Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با آمار سرطان در ایران و جهان اظهار داشت: سرطان جزء ۶ عامل اصلی سال‌های اصلی از دست رفته عمر به شما رمی‌ورد و هر سال از هر ۱۰۰ هزار ایرانی مبتلا به سرطان ۱۴۳ مورد جدید اضافه می‌شود و به عبارتی ۱۱۲ هزار مورد جدید سرطان داریم.

وی افزود: میانگین بروز سرطان در میانگین جهانی ۱۸۲ در ۱۰۰ هزار بوده که این رقم در ایران ۱۴۳ در ۱۰۰ هزار بوده و یعنی کمتر از متوسط جهانی است؛ همچنین متوسط بروز نرخ سرطان در ترکیه ۲۰۵ در ۱۰۰ هزار، اروپا ۲۶۸ در ۱۰۰ هزار و آمریکا ۳۱۸ در ۱۰۰ هزار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* تکذیب ادعای سونامی سرطان در ایران

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ادعای سونامی سرطان در ایران و شیوع خیلی بالای آن غلط و نادرست است گفت: در سال ۲۰۱۵ در دنیا ۱۷ میلیون مورد جدید سرطان گزارش شد که ۸ میلیون آن منجر به مرگ شد؛ البته در کشورهای مختلف از جمله ایران میزان بروز و شیوع در حال افزایش بوده که از دلایل عمده آن افزایش جمعیت است.

حریرچی بیان داشت: از دیگر دلیل افزایش شیوع این مساله سن متوسط در کشورها بیشتر شده و به دلیل افزایش تعداد افراد کهنسال و میانسال همچنین بیشتر شدن عوامل خطر( شهرنشینی و سبک زندگی غربی) همچنین افزایش طول عمر افراد مبتلا به سرطان بوده است.

* سرطان عامل ۱۴٫۹ درصد مرگ و میرهای کشور در سال ۹۵

وی با بیان اینکه در سال ۹۵، ۳۶۹ هزار مرگ در کشور گزارش شد که ۵۴ هزار و ۸۰۰ مورد آن مربوط به سرطان‌ها بود و درواقع ۱۴٫۹ درصد موارد مرگ و میر را سرطان‌ها تشکیل می‌داد.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: میزان بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان در ۲۵ سال گذشته افزایش یافته ولی نکته مهم و درخشان طبق گزارش‌های رسمی سازمان بهداشت جهانی، آژانس بین‌المللی سرطان و دانشگاه واشنگتن مرگ و میر ناشی از سرطان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۵، ۷ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: این مساله موفقیت‌های نظام سلام را با همکاری نظام‌های مرتبط نشان می‌دهد و موید پیشرفت شاخص‌های بهداشتی و درمان در کشورها است.

* شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان و مردان

حریرچی درمورد شایع‌ترین سرطان زنان و مردان گفت: در زنان سرطان سینه، روده بزرگ و تیروئید و در مردان معده، پروستات، روده بزرگ و مثانه شایع‌ترین سرطان است. همچنین کشنده‌ترین سرطان‌ها مربوط به سرطان معده،‌روده، لوسمی، مری، روده بزرگ،‌مغز و اعصاب مرکزی بوده است.

* پزشکان درخواست تکرار آزمایش نکنند

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه برخی از پزشکان درخواست تکرار یک آزمایش‌، سی‌تی‌اسکن و عکس را به دلیل عدم کیفیت برای بیماران می‌کنند گفت: این مساله مشکل‌زا بوده و برای بیمه‌ها، بیمار و کل نظام سلامت هزینه مازاد ایجاد می‌کند از طرفی همه مراکز پاراکلینیکی مدعی هستند که کیفیت کارشان خوب است پس پزشکان نیز این مساله را قبول کنند.

وی اضافه کرد: اگر مشکلی در این زمینه باشد بیمار، پزشک و ارائه کننده خدمات باید آن را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند تا ناظرین آن را رسیدگی و با کمک و آموزش آن را حل کنند.

* پذیرش ۳۴۰۰ دستیار تخصصی در سال جاری

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون پذیرش دستیار تخصصی گفت: پنج‌شنبه هفته گذشته این امتحان برگزار شدو ۳۴۰۰ نفر در این زمینه پذیرش می‌شوند.

وی گفت: در حال حاضر ۳۹ هزار و ۸۵۰ متخصص داریم که ۸٫۵ درصد به این توان تخصصی اضافه می‌شود و در واقع به ازای هر ۱۱ نفر یکی هر سال افزوده خواهد شد.

حریرچی گفت: این آزمون در ۲۸ رشته تخصصی و ۴۷۷ رشته محل برگزار شد و بیش از ۱۴ هزار و ۳۹۶ نفر در آن شرکت کردند که اکثر آنها زنان و کمتر مردان بودند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با پذیرش این دستیاران مشکل خدمات تخصصی در مناطق محروم کاهش یابد چرا که اکثر این افراد سهمیه مناطق محروم هستند و با تسهیلات نمره انتخاب در مناطق شده و هر کدام برای یک شهر مشخص شده‌اند که بعد از فارغ‌التحصیلی خدمت ارائه دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت درمورد تب کریمه کنگو گفت: در مورد این مساله خیلی جای نگرانی وجود ندارد و موارد ابتلای آن در موارد مختلف درصد کمی بوده و از انگشتان یک تا دو دست نیز کمتر است.

وی افزود: مردم اگر گوشت را از مراکز شناخته شده و یا جاهایی که لاشه گوسفند در سردخانه نگهداری شده باشد تهیه کنند مشکلی نیست چرا که با این وجود اگر آلوده هم باشد قابلیت انتقال ندارد.

حریرچی گفت: اگر کسی گوشت تازه ذبح شده را نخورد و یا با خون تازه آن سر و کار نداشته باشد مشکلی ندارد ولی اگر کسی ذبح حیوان را داخل منزل، خیابان و یا جاده داشته باشد ممکن است در معرض خطر این بیماری قرار گیرد.

* تصمیم امروز دولت درمورد تعرفه‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درمورد تعرفه‌ها گفت: براساس مصوبه شورای عالی بیمه در حوزه تعرفه‌ها با رای‌گیری همه بیمه‌ها وزارت بهداشت و نمایندگان نظام پزشکی همراه بوده و مشخص است.

وی افزود: دولت با توجه به محدودیت‌های منابع به طورکلی افزایش سبد تعرفه‌ای را ۵ درصد تصویب کرده البته این سبد در هر یک از بسته‌هایش افتراق دارد و به طور مثال دارو، هتلینگ و ویزیت درصد بیشتر و در برخی موارد رشد کمتر داشته‌ایم.

حریرچی عنوان کرد: به احتمال زیاد تصمیم دولت امروز در مورد تعرفه‌ها ابلاغ می‌شود و طبق آن هر سه سبد دولتی،‌ نهادهای عمومی، غیردولتی و همچنین خصوصی افزایش ۵ درصدی تعرفه‌ خواهند داشت.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: به طور کلی روال این است که ابتدا دولت درصد کلی را اعلام و سپس شورای عالی بیمه درصد وضعیت هر سبد اعم از دولتی، عمومی،‌غیردولتی و خصوصی را اعلام می‌کند.

* دیوان عدالت اداری شکایت همکاران بیهوشی را رد کرد

وی درمورد شکایت متخصصین بی‌هوشی به کاهش ۵ درصدی تعرفه‌ گفت: تعدادی از دوستان در رشته‌ بیهوشی شکایتی به دیوان عدالت اداری اعلام کرده‌اند که قضات دیوان با درصد بالایی آراء، این شکایت را رد کردند.

سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با موضوع سلامت معنوی و برنامه‌های این وزارتخانه اظهار داشت: سلامت بر اساس تصمیمات سازمان بهداشت جهانی و مراکز مختلف بهداشتی درمانی سه بعد جسمی، روانی و اجتماعی دارد که در برخی از متون بین‌المللی به سلامت معنوی اشاره شده و آن را بعد چهارم سلامت می‌دانند.

حریرچی گفت: مباحثی مطرح شده که جامعه پزشکی و یا وزارت بهداشت باید سلامت معنوی را تأمین کند که این موضوع محل اختلاف نظر است و در تشکیلات قبلی وزارت بهداشت یک اداره سلامت معنوی تعریف شده بود و تنها یک نفر در آن فعالیت می‌کرد.

*به تنهایی نمی‌توانیم برای سلامت معنوی تصمیم بگیریم

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تعاریف رسمی هماهنگی موضوعات سلامت معنوی با نهادهای دولتی و اجتماعی بر عهده ما است و نمی‌توانیم بدون نظر آموزش و پرورش روحانیت و بخش‌های دیگر به تنهایی و توسط تعدادی از پزشکان متخصص تصمیم بگیریم. بنابر این همکاری در این حوزه حائز اهمیت است.

*توضیح وزارت بهداشت در مورد تب‌مالت

سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با موضوع تب‌مالت گفت: مردم اگر از شیر پاستوریزه مصرف کنند نگرانی در این زمینه نداریم ولی به علت مواردی که در مورد پالم مطرح شد تمایل مصرف از لبنیات پاستوریزه به سمت لبنیات سنتی رفته است و این در حالی بوده که وزارت بهداشت کارخانه‌ها را بهتر می‌تواند کنترل کند و از نظر سلامت بهداشت مورد تأیید است.

منبع: سبز البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sabzalborz.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سبز البرز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۲۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز