Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیامدهای خروج آمریکا از توافق هسته‎ای برای بازارهای جهانی نفت اساسی خواهند بود. بزرگترین نگرانی آن است که بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت ایران کاهش یابد؛ این موضوع بر بازارهای جهانی تاثیر می گذارد. اما قیمت ها چه قدر بالا می رود؟ برخی از نفت بشکه ای ۳۰۰ دلار می گویند. آفتاب‌‌نیوز : سرویس اقتصادی- نشریه «فوربس» در مقاله‌ای تحلیلی درباره خروج احتمالی امریکا از برجام بر بازارهای انرژی می نویسد: همه شواهد نشان می دهند که به نظر می رسد ترامپ در ۱۲ مه از برجام خارج خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامدهای چنین اقدامی برای بازارهای جهانی نفت اساسی خواهند بود. بزرگترین نگرانی آن است که بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت ایران کاهش یابد؛ این موضوع بر بازارهای جهانی تاثیر می گذارد.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ تقاضا برای نفت به خصوص از آسیا شدید است. در سه ماهه نخست سال جاری سریع ترین رشد تقاضای نفت در هشت سال اخیر را شاهد بوده ایم. هنوز مشخص نیست که پس از اعمال تحریم های امریکا عیله ایران چقدر از تولید نفت ایران کاسته می شود. با این حال، باید مشکلات ونزوئلا را نیز اضافه کرد. جهان با کمبود نفت قابل توجهی مواجه خواهد شد. انتظار می رود کشورهایی چون هند و چین که دارایی‌های کم‌تری در مقایسه با اروپایی ها در امریکا دارند با ریسک کم‌تری به معامله با ایران ادامه دهند. کار اما برای ژاپن و کره جنوبی سخت تر خواهد شد و نمی توانند از تحریم های واشنگتن علیه ایران چشم پوشی کنند. در نتیجه، سوال مهم آن است که چه میزان از صادرات ایران به بازارهای اروپا توسط خریداران آسیایی جایگزین می شود؟

اما از توئیت های اخیر ترامپ بر می‎آید که او متوجه تاثیر تحریم ایران و تاثیر آن روی نفت است. او در توئیت اخیر خود علت افزایش قیمت نفت را مصنوعی دانست. او باور دارد که کارتل ها در هماهنگی با روسیه و اعضای اوپک با کاهش عمدی تولید باعث افزایش قیمت نفت شده اند.
این نشریه در ادامه می نویسد: اما قیمت ها چه قدر بالا می رود؟ برخی از نفت بشکه ای ۳۰۰ دلار می گویند. البته یک مسیر میان بر برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت نفت وجود دارد و امکان پذیر است: ترامپ برجام را پاره کند اما مسیر انتقال نفت ایران را برای متحدان امریکا باز نگه دارد. این امر به تثبیت قیمت نفت کمک خواهد کرد. امید مصرف کنندگان امریکایی به جلوگیری از افزایش قیمت حامل های انرژی گسترش فعالیت شرکت شل است. تولیدکنندگان نفت امریکایی امسال رکورد ۱۱ میلیون بشکه در روز را شکستند.
صف‎های طولانی در انتظار آمریکایی‎ها؟
سایت امریکایی «ووکس» نیز در مطلبی در این باره می نویسد: اگر ترامپ از برجام خارج شود باید مدت زمان بیشتری را مقابل پمپ بنزین‌ها و ایستگاه های گاز بایستید. قیمت گاز به زودی در سرتاسر امریکا افزایش می یابد. روز ۱۲ مه موعد اظهارنظر ترامپ درباره برجام و تحریم های ایران است. هیچ تردیدی وجود ندارد که امریکا از برجام خارج می شود. این موضوع را «مکرون» نیز تایید کرده است. 
اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران متحدان امریکا را نیز با چالش مواجه خواهد ساخت. این امر می‎تواند بر روی اقتصاد داخلی امریکا تاثیر بگذارد و سبب افزایش قیمت جهانی نفت شود. این خبر خوبی برای صاحبان خودرو در امریکا نخواهد بود. احتمالا در صورت خروج ترامپ از برجام قیمت گاز ۳۰ سنت به ازای هر گالن افزایش خواهد یافت. همچنین، تخمین ها نشان می دهد که در صورت تحریم‎های گسترده ایران، قیمت گاز در سطح ملی امریکا به بیش از ۳ دلار در هر گالن افزایش خواهد یافت. این قیمت ها می تواند با تشدید تنش در روابط امریکا و ایران بیشتر هم بشود. اگر چشم انداز جنگ میان ایران و امریکا جدی‎تر شود به ظن کارشناسان قیمت می تواند در برخی از ایالت ها به ۴ دلار به ازای هر گالن نیز افزایش یابد. این وضعیت واقعا به مصرف کنندگان انرژی در امریکا آسیب می زند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • استقبال بالا از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • گزیده‌های نفتی هفته