Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- استاندار خراسان شمالی خواستار تسریع در تدوین برنامه سازگاری با کم آبی در این استان شد و گفت: برای مدیریت منابع و مصارف آب استان و کاهش و حذف برداشتهای غیرمجاز و تامین آب سالم برای مناطق روستایی و شهری، باید برنامه مشخص اولویت دار داشته باشیم.

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از مدیریت روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی،  محمدرضا صالحی در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی در این استان افزود: برنامه مورد نیاز باید پیوست فرهنگی داشته باشد تا مردم در اجرای برنامه و برخورد با تخلفات، همراه و همگام مسئولان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: در برخورد با تخلفات در هر زمینه ای، صرف ممنوعیت مشکل را حل نمی کند، باید همزمان با ممنوعیت، مصونیت نیز ایجاد شود، برای مثال اگر کشاورز را از کشت منع می کنیم راهکارهای جبران منع کشت را نیز به او بدهیم تا به سمت آینده ایمن و افزایش درآمد عمومی برویم.

وی تصریح کرد: اصل کار این است که برداشتهای غیرمجاز به سمت صفر برود حتی اگر لازم باشد به برخی برداشتهای ضروری غیرمجاز با تشخیص دستگاههای مسئول، مجوز داده شود.

وی با اشاره به اینکه شرایط کم آبی، صرفا ناشی از کاهش بارندگی نیست و عوامل دیگری نظیر افزایش دما، افزایش جمعیت، توسعه شهرنشینی و مصرف بی رویه نیز در آن تاثیر دارند، تاکید کرد: هر کار اجرایی با هر نظری توسط هر شخص مشاور و مدیر،  باید در چهارچوب سیاستها و دستورالعملهای دولت باشد.

وی گفت: امروزه در مدیریت منابع و مصارف آب به ویژه در بخش کشاورزی دیگر نباید ملاک و شاخص ما تناژ محصول در سطح هکتار باشد بلکه باید به تولید محصول بر حسب مقدار آب مصرفی متمرکز شویم.

استاندار خراسان شمالی گفت: قانون در مصادیق جرایم بخش آب به ویژه در کشت محصولات پر مصرف آب در مناطق کم آب صراحت دارد و برای مثال وقتی کشت برنج در استان گلستان ممنوع است در استان خراسان شمالی حتما ممنوع است و باید از کشت آن جلوگیری شود.

وی افزود: باید با احصای دقیق وضعیت چاههای غیرمجاز و تدارک تمام امکانات لازم، از حفر چاههای جدید غیرمجاز جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: سطح ذخایر برف استان در سال آبی آبی گذشته ۱۸ هزار کیلومتر مربع به ضخامت ۷۰ سانتیمتر بوده است که در سال آبی جاری به رقم سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع و صخامت ۱۵ سانتیمتر یعنی به کمتر از یک پنجم کاهش یافته است.

مهندس سید ابراهیم علوی افزود: در شرایط کنونی ۷۱ درصد مخازن سدهای استان خالی است و میزان بارشها در سال آبی جاری در مقایسه با پارسال ۲۰ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: ۳۸۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت برنج می رود که راهکار اجرایی برخورد قضایی و نوع جریمه و مصادیق جرایم در این زمینه در قانون مشخص نیست.

وی گفت: طبق مصوبات شورای حفاظت آب استان، الگوی کشت جهاد کشاورزی در استان ظرف سه ماه آینده باید نهایی شود و چاههای غیر مجاز در حریم ۱۰۰۰ متری چاههای آب شرب نیز در اولویت انسداد قرار گرفته است.

وی افزود: در شرایط کنونی سه هزار و ۶۱۴ حلقه چاه غیر مجاز در استان شناسایی شده است که سالانه بیش از ۳۴ میلیون متر مکعب آب از آنها برداشت می شود.

وی گفت: علاوه بر برداشت آب از چاههای غیرمجاز سالانه ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب نیز به صورت اضافه برداشت از چاههای دارانه پروانه برداشت می شود.

دادستان بجنورد نیز در این نشست به نمایندگی از دادگستری کل خراسان شمالی اعلام کرد: دستگاه قضایی برای همکاری در مسلوب المنفعه کردن چاههای غیرمجاز و سایر برداشتهای غیرمجاز آب، هیچ محدودیتی در هیچ کدام از مناطق استان ندارد.

مسلم محمدیاران گفت: آنچه که در شرایط کنونی به آن نیاز داریم تعریف کار مشخص در زمان مشخص برای کل استان در این زمینه است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان

محبوبه نم نباتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در ارتباط با توسعه برنامه مراقبت از راه دور نوزادان زودرس بعد از ترخیص اظهار داشت: طی این تحقیق مادران که دارای نوزادان تازه متولد شده بودند را شناسایی و طی یک دوره مصاحبه، نیازهای آنها را دسته بندی کردیم و پس از تحلیل محتوا، گروهی با حضور ۴۰ تن از مادران و تیم پزشکی در شبکه مجازی تشکیل شد و مادران پس از ترخیص نیازهای خودرا مطرح و مشاوره دریافت می‌کردند.

وی بیان داشت: در این گروه مادران ضمن بهره مندی از راهنمایی پزشکان، تجارب خود را در این حیطه زیر نظر تیم پزشکان در اختیار یکدیگر قرار می‌دادند. نتایج این تحقیق نشان داده که گروه مورد آزمایش نسبت به مادرانی که تحت درمان از راه دور نبودند دیگر نیاز به بستری کودک تازه متولد شده خود نداشتند.

نم نباتی گفت: در این گروه مادران با هر گونه مشکلی که در نحوه شیردهی یا گریه کردن کودک یا داروهای نوزادان مواجه می‌شدند آنرا از طریق فیلم یا توضیحات در اختیار تیم پزشکی حاضر در گروه قرار می‌دادند و طبق راهنمایی‌های دریافتی عمل می‌کردند.

وی ادامه داد: این طرح تحقیقاتی در حدود یکسال به اجرا درآمد و میزان رضایت مادران نوزادان تازه متولد شده نسبت به مادرانی که مدت بیشتری در بیمارستان برای دریافت خدمات مراقبتی نوزادان تازه متولد خود مانده بودند بیشتر بود و همچنین دیگر نیاز به بستری و مراجعه به مراکز درمانی پیدا نکردند.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در این طرح، مادران در صورت نیازهای اورژانسی، تلفن می‌زدند و ۴ نفر ازپزشکان فوق تخصص در هر روز و هر ساعت پاسخگوی آنها بودند.

وی از توانمند سازی مادران دارای نوزادان تازه متولد شده در دوره بعد از ترخیص خبر داد و ادامه داد: هم اکنون نتایج این تحقیق به شکل یک پایان نامه دکترا ثبت شده است و می‌توان از نتایج آن در بیمارستان‌ها و وزارت خانه استفاده کرد.

نم نباتی گفت: هدف از اجرای طرح، آموزش مادران به ویژه در حوزه شیر دهی بود که محتواهای اموزشی در فضای مجازی در اختیاران مادران قرار می‌گرفت و مادران از طریق پیامک و تلفن با تیم پزشکی ارتباط می‌گرفتند وحمایت روحی و روانی از مادران دراولویت کاری تیم پزشکی بود.

وی گفت: اکثر مادران دارای نوزادان تازه متولد شده، دچار بحران اضطراب، عدم پشتیبانی روحی روانی و عدم دسترسی به منابع مراقبتی قرار می‌شدند.

این محقق و پژوهشگر به نتایج تحقیقات اشاره کرد و افزود: در دو گروه کنترل و گروه ازمون نتایج نشان دادند که گروه آزمون حدود ۵۰ مرتبه مراجعه آنها نسبت به گروه کنترل کمتر و تقریباً به صفر رسید در حالیکه گروه کنترل به دلیل عدم دریافت آموزش‌ها، حدود ۲۳ درصد مجبور به مراجعه حضوری به مراکز درمانی شدند.

وی با اشاره به اینکه گروه آزمون به بستری شدن‌های مجدد نیاز نداشتند، خاطرنشان کرد: کاهش هزینه‌های رفت و آمد، کاهش زمان مراجعات و کاهش ساعت ویزیت‌ها در برنامه آموزش از راه دور نشان داد که مراقبت از راه دور، کمک شایانی برای مادران بوده است

کد خبر 6097172

دیگر خبرها

  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • تاکید استاندار بر کمک دولت به تسریع در تکمیل طرح‌های راهبردی گلستان
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • درخواست پیگیری بازگشایی گذر مرزی پرسه‌سو در سفر رییس جمهور
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • تاکید استاندار بر تشکیل شورای عشایر چهارمحال و بختیاری
  • رفتار زائران ایرانی در حج باید الگو باشد
  • جاده‌های خراسان شمالی لغزنده است