این جاده امروز بازگشایی شده است و در روستای «ارور» هم شاهد آب‌گرفتگی دو منزل مسکونی بودیم. خسارت سیلاب در شهرستان «جرقویه» با اصابت صاعقه به دو نفر از عشایر همراه بود که مجروح شدند، اما به گفته شیشه‌فروش در حال حاضر حالشان مساعد است. او از نشست یک پل در روستای «حیدرآباد» شهرستان هم خبر داد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره خسارت‌های سیلاب در شهرستان نطنز هم به سیلاب در روستای «صالح‌آباد»، خسارت به قنات‌ها و جاده‌های آن اشاره کرد و گفت:‌ در شهرستان آران و بیدگل سیلاب رودخانه‌های «گازورگاه» و «حیدر» از کاشان به منطقه «یحیی‌آباد» وارد و موجب آب‌گرفتگی چند منزل در بخش «کویرات» در روستاهای «حسین‌آباد» و «محمدآباد» و خسارت به باغ پسته، مزارع و راه‌های آن‌ها شد.

شیشه‌فروش در ادامه به خسارت سیلاب در بخش مرکزی و دو روستای «مهران ۲» و «ظفرقند»، آب‌گرفتگی چند واحد مسکونی در روستاهای «رحیم‌آباد»، «دولت‌آباد» و «جعفرآباد» و شکستگی زیرگذر در بخش مهاباد اردستان، خسارت به قنات‌های «تلک‌آباد» و آسیب به ۴۰ راس گوسفند در زواره و خسارت به بخش‌هایی از شهرضا، گلپایان، خوانسار، میمه و خور و بیابانک اشاره کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷۰ تیم به ۲۴۰ نفر امدادرسانی کردند بیشترین خسارت را مربوط به بخش کشاورزی، راه‌ها و معابر دانست.

کد خبر 847039 برچسب‌ها سيل خبر مهم استان اصفهان

دیگر خبرها

  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • برپایی بیمارستان صحرایی در روستای فرهاد اباد دلفان-لرستان
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • بیمارستان ‌صحرایی شهدای عملیات حاج عمران در «میربگ» دلفان راه‌اندازی می‌شود
  • واکنش مداخله جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای خواننده رپ زیرزمینی | ادعای مقام آمریکایی برای اعمال فشار بر ایران
  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور