Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@01:48:32 GMT

پشت پرده حضور کلاه سبزهای آمریکایی در یمن

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۶۵۸۴۸

پشت پرده حضور کلاه سبزهای آمریکایی در یمن

خبرگزاری میزان- تحلیلگر مشهور جهان عرب با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در جنگ یمن در کنار سعودی ها به ماموریت این نیروها پرداخته است. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  عبدالباری عطوان در مطلبی در رای الیوم با اشاره به اذعان آمریکا از زبان سخنگوی وزارت دفاعش مبنی بر حضور نیرو‌های آمریکایی در یمن و حمایت اطلاعاتی و لجستیک آن‌ها از ائتلاف تحت سرکردگی آل سعود آورده است: این اعتراف آشکار پس از سه سال انکار و اکتفا به اینکه نقش آمریکا در جنگ یمن فقط به سوخت رسانی به جنگنده‌های سعودی و فروش سلاح و مهمات جدید به سعودی‌ها و تبادل اطلاعات رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیرو‌های کلاه سبز به منظور جنگ در کنار ائتلاف سعودی و رصد و نابودی موشک‌های بالستیک حوثی وارد جنگ یمن شده اند.

وی افزود: وزارت دفاع آمریکا مجبور به اعلام این موضوع با این صراحت مبنی بر جنگ در کنار نیرو‌های ائتلاف غربی به رهبری سعودی‌ها در یمن پس از آنکه روزنامه نیویورک تایمز از حضور نیرو‌های آمریکایی که در حال انجام ماموریت محرمانه بدون اطلاع طرف‌های بسیاری هستند در کنار نیرو‌های ارتش عربستان شد. این روزنامه آمریکایی اعلام کرد: کلاه سبز‌ها در شمال یمن ضد انصارالله یمن می‌جنگند و تعداد نیرو‌های آن‌ها ۱۲ نفر است که ماموریت‌های ویژه پشت خطوط دشمن دارند.

عطوان می‌نویسد: به طور حتم تعداد این نیرو‌های کلاه سبز بیش از رقم مذکور یعنی ۱۲ کارشناس نظامی است، زیرا اولا آن‌ها به درخواست محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و حاکم کنونی به عربستان آمده اند که اخیر به واشنگتن رفته اند، در یمن حضور دارند و در ثانی ماموریت آن‌ها درباره نحوه رصد و سپس نابودی است. موشک‌های بالستیک یمنی‌ها عامل نگرانی مقامات سعودی است.

وی بیان کرد: حضور کارشناسان نظامی آمریکایی در مرز‌های یمن و عربستان در شرایطی است که نیرو‌های سودانی ماه ژوئن آینده از یمن خارج می‌شوند و این پس از تلفات سنگین آن‌ها و افزایش خشم مردمی از ادامه حضور این نیرو‌ها در جنگی است که سودان از آن نفعی نمی‌برد.

عطوان نوشت: ورود آمریکا به جنگ مستقیم با ایران و متحدانش در یمن پس از سه سال جنگ یمن نشان دهنده این است که راهکار نظامی هنوز بر راهکار سیاسی غلبه دارد و روند جنگ در جبهه‌های یمن به نفع نیرو‌های ائتلاف سعودی پیش نمی‌رود و مهمتر از آن قصد آمریکا برای جنگ با ایران و متحدانش است. بعید نیست که دخالت مستقیم نظامی آمریکا در یمن در راستای پاداش به عربستان برای مشارکت در جنگ مستقیم یا غیرمستقیم ضد ایران که پس از خروج احتمالی آمریکا از برجام احتمال آن زیادتر هم می‌شود، باشد. شاید هم حضور این نیرو‌ها به منظور توجیه اعزام نیرو‌های سعودی به شمال شرق سوریه برای پر کردن خلاء عقب نشینی جزیی یا کلی آمریکایی‌ها از سوریه باشد به ویژه که مسئولان نظامی سعودی می‌گویند که در حالی که آمریکا در کنار ما در یمن می‌جنگند پس چرا ما در کنار آن‌ها در الحسکه، قامشلی و رقه نجنگیم.

وی افزود: حضور نیرو‌های آمریکایی به تعداد کم یا زیاد به تغییر معادلات نظامی در یمن به نفع ائتلاف عربی منجر نخواهد شد، اما آنچه مطمئن هستیم به حوثی‌ها برای جذب افراد بیشتری از یمنی‌ها کمک خواهد کرد و انصارالله از جنگ ضد آمریکا و اسرائیل در دفاع از یمن و هویت آن سخن خواهد گفت. اگر حضور بیش از ۲۰۰ هزار نظامی آمریکایی در عراق و ۱۳۰ هزار نفر دیگر در افغانستان موفق به رقم زدن سرنوشت جنگ به نفع کاخ سفید نشد و بیش از ۷ تریلیون دلار به اذعان ترامپ روی دست آمریکا گذاشت آیا نیرو‌های کلاه سبز و سرخ که در این دو کشور شکست خورده اند، موفق خواهند شد؟ حجم تلفات و خسارات چقدر خواهد بود؟

عطوان در پایان نوشت: ترامپ در خاورمیانه از شکستی به شکست دیگر می‌رسد و دائما از اشتباهات و شکست هایش درسی نمی‌گیرد. مطمئن هستیم که خسارت‌های آن به مراتب بیش از عراق و سوریه و افغانستان در صورتی در یمن به شکل بزرگ وارد شود، بیشتر خواهد بود. یمنی‌ها جنگجویانی سرسخت هستند که از آمریکا به شدت بیزار هستند.

منبع: مهر

انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۵۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • در واکنش به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی؛ کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار ‎آزادی بیان افتاده است
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • حضور اپوزیسیون کنار نیرو‌های پلیس آمریکا برای سرکوب دانشجویان
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند