Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنگونه که از پیشرفت پیامدهای آلودگی هوایی در خوزستان مشاهده می‌شود می‌توان به جرات گفت که این روزها مسئولان به ویژه مقامات عالی و تصمیم‌گیرنده کشوری باید بدانند که هوای سالم برای خوزستان از نان شب واجب‌تر شده است. ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۶ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، تماشای آسمانی پاک و هوایی سالم این روز‌ها برای مردم استان‌های صنعتی به یک آرزوی دست نیافتنی و محال تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید اگر مبتکران و مخترعان انقلاب صنعتی این روزها زنده بودند و در کلانشهرهای احاطه شده از دود و غبار زندگی می‌کردند، هیچ‌گاه ازابتکار خود خشنود نمی‌شدند چرا که یکی از دلایل مهم آلودگی هوا در مناطق شهری از نتایج همین انقلاب خشنی است که سایه‌ شومش همچنان بر مناطق صنعتی و شهروندان این نقاط دامن گسترانده است‌.

انقلاب صنعتی در کنار صنعتی کردن جهان سبب دستخوشی محیط زیست شد به طوری که در اعماق دریاها و تالاب‌ها با حفاری چاه‌های نفت، زمین‌ها را خشک و برهوت کردند و در کویری‌ترین نقطه جهان برای جا نماندن از این انقلاب صنایع آب‌بری احداث نمودند که ارزش آب‌ مصرفی  نسبت به محصول ساخته شده صد‌ها برابر ارزش دارد.

در بحبوبه صنعتی شدن کشورهای جهان، کشور ایران نیز به علت برخورداری از زیرساخت‌های مورد نیاز برای ایستادن در کنار سایر کشورهای صنعتی از این انقلاب دودی عقب نماند و با احداث عظیم‌ترین صنایع حتی صنایع بزرگ مادر گام استواری در صنعتی شدن و صنعتی ماندن برداشت اما در میانه راه با گم کردن نقشه راه از راه اصلی که همان آسودگی زندگی بشر است از ارائه نتایج سودمند به ارائه نتایجی ناخوشایند از جمله تغییر بزرگترین سرمایه بشر یعنی محیط زیست تغییر مسیر داد.

خشک شدن تالاب‌ها، کم ‌عمق شدن رودخانه‌ها، گرم شدن بیش از حد آب و هوا، از بین رفتن محیط‌های زیست طبیعی، کاهش باروری صنعت کشاورزی، استفاده بیش از آب در صنایع کم سود تنها بخشی از نتایج این انقلاب در کشور ایران بود که همچنان آثار سوء آن ادامه دارد.

از آنجا که استان خوزستان برای رسیدن به پیشرفت جهانی و جا نماندن از این انقلاب وارد غافله صنعتی شدن، شد نتوانست از نتایج منفی این انقلاب بی‌بهره بماند، در آخرین آمار ارائه شده از سوی  سازمان برنامه و بودجه خوزستان  از 365 روز سپری شده درسال 1396 تنها 130 روز هوای سالم در دفترچه آماری مسئولان حوزه محیط زیست ثبت شده و از235 روز هوای آلوده ثبت شده در خوزستان 34 روز آن از روزهای حاد و 70 روز آن دمای بالای 49 درجه بود.

با نگاهی به  آمار جمعیتی و مقایسه جمعیت حاضر با سال‌های گذشته نیز شاهد مهاجرت حدود 200 هزار نفر از استان خوزستان می‌شویم که این تعداد تنها در بازه زمانی 90 تا 95 رخ داده است، بدون شک وضعیت آب و هوایی حاکم بر استان در تبدیل استان خوزستان از یک استان مهاجر پذیر به استانی مهاجر فرست  بدون تاثیر نبوده است.

البته بر کسی پوشیده نیست که معیشت اغلب مردم این نقطه از کشور با این انقلاب گره خورده است و در مقابل این گره محکم نیز کسی مخالف برچیده شدن انقلاب  صنعتی آن هم در زمان واحدی نیست اما باید توجه داشت که برخورداری از هوای سالم یکی از حقوق اولیه شهروندان به شمار می‌رود و در صورت نبود آن بدون شک نه تنها محیط زیست به صورت کامل نابود و پوچ می‌شود بلکه مهمترین نعمت وجودی شهروندان که سلامتی است مورد تهدید جدی قرار می‌گیرد.

اما آنگونه که از پیشرفت پیامدهای منفی صنعتی شدن زندگی در خوزستان مشاهده می‌شود می‌توان به جرات گفت که این روزها مسئولان به ویژه مقامات عالی و تصمیم‌گیرنده کشوری باید بدانند که هوای سالم برای خوزستان از نان شب واجب‌تر شده و بهتر است به جای برگزاری سمینارهای متناوب و متعدد با فاصله زمانی کوتاه به پیدا کردن نقشه راه گم شده خود بپردازند و با یک بازنگری اصولی در آن محیط زیست و طبیعت استان خوزستان را به حالت طبیعی برگردانند.

فاطمهبندری

 انتهای پیام/ش

R41468/P1361/S6,57/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود

در حالی که ستاد مدیریت بحران در استان خوزستان وجود دارد، اما هربار که اتفاق بحرانی رخ می‌دهد با تصمیم‌گیری‌های دیرهنگام، یک بحران جدید ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، مدارس استان خوزستان در شهرهای اهواز، حمیدیه، باوی و کارون امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت_ به علت آلودگی شدید هوا تعطیل شد و ادارات نیز با دو ساعت تأخیر فعالیت خود را آغاز کردند، اما این تعطیلی به قدری دیر اعلام شد که کارمندان به محل کار مراجعه کرده بودند و دانش‌آموزان نیز در مسیر مدارس بودند و همین این امر باعث ایجاد نگرانی برای والدین و ایجاد بحران در خلال بحران دیگر شد.

امروزه شرایط به نحوی است که بسیاری از مشکلات همچون سیل، طوفان و گردو خاک از قبل پیش‌بینی می‌شود و شدت آن نیز تعیین می‌شود، در خوزستان اما انگار اینگونه نیست چراکه تا زمانی که شرایط به بدترین حالت ممکن نرسد هیچ‌گونه تصمیم‌گیری صورت نمی‌گیرد و همین امر موجب گلایه شهروندان شده است.

طی چند ماه اخیر اتفاقات بحرانی در خوزستان از جمله آب‌گرفتگی شدید معابر اهواز و بندر امام خمینی (ره) و آلودگی هوا چندین مرتبه موجب تعطیلی مدارس شد، اما آنچه که در این خصوص به شدت مورد انتقاد است تصمیمات لحظه آخری مدیران مربوطه است، به نحوی که دانش آموزان در کوچه‌ها سرگردان می‌شوند و والدین استرس و نگرانی بازگشت آن‌ها به خانه را دارند.

در بارندگی سال گذشته در حالی که خیابان‌های اهواز مملو از آب بود و تردد به سختی انجام می‌شد، مدارس زمانی تعطیل شد که سرویس‌های مدارس و دانش‌آموزان در حال حرکت به سمت مدارس بودند، در تعطیلی‌ها به علت آلودگی هوا نیز همین رویه تکرار شد و به این ترتیب و با وجود پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع گرد و خاک و قرار گرفتن وضعیت هوای اهواز از شب گذشته در حالت خطرناک، بازهم تصمیم گیری صورت نگرفت تا زمانی که هم کارمندان و هم دانش‌آموزان به سمت محل کار و مدرسه در حرکت بودند.

مهدیه خسروی یکی از اولیایی که شاغل نیز هست به خبرنگار ایمنا می‌گوید: من و همسرم هر دو شاغل هستیم، وقتی هوا آلوده یا شرایط بحرانی است لحظه به لحظه اخبار را چک می‌کنم تا بتوانم برای فرزند کلاس اولی خود برنامه‌ریزی کنم، اما هر بار باید با استرس و اضطراب صبح زود به خانه‌ی اقوام بروم تا از فرزندم تا زمان بازگشتن از محل کار نگهداری کنند، من به عنوان یک شخص عادی از شب گذشته متوجه آلودگی شدید هوا شدم، این سوال را دارم که مسئولان با چه دلیلی دیر تصمیم می‌گیرند.

نازنین مرادی یکی دیگر شهروندان اهواز اظهار می‌کند: من مشکل تنفسی دارم در و این وضعیت آلودگی هوا به شدت برای من خطرناک است، اما باید به محل کار خود می‌رفتم در حالی که شروع ساعت اداری ۷ صبح است، خبر تأخیر در بازگشایی ادارات ۷:۱۶ می‌رسد، وقتی ما از هفت صبح در محل کار حضور داریم؛ مگر می‌شود که به خانه برگردیم، وقتی مسئولان خوزستان به فکر مردم نیستند چگونه از دیگران انتظار می‌رود.

وی می‌گوید: یکی از همکاران ما در حالی که در مسیر اداره بود که متوجه تعطیلی مدارس شد و میانه راه برای اینکه دختر خود را به مدرسه فرستاده بود از سرویس پیاده می‌شود و با استرس باز می‌گردد، این وضعیت برای ما نگران کننده است.

آلودگی هوای امروز اهواز به نحوی بود که از شب قبل امکان تصمیم‌گیری وجود داشت، اما با سوءمدیریت، آرامش از خانواده‌ها برای ساعاتی گرفته شد، چراکه والدین در مسیر محل کار بودند که خبر تعطیلی مدارس و بعد از آن خبر تأخیر در بازگشایی مدارس اعلام شد؛ داستان به همین‌جا ختم نشد خبر تعطیلی چندین بار اصلاح و تکمیل شد به نحوی که ابتدا مدارس شهرهای اهواز باوی و کارون در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تعطیل شد و پس از آن بازگشایی ادارات با تأخیر دوساعته اعلام و دقایقی بعد مدارس و ادارات حمیدیه اضافه شد.

در نهایت و با اصلاح خبر، تنها مدارس صبح تعطیل و تصمیم‌گیری در خصوص مدارس شیفت بعدازظهر به بعد موکول شد. این چنین اطلاع‌رسانی را به هیچ وجه نمی‌توان در کنترل شرایط بحرانی مؤثر دانست، برعکس این نحوه تصمیم‌گیری ایجاد بحران در بحران است؛ بنابراین انتظار می‌رود مسئولان استان خوزستان با کمی دقت و مدیریت بیشتر در راستای ایجاد آرامش برای شهر و شهروندان خود تلاش کنند.

کد خبر 748994

دیگر خبرها

  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اردبیل و اهواز ابتدا و انتهای مدار کیفیت هوای کشور
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • کشف انبار کالای قاچاق در اهواز
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز