Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصاد جهان نيوز: در‌حالي‌ كه معاون اول رئيس‌جمهور با طرح خود در‌صدد كنترل بازار ارز برآمد، كارشناسان نقاط ضعف فراواني براي اين طرح ارزيابي مي‌كنند و بر اين باورند كه دولت امروز بايد توضيح دهد چگونه در سال 96 بيش از 30ميليارد دلار سرمايه از ايران خارج شده است.

به گزارش جهان نيوز، در اين ميان رئيس كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به ضعف بانك مركزي در دولت يازدهم و دوازدهم، سامانه نيما را همان پورتال ارزي دولت دهم معرفي كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 اسحاق جهانگيري در حالي در جريان نوسان نرخ ارز مجدد با طرح ارزي خود و دلار 4 هزار و 200 توماني به صدر اخبار بازگشت كه كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه مديريت اقتصادي دولت از ضعف شديدي رنج مي‌برد و در حوزه نظري و عملي دولت توانايي لازم و كافي را براي مديريت اقتصاد كشور تاكنون ظهور و بروز نداده است؛ از ‌اين‌رو اگر‌چه بازار ارز به شكل دستوري و مصنوعي كنترل شده است، اما از بازار ثانويه ارز خبر مي‌رسد كه دلار مجدد به محدوده 6 هزار تومان رسيده و تقاضا براي سكه و طلا نيز تشديد شده است. (1)

در اين ميان، رئيس كميسيون اقتصادي مجلس به‌طور مجدد به ماجراي خروج ارز از كشور در سال 96 اشاره كرد و گفت: در سال ۹۶ بيش از ۳۰ ميليارد دلار ارز از كشور خارج شده است.

محمدرضا پورابراهيمي در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به آمار صندوق بين‌المللي پول مبني بر خروج 27‌ميليارد دلار سرمايه از كشور گفت: خروج اين ميزان سرمايه از كشور در نداشتن مديريت صحيح بانك مركزي بر بازار ارز و اجرا نشدن پورتال ارزي كه در دولت دهم كليد خورده بود، ريشه دارد.

رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه دولت در حال حاضر به فكر افتاده كه فعاليت پورتال ارزي را آغاز كند، افزود: بانك مركزي در اين راستا سامانه نيما را راه‌اندازي كرده و در واقع سامانه نيما همان پورتال ارزي دولت دهم است كه راه‌اندازي اين سامانه يكي از موضوعات مهم و اساسي كشور است كه بايد روي آن كار شود.

كالا ثبت سفارش شده اما وارد كشور نشده است
نتيجه نبود نظارت جدي بانك مركزي و نداشتن برنامه‌ريزي دقيق براي مديريت ارز، منفي شدن حساب سرمايه‌اي كشور شده است.

پورابراهیمی با بيان اينكه دليل اصلي خروج سرمايه از كشور اتفاقات رخ داده در حوزه ارز است، ادامه داد: بانك مركزي بايد در سال‌هاي اخير نظارت بيشتري بر بازار ارز مي‌كرد؛ چراكه نتيجه نبود نظارت جدي بانك مركزي و نداشتن برنامه‌ريزي دقيق براي مديريت ارز، منفي شدن حساب سرمايه‌اي كشور را به دنبال داشته و به معناي خروج ارز از كشور است.

پورابراهيمي يادآور شد: به چند روش ارز از كشور خارج شده است؛ نخست اينكه صادراتي صورت گرفته كه ارز آن به كشور بازنگشته و روش دوم اينكه كالايي ثبت سفارش شده، اما وارد كشور نشده است.
بيش‌اظهاري و كم‌اظهاري سبب خروج ارز شده است

پورابراهیمی با بيان اينكه بيش‌اظهاري و كم‌اظهاري سبب خروج ارز از كشور شده است، افزود: خروج سرمايه از كشور در نهايت منجر به اين مي‌شود كه خالص حساب سرمايه‌اي كشور در حوزه مسائل ارزي تحت‌تأثير قرار گيرد.

نماينده مردم كرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اخيراً يكي از مشاوران اقتصادي دولت اعلام كرده كه بيش از 30 ميليارد دلار ارز از كشور در سال 96 خارج شده است، ادامه داد: عددي كه براي خروج ارز از كشور اعلام شده با توجه به منفي شدن خالص حساب سرمايه بيش از رقمي بوده كه از سوي ما اعلام شده است.

سياست‌هاي غلط و اشتباه بانك مركزي عامل اصلي در ايجاد بازار سياه و گراني ارز
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: خروج ارز در تعادل بخشي منابع و مصارف ارزي در كشور مؤثر است، اما عامل اصلي در ايجاد بازار سياه و گراني ارز سياست‌هاي غلط و اشتباه بانك مركزي است كه در بازار ارز اثر منفي گذاشته است.

پی نوشت:
1)http://www.javanonline.ir/fa/news/904684 پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۳۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان

همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو که به معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران می‌پردازد، بانک سامان به عنوان یک بانک پیشرو در ارائه خدمات به تجار کشور، حضوری فعال و پررنگ در این نمایشگاه دارد.

به نقل از سامان رسانه، هاله حسین‌زاده معاون بین‌‎الملل بانک سامان در گفتگویی، با بیان اینکه بانک سامان به منظور معرفی خدمات خود به صادرکنندگان کشور، حضوری پررنگ در نمایشگاه ایران اکسپو دارد، عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط و محدودیت‌های بین المللی، یکی از بزرگترین دغدغه‌های صادرکنندگان ایرانی نحوه وصول عواید صادراتی است. از این‌رو بانک سامان با توجه به شبکه گسترده و قوی کارگزاری از یک‌سو و از سویی دیگر تیم حرفه‌ایی و توانمند خود، توانسته نقش موثر و بسزایی در راحتی، سرعت و امنیت صادرات و وصول درآمد‌های حاصله در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

معاون بین‌الملل بانک سامان سپس ادامه داد: در همین حال باید گفت که با توجه به جایگاه بسیار خوب بانک سامان در شبکه بانکی کشور، که طی چندین سال گذشته همواره در میان سه بانک اول کشور از لحاظ حجم عملیات ارزی در حوزه واردات بوده، «بازار تقاضای» خوبی برای خرید ارز حاصل از صادرات در اختیار دارد که صادرکنندگان با اتکا بر توانمندی بانک سامان در این حوزه می‌توانند با سرعت و راحتی، تعهدات صادراتی خود را از طریق بانک سامان ایفا کنند.
حسین‌زاده در بخش دیگری از این گفتگو اظهار کرد: با توجه به سیاست بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر ارگان‌های متولی مبنی بر ایجاد ابزار‌های تشویقی و حمایتی در توسعه صادرات کشور و همچنین ایجاد بستری امن و راحت از طریق سیستم بانکی به منظور هدایت منابع ارزی واصله به سمت واردات مورد نیاز کشور، در آینده نزدیک نقش بانک‌ها به عنوان بازو‌های اجرایی بانک مرکزی در این فرایند پررنگ‌تر خواهد شد. از این رو، بانک سامان همانند گذشته، با تمام توان و قدرت آماده است تا در کنار فعالان اقتصادی کشور اعم از واردکنندگان و صادرکنندگان به عنوان حلقه واسط تسهیل‌گر حضور داشته باشد تا با شنیدن دغدغه‌ها و نیازهایشان به ارائه راه حل و راهکار‌های متناسب با آن‌ها بپردازد.

معاون بین‌الملل بانک سامان با اشاره به مزیت این بانک نسبت به سایر بانک‌های کشور در حوزه ارزی، عنوان کرد: همانطور که پیش‌تر اشاره کردم بانک سامان، طی چند سال گذشته همواره بین سه بانک نخست کشور از لحاظ حجم عملیات ارزی بوده که بی شک این مهم، نتیجه رضایت و خشنودی مشتریان از ارائه خدمات بانک سامان است و خود گویای مزیت بالای بانک سامان در شبکه بانکی کشور است.

هاله حسین‌زاده در پایان از تجار و فعالان حوزه واردات و صادرات کشور دعوت کرد تا در تمامی اوقات سال برای دریافت اطلاعات و آگاهی از خدمات قابل ارائه به همکاران بانک سامان در شعب ارزی و یا همکاران بانکداری شرکتی بانک سامان و یا صرافی سامان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی