Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: اگر امروز بخواهیم دین را فهم کنیم باید از ساحت علم دینی باشد. نظریه عقلانیت وحیانی یک سامانه معرفتی است که بر اساس آن علوم حوزوی و دانشگاهی و هر آنچه که قرار است برای بشر به عنوان علم شناخته شود از آن ساحت است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: کنگره بین المللی «توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی (با تکیه بر اندیشه‌های علامه جوادی آملی)» صبح امروز شنبه، 15 اردیهشت در تالار علامه طباطبایی(ره) دانشگاه تهران با حضور اساتید و پژوهشگرانی همچون دکتر غلامعلی حدادعادل، آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، حجت الاسلام دکتر رسول جعفریان، حجت الاسلام دکتر مهدوی کنی، رییس دانشگاه امام صادق (ع) و دیگر پژوهشگران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی در این کنگره با بیان اینکه عقلانیت وحیانی یک سامانه معرفتی است که بر اساس آن علم، دانش و دین توسعه و تعالی می یابد، اظهار کرد: تردیدی نیست که امروز نقش علم و دانش و فناوری در عرصه حیات انسانی نقشی تعیین کننده دارد.

 

وی ادامه داد: این علم است که جامعه را می سازد و ارزش ها را تولید کرده و ارتباطات و مناسبات اجتماعی را شکل می دهد، اما مساله آن است که سامانه ای که علم را می سازد باید با تعریف و توصیف روشنی باشد، چرا که اگر این سامانه نقل و جریان های سمعی و روایات باشند آثار و نتایجی دارد که بعضا شاهد آن هستیم، نقل بدون عقل فضای نامناسب اجتماعی را ایجاد می کند و اگر امروز انحرافی در جوامع خصوصا در جوامع دینی و اسلامی شکل گرفته مرهون حرکت بر اساس سامانه نقل بدون عقل است.

 

حجت الاسلام جوادی گفت: ضمن اعتراف به اینکه هر کدام از این سامانه ها می تواند به سهم خود موثر باشند، اما با این وجود ناکافی بودن آنها خود منشا مشکل است؛ نظریه عقلانیت وحیانی یک سامانه معرفتی است که بر اساس آن علوم حوزوی و دانشگاهی و هر آنچه که قرار است برای بشر به عنوان علم شناخته شود از آن ساحت است.

 

وی ادامه داد: آنچه امروز آیت الله جوادی آملی در حوزه علوم و دانش اسلامی بیان می کند بر اساس سامانه عقلانیت وحیانی است،همان طور که فقه حجت است و اعتبار دینی دارد استفاده از آن به عنوان عقل شرعی معتبر می تواند حجت شرعی باشد، اگر امروز بخواهیم دین را فهم کنیم باید از ساحت علم دینی باشد، مشکل جوامع این است که دین را از درگاه علم دینی نمی بیند.

 

همچنین در بخش دیگری از این کنگره دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و همچنین رئیس شورای سیاست گذاری این کنگره طی سخنانی ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های این دانشگاه در حوزه های مختلف اظهار کرد: دانشگاه تهران 48 هزار دانشجو دارد که بیش از 64 درصد آنها در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنند و از سرمایه هایی هستند که هر کشور با استفاده از این سرمایه ها می تواند توان علمی خود را شکل دهد.

 

وی با اشاره به تعاملات بین المللی دانشگاه تهران افزود: علم مرز نمی شناسد و توسعه علم منوط به گردش علم و حضور محققان در کشورهای مختلف مستقل از مرزهای جغرافیایی است، تولید علم در هر کشوری با ایجاد شبکه و همکاری های بین المللی ممکن است و دانشگاه تهران در این زمینه پیشرفت های خوبی داشته است.

 

نیلی احمد آبادی با اشاره به اینکه پایه تغییر و تحول در جوامع از علوم انسانی و علوم اجتماعی شروع می شود، گفت: حتی توسعه صنعت و تکنولوژی نخست از تغییر در نگرش ها آغاز شده است، بنابراین از برنامه های ما توسعه علوم انسانی است و این کنفرانس قدمی برای تحقق این هدف است.

 

وی با بیان اینکه دانشمندان امروز ما حرف های زیادی برای گفتن دارند، ابراز کرد: در گفتمان امروز جهان علم را به عنوان واقعیت بدیهی می دانند اما نکته مهم در این میان عمق علم و به کار گیری آن است؛ ایجاد گفتمان بین دانشمندان مختلف حوزه علوم انسانی از جمله اقداماتی است که باید بین دانشمندان ایرانی و بین المللی شکل بگیرد.

 

رییس دانشگاه تهران گفت: این کنگره دو ویژگی دارد که یکی شامل پرداختن به موضوع توسعه و تعالی علم است و ویژگی دوم بر پایه عقلانیت وحیانی است؛ ضمن اینکه ویژگی دوم این کنفرانس بر اساس نظریه علامه جوادی آملی شکل گرفته است که این استاد فرزانه به عنوان دانشمند بزرگ اسلامی در تحقیقات خود شیوه و متادولوژی علمی را به کار می برد که مورد قبول جهان است.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تهران برجام نیمه شعبان مجلس روز ملی خلیج فارس ۱۰ اردیبهشت تلگرام مصلی مصلی امام خمینی ره مساجد حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی نظریه علم دینی علم دینی کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۱۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، واحد علوم و تحقیقات، برای نخستین بار در دانشگاه آزاد اسلامی و با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی اداره کل طرح و برنامه، بودجه و تعالی سازمانی با رهنمودهای قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات و معاونت توسعه و مدیریت منابع این واحد، موفق به دریافت گواهینامه‌های استاندارد بین‌المللی به شرح زیر شده است:

بیشتر بخوانید: دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات و شرکت ملی انفورماتیک سند همکاری امضا کردند

ISO ۱۰۰۰۲:۲۰۱۸ (فرآیند رسیدگی به شکایات ذی‌نفعان)؛

ISO ۱۰۰۰۴:۲۰۱۸ (سنجش میزان رضایت‌مندی مشتری)؛

ISO ۲۱۰۰۱:۲۰۱۸ (استانداردسازی مدیریت آموزشی مبتنی بر نیازهای فراگیران)؛

ISO ۱۰۰۱۵:۲۰۱۹ (مدیریت شایستگی و توسعه افراد)؛

گواهینامه ISO ۲۱۰۰۱ و گواهینامه ISO ۱۰۰۱۵؛ برای نخستین ‌بار در سطح دانشگاه‌های کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، کسب شده است.

گفتنی است، اقدامات صورت گرفته در فرآیند کسب گواهینامه‌های استاندارد بین المللی ISO پیرو تاکیدات دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و متمرکز بر محورهای سند تحول و تعالی این دانشگاه، محقق شده است.

لازم به ذکر است، در مسیر دریافت این چهار گواهینامه، "محور راهبردی دانشگاه سرآمد و پاسخگو" مبتنی بر تحقق اهداف مندرج در بسته کاری مشتمل بر ارتقاء پاسخگویی و قابلیت حل مسئله، توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی و ارتقاء جایگاه بین‌المللی و الهام‌بخشی، مدنظر قرار گرفته است.

همچنین "محور راهبردی دانشگاه کارآمد و پایدار" مبتنی بر تحقق اهداف مندرج در بسته کاری شامل دستیابی به سازمان یادگیرنده، فعالیت‌های منسجم و هم‌افزایی شبکه‌ای و تحول در فرهنگ سازمانی، از دیگر ضرورت‌های تبیین شده جهت دریافت گواهینامه‌های استاندارد بین المللی ISO در واحد علوم و تحقیقات، بوده است.

بر اساس این گزارش، گواهینامه‌های استاندارد بین‌المللی ذیل توسط شرکت کیفیت و انطباق پویا (KQR) دریافت شده است که ISO۱۰۰۰۲ و ISO۱۰۰۰۴ تحت لیسانس Benchmark certificate انگلستان و گواهینامه‌های استاندارد بین‌المللی ISO۲۱۰۰۱ و ISO۱۰۰۱۵ تحت لیسانس استرالیا، صادر شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229476 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان خارجی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!