Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@06:21:23 GMT

5 دلیل ریشه‌ای افزایش آمار طلاق

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۱۷۵۲۷

 به گزارش خبرگزاری بسیج، همه پشت در اتاق‌ها در انتظار هستند؛ درست مانند چند سال، چند ماه یا حتی همین چند هفته پیش (!) که برای جاری شدن خطبه عقد در انتظار ورود به اتاق عقد بودند، اما این‌بار برای پایان یک شروع اشتباه آمده‌اند؛ پایانی که هر کدام برای آن یک دلیل ویژه به خود دارند. این وصف کوتاهی از دادگاه‌های خانواده است؛ فضایی که هر روز تعداد زیادی از زوجین به همراه خانواده‌ها و وکلای‌شان برای طلاق گرفتن از یکدیگر به آنجا مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همین چند روز پیش بود که دوباره با انتشار آمار نگران‌کننده ازدواج و طلاق در سال ۹۶ و خبر افزایش میزان رشد طلاق در سال گذشته، طلاق و راه‌های پیشگیری از آن نقل محافل شد.   در همین‌باره، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به روند افزایشی تعداد طلاق در کشور در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۰ گفت: در سال ۹۰ به ازای هر ساعت ۱۶ طلاق ثبت شده است که این تعداد در سال ۹۶ به ۲۰ طلاق در هر ساعت افزایش یافته است.
رشد نگران‌کننده طلاق
در همین‌باره سیدحسن موسوی‌چلک با تأکید بر اینکه تحلیل وضعیت ازدواج و طلاق طی سال‌های ۹۰ تا ۹۶ نشان می‌دهد در این فاصله ازدواج ۳۰ درصد تغییرات منفی داشته است، افزود: منظور از تغییرات منفی این است که تعداد ازدواج ثبت شده در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۰، ۳۰ درصد کمتر شده است. فراوانی ازدواج‌ها نیز نشان می‌دهد در سال ۹۵، ۸۷۴ هزار و ۷۹۲ فقره ازدواج در کشور ثبت شده که در سال ۹۶ این تعداد به ۶۰۸ هزار و ۹۷۷ فقره کاهش یافته است.
به گفته رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، در همین بازه زمانی، طلاق ۲/۲۲ درصد تغییرات مثبت داشته است و از ۱۴۲ هزار و ۸۴۱ فقره در سال ۹۰ به ۱۷۴ هزار و ۹۹۷ فقره در سال ۹۶ افزایش داشته است. بر مبنای همین آمارها، تقریبا در سال ۹۰ هر ساعت ۱۶ طلاق و در سال ۹۶ به ازای هر ساعت ۲۰ طلاق ثبت شده است. موسوی‌چلک با بیان اینکه آمار‌های طلاق اگرچه به نسبت سال قبل تغییرات محسوسی نداشته است، اما روند کاهش ۱۳ درصدی ازدواج در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ نگران‌کننده است، تصریح کرد: بی‌دلیل نیست که رهبر انقلاب نیز یکی از ۵ اولویت اصلی کشور را در جلساتی که با سران قوا داشته‌اند، طلاق عنوان کرده‌اند.
طلاق، دومین آسیب اجتماعی
انوشیروان محسنی‌بندپی، رئیس سازمان بهزیستی نیز با اشاره به افزایش ۶ درصدی طلاق در سال ۹۶ به نسبت سال ۹۵ معتقد است طلاق دومین آسیب اجتماعی در کشور شناخته شده است که بعد از اعتیاد قرار دارد و بر اساس مطالعات انجام شده، اعتیاد خود باعث افزایش طلاق می‌شود.
همانطور که محسنی‌بندپی اشاره کرد، اعتیاد یکی از عوامل موثر در ایجاد طلاق است، اما کارشناسان، پژوهشگران مسائل اجتماعی و وکلای دادگستری نظراتی متفاوت دارند. آن‌ها معتقدند طلاق بر خلاف دلایل اعلام شده از سوی سازمان‌های مربوط، عواملی ریشه‌ای و کمتر دیده‌شده دارد.
دلیل اصلی طلاق
در همین ارتباط یک کارشناس خانواده در پاسخ به این پرسش که چه عواملی باعث رشد شیب طلاق در سال گذشته شد، می‌گوید: اینکه بخواهیم یکسری عوامل را باعث رشد شیب طلاق در سال گذشته بدانیم اشتباه است؛ چنین موضوعاتی ریشه در گذشته دارند. به گفته مصطفی تبریزی، برای اینکه بتوانیم به پاسخ درستی برای چرایی افزایش طلاق در جامعه برسیم، باید به گذشته نگاه کنیم. به باور وی یکی از بنیادی‌ترین عوامل رشد طلاق در جامعه موضوع تربیت و آموزش است. اگر به ساختار تربیتی افراد در خانواده و دوران تحصیل‌شان نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم جایگاه آموزش موضوع زندگی، هویت فردی و اجتماعی و همچنین هویت ازدواج کمرنگ است.   وی با بیان اینکه ضعف در آموزش و تربیت افراد برای تشکیل زندگی، آینده افراد را به مخاطره می‌اندازد، تصریح کرد: امروز شاهدیم خانواده‌ها دغدغه‌شان برای آینده فرزندان‌شان نوع مدرسه و سطح علمی معلم‌ها و کلاس‌های کنکور است و کمتر خانواده‌ای را می‌توان پیدا کرد که از دوران نوجوانی و جوانی به فکر تعلیم موضوعات مرتبط با ازدواج و تشکیل زندگی باشند.   توقع بالا و مقاومت پایین
از سوی دیگر نادر صادقیان نیز درباره فاکتور‌های تاثیرگذار بر رشد طلاق، معتقد است: طلاق همانند دیگر پدیده‌های اجتماعی علل چندگانه دارد، اما بخش عمده‌ای از این دلایل در زمان حال بحران اقتصادی است.   این پژوهشگر مسائل اجتماعی می‌گوید: امروز به‌درست یا به غلط، سطح و استاندارد‌های زندگی مادی و رفاهی بالا رفته است و برای برآورده کردن حداقل‌های این زندگی باید انرژی و زمانی زیادی را صرف کرد. از طرفی جوانان نسل امروز جوانانی مرفه‌تر و برخوردارتر از امکانات رفاهی هستند و خیلی زود تمایل دارند به هدف و مقصودشان دست پیدا کنند.   صادقیان با اشاره به این موضوع که در گذشته به دلیل کمبود امکانات، سطح توقعات از زندگی پایین بود، اظهار داشت: جوانان نسل قدیم به دلیل ساختار تربیتی‌شان افرادی قانع و مستحکم در برابر مشکلات بودند.   وی در ادامه با بیان اینکه توقعات بالای جوانان نسل جدید را نباید ناحق دانست، تصریح کرد: به هر حال هر فرد و زوجی باید توقعات بجا و درستی از زندگی داشته باشند. متاسفانه دوگانگی توقعات بالا و تاب و مقاومت پایین در برابر مشکلات مالی و معیشتی این روز‌ها گریبانگیر بسیاری از زندگی‌ها شده است.
صادقیان همچنین نبود شغل مناسب برای جوانان فارغ التحصیل و جویای کار را معضل دیگری در راستای رشد طلاق در جامعه دانست و تاکید کرد: آمار بیکاری در جامعه و تعطیلی مشاغل گوناگون گویای بحران بزرگی است که روز به روز در حال گسترش است. با مشاغل پاره‌وقت که درآمد ناکافی دارد نمی‌توان زندگی را مدیریت کرد.   این پژوهشگر موضوعات اجتماعی طلاق را راه فرار افراد از زیر بار مشکلات دانست و تاکید کرد: متاسفانه مسؤولیت‌پذیری افراد کمرنگ شده و تغییر نگرش‌ها و الگو‌های رفتاری نیز باعث شده است افراد یکدیگر را درک نکنند و به باور‌های همدیگر احترام نگذارند.
اعتیاد و طلاق؛ جاده دوطرفه
صادقیان همچنین در پاسخ به این پرسش که تاثیر طلاق و اعتیاد بر یکدیگر چگونه است، عنوان کرد: طلاق و اعتیاد رابطه متقابل دارند. هر دو با افزایش رشدشان می‌توانند عامل رشد دیگری باشند؛ هم رشد طلاق به رشد اعتیاد دامن می‌زند و هم رشد اعتیاد منجر به افزایش طلاق می‌شود، اما تاثیر اعتیاد بر طلاق بیشتر است؛ زندگی با یک فرد معتاد دشوار و پر از آسیب است، اما نمی‌توان گفت که تمام افرادی که طلاق را پایان زندگی مشترک‌شان قرار می‌دهند به اعتیاد رو می‌آورند.
طبق اظهارات این دو کارشناس موضوعات خانواده، ضعف آموزش، توقعات بالا و تاب و مقاوت پایین در برابر مشکلات و همچنین بحران‌های اقتصادی و بیکاری مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر افزایش طلاق به حساب می‌آیند. این اظهارات در حالی است که حسین اقدامی، وکیل باسابقه دادگستری نظری متفاوت درباره دلیل اصلی طلاق در پرونده‌های دادگاه خانواده دارد.   تأثیر روابط زناشویی
وکیل پایه یک دادگستری درباره دلیل اصلی ایجاد و افزایش طلاق در جامعه اظهار داشت: بررسی پرونده‌های طلاق نشان می‌دهد سطح گذشت زوجین در مقابل هم کاهش پیدا کرده است. به باور وی، این روز‌ها شکاف‌های فرهنگی، اجتماعی و شخصیتی باعث شده است جوانان در زندگی مشترک با یکدیگر مشکل پیدا کنند و به جای مقاومت، صبر و گذشت برای تغییر باور‌های اشتباه خیلی زود شانه از فشار مشکلات خالی می‌کنند.
این وکیل پایه یک دادگستری یکی دیگر از عوامل موثر بر ایجاد طلاق را که از قضا تا به امروز کمتر به آن پرداخته شده است، موضوعات مربوط به زندگی زناشویی و ارتباط صحیح زن و شوهر دانست و تصریح کرد: این موضوع از نظر من که به طور مستقیم با پرونده‌های طلاق سروکار دارم مهم‌ترین موضوع است. اگر نگاهی دقیق به این موضوع داشته باشیم متوجه می‌شویم موضوع مسائل زناشویی ریشه در بروز بسیاری از اختلافات دیگر دارد. اگر زوجین روابط رضایت‌بخشی با یکدیگر نداشته باشند، باعث می‌شود دیگر اختلاف‌ها تشدید شود.   اقدامی گسترش شبکه‌های مجازی را عاملی تاثیرگذار بر تضعیف روابط رضایت‌بخش و صحیح زناشویی دانست و افزود: متاسفانه گسترش فضای مجازی تاثیر منفی بر زندگی‌های امروزی داشته و باعث ایجاد روابط خارج از خانه شده است. ضمن اینکه وجود هر محتوای تصویری در این شبکه‌ها تاثیر مخربی را بر باور‌های زوجین از روابط زناشویی داشته است. به هر روی، آسیب طلاق و آمار فزاینده آن هیچ راه‌حل اورژانسی ندارد، بلکه باید راهکار‌های طولانی‌مدت و کارشناسی شده برای حل این موضوع اندیشیده شود و مشاوره‌های پیش از طلاق با توجه به وضعیت موجود به عنوان راهکار کوتاه‌مدت جدی گرفته شود، زیرا بخش قابل توجهی از افراد پس از جدایی از طلاق پشیمان می‌شوند، اما با توجه به ساختار‌های اجتماعی بازگشت به زندگی برای آن‌ها غیرممکن یا دشوار است.  

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن

اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، رفتار‌های خاصی وجود دارد که باید با آنها خداحافظی کنید.

در این مقاله قصد داریم ۸ مورد از این رفتار‌ها را شناسایی کنم، رفتار‌هایی که باید با آنها خداحافظی کنید تا بتوانید سن خود را با اعتماد به نفس و مهربانی در آغوش بگیرید.

۱) به دنبال تایید دائمی
در زندگی طبیعی است که به دنبال تایید از دیگران باشیم. اما با افزایش سن، این رفتار می‌تواند مانعی برای عزت نفس ما شود.

ارزش دادن به نظرات کسانی که به آنها احترام می‌گذارید عالی است. اما دنبال تایید مداوم بودن می‌تواند اعتماد به نفس شما را از بین ببرد. حقیقت این است که شما نمی‌توانید همه را راضی نگه دارید؛ و تلاش مداوم برای انجام این کار، احساس ارزشمندی خود را منوط به رفتار دیگران می‌کنید.

پس با این نیاز دائمی به تایید دیگران خداحافظی کنید. به غریزه خود اعتماد کنید، تصمیم‌های خود را بگیرید و به یاد داشته باشید، تنها تاییدی که واقعا مهم است، خود شماست.

برداشتن این مرحله به شما امکان می‌دهد با اعتماد به نفس پیر شوید. زیرا هر چه سن ما بالاتر می‌رود، باید به خرد و تجربیات خود اعتماد بیشتری داشته باشیم.

به یاد داشته باشید، اعتماد از درون می‌آید نه از اعتبارسنجی خارجی.

۲) فراموش نکردن اشتباهات گذشته
همه ما اشتباه کرده ایم آنها جزئی از زندگی هستند. اما تمرکز بر اشتباهات گذشته هیچ فایده‌ای ندارد. فقط اعتماد به نفس شما را از بین می‌برد.

با افزایش سن، باید یاد بگیریم که اشتباهات گذشته را رها کنیم و اجازه ندهیم که ما را تعریف کنند. به یاد داشته باشید، شما بیش از مجموع اشتباهات گذشته خود هستید و هیچ وقت برای یادگیری، رشد و حرکت به جلو دیر نیست. بنابراین، رها کنید و به خود اجازه دهید که با اطمینان انتخاب‌های جدید داشته باشید.

۳) بی‌توجهی به سلامت جسمانی
با افزایش سن، بدن ما به طور طبیعی دستخوش تغییراتی می‌شود. اما این بدان معنا نیست که ما باید از حفظ سلامت جسمانی خود دست برداریم.

تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش منظم می‌تواند خلق و خوی شما را تقویت کند، سلامت روان شما را بهبود بخشد و حتی روند پیری را کاهش دهد؛ و این فقط رفتن به باشگاه یا دویدن در ماراتن نیست. تغییرات ساده سبک زندگی مانند پیاده روی روزانه، تمرین یوگا یا حتی رقصیدن در خانه می‌تواند تفاوت چشمگیری ایجاد کند.

وقتی از بدن خود مراقبت می‌کنید، انرژی، سرزندگی و اعتماد به نفس به شما پاداش می‌دهد. پس از سلامت جسمانی خود غافل نشوید. آن را در اولویت قرار دهید و مراقب باشید که چگونه با افزایش سن بر اعتماد به نفس شما تأثیر می‌گذارد.

به یاد داشته باشید، بدن سالم ذهن سالم را پرورش می‌دهد و ذهن سالم اعتماد به نفس را ایجاد می‌کند. با بی توجهی به سلامت جسمانی خود خداحافظی کنید و سبک زندگی فعال را بپذیرید.

۴) اجتناب از تجربیات جدید
اجتناب از تجربیات جدید با بالا رفتن سن، می‌تواند منجر به رکود و کاهش اعتماد به نفس شود.

تجربیات جدید، خواه سفر، یادگیری یک مهارت جدید، یا حتی امتحان کردن یک غذای جدید، افق دید ما را گسترش داده و ذهن ما را تحریک می‌کند. آنها به ما یادآوری می‌کنند که ما در هر سنی قادر به سازگاری و رشد هستیم. هیچ وقت برای یادگیری یک زبان جدید، برداشتن یک ساز موسیقی یا غوطه ور شدن در یک سرگرمی جدید دیر نیست.

دعوت از تجربیات جدید به زندگی اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد. یادآوری زیبایی است که سن فقط یک عدد است و زندگی پر از فرصت‌هایی است که در انتظار استفاده هستند.

۵) مقایسه خود با دیگران
در عصر رسانه‌های اجتماعی، وسوسه‌انگیز است که زندگی‌مان را با زندگی دیگران بسنجیم. اما این بازی مقایسه یک قاتل اعتماد به نفس است، به خصوص با افزایش سن.

مسیر زندگی هر کس متفاوت است و هر مرحله از زندگی با مجموعه‌ای از تجربیات خود همراه است. مسیری که در آن هستید منحصر به شماست؛ بنابراین به جای مقایسه خود با دیگران، روی رشد شخصی خود تمرکز کنید. پیروزی‌های بزرگ یا کوچک خود را جشن بگیرید و از شکست‌های خود درس بگیرید.

به یاد داشته باشید، زندگی یک مسابقه نیست، یک سفر شخصی است. با افزایش سن، روی رشد و پیشرفت خود تمرکز کنیم.

۶) نادیده گرفتن علایق
زندگی، با تمام مسئولیت‌ها و تعهداتش، گاهی اوقات می‌تواند ما را از آنچه واقعاً مهم است غافل کند. علایق ما، آن چیز‌هایی که در قلب ما آتش روشن می‌کنند، اغلب به عقب رانده می‌شوند. اما نادیده گرفتن این احساسات می‌تواند منجر به احساس نارضایتی و عدم اعتماد به نفس با افزایش سن شود.

اشتیاق ما بخشی جدایی ناپذیر از چیزی است که هستیم. آنها به ما انرژی می‌دهند، ما را هیجان زده می‌کنند و به زندگی ما هدف می‌بخشند. وقتی به دنبال چیزی می‌رویم که دوستش داریم، به شیوه‌ای معنادارتر با زندگی درگیر می‌شویم؛ بنابراین اجازه ندهید که احساسات شما از بین برود. چه نقاشی، نوشتن، باغبانی یا هر چیز دیگری که شما را شاد می‌کند - برای آن وقت بگذارید. اجازه دهید زندگی شما را پر از رنگ و انرژی کند.

زیرا هنگامی که با آنچه واقعاً برایمان مهم است درگیر می‌شویم، نه تنها شاد می‌شویم، بلکه احساس عمیقی از اعتماد به نفس نیز پیدا می‌کنیم.

۷) ترس از تغییر
تغییر اگرچه اجتناب ناپذیر است، اما اغلب می‌تواند ترسناک باشد. تغییر بخشی از زندگی است. این نشانه رشد و تکامل است؛ و در حالی که می‌تواند ترسناک باشد، اغلب ما را به سمت فرصت‌ها و تجربیات جدیدی سوق می‌دهد که در غیر این صورت نمی‌توانستیم داشته باشیم.

پس ترس از تغییر را کنار بگذارید. آن را به عنوان بخشی از سفر خود در آغوش بگیرید. اشکالی ندارد که احساس عدم اطمینان یا ترس کنید، اما اجازه ندهید این احساسات شما را از حرکت به جلو باز دارد؛ و چه کسی می‌داند؟ تغییراتی که از آنها می‌ترسید ممکن است شما را به بهترین بخش‌های زندگی تان برساند.

۸) به ارزش خود شک دارید
با بالا رفتن سن، به راحتی می‌توان به ارزش خود شک کرد، به خصوص در جامعه‌ای که اغلب جوانان را تجلیل می‌کند. اما شک کردن در ارزش شما چیزی جز کاهش اعتماد به نفس شما ندارد. ارزش شما با سن، ظاهر یا دستاورد‌های شما تعیین نمی‌شود. شما همانطور که هستید ارزشمندید. خداحافظی با شک و تردید در ارزش‌های خود گامی مهم در جهت احساس اعتماد به نفس بیشتر با افزایش سن است. به یاد داشته باشید، شما ارزشی را برای جهان به ارمغان می‌آورید و هیچ کس نمی‌تواند آن را از شما بگیرد.

سخن نهایی
رفتار‌هایی که در مورد آنها بحث کردیم - از جستجوی تایید مداوم تا بی توجهی به مراقبت از خود - رایج هستند. اما با افزایش سن، اعتماد به نفس ما را مختل می‌کنند و باعث می‌شوند ارزش و پتانسیل ذاتی خود را از دست بدهیم.

به یاد داشته باشید، اعتماد به نفس این نیست که هرگز تردید یا ترس نداشته باشید. بلکه در مورد تصدیق آنها و حرکت رو به جلو بدون توجه به آن است. این در مورد پذیرش سفر منحصر به فرد شما و خرد ناشی از آن است.

با این رفتار‌ها خداحافظی کنید، از رشدی که با افزایش سن به وجود می‌آید استقبال کنید و فرد مطمئنی را که قرار است تبدیل شوید در آغوش بگیرید زیرا در نهایت سن فقط یک عدد است. جوهر واقعی در این است که چگونه سال‌هایی را که به ما داده شده، زندگی کنیم.

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر