Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا ملک‌زاده رئیس انجمن متخصصین گوارش و معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری‌ که در پژوهشکده کبد و گوارش برگزار شد، اظهار کرد: سالیانه 5 هزار و 150 نفر در اثر بیماری‌های سیروز کبدی در ایران فوت می‌کنند که از این تعداد 1650 نفر به هپاتیت بی، 1100 نفر مبتلا به هپاتیت سی و 1500 نفر دچار مشکلات کبد چرب هستند که به طور کلی 64 درصد از فوت‌شدگان زیر 70 سال و 22 درصد از آنها زیر 50 سال بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه همه هپاتیت‌ها قابل پیشگیری و درمان است، افزود: اگر افراد مبتلا به هپاتیت بی و سی به موقع  به پزشک مراجعه کنند بیماری‌ها قابل درمان است، تا به این لحظه در ایران متوسط یک و نیم میلیون نفر ناقل هپاتیت بی و در حدود 350 هزار نفر نیز ناقل هپاتیت سی در کشور وجود دارد.

رئیس انجمن متخصصین گوارش با اشاره به اینکه ئیروس هپاتیت بی و سی در بدن انسان وجود دارد، عنوان کرد:ویروس هپاتیت بی و سی از افراد مبتلا به دیگران انتقال می‌یابد، به همین دلیل یکی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت کنترل کامل هپاتیت بی و سی و ریشه‌کنی این بیماری است.

وی با اشاره به اینکه اکثر افرادی که مبتلا به بیماری‌ هپاتیت بی و سی هستند، خودشان از این مسئله اطلاع ندارند ودر حال حاضر 10 درصد از افراد مبتلا به این بیماری را شناسایی کردیم، افزود: بیماری هپاتیت بی و سی قابلیت درمان دارد، در حال حاضر نباید هیچکس به دلیل این عارضه دچار تنبلی کبد و مرگ ناشی از آن شود.

رئیس پژوهشکده گوارش و کبد کشور با اشاره به اینکه یکی از مشکلات حوزه‌ سلامت قابل تشخیص نبودن افراد ناقل ویروس هپاتیت بی و سی است، تاکید کرد: اگر افراد یکبار خون خود را اهدا کنند از سلامت بدنشان نسبت به ویروسهپاتیت بی و سی آگاه می‌شوند و این کار از ابتلای افراد بیشتر به بیماری‌های هپاتیتی جلوگیری می‌کند.

وی در خصوص گروه‌های پرخطر مبتلا به هپاتیت بی و سی گفت: افرادی که سابقه اعتیاد تزریقی دارند، افرادی که در خانواده‌های مبتلا به هپاتیت بی و سی  زندگی می‌کنند، افراد دارای سابقه زندان، بیماران هموفیلی و تالاسمی که سابقه دریافت مشتقات خونی دارند، افرادی که دارای خالکوبی، حجامت غیر بهداشتی و قمه‌زنی هستند، جزء گروه‌های پرخطر در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت بی و سی هستند.

ملک‌زاده با اشاره به ایکه دندان‌پزشک تجربی و افرادی که با اشیا نوک تیز کار می‌کنند، بیشتر در معرض بیماری هپاتیت سی و بی قرار دارند، افزود: کار واکسیناسیون هپاتیت بی در سراسر کشور و حتی در مناطق دور به تازگی انجام شده است، به طوریکه آمار مبتلایان به بیماری هپاتیت بی و سی قبل از شروع در حدود 2 میلیون است و حالا در حدود یک ونیم میلیون نفر ناقل این بیماری هستند که واکسیناسیون برای این گونه افراد موثر نیست و باید روش‌های درمانی را برای این افراد انجام داد.

وی ادامه داد: معتادان تزریقی معدن اصلی هپاتیت بی و سی هستند و افرادی که اعتیادشان را ترک می‌کنند با ورودشان به جامعه می‌توانند ناقل این بیماری محسوب شوند.

ملک‌زاده با اشاره به هزینه درمان بیماری هپاتیت سی گفت: هزینه درمان هپاتیت سی در اروپا و آمریکا 70 هزار دلار و خوشبختانه در ایرانحدود 100 دلار است که بیماران با داروهای تولید داخل هزینه درمانشان بسیار کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: ایران یکی از پاکترین کشورها از نظر شیوع هپاتیت بی و سی است به طوریکه تنها نیم درصد افراد دچار این عارضه هستند.

ملک‌زاده یادآور شد: الکل یکی از عوامل ایجاد و شیوع هپاتیت است، به همین دلیل ممنوعیت مصرف به نوعی باعث کاهش شیوع هپاتیت بی وسی در ایران شده است.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۹۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مضرات خوردن زیاد هندوانه

زیاده‌روی در خوردن هندوانه برای برخی از ما در فصل تابستان یک تجربه تکراری است، اما برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD)، مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند خطرناک باشد.

به گزارش مشرق، خوردن بیش از حد هندوانه می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.

این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن‌ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟

پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بیشترین آن‌ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً ۲۸۶ گرم) حاوی ۳۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است؛ حدود ۱۲ درصد مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه برای زنان و حدود ۹ درصد برای مردان.

بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش‌های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال‌ها، از جمله سیگنال‌هایی که سبب انقباض عضلانی می‌شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول‌ها و کنترل فشار خون استفاده می‌کند.

در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیندها استفاده نمی‌شود توسط کلیه‌ها و از راه ادرار از بدن خارج می‌شود. با این حال، کلیه‌های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.

برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن‌ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.

بیماران بین ۶.۶ تا ۷.۴ میلی‌مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین ۳.۵ تا ۵.۰ میلی‌مول در لیتر است. هر سه آن‌ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.

بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علائم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می‌تواند علائم بسیار جدی هم داشته باشد.

برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن‌ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.

علائم دیگر می‌تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل‌درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن‌ها دارو بود، اما به همه آن‌ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن‌ها به حالت عادی بازگشته بود.

نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته‌شده‌ی زیاده‌روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.

«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می‌شود.»

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه