Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اختراعات و اکتشافات در دنیای جدید سبب آسان شدن زندگی افراد شده است، این اختراعات تصویری پرشتاب از دنیای جدیدی هستند که دانشمدان ما را به سوی آن سوق می‌دهند؛ باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد  به شکل مستمر به معرفی طرح‌های مبتنی بر فناوری در دنیا بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دیگر نگران هزینه‌های دندان پزشکی نباشید

محققان موفق به کشف راه حلی شده‌اند که به کمک آن می‌توانید مینای دندان را بصورت کاملا هوشمند بدون نیاز به روش‌هایی پزشکی مانند پرکردن دندان، ترمیم کنید؛ این محصول بر پایه آمینو اسید عمل می‌کند و به همین سبب است که دندان را ترمیم می‌کند؛

مینای دندان از نوعی سلول به نام آمیلوبلاست تشکیل شده است که این سلول وظیفه رشد مینای دندان را بر عهده دارد و سبب خارج شدن دندان از لثه و تشکیل دندان می‌شود و پس از تشکیل دندان به دلیل اینکه مینای دندان بصورت کامل رشد کرده است آمیلوبلاست‌ها دیگر فعالیتی نمی‌کنند و به همین دلیل است که دندان‌های ما پوسیده می‌شوند.

مواد غذایی و شکر با مینای دندان در تماس هستند و اسید‌های مخربی منتشر می‌کنند و این اسید‌ها مواد معدنی که محافظ دندان‌ها هستند را از بین می‌برند؛ خمیر دندان، فلوراید، تمیز نگه داشتن دهان و دندان پروسه پوسیدگی دندان را به تعویق می‌اندازد، اما اگر دندان پوسیده شود راهی جز مراجعه به پزشک و پر کردن آن باقی نمی‌ماند، اما پژوهشگران دانشگاه واشینگتن بر روی پروتئین‌های موجود در آمیلوبلاست‌ها که نقش مهمی در تنظیم فعالیت‌های مینا سازی دارند تحقیقاتی را انجام داده‌اند و ماده‌ای تحت عنوان ترمیم خودکار مینای دندان را تولید کرده اند که با ایجاد یک لایه معدنی بر روی بخش پوسیده دندان قرار می‌گیرد.

محققان به دنبال این هستند تا هریک از شهروندان بتوانند این ماده را بصورت یک ژل و یا خمیر دندان بر روی دندان هایشان بزنند تا از پوسیدگی آن‌ها جلوگیری شود و چنین محصولی سبب می‌شود که دیگر نیازی به دندان پزشک نداشته باشید و در هزینه‌های آن هم صرفه جویی کنید البته توجه به این نکته ضروری است که اگر دندان بیش از حد پوسیده باشد این ماده برای آن چندان کارساز نخواهد بود.

درمان غدد بدخیم سرطانی با یک ماده خوراکی

دانشمندان موفق به آزمایش نوعی داروی سرطانی شده‌اند که غدد بدخیم را درمان می‌کند؛ این دارو به صورت خوراکی مصرف می‌شود و با مصرف یک دوره چند ماهه از این دارو غدد بدخیم سرطانی از بین می‌روند و خطر سرطان رفع می‌شود البته هنوز آزمایش‌های نهایی این دارو باقی مانده است.

سنسور محافظ دندان

سلامت دندان اهمیت بسیاری دارد و باید میزان شکر، نمک و روغن جای مانده بر روی آن مشخص شود محققان یک دانشکده صنعتی موفق به طراحی سنسوری شده اند که مستقیما بر روی دندان قرار می‌گیرد و از طریق برنامه تلفن همراه اطلاعات را به شما می‌دهد برای مثال این سنسور به شما اعلام می‌کند چند درصد قند بر روی دندانتان باقی مانده است.

توانبخشی عصب‌های از بین رفته دست با کمک یک دستکش

توانبخشی برای آن دسته از بیمارانی که عصب‌های حرکتی دست خود را از دست داده‌اند، اهمیت دارد این بیماران از روش های ورزشی و فیزیوتراپی برای درمان این عصب های از دست رفته کمک می‌گیرند، اخیرا پژوهشگران موفق به طراحی دستکشی شده‌اند که با استفاده از روش‌های تمرینی به روند بهبودی این اعصاب کمک می‌کند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد

بر اساس یک مطالعه جدید، شیر گاو حاوی نانوذراتی است که می‌تواند برای ارائه درمان‌های مبتنی بر آران‌ای (RNA) اصلاح کننده بیماری به صورت خوراکی استفاده شود. با توجه به اینکه داروهای مبتنی بر آران‌ای در حال حاضر فقط به صورت تزریقی قابل تجویز هستند، این کشف راه را برای درمان‌های ارزان‌تر و در دسترس‌تر برای طیف وسیعی از بیماری‌ها باز می‌کند.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که محققان با آن روبرو هستند، تبدیل داروهای تزریقی به نسخه‌هایی است که می‌توانند به صورت خوراکی مصرف شوند. داروهای خوراکی معمولا شکست می‌خورند زیرا نمی‌توانند در برابر محیط سخت روده مقاومت کنند و توانایی دارو برای جذب و اعمال اثر درمانی بر بدن از بین می‌رود.

به نقل از نیواطلس، دسته‌ای از داروها که فقط با تزریق قابل مصرف هستند، درمان با آران‌ای است. این داروها با استفاده از مولکول‌های مبتنی بر آران‌ای، بیان و فعالیت مولکول‌های هدف را دستکاری می‌کنند و مسیرهای زیستی را برای درمان یک بیماری خاص تغییر می‌دهند. آران‌ای درمانی امکان درمان بیماری‌هایی را فراهم می‌کند که داروهای معمولی بر روی آنها موثر نیستند.

تحقیقات جدید کینگز کالج لندن نشان داده است که نانوذرات زیستی موجود در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی(EV) ممکن است راهی برای تجویز درمان‌های مهم آران‌ای به صورت خوراکی باشند.

دریتون ولاسالیو(Driton Vllasaliu)، نویسنده مسئول این مطالعه و مدرس ارشد داروسازی در دانشکده کینگز کالج لندن، می‌گوید: تجویز خوراکی داروها قابل قبول‌ترین، راحت‌ترین و معمولا ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است، زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای «زیستی»، مانند درمان‌های آران‌ای، اغلب به عنوان نقطه عطف تحویل دارو در نظر گرفته می‌شود، اما همچنان یک چالش سخت باقی مانده است. این مطالعه مهم است زیرا نشان می‌دهد که ممکن است تحویل خوراکی داروهای آران‌ای با استفاده از فناوری مبتنی بر وزیکول‌های خارج سلولی شیر امکان پذیر باشد.

وزیکول‌های خارج سلولی نقش مهمی در ارتباطات سلولی دارند. بیشتر سلول‌های ما آنها استفاده می‌کنند. وزیکول‌های خارج سلولی را مانند پوشش‌های سلولی در نظر بگیرید که برای انتقال محموله‌هایی مانند پروتئین‌ها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک، از جمله آران‌ای، در فواصل طولانی تا سلول‌های هدف کار می‌کنند. آنها توسط یک لایه لیپیدی محافظ احاطه شده‌اند و مهم‌تر از همه، می‌توانند از موانع زیستی عبور کنند.

محققان بررسی کردند که آیا وزیکول‌های خارج سلولی استخراج شده از شیر گاو می‌توانند به عنوان وسیله‌ای برای رساندن دارو به دستگاه گوارش مشکل‌ساز ما استفاده شوند یا خیر. وزیکول‌های خارج سلولی شیر پیش‌تر برای درمان بیماری روده تحریک پذیر(IBS) در مدل‌های موش مورد بررسی قرار گرفته است.

وزیکول‌های خارج سلولی شیر با استفاده از مدل‌های ارگانوئید واقعی روده انسان آزمایش شد و مشخص شد که آنها از دیواره روده عبور می‌کنند.

محققان می‌گویند که وزیکول‌های خارج سلولی شیر می‌تواند برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت، با استفاده از درمان های خوراکی استفاده شود.

علاوه بر این، از آنجایی که بسیاری از مردم پیش از این به طور مرتب در معرض وزیکول‌های خارج سلولی شیر گاو قرار گرفته‌اند، بعید است که بر خلاف نانوذرات مصنوعی که در حال حاضر برای ارائه درمان آران‌ای از طریق تزریق استفاده می‌شوند، این روش جدید پاسخ ایمنی نامطلوبی ایجاد کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»