Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محمد رضا محسنی مدیر عامل سابق شرکت کارخانجات پارس الکتریک پیرامون اینکه چرا بنگاه‌های ایرانی نمی‌توانند نیازهای مصرف کنندگان را تأمین کنند، عنوان کرد: این موضوع به لحاظ بنیادی ناشی از مدیران و مالکان سنتی شرکت‌هایی است که از دانش و شهامت کافی در به کارگیری تخصص‌ها برخوردار نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با انتقاد از اجرای نادرست سیاست‌های اصل چهل و چهار قانون اساسی و واگذاری شرکت‌های دولتی عنوان کرد: کارخانجات ایرانی به جای رفع نیازهای مشتری و تولید به فکر حیات و باقی ماندن خود با همان وضعیتی که ایجاد شده‌اند، هستند.
 
وی افزود: این شرکت‌ها خدمات پس از فروش ،بازاریابی و مدیریت روابط مشتری بطور مؤثر و بروز نداشته و نتوانسته‌اند به الزام‌های این حوزه‌ها پایبند باشند.
 
مشاور سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی افزود: درحالی بر لزوم حمایت از تولید کننده تاکید می‌شود که تعرفه واردات خودرو در کشورهایی که از جمله بهترین تولید کنندگان دنیا هستند، نزدیک به صفر است. اقدام‌هایی که توجهی به سلایق مشتری و یا کیفیت ندارند، در نهایت به بدبین شدن مردم نسبت به کالای ایرانی نسبت به سلامت و قالب کالایی است که قرار است به دست آن برسد.
 
وی افزود: عدم فضای مناسب کسب و کار و طولانی بودن بروکراسی‌های اداری نیز از دیگراقدام هایی است که منجر به کم رنگ تر شدن کالای ایرانی نسبت به کالای خارجی می‌شود. بطور مثال برای ترخیص یک کالا از کشور امارات حداکثر دو روز و 4 ساعت به طول می‌انجامد، اما در ایران باید دستکم 30 روز صبر کرد. هزینه‌های تولید نیز گاهی به تبع گرایش‌های سیاسی بر دوش تولید کننده سنگینی می‌کند.
 
محسنی بر اصلاح قانون کار تاکید کرد و افزود: افزایش اشتغال مستلزم هم‌خوانی قوانین به ویژه قانون کار است. از سوی دیگر دانشگاه‌ها ،متخصصان و محیط‌های علمی آنچه که در بازار کار و کارفرما نیاز است، را پرورش نمی‌دهند.
 
این کارشناس بازرگانی و صنعتی با انتقاد از گران تر بودن خودرو داخلی نسبت به قیمت تمام شده و یا قطع ارتباط تولید کننده لوازم خانگی ایرانی با تکنولوژی‌های روز دنیا عنوان کرد: نمی‌توان با مدل 45 سال قبل مدعی کسب و کارهای بروز و اشتغال زا شد و برای ایجاد کارخانه‌های تولیدی و نه کارگاه‌های مونتاژ به استقبال سرمایه گذاران رفت.
 
وی افزود: چرا امروز صنعت خودرو ایران به وضعیتی درآمده که برای تأمین یک قطعه از 4 مبدأ واردات اما در نهایت به نام برند ایرانی در بازار عرضه می‌شود. می‌توان کارخانجات خارجی را در ایران احداث کرد، به شرطی که تنوع محصولات آن در همین کشور توسعه یابد.
 
وی ادامه داد: محصول مصرفی که از بهره‌وری برخوردار و نیازها را مرتفع نماید می‌توان کارخانه تولیدی آن را در کشور ساخت. اساس اقتصاد مقاومتی نیز ماهیت درون‌زایی آن و ارتباط با دنیا است.
 
به گفته محسنی هم اکنون صنایع ایرانی ما بین نسل دوم و سوم صنعتی قرار گرفته‌اند که این دوره پیش از نسل 4 که شامل بیگ دیتاها و هوش مصنوعی است. این دوره بطور معمول از تکنولوژی های انرژی بر و پر مصرف توأم با ضایعات است، بنابراین می‌توان نسل سوم صنعت را وقتی دانش آن در داخل وجود دارد، بهینه و توأم با بهره‌وری کرد.
 
مدیر عامل سابق شرکت سپرده گذاری مرکزی با بیان اینکه باید طرحی نو در نظام تأمین سرمایه صنایع تولیدی بر پا کرد، گفت: باید گروه‌های مدیریتی برخوردار از رویکرد بخش خصوصی حتی در بخش‌های دولتی به کار گرفته و پی‌ریزی شوند.
 
در حال حاضر بانک‌ها به عنوان مهم‌ترین عامل ضد توسعه تبدیل شده‌اند و این در حالی است که برای شادابی دوباره و کمک به مأموریت بخش خصوصی باید مجموعه‌ای مشابه بانک توسعه تعاون به کار گرفته شود. درغیر این صورت بانک‌های تجاری عادی با هزینه 24 درصدی پول قادر به تخصیص تسهیلات 12 درصدی برای تولید نیستند.
 
محسنی در پایان گفت: با سیاست‌های ارزی و غیر ارزی اشخاصی مالکان شرکت‌های تولیدی شده‌اند که امروز تولید نمی‌کنند. این در حالی است که در کشوری همچون نروژ با وجود برخورداری از درآمد نفتی بالا، اما یک دلار این منابع را در اقتصاد هزینه نمی‌کند و با کاهش قیمت نفت دچار مشکل نمی‌شود، به طوری که مردم آن در شمار شادترین مردم جهان و دارای بالاترین رفاه هستند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  در رصد داده‌های علمی پایگاه وبگاه علم مؤسسه کلاریویت در حوزه علوم اجتماعی، مجله INTERDISCIPLINARY JOURNAL OF MANAGEMENT STUDIES (IJMS) دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران به عنوان نخستین نشریه نمایه شده جمهوری اسلامی ایران در حوزه مطالعات مدیریت در پایگاه Journal Citation Reports (JCR) شناخته شد.

شماره دوم والیوم ۱۷ (مربوط به آپریل ۲۰۲۴) که آخرین شماره منتشر شده مجله است، با بیست مقاله برای نخستین بار در پایگاه Social Science Citation Index (SSCI) نمایه شده است. این اولین نشریه جمهوری اسلامی است که به طور مستقل در این پایگاه مهم نمایه می‌شود.

پیش از این، دو مجله ایرانی مربوط به حوزه علوم (به عنوان نمایه اصلی) در این پایگاه هم نمایه شده است. مجله مذکور در سال‌های اخیر در ESCI نمایه می‌شد و اکنون اعتبار بالاتری دریافت کرده و در هسته مرکزی مجلات وبگاه علم قرار گرفته است. دکتر کیان تاج‌الدین به عنوان سردبیر و دکتر حمیدرضا ایرانی به عنوان مدیرمسئول مجله INTERDISCIPLINARY JOURNAL OF MANAGEMENT STUDIES فعالیت می‌کنند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • توصیه الگری به ده روسی برای پیروزی مقابل بایرلورکوزن: می توانی دقیقه 60 گل اول را بزنی
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!