Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمنان- ایرنا - طرح نوسازی و بازآفرینی شهرها و روستاها کشور از برنامه‌های جدی دولت در سال جاری است که با اجرای آن مشکلات و خطرات ناشی از بافت فرسوده در سمنان کاهش قابل توجه ای می یابد.

به گزارش ایرنا، یکی از طرح‌های ملی و اولویت دار دولت ، که اهتمام ویژه‌ای برای عملیاتی شدن آن در سطح کلان دارد، بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد و ناایمن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در2 دهه گذشته جلوگیری از گسترش بافت ناکارآمد و ارتقای کیفیت زندگی مردم همواره جزیی از برنامه‌هایی بوده که به دلایل مختلفی مانند همکاری نکردن مردم ساکن در این مناطق و شیوه‌های اجرایی نادرست، عملیاتی نشده و مسکوت ماند.
تشکیل ستاد ملی بازآفرینی شهری، تعریف ردیف‌های اعتباری قابل توجه و تلاش برای ترغیب و مشارکت مردم و بخش خصوصی برای اجرایی شدن این سیاست، گوشه‌ای از اقدامات دولت تدبیر و امید در احیای بافت فرسوده بوده است.
طبق برآورد کارشناسان، گذران زندگی 30 درصد جمعیت شهری کشور که نزدیک به 20 میلیون نفر اعلام شده در این مناطق بوده و این افراد همواره در معرض مخاطراتی که این اماکن و محله‌ها را تهدید می‌کند، هستند.
همچنین حدود 300 هزار واحد مسکونی در استان سمنان در بافت های فرسوده قرار دارند که کارشناسان بازسازی آن در کوتاه مدت را مورد تأکید قرار دادند و در 17شهر استان سمنان 2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده وجود دارد.
استاندارسمنان روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا گفت:طرح بازآفرینی شهری از طرح های ماندگار برای کشور است که طی آن اماکن و بخش‌هایی از شهر که نیازمند بازآفرینی هستند طی پروسه‌ای تخریب و سپس بازسازی و احیاء خواهند شد.
سید شهاب‌الدین چاوشی افزود: در طرح بازآفرینی شهری مکان جدیدی تعریف نشده و محل اجرای آن در دل شهرها که امکانات و خدمات شهری در آن مستقر است، خواهد بود.
وی اظهارداشت: در این طرح، بافت‌های فرسوده شناسایی شده و پس از آن تبدیل به واحدهای مسکونی قابل زیست و تبدیل خواهند شد که بخشی توسط سازنده‌ها به فروش و بخشی نیز از سوی دولت با ارایه تسهیلات کم بهره به متقاضیان مسکن اولی پرداخت می شود.
استاندارسمنان با بیان این که، 50 درصد از ساخت و سازهای مربوط به اصلاح بافت مناطق فرسوده با ارایه تسهیلات کم بهره در اختیار مسکن اولی ها قرار می‌گیرد، ادامه داد: اجرای این سیاست دولت در کنار رونق اشتغال، در خروج شهرها از فرسودگی و خطرات احتمالی نیز اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: بر همین اساس و با عملیاتی شدن طرح اصلاح بافت‌های فرسوده در سنوات گذشته، روستاها کمتر شاهد خسارت در زلزله ‌های اخیر بودند و اماکنی که از ساخت و ساز مناسب برخوردار بودند تنها شاهد آسیب جزیی بوده‌اند.
چاوشی به ضرورت تلاش مسوولان و تلاش برای ترغیب مردم در اجرای این طرح تاکید واضافه کرد : اجر ای این طرح در دستور کار بنیاد مسکن بوده و باید با هم افزایی نهادهای مرتبط شاهد افزایش آمار و اقدامات در اصلاح بافت فرسوده روستاها باشیم‌.
چاوشی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای ارزیابی در عملکرد عمرانی فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها و شوراها مقدار بافت‌های فرسوده روستایی اصلاح شده، می‌باشد که این امر باید مدنظر مجریان این طرح قرار گیرد.
استاندارسمنان همچنین به تعهد بازسازی و نوسازی مسکن اقشار آسیب‌پذیر و مستضعف روستاها توسط کمیته امداد اشاره و خاطرنشان کرد: باید با هم افزایی و تعامل ایجاد شده، زمینه به گونه‌ای فراهم شود تا مردم نتیجه اقدامات را در همین دولت به طور واضح لمس کنند.
به گزارش ایرنا، در 17 شهر استان سمنان 2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده است.
استان سمنان بیش از 700 هزار نفر جمعیت دارد . بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن 1395، 141 هزار و 858 نفر در 284 روستای استان سمنان زندگی می‌کنند.
6026/7339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد طرح بازآفريني بافت فرسوده سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصويب طرح بافت فرسوده و نارکارآمد شهر نوده خاندوز به مساحت 31 هکتار

خبرگزاری آریا - مدیرکل راه و شهرسازی گلستان از تصویب طرح بافت فرسوده شهر نوده خاندوز به مساحت 31/4 هکتار در کمیسیون ماده پنج تاسیس شورایعالی شهرسازی و معماری استان خبر داد.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی گلستان، مهدی ملک مدیرکل راه و شهرسازی استان اظهار کرد: تمام مصوبه های مطرح شده درکمیسیون ماده پنج با رعایت ضوابط شهرسازی ومعماری تعیین تکلیف می شوند و در نهایت با نظر اعضای جلسه مورد تصویب یا رد قرار می گیرند.
وی افزود: جلسه کمیسیون ماده پنج قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری شهرهای بندرگز، کردکوی و نوده خاندوز در روز پنج شنبه 30 شهریورماه برگزار شد.
ملک ادامه داد: در این جلسه طرح تفصیلی شهرهای کردکوی و بندرگز، طرح شناسایی پهنه های بلند مرتبه سازی شهر گرگان مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی گلستان همچنین گفت: در این کمیسیون ماده پنج، طرح بافت فرسوده و ناکارآمد شهر نوده خاندوز با مساحت 31 هکتار توسط مشاور ذی صلاح ارائه و تصویب شد.
وی افزود: مساحت کلی شهر نوده خاندوز 116 هکتار می باشد که این میزان از بافت فرسوده و ناکارآمد حدود 27 درصد از مساحت کلی شهر را شامل می شود.
گفتنی است کمیسیون ماده پنج شهرهای بندرگز، کردکوی و نوده خاندوز به ریاست مهندس مهیایی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان و با حضور مهندس ملک مدیرکل راه و شهرسازی گلستان، جمعی از مدیران کل استان، شهردار گرگان، اعضای کمیسیون و جمعی از مدیران و نمایندگان شهرستان و دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد.

دیگر خبرها

  • راهکارهای شتاب‌بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه
  • وجود ۱۶ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهری در خوزستان
  • اقدامات مدیریت شهری در حوزه نوسازی پایتخت/ از رشد ۱۹۱ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده تا اجرای طرح بازآفرینی شهری
  • بخشی از خدمات زیرساختی در بافت های فرسوده البرز محقق شده است
  • کلید کهنه‌ساز را بدهید کلید نوساز بگیرید
  • در نظر گرفتن بسته‌های تشویقی چهارگانه برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده کرمانشاه
  • اجلاس کمیسیون‌های شهرسازی کلان‌شهرها در اردبیل برگزار می‌شود
  • احیای بافت تاریخی شهرها از محورهای اجلاس کمیسیون‌های شهرسازی کلان‌شهرها
  • ضرورت آشنایی مالکان بافت‌های فرسوده باید با فرآیندها و شرایط دریافت تسهیلات
  • تصويب طرح بافت فرسوده و نارکارآمد شهر نوده خاندوز به مساحت 31 هکتار