Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمنان- ایرنا - طرح نوسازی و بازآفرینی شهرها و روستاها کشور از برنامه‌های جدی دولت در سال جاری است که با اجرای آن مشکلات و خطرات ناشی از بافت فرسوده در سمنان کاهش قابل توجه ای می یابد.

به گزارش ایرنا، یکی از طرح‌های ملی و اولویت دار دولت ، که اهتمام ویژه‌ای برای عملیاتی شدن آن در سطح کلان دارد، بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد و ناایمن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در2 دهه گذشته جلوگیری از گسترش بافت ناکارآمد و ارتقای کیفیت زندگی مردم همواره جزیی از برنامه‌هایی بوده که به دلایل مختلفی مانند همکاری نکردن مردم ساکن در این مناطق و شیوه‌های اجرایی نادرست، عملیاتی نشده و مسکوت ماند.
تشکیل ستاد ملی بازآفرینی شهری، تعریف ردیف‌های اعتباری قابل توجه و تلاش برای ترغیب و مشارکت مردم و بخش خصوصی برای اجرایی شدن این سیاست، گوشه‌ای از اقدامات دولت تدبیر و امید در احیای بافت فرسوده بوده است.
طبق برآورد کارشناسان، گذران زندگی 30 درصد جمعیت شهری کشور که نزدیک به 20 میلیون نفر اعلام شده در این مناطق بوده و این افراد همواره در معرض مخاطراتی که این اماکن و محله‌ها را تهدید می‌کند، هستند.
همچنین حدود 300 هزار واحد مسکونی در استان سمنان در بافت های فرسوده قرار دارند که کارشناسان بازسازی آن در کوتاه مدت را مورد تأکید قرار دادند و در 17شهر استان سمنان 2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده وجود دارد.
استاندارسمنان روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا گفت:طرح بازآفرینی شهری از طرح های ماندگار برای کشور است که طی آن اماکن و بخش‌هایی از شهر که نیازمند بازآفرینی هستند طی پروسه‌ای تخریب و سپس بازسازی و احیاء خواهند شد.
سید شهاب‌الدین چاوشی افزود: در طرح بازآفرینی شهری مکان جدیدی تعریف نشده و محل اجرای آن در دل شهرها که امکانات و خدمات شهری در آن مستقر است، خواهد بود.
وی اظهارداشت: در این طرح، بافت‌های فرسوده شناسایی شده و پس از آن تبدیل به واحدهای مسکونی قابل زیست و تبدیل خواهند شد که بخشی توسط سازنده‌ها به فروش و بخشی نیز از سوی دولت با ارایه تسهیلات کم بهره به متقاضیان مسکن اولی پرداخت می شود.
استاندارسمنان با بیان این که، 50 درصد از ساخت و سازهای مربوط به اصلاح بافت مناطق فرسوده با ارایه تسهیلات کم بهره در اختیار مسکن اولی ها قرار می‌گیرد، ادامه داد: اجرای این سیاست دولت در کنار رونق اشتغال، در خروج شهرها از فرسودگی و خطرات احتمالی نیز اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: بر همین اساس و با عملیاتی شدن طرح اصلاح بافت‌های فرسوده در سنوات گذشته، روستاها کمتر شاهد خسارت در زلزله ‌های اخیر بودند و اماکنی که از ساخت و ساز مناسب برخوردار بودند تنها شاهد آسیب جزیی بوده‌اند.
چاوشی به ضرورت تلاش مسوولان و تلاش برای ترغیب مردم در اجرای این طرح تاکید واضافه کرد : اجر ای این طرح در دستور کار بنیاد مسکن بوده و باید با هم افزایی نهادهای مرتبط شاهد افزایش آمار و اقدامات در اصلاح بافت فرسوده روستاها باشیم‌.
چاوشی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای ارزیابی در عملکرد عمرانی فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها و شوراها مقدار بافت‌های فرسوده روستایی اصلاح شده، می‌باشد که این امر باید مدنظر مجریان این طرح قرار گیرد.
استاندارسمنان همچنین به تعهد بازسازی و نوسازی مسکن اقشار آسیب‌پذیر و مستضعف روستاها توسط کمیته امداد اشاره و خاطرنشان کرد: باید با هم افزایی و تعامل ایجاد شده، زمینه به گونه‌ای فراهم شود تا مردم نتیجه اقدامات را در همین دولت به طور واضح لمس کنند.
به گزارش ایرنا، در 17 شهر استان سمنان 2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده است.
استان سمنان بیش از 700 هزار نفر جمعیت دارد . بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن 1395، 141 هزار و 858 نفر در 284 روستای استان سمنان زندگی می‌کنند.
6026/7339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد طرح بازآفريني بافت فرسوده سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای مصوبه جابه‌جایی ۱۰ هزار منزل در بافت فرسوده مسجدسلیمان

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: مصوبه جابه‌جایی ۱۰ هزار منزل واقع در بافت فرسوده و آلوده به نفت و گاز در مسجدسلیمان احیا می‌شود.

محمود اکبری‌فضلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به خطرآفرین بودن سکونت در بافت فرسوده اظهار کرد: پس از زلزله سال ۹۸ جابه‌جایی ۱۰ هزار منزل واقع در بافت فرسوده و آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان در هیئت دولت تصویب شد.

وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰۰ واحد از این تعداد جابه‌جا و بخشی نیز ایمن شد، افزود: پس از زلزله اخیر مجدد این مصوبه را پیگیری کردیم و مکاتبات لازم برای احیای این مصوبه انجام شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده مصوبه پرداخت تسهیلات به حدود ۹۵۰ واحد دریافت شده است که ۲۵۰ میلیون تومان وام با بازپرداخت ۲۰ ساله و ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود و این واحدها به صورت کامل تکمیل و جابه‌جا می‌شود.

اکبری‌فضلی عنوان کرد: برای بهسازی معابر شهرک امام رضا (ع) ۸۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب و تخصیص داده شده و عملیات اجرایی به زودی آغاز خواهد شد.

وی گفت: شش محله ممنوعه در مسجدسلیمان داریم که مشخص شده است به دلیل فرسودگی و مشکلات آلوده به نفت و گاز، خدماتی در این محلات ارائه نمی‌شود.

کد خبر 828870

دیگر خبرها

  • آسفالت ۷۹۱ هزار متر مربع از معابر بافت فرسوده بجنورد
  • زلزله و فرونشست زمین جان ۳۵۴ هزار نفر از جمعیت تبریز را تهدید می‌کند
  • آسفالت بیش از ۱۱۰ متر مربع از معابر بافت فرسوده شهرستان بجنورد از طریق اعطای قیر رایگان به شهرداری
  • ۳۰ درصد مساکن شهری اهر بافت فرسوده هستند
  • معابر فرسوده بجنورد جان دوباره گرفت؛ آسفالت ۱۱۰ هزار متر مربع به پایان رسید
  • آسفالت ۱۱۰ هزار متر مربع از معابر بافت فرسوده بجنورد
  • احیای مصوبه جابه‌جایی منازل در بافت فرسوده مسجدسلیمان
  • احیای مصوبه جابه‌جایی ۱۰ هزار مسکن در بافت فرسوده مسجدسلیمان
  • احیای مصوبه جابه‌جایی ۱۰ هزار منزل در بافت فرسوده مسجدسلیمان
  • ارائه بسته تشویقی ساخت و ساز در اهر