Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اروميه- ايرنا- رئيس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه با بيان اينکه طرح انتقال آب از رودخانه زاب به درياچه اروميه بيش از 53 درصد پيشرفت فيزيکي دارد، گفت: تاکنون 14 هزار ميليارد ريال براي اين طرح هزينه شده است.

فرهاد سرخوش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينکه تاکنون 19 کيلومتر از 36 کيلومتر تونل انتقال آب از زاب به درياچه اروميه احداث شده است، اظهار کرد: براي 17 کيلومتر باقيمانده نيز 11 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه اعتبار اين طرح از صندوق توسعه ملي تامين مي شود، افزود: طرح مذکور مشکل تامين اعتبار ندارد و يکي از اقدامات مهم ستاد احيا درياچه اروميه به شمار مي رود.
رئيس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه زمان دقيق آغاز اين طرح را سال 1395 عنوان کرد و افزود: اين طرح تا پايان سال 1398 افتتاح شده و با بهره برداري از آن سالانه 650 ميليون مترمعکب آب به پيکره درياچه اروميه وارد مي شود.
رييس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجان غربي با اعلام اينکه مساحت فعلي نگين آبي آذربايجان به 2 هزار و 299 کيلومترمربع رسيده، گفت: مساحت درياچه نسبت به 6 ماه گذشته بيش از 296 کيلومترمربع افزايش يافته است.
سرخوش ارتفاع امروز درياچه اروميه از آب هاي آزاد را يکهزار و 270 متر و 76 سانتي متر اعلام کرد و افزود: ارتفاع درياچه نيز نسبت به 6 ماه گذشته 48 سانتي متر افزايش يافته است.
وي با اشاره به عملکرد موفق اين ستاد در جلوگيري از ادامه روند خشک شدن درياچه اروميه، گفت: ارتفاع درياچه اروميه در مقايسه با کمترين تراز ثبت شده براي آن بيش از 72 سانتي متر فاصله دارد و اين نتيجه تلاش هاي دولت تدبير و اميد در تحقق وعده احياي درياچه است.
رييس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجان غربي با تاکيد بر اينکه اين ستاد نقش هماهنگي براي اجراي طرح هاي احياي نگين آبي آذربايجان را دارد، اضافه کرد: اعتبار اختصاص يافته به اين ستاد براي اتمام طرح هاي احياي درياچه در اختيار دستگاه هاي اجرايي دخيل از جمله شرکت آب منطقه اي، سازمان جهاد کشاورزي، اداره کل حفاظت محيط زيست و اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري قرار مي گيرد.
سرخوش افزود: ستاد احياي درياچه اروميه طرح هاي متعددي نظير لايروبي رودخانه ها، انتقال پساب تصفيه شده فاضلاب به درياچه، ساماندهي سردهنه هاي رودخانه ها، انسداد يکهزار و 200 چاه غيرمجاز و اصلاح آبياري در 6 هزار و 200 هکتار از اراضي کشاورزي را در دستور کار قرار داده و برخي از اين طرح ها در ورود آب به درياچه مفيد بوده است.
رييس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجان غربي همچنين با اشاره به اينکه هنوز فاينانسي براي احياي اين درياچه اختصاص نيافته است، گفت: مراحل اختصاص فاينانس پروسه طولاني دارد اما برخي از رسانه ها با ناديده گرفتن اين روند اقدام به سياه نمايي مي کنند.
وي با اعلام اينکه حوضه آبريز درياچه اروميه توسط 21 رودخانه دائمي و 39 رودخانه دوره اي سيراب مي شود، گفت: درياچه اروميه يک حوضه آبي بسته است که آب آن از محل بارش مستقيم و روان آب ورودي از آب راهه ها و رودخانه ها تامين مي شود.
به گفته وي ستاد احياي درياچه اروميه در گام نخست مطالعاتي براي احياي اين درياچه آغاز کرد و در سريع ترين زمان ممکن طرح هاي 44 گانه نهايي براي احياي اين درياچه در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش ايرنا درياچه اروميه در قالب طرح احياي درياچه اروميه قرار است ظرف مدت 10 سال به تراز اکولوژيک خود برسد و يکي از مهمترين مصوبه هاي اين ستاد کاهش 40 درصدي مصرف آب کشاورزي در حوضه آبريز اين درياچه به واسطه انتقال آب با لوله هاي پلي اتيلني از منبع تا سر مزرعه است.
درياچه اروميه بزرگترين آبگير دائمي در شمال غرب فلات ايران ‌است؛ اين درياچه از اواسط دهه 1380 شمسي شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بين المللي تا سال 2015 ميلادي در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
فاز پنجم سند همکاري مشترک برنامه عمران ملل متحد، سازمان حفاظت محيط زيست و حمايت دولت ژاپن تحت عنوان پروژه همکاري در احياي درياچه اروميه با الگوسازي مشارکت جوامع محلي در استقرار کشاورزي پايدار و حفاظت از تنوع زيستي نيز طي روزهاي اخير در تهران به امضا رسيده است تا تمام سه هزار روستاي حوضه آبريز اين درياچه تحت پوشش قرار بگيرد.
3072/3214
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۳۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: کمتر از یک درصد مردم استان در سال گذشته که واجد شرایط اهدای خون بودند در سیستان و بلوچستان خون اهدا کرده‌اند.

ابوالحسن صفدری در گفت وگو با ایسنا، افزود: جمعیت استان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و از این تعداد حدود ۲ میلیون و پانصد هزار نفر به دلایلی از قبیل سن کمتر از ۱۸ سال و یا بیشتر از ۶۵ سال، وزن کمتر از۵۰ کیلوگرم، داشتن بیماری خونی و زمینه‌ای خاص نمی‌توانند خون اهدا کنند.

وی بیان کرد: حدود یک میلیون نفر واجد شرایط خون دادن در سیستان و بلوچستان هستند که از این تعداد در سال گذشته ۷۰ هزار مراجعه برای اهدای خون صورت گرفته در حالی که بسیاری از این افراد ۲ بار در سال اهدا داشتند که در مجموع ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر در کل استان برای اهدای خون مراجعه کرده‌اند.

صفدری ادامه داد: ترس  مردم از اهدای خون و نگرانی بی‌مورد از ایجاد کم خونی مهمترین دلایل افراد برای عدم مراجعه برای اهدای خون به شمار می‌رود در حالی که بدن خود یک کارخانه فعال، ساخت خون است. در زنان هر چهار ماه یکبار و در مردان هر سه ماه یک بار پس از اهدای خون سطح هموگلوبین به حالت طبیعی بر می‌گردد.

وی در این راستا اضافه کرد: عدم اطلاع مردم از فواید اهدای خون نظیر درمان کبد چرب، کالری سوزی به میزان ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلو کالری بعد از هر بار اهدا، پیشگیری از بیماری‌های قلبی از مهم ترین فواید اهدای خون به شمار می رود چرا که اهدا، حرکت خون در عروق را تسهیل و شبکه خونرسانی در بدن را فعال می کند.

مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار واحد خون در استان مصرف می شود، در حالی که تنها ۵۰ هزار واحد توسط هم استانی‌ها اهدا می‌شود و دو برابر نیاز استان را از ۱۲ استان دیگر با واردات، تامین می‌کنیم در حالی که این موضوع زیبنده استانی که دارای جمعیت جوان بالایی است نمی باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر روزانه در شهر زاهدان ۳۰۰ نفر و در کل استان ۵۰۰ نفر اهدا کننده باشند،مشکل  نیاز خونی استان حل می‌شود. این میزان متاسفانه در حال حاضر در کل استان ۲۰۰ نفر است.

صفدری بیان کرد: در مجموع در سیستان و بلوچستان ۶ پایگاه فعال خونگیری در شهرستان‌های زابل، سراوان، زاهدان، ایرانشهر، خاش و چابهار وجود دارد در حالی که ۲۰ شهرستان استان فاقد پایگاه انتقال خون است و علی رغم وظیفه حیاتی این سازمانی ،چهره عقب ماندگی به شدت در آن دیده و احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که ۱۰ شهرستان‌ استان فاقد پایگاه انتقال خون  می باشد دارای بیمارستان است و این توسعه نامتوازن مشکلات جدی ایجاد کرده است.  با توجه به شمار بالای بیماران تالاسمی و  تصادفات جاده ای و آمار موالید بالا و زایمان‌های پرخطر نیازمند توجه جدی مردم به امر مقدس اهدای خون هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واحدهای خودساز و انبوه‌ساز نهضت ملی مسکن در سمنان ۶۵ درصد پیشرفت دارد
  • اجرای طرح‌های عمرانی بیمارستان شهید گنجی برازجان
  • پیشرفت انبوه سازی طرح نهضت ملی مسکن سمنان ۶۵ درصد است
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • پیشرفت ۷۸ درصدی طرح ساماندهی راه‌های روستایی آذربایجان غربی
  • پیشرفت ۶۲ درصدی مصوبات سفر استاندار به بخش‌های ۵گانه ارومیه
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند