Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@13:11:19 GMT

10 درصد افراد بالای 70 سال در جهان به آلزایمر مبتلا هستند

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۵۱۶۴۸

10 درصد افراد بالای 70 سال در جهان به آلزایمر مبتلا هستند

تهران- ایرنا- دبیر علمی بیست ‌و پنجمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران، از ابتلای حدود 10 درصد افراد بالای 70 سال به آ‌لزایمر خبر داد و گفت: به طور کلی 25 میلیون نفر از جمعیت دنیا به اختلالات حافظه مبتلا هستند که 75 درصد از این اختلالات به علت آلزایمر ایجاد می‌شوند.

به گزارش ایرنا از کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران، دکتر علی امینی‌هرندی روز چهارشنبه اظهار داشت: اختلالات حافظه به دو گروه قابل درمان و غیرقابل درمان تقسیم می‌شوند و هدف پزشکان بیشتر در راستای تشخیص و درمان موارد قابل درمان است زیرا در سیر پیشرفت بیماری، علائم و طول عمر بیمار نمی توان تغییری ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: اختلالات حافظه قابل درمان گاهی شکل ساده‌ای به خود می‌گیرد؛ برای نمونه کاهش سطح یک ویتامین در بدن می‌تواند علائمی شبیه به بیماری آلزایمر ایجاد کند، اگر این موارد به درستی شناسایی شوند، بیمار با مصرف دارو به سرعت بهبود می یابد. همچنین گاهی بیماری‌هایی مانند اختلالات خلقی و نوروتیک شبیه اختلال حافظه ظاهر می‌شوند که نقش پزشک در تشخیص آنها بسیار حائز اهمیت است.
امینی‌هرندی درباره روش های درمانی نوین بیماری آ‌لزایمر اظهار داشت: برای استفاده از واکسن به منظور جلوگیری از بیماری آلزایمر پیشرفت‌هایی حاصل شده اما هنوز این واکسن وارد بازار نشده است که امیدواریم در سال‌های آینده شاهد درمان‌های جدید بیماری آلزایمر و روش‌های پیشگیری جدید از ابتلا به ‌آن باشیم.
متخصص مغز و اعصاب درباره بیماری آ‌لزایمر تأکید کرد: این عارضه با واکنش‌های التهابی در مغز ارتباط تنگاتنگی دارد؛ بنابراین اگر بتوان از سیر و پیشرفت این واکنش‌های التهابی جلوگیری کرد، می‌توان مانع از پیشرفت بیماری آلزایمر و حتی ابتلا به آن شد.
امینی ‌هرندی درباره روش‌های پیشگیری از اختلال آلزایمر گفت: داشتن سبک زندگی سالم، دوری از مصرف مواد سمی و فلزات سنگین مانند آلومینیوم و افزایش سطح آمادگی ذهنی و مغزی به ما کمک می‌کند که از ابتلا به آلزایمر در امان باشیم.
متخصص مغز و اعصاب درباره طول عمر افرادی که دچار آلزایمر می‌شوند، توضیح داد: طول عمر این بیماران به طور متوسط هشت سال است؛ چراکه این اختلال سیر پیش رونده دارد و نمی‌توان مانع از پیشرفت آن شد همچنین داروهایی که برای درمان این بیماری استفاده می‌شوند، تنها می‌تواند علائم بیمار را در مراحل خفیف و متوسط کنترل کند.
امینی ‌هرندی با بیان اینکه 85 درصد از اختلافات حافظه در سنین بالا مربوط به بیماری آ‌لزایمر است، اظهار داشت: نوع‌ ژنتیکی‌ بیماری آلزایمر در سنین پایین می‌تواند بروز یابد.
وی درخصوص فراموشی ها و برخی اختلالات حافظه در سنین پایین گفت: بیشتر اختلالات حافظه در سنین پایین به علت اختلال در یکی از بخش‌های حافظه ایجاد می‌شود. حافظه سه بخش اصلی دارد؛ بخشی که اطلاعات از طریق آن وارد مغز می‌شود، سپس این اطلاعات در بخش دیگر کدگذاری شده و در نهایت در بخش سوم ذخیره می‌شوند که می‌توان در مواقع نیاز از این اطلاعات ذخیره شده، استفاده کرد.
امینی هرندی اظهار داشت: اگر در هر یک از این سه مرحله اختلال ایجاد شود، فرآیند حافظه مختل می‌شود؛ از این رو علت اختلال حافظه در سنین پایین بیشتر تمرکز نداشتن و اضطراب است.
متخصص مغز و اعصاب افزود: با تغییر سبک زندگی، درمان استرس، انجام ورزش و فعالیت‌های اجتماعی می‌توانیم از فراموشی‌هایی که در سنین پایین‌تر به سراغ ما می‌آید، جلوگیری کنیم.
بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران در روزهای 11 تا 14 اردیبهشت ماه در تهران درحال برگزاری است.
علمی**1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي پزشكي بيماري آلزايمر فراموشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۱۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!

محققی از دانشگاه کوئینزلند دریچه‌های مولکولی پیدا کرده است که می‌تواند برای کمک به رساندن دارو به مغز و درمان اختلالات عصبی استفاده شود.

به گزارش دیجیاتو، دکتر «رزماری کاتر» از مؤسسه علوم زیستی مولکولی UQ تیمی را رهبری کرد که کشف کردند یک ماده مغذی ضروری به نام کولین می‌تواند توسط پروتئینی به نام FLVCR۲ به مغز منتقل شود.

دکتر کاتر گفت: «کولین یک ماده مغذی مانند ویتامین است که برای بسیاری از عملکرد‌های مهم بدن، به ویژه برای رشد مغز ضروری است.»

ما باید روزانه ۴۰۰-۵۰۰ میلی‌گرم کولین مصرف کنیم تا از بازسازی سلولی، تنظیم بیان ژن و ارسال سیگنال بین نورون‌ها حمایت کنیم.

دکتر کاتر گفت که تاکنون اطلاعات کمی درمورد چگونگی عبور کولین رژیم غذایی از لایه سلول‌های تخصصی که خون را از مغز جدا می‌کند، وجود داشت. این سد خونی در مغز از ورود مولکول‌های موجود در خون که برای مغز سمی هستند، جلوگیری می‌کند.

مغز نیاز به جذب مواد مغذی از خون دارد؛ بنابراین این سد حاوی انتقال‌دهنده‌ها است که به مواد مغذی خاصی مانند گلوکز، اسید‌های چرب امگا ۳ و کولین اجازه ورود می‌دهد.

اگرچه این سد یک خط دفاعی مهم است، اما چالشی برای طراحی دارو‌های اختلالات عصبی محسوب می‌شود.

دکتر کاتر توانست نشان دهد که کولین در حفره‌ای از FLVCR۲ می‌نشیند که از سد خونی مغزی عبور می‌کند و توسط قفسی از باقی مانده‌های پروتئین نگهداری می‌شود.

او گفت: «ما از میکروسکوپ الکترونی کرایو استفاده کردیم تا نحوه اتصال کولین به FLVCR۲ را دقیقاً ببینیم. این اطلاعات برای درک چگونگی طراحی دارو‌هایی که کولین را تقلید می‌کنند تا بتوانند توسط FLVCR۲ به محل عملیات خود در مغز منتقل شوند حیاتی است. این یافته‌ها به طراحی آینده دارو‌های بیماری‌هایی مانند آلزایمر و سکته کمک می‌کند.»

این تحقیق همچنین بر اهمیت خوردن غذا‌های غنی از کولین، مانند تخم مرغ، سبزیجات، گوشت، آجیل و لوبیا تاکید می‌کند.

دیگر خبرها

  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر