Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@04:40:07 GMT

همگرایی رمز پیروزی

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۹۹۵۰

همگرایی رمز پیروزی

به گزارش ایرنا، در روزهایی که رئیس جمهوری آمریکا و نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تلاش برای به چالش کشیدن برجام و فعالیت هسته ای ایران هستند، استادان دانشگاه های استان زنجان بر لزوم حفظ وفاق و همبستگی در میان گروه های سیاسی، دولتمردان و مردم برای استحکام نظام تاکید می کنند.
برجام یا همان برنامه جامع اقدام مشترک که توافق پایانی میان جمهوری اسلامی ایران و وزرای خارجی کشورهای عضو گروه 1+5 بود، این روزها از سوی رئیس جمهوری آمریکا در حالی توافق بد معرفی می شود که سران سایر کشورهای اروپایی با این نظر موافق نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیات علمی دانشگاه زنجان و استاد فیزیک هسته ای این دانشگاه یکی از پارامترهای مهم هر کشوری را وفاق و همگرایی معرفی کرد و گفت: یکی از مهمترین نیازهای دسترسی به وفاق و همدلی برخورداری کشور از مدیران حرفه ای است.
طیب کاکاوند تصریح کرد: استعمارگران برای آن که کشوری را مستعمره خود نگه دارند، ترفندهای خطرناکی را به کار می گیرند اما گاهی اشتباه های داخلی زمینه را برای سودجویی این کشورها فراهم می کند.
وی تاکید کرد: استفاده از مدیران ناشایست در پست های مدیریتی حساس و مسئولان توانمند در مناسب پایین دست، به کشور آسیب می زند و ناخواسته زمینه سودجویی سرویس های اطلاعاتی دشمنان و موساد را فراهم می کند.
کاکاوند اظهار کرد: اگر در کشور وفاق وجود داشته باشد و مسئولان حرفه ای بر سر کار باشند، هیچ کشوری و دولتی نمی تواند با ایران مقابله کند.
این استاد فیزیک هسته ای گفت: تجربه هشت سال جنگ تحمیلی ثابت کرده است که همدلی و وفاق، مدیریت جهادی و خلوص می تواند سوء مدیریت ها را پوشش دهد و مانع آسیب به کشور شود.
وی بزرگترین تهدید پیش روی کشور را همین آسیب داخلی برشمرد و بر لزوم هوشیار بودن مسئولان در خصوص توانمند سازی مدیریت کشور تاکید کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و استاد علوم سیاسی هم گفت: در هر شرایطی نه فقط در میان مسئولان که بین مردم و دولتمردان وفاق و همدلی باید وجود داشته باشد.
اصغر پرتوی تاکید کرد: تمام متصدیان سیاست، آنانی که صاحب قدرت و تصمیم ساز هستند و آن دسته از افرادی که در مسایل حیاتی کشور دخیل هستند باید اتفاق نظر داشته باشند و به تفاهم و اجماع برسند.
وی افزود: لازمه رسیدن به چنین اجماع نظری، گفت و گوست، همه گروه ها بنشینند، صحبت های همدیگر را بشنوند و برای آرای یکدیگر ارزش قائل شوند.
این استاد علوم سیاسی با بیان اینکه اعمال قدرت یک سویه گروهی علیه گروه دیگر به کشور لطمه می زند، اظهار کرد: این گروه ها می توانند از قدرت مردم استفاده و آنان را علیه سیاست های جهانی که در برابر ایران بسیج شده اند، یک صدا کنند.
وی تاکید کرد: جهانیان باید از ایران، یک صدای واحد بشنوند و نبود این صدای واحد به طور حتم به کشور لطمه می زند.
پرتوی، یک سو نگری به تصمیم گیری و قدرت در کشور را زمینه ساز استفاده نکردن از انرژی های موجود برشمرد و ادامه داد: به یقین همه گروه های سیاسی و صاحبان قدرت در تلاش برای تحقق منافع کشور هستند اما آن زمان جمهوری اسلامی ایران می تواند در عرصه بین الملل قوی و تاثیرگذار عمل کند که میان مردم و مسئولان اجماع نظر وجود داشته باشد و کل ملت پشت سر مسئولان باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفت: این همدلی و وفاق سبب می شود که فاصله میان حکومت و مردم از بین برود و همه یک صدا شوند و ما نباید اجازه دهیم فاصله میان حکومت و ملت ایجاد و این پیوند سست شود.
عضو دیگر هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و استاد جامعه شناسی هم گفت: در میز مذاکره، آن طرفی پیروز است که طرف دیگر مذاکره از انسجام و همدلی کمتری برخوردار باشد.
مهدی قدیمی با بیان اینکه همدلی و وفاق میان مسئولان و مردم به سود کشور است افزود: از دیدگاه علمی در مسایل و موضوع های جامعه شناسی و سیاسی باید انسجام سختی داشته باشیم و هیچ رخنه ای در درون ما به وجود نیاید.
وی تصریح کرد: اکنون کشور وضعیت چندان جالب و رضایت بخشی ندارد و گروه های سیاسی از همبستگی و انسجام لازم برخوردار نیستند.
این استاد جامعه شناسی دانشگاه، درگیری سیاسی میان گروه های مختلف را زمینه ساز لطمه خوردن کشور خواند و گفت: در هر شرایطی باید انسجام و همبستگی وجود داشته باشد تا به کشور آسیبی وارد نشود.
رئیس دانشگاه علمی – کاربردی و استاد حقوق دانشگاه زنجان هم برخورداری از وفاق و همبستگی را منجر به قدرت ملی بیشتر و مواجهه مقتدرانه با جریان های سیاسی خارجی برشمرد.
حسن طغرانگار اظهار کرد: در خصوص سیاست خارجی، دانشگاهیان و کارشناسان امر باید بیشتر و دقیق صحبت کنند و به یک وحدت گفتمانی حول یک محور دست یابند.
وی تبیین سیاست های خارجی از سوی رهبر معظم انقلاب را راهگشا خواند و اظهار کرد: کشور به این موضوع که حول یک گفتمان مشخص گرد هم بیاییم، نیاز دارد.
طغرانگار با بیان اینکه ایران در شرایط خاصی برجام را امضا کرد و پس از آن هم انتقاداتی به هر دو طرف امضا کننده وجود داشت، تصریح کرد: این تفاهم بنا بود، مشترک و جامع باشد، گروهی آن را امضا کرده اند و اکنون کسی آمده و به کار هر دو طرف ایراد وارد می کند.
این استاد حقوق تاکید کرد: اینکه امروز بر لزوم اصلاح یا تغییر در برجام فشاری وارد می کند، همان موضوع کلیدی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند که آمریکا قابل اعتماد نیست.
وی راهکار پیروزی در این شرایط را برخورداری از انسجام نظر و وفاق ملی حول همین موضوع برشمرد.
تاکید تمام اساتید و صاحب نظران دانشگاهی زنجان بر لزوم حفظ و تقویت وفاق و همبستگی ملی است تا بار دیگر کشور شاهد موفقیت جدیدی در عرصه سیاست خارجی و حفظ منافع ملی باشد.
3001/6085
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 جنگ تحمیلی عضو هیات علمی دانشگاه گروه ۱ ۵ موساد نخست وزیر رژیم صهیونیستی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۹۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، از او درباره شکاف بین نسلی در خانواده آیت الله مطهری که می پرسیم، پاسخ می دهد؛«در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. البته ممکن است بین آنها اختلاف نظرهای سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوتها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد.»

این چهره شاخص سیاسی، مسائل رخ داده در ارتباط با کاظم صدیقی و پناهیان را باعث خدشه به بدنه روحانیت می داند اما...

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با علی مطهری را بخوانید؛

* آیت الله مطهری از تئوریسین های اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند و امام نیز نگاه و تفکرات ایشان را شاخص و محوری می دانستند اما طی سال های اخیر تلاشی هدفمند و برنامه‌ریزی شده برای به انزوا بردن تفکرات و ایدههای آیت الله شهید یا مغفول ماندن آن تفکرات صورت می‌گیرد. خود شما با تسلطی که بر تفکرات و نگاه پدرتان دارید، چقدر جای خالی این تفکرات را محسوس می بینید و در چه حوزه هایی؟

البته این طور نیست که اندیشه ایشان مطرح نباشد ولی می‌توان گفت باید بیش از این مورد توجه باشد. همچنین این امر را نمی‌توان به برنامه‌ریزی و تعمد نسبت داد، بلکه ناشی از غفلت است، غفلت از اهمیت آثار استاد مطهری و میزان تأثیرگذاری آنها در حل بسیاری از معضلات فکری و اجتماعی. مثلاً در موضوعاتی مثل حجاب و آزادی بیان و نحوه برخورد با منتقدان و مخالفان یا سیاست خارجی و یا مسائل مربوط به روحانیت آثار ایشان می‌تواند راهگشا باشد.
نسل جدید با دیدگاه ها و اندیشه های آیت الله مطهری به اندازه کافی آشنا نیست

* فاصله نسل جدید را با دیدگاه ها و تفکرات آیت الله مطهری چقدر پررنگ می‌دانید؟ آیا دیدگاه های ایشان قدرت سازگاری با نسل جدید را دارد؟

باید بپذیریم که نسل جدید با دیدگاه ها و اندیشه‌ استاد مطهری به اندازه کافی آشنا نیست و لازم است به سوی آثار ایشان بیشتر سوق داده شوند. تجربه نشان داده است که وقتی یکی از آثار آن شهید را مطالعه می‌کنند به سوی سایر آثار جذب می‌شوند و ادامه می‌دهند. می‌توان با کارهایی مثل برگزاری مسابقه از کتاب های استاد مطهری آنها را متوجه و علاقه‌مند به این آثار کرد. البته جوانان زیادی را سراغ دارم که با آثار ایشان مأنوس‌اند.

بین خانواده استاد مطهری اختلاف نظرهای سیاسی جزئی وجود دارد اما...

* آقای مطهری! شکاف بین نسلی چقدر در خانواده آیت الله مطهری مشهود است؟

در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. همه از مرد و زن و دختر و پسر یک گونه فکر می‌کنند و بین آنها حسن تفاهم برقرار است. البته ممکن است بین آنها اختلاف نظرهای سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوتها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد. به هرحال در بین نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها افرادی پیدا نمی‌کنید که دچار بن‌بست فکری یا پوچی در زندگی و از این قبیل مسائل شده باشند و نیاز به کمک فکری و توجیه ما داشته باشند. شاید علت اصلی آن انس با آثار پدر بزرگشان باشد.

* آن تجربیاتی که شخص شما در ارتباط با پدرتان داشته اید چقدر قابل تعمیم به نوع مناسبات و روابط شما با فرزندانتان است؟

به نظر من فرقی حاصل نشده، همان تجربیات و رفتارها قابل تعمیم به رفتار ما با فرزندان و نوه‌هاست. فقط وسایل و ابزارها تغییر کرده و الاّ ماهیت و محتوای حوادث تغییر نکرده است. همان اصول اخلاقی که آن روز باید رعایت می‌شد امروز هم باید رعایت شود.

* نگاه آیت الله مطهری مشخصا در مقوله حجاب رویکردی اجباری است یا اقناعی؟

در زمان ایشان بحث اجبار و اختیار حجاب مطرح نبود، بحث فلسفه حجاب و حدود شرعی آن مطرح بوده است. روشن است که در درجه اول مسئله ایمان و اعتقاد به پوشش اسلامی همراه با دانستن علل این حکم و تعبد نسبت به آن مهم است ولی وقتی حکومت اسلامی تشکیل می‌شود حتماً وظیفه‌ای نسبت به نظارت بر اجرای آن دارد چون پوشش اسلامی چه درباره مرد و چه درباره زن یک مسئله فردی مثل نماز و روزه نیست بلکه آثار اجتماعی دارد. اینجاست که حکومت باید درباره نحوه نظارت خود تصمیم بگیرد.
مسائلی مثل ماجرای آقای پناهیان یا صدیقی به اعتبار روحانیت آسیب می زنند

* آقای مطهری، اتفاقاتی که در بدنه روحانیت رخ می دهد، مانند آنچه در ماجرای آقای پناهیان یا کاظم صدیقی رخ داد، چقدر آسیب و خسران برای روحانیت است؟

البته مسئله آقای پناهیان خیلی مهم نبود، یک سوء تعبیر بود و باید دقت می‌کردند. ولی مسئله آقای صدیقی مهم بود و البته برخورد ایشان هم خوب بود و باید منتظر گزارش قوه قضائیه باشیم. طبعاً این گونه حوادث به اعتبار روحانیت آسیب می‌زند و باید توسط خود روحانیت جبران شود.

روحانیت به جای دولتی شدن باید در کنار مردم باشد

* فاصله بین نسل جدید و قدیم روحانیت چقدر مرتبط با رویکردها و مشی روحانیت در سال های اخیر بوده است؟

اول باید ثابت شود که بین نسل جدید و قدیم روحانیت فاصله است. من چنین فاصله‌ای را درک نمی‌کنم. ولی به طور کلی ورود روحانیت به کارهای اجرایی دولتی که به شدت مورد نهی آیت الله مطهری بود به این نهاد آسیب زده است.

روحانیت به جای این که دولتی شود باید همچنان در کنار مردم و ناظر بر دولتها و هادی آنها باشد، همان نقشی که روحانیت شیعه در طول تاریخ داشته و استقلال خود از دولتها را حفظ کرده است.

دیگر خبرها

  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • اتفاق عجیب در آزادی/ این پرسپولیسی‌ها دیگر محبوب نیستند
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • رییس سازمان بسیج اساتید استان کرمان استاد نمونه کشور شد
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • تجلیل از اساتيد برتر دانشگاه پیام نور استان کرمان
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی