Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@14:20:05 GMT

هتل ارزان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۸۶۹۴۷

هتل ارزان می‌شود؟

مالیات بر ارزش افزوده در هتل‌های یک تا سه ستاره از ۹ به ۳ درصد کاهش یافت، این درحالی است که هتل‌های ۴ و ۵ ستاره که گران‌تر هستند روی رویه قبلی، همان ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مردم خواهند گرفت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، تلاش برای حذف مالیات بر ارزش افزوده از خدمات سفر و گردشگری درحالی از دو سال پیش آغاز شده که رییس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در اظهارنظرهای مختلفی بارها تاکید کرده این قانون را کامل نمی‌توان از گردشگری حذف کرد، با این حال علی‌اصغر مونسان به تازگی در جمع برخی از فعالان گردشگری از رضایت نمایندگاه مجلس به کاهش این مالیات در هتل‌ها خبر داد و اعلام کرد که «خوشبختانه بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس مقرر شد نرخ ترجیحی مالیات بر ارزش افزوده در هتل‌ها از ۹ به ۳ درصد کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» مسؤولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هنوز درباره جزییات بیشتر اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در گردشگری توضیحی نداده‌اند و این خبر را خیلی کلی اعلام کرده‌اند.

جمشید حمزه زاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران که پیگیر حذف این نوع مالیات از گردشگری است در توضیحات کامل‌تری درباره تصمیم گرفته شده گفت: طرح کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به ۳ درصد فعلا در کمیسیون اقتصادی مجلس مصوب شده و تنها مشمول هتل‌های یک تا سه ستاره می‌شود و تمام هتل‌ها را در برنمی‌گیرد.

او افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده در هتل‌های ۴ و ۵ ستاره همچنان مطابق گذشته جاری است و در آن تغییری بوجود نیامده.

رییس جامعه هتلداران ایران درباره زمان ابلاغ و اجرای قانون اصلاح شده‌ی مالیات بر ارزش افزوده در هتل‌ها، گفت: اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده فعلا در کمیسیون اقتصادی مجلس مصوب شده که در صحن علنی مجلس نیز به رأی گذاشته خواهد شد و پس از آن در شورای نگهبان بررسی می‌شود که تا ابلاغ آن، چند ماه زمان می‌برد و شاید اجرای آن به نیمه دوم سال برسد.

حمزه‌زاده با بیان این‌که قانون مالیات بر ارزش افزوده هم‌چنان امکان تغییر و اصلاح دارد، اظهار کرد: تا زمان ارائه این لایحه در صحن علنی مجلس، فرصت داریم پیگیری کنیم تا این اصلاحیه مشمول تمام هتل‌ها شود، نه فقط هتل‌های یک تا سه ستاره‌.

او درحالی از تلاش برای اصلاح این قانون برای تمام هتل‌ها سخن گفت که ترجیح داد فعلا درباره شرایط هتل آپارتمان‌ها و سایر اقامتگاه‌های رسمی در اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار نظری نکند.

رییس جامعه هتلداران ایران پیش‌تر گفته بود؛ مالیات‌های سنگینی که به واحدهای اقامتی متحمل شده، ۳۰ تا ۳۵ درصد نرخ اقامت را گران‌تر کرده و در عین حال پیش‌بینی کرده بود؛ هزینه‌های تحمیلی به صنعت گردشگری از جمله مالیات بر ارزش افزوده، سفر را در سال ۹۷ با گرانی نامتعارفی روبرو خواهد کرد.

مجریان تور نیز مهم‌ترین علت گرانی سفر ایران را در قیاس با سایر کشورها ناشی از هزینه بالای اقامت می‌دانند و تعدد دریافت این مالیات از مسافر را از نقطه ضعف‌های آن برشمرده‌اند.

به گفته آژانس‌دارها که از طراحان اصلی بسته سفر یا تورهای گردشگری در ایران هستند، مالیات بر ارزش افزوده به گران‌تر شدن سفر منجر شده است. برای نمونه مسافری که بخواهد با تور به مشهد سفر کند ناچار است چهار مرتبه مالیات بر ارزش افزوده بپردازد، یک‌بار به هتل، بار دیگر به شرکت هواپیمایی و رستوران و در نهایت به آژانس گردشگری آن هم تنها به‌دلیل پکیجی که برای مسافر تنظیم کرده است.

با وجود شرح این وضعیت و هشدارهایی درباره گران‌تر شدن سفر در ایران، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بارها در مواجهه با این سوال که اقدام متولی گردشگری برای اصلاح این قانون بویژه برای آن بخش که ارز آوری دارد و صارداتی تلقی می‌شود، تاکید کرده، مالیات بر ارزش افزوده قانون حاکم در کشور است که هیچ‌وقت از خدمات گردشگری حذف نمی‌شود.

با این حال مونسان از هدفمند شدن مالیات‌ها در گردشگری خبر داده بود و معاون گردشگری وی نیز در اظهارنظری درباره همکاری سازمان امور مالیاتی برای اصلاح و هدفمند شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرده بود: در صورت اصلاح و اجرای این قانون، دیگر در نرخ نهایی یا تمام شده تورهای گردشگری ورودی، مالیات بر ارزش افزوده لحاظ نخواهد شد، چون این مالیات قبلا در قیمت هتل و یا سایر خدمات محاسبه شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: هتل صنعت گردشگری گردشگران ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟

حسین محمد صالحی دارانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در صحن علنی مجلس، گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلات کشور معطوف به مسائل اقتصادی که در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده است.

وی با اشاره مشکلاتی از قبیل بیکاری و رشد نقدینگی در کشور افزود: از این رو مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه‌ای نسبت به این مساله داشتند و در چند سال اخیر شعارهای سال را متناسب با وضعیت اقتصادی موجود تعیین کرده‌اند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید مقام معظم رهبری به مسئولین نظام بوده تا توجه بیشتری به اجرای مسائل اقتصادی داشته باشند، گفت: به واقع مسئولین باید به صورت عملیاتی وارد کار شده و از مباحثی همچون رونق تولید حمایت کنند.

صالحی دارانی با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تاکید کرد: این لایحه با توجه به نقطه نظرات خاصی که در آن دیده شده می‌تواند گام بلندی در اقتصاد کشور بردارد. در این لایحه به خوبی مواردی در زمینه اعطای مشوق جهت سرمایه‌گذارهای خرد و همچنین اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار، پیش‌بینی شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این لایحه مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد رسیده است که می‌تواند امر مؤثری باشد؛ چرا که ما در این بخش حداقل با ۱۰ درصد کاهش مالیاتی مواجه بوده‌ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه فوق پیش‌بینی‌هایی در رابطه با جلوگیری از فرارهای مالیاتی مد نظر قرار گرفته است، تاکید کرد: اگر ما بتوانیم جلوی فرارهای مالیاتی را به درستی سد کنیم و مقداری به تادیه مالیاتی در کشور نظم و انضباط دهیم حتماً مشکلات در این بخش برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه کاهش مالیات تولید، ما را به سمت عدالت مالیاتی سوق دهد، تاکید کرد: حتماً در این شرایط مردم دلگرمی بیشتری پیدا خواهند کرد و تولید کنندگان رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.

صالحی دارانی تاکید کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با کاهش مالیات تولید و اعطای مشوق‌های هدفمند زمینه تحقق مشارکت بیشتر مردم در بخش مولد اقتصاد را فراهم خواهد کرد و در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم ضرورت دارد تا مجلس به برخی از مسائل به طور جدی‌تر ورود کرده و در بررسی و نهایی‌سازی و همچنین تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تسریع کند.

وی با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پیش از هرگونه تصویب باید به درستی اجرا شود تاکید کرد: قطعاً نظارت بر اجرای لایحه مالیات‌های مستقیم امری مهم بوده و باید در این بخش هم مسائل به درستی مدنظر قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتماً پس از تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم نمایندگان با این مسئله همراهی خواهند کرد چرا که اجرای این مسئله بسیار امری مهم است و باید نظارت بر اجرای این قانون و لایحه مد نظر قرار گرفت.

وی با اشاره به اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار در لایحه فوق اظهار کرد: همچنین اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید، اعطای معافیت مالیاتی برای شرکت‌های فعال در مناطق آزاد جهت جذب سرمایه‌گذاری از جمله مباحث این لایحه قلمداد می‌شود البته باید به این نکته اشاره کنم که ما این موارد را پیش‌تر هم داشتیم.

وی با اشاره به اعطای معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و همچنین در مناطق کمتر برخوردار اظهار کرد: به واقع این قبیل معافیت‌های مالیاتی پیش‌تر هم وجود داشته اما خیلی جدی گرفته نمی‌شد بنابراین ضرورت دارد با در نظر گرفتن لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است این گونه مسائل جدی گرفته شود تا بتوانیم برخی از مسائل در این بخش‌ها را عملیاتی تر کنیم.

وی تاکید کرد: ارائه اعطای معافیت مالیاتی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار باعث خواهد شد تا شرکت‌های دانش بنیان به سمت این مناطق سوق پیدا کرده و فعالیت خود در این مناطق را مد نظر قرار دهند. بنابراین این لایحه می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی مؤثر باشد. به واقع بسیاری از نارضایتی‌های مردم از این بابت که تادیه مالیاتی عادلانه و درست شکل نمی‌گیرد بنابراین اگر ما این مسئله را به عدالت نزدیک کنیم قطعاً مردم رضایت بیشتری در این بخش خواهند داشت.

کد خبر 6096931 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی