Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@23:15:34 GMT

ایلام| توسعه کشاورزی ایلام نیازمند مهار آب‌های مرزی است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۳۲۶۸۴

ایلام| توسعه کشاورزی ایلام نیازمند مهار آب‌های مرزی است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه کشاورزی ایلام نیازمند مهار آب‌های مرزی است. ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۱ استانها ایلام نظرات

سلام امینی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ایلام اظهار داشت: در جلسه کمیسیون انرژی با وزیر نیرو مهم‌ترین موضوعات استان در حوزه وزارت نیرو مطرح شد و وی ضمن یادداشت قول مساعد برای بررسی و تسریع مسائل و مشکلات مطرح شده را داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: ایران از نظر اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک بوده که سالانه حدود 10 میلیارد مترمکعب آب از کشور خارج می‌شود که قسمت اعظم آن هم به کشور همجوار می‌ریزد.

وی افزود: مهم‌ترین مشکلی که در حال حاضر در حوزه وزارت نیرو استان ایلام با آن درگیر است این است که اکثر آب‌های روان استان به کشور همسایه سرازیر می‌شود بنابراین در این راستا باید با اجرای طرح‌های مختلف از این رویه جلوگیری شود.

 امینی افزود: ساختن سد مهم‌ترین راه‌حل برای جلوگیری از خروج حجم قابل توجه آبی است که به صورت زیرزمینی و به صورت سطحی از استان خارج می‌شود که متاسفانه مطالعه و یا اجرای آنها با کندی پیش می‌رود.

امینی افزود: در راستای جلوگیری از هدر رفت  آب‌های مرزی در استان ساخت تعدادی سد در استان آغاز شده است که تاکنون به بهره‌برداری نرسیده و این امر موجب هدر رفت هر چه بیشتر آب‌های مرزی استان شده است که اتمام و بهره‌برداری از این سدها نیازمند توجه و عزم ویژه دولت است.

وی بیان کرد: با بهره‌گیری از آب‌های روان استان می‌توان بخش مهمی از زمین‌های دیم استان را به آبی تبدیل کرد و باعث رونق کشاورزی و اشتغال استان شد.

امینی افزود: سالانه یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب آب از ایلام خارج می‌شود که با همین میزان می‌توان کشاورزی و صنعت استان را متحول کرد.

وی تصریح کرد: سدهای ساخته شده در استان ایلام هم اکنون به دلیل کمبود اعتبار از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و متاسفانه هر روز شاهد هدر رفت آب‌های روان استان هستیم.

امینی افزود: با توجه به نقش کلیدی که ساخت سدها بر زندگی مردم استان دارند مجدداً بر اجرای سدهای چنگوله، گاوی کنجانم و گدار خوش تاکید کرده و تسریع در روند اجرای سدهای چناره و بند جزمان را از وزیر نیرو خواستارم.

وی در پایان افزود: از وزیر تعیین تکلیف تعرفه برق مناطق گرمسیری به ویژه شهرستان  مهران را خواستارم.

انتهای پیام/ح

R7718/P1357/S6,52/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۲۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام

معاون آبخیرداری اداره‌کل منابع طبیعی استان ایلام از اختصاص ۵۹میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، استانی و مدیریت جامع آبخیز (حوزه سد میمه) و تملک دارایی به این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ایرج عالی صبح امروز، سه شنبه، در جمع خبرنگاران با اشاره به تخصیص 59 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، استانی و تملک دارایی به استان ایلام در سال جاری اظهار داشت: این میزان اعتبار 32 میلیارد تومان از اعتبارات ملی، 15 میلیارد تومان استانی، 5 میلیارد تومان مدیریت جامع و 7 میلیارد و 300 میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی ایلام با اشاره به انجام کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح 63 حوزه شامل 650 هزار هکتار(نزدیک به 34 درصد از مساحت کل استان) افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی در ادامه با تاکید بر اینکه ایلام یکی از استان‌های موفق در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری است، تصریح کرد: اجرای این طرح‌ها علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدررفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم‌نامه سه‌جانبه سازمان منابع‌ طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان در سال گذشته اشاره داشت و گفت: در سطح 511 هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طی یک دوره 3 ساله (از سال 1402 تا سال 1405) طرح‌های آبخیزداری با اعتبار 17 هزار و 500 میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می‌شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولدسازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

معاون آبخیزداری استان ایلام به اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهم‌ترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل‌های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

عالی در ادامه گفت: با توجه به تغییرات و شرایط اقلیمی اجرای طرح‌های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم‌ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم‌آبی و عبور از بحران خشک‌سالی است.

وی در پایان به برنامه‌های سال جاری در این حوزه اشاره داشت و گفت:اجرای پروژه‌های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی، عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز از جمله این  برنامه‌هاست که در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می‌شوند.

انتهای پیام/180/.

دیگر خبرها

  • توسعه پارکینگ اربعین در شلمچه
  • ترجیح ترانزیت کالا بر صادرات محصولات کشاورزی توسط راه آهن ملی قزاقستان
  • مشارکت ارتش در اجرای طرح مردم یاری در مناطق مرزی و محروم کرمانشاه
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • زیمبابوه به صنعت کشاورزی و دارویی ایران نیازمند است
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است