Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@16:31:52 GMT

مشکلات زیست محیطی متاثر از غفلت ها است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۲۶۱۴

مشکلات زیست محیطی متاثر از غفلت ها است

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، کریم شافعی روز شنبه در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشکده محیط زیست در کرج با بیان اینکه محیط زیست نیازمند دانش افزایی و ظرفیت سازی است، افزود: باید بپذیریم که در سال های گذشته در حوزه محیط زیست عملکرد مطلوبی نداشته ایم.
وی ادامه داد: اگر امروز با موضوعاتی مثل بحران آب، تخریب جنگل، آلودگی هوا، انقراض گونه های گیاهی و معضلاتی از این دست با چالش مواجه هستیم نشان دهنده این است که در مسیری که آمده ایم خطا داشته ایم و باید پاسخگو باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شافعی اضافه کرد: محیط زیست متعلق به 80 میلیون ایرانی است و ی حراست از آن نیازمند عزم ملی است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: هرچند در بخش بودجه و اعتبارات جاری و عمرانی سازمان حفاظت محیط زیست افزایش شاهد هستیم اما این بودجه به تناسب نیازهای زیست محیطی اندک است .
وی با اشاره به باز تعریف برخی مفاهیم و نگرش ها در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: مقرر شد بخشی از ماموریت های تحقیقاتی و موضوع توسعه پایدار به ترتیب به پژوهشکده و دانشکده محیط زیست محول شود اما نکته آزاردهنده اینجاست که ما مثلاً در موضوع کلیدی مثل آب، کارشناس و متخصص در این مراکز نداریم یا بسیار کم داریم.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اخباری در خصوص انحلال دانشکده منتشر شده که مورد تایید ما نیست، ما در کنار دانشجویان مان هستیم و موظفیم بهترین خدمات آموزشی را برای ادامه تحصیل آنها فراهم بیاوریم که بتوانند در فضایی آرام روی درس و پژوهش شان تمرکز کنند.
شافعی گفت: اگر بنا باشد که دانشجویان به جای دیگری منتقل شوند باز خود را هم به صورت اخلاقی و هم اداری مکلف می دانیم که بهترین شرایط را در این زمینه ایجاد کنیم که به دانشجو صدمه ای وارد نشود.
وی درخصوص تکلیف کارکنان دانشکده محیط زیست در صورت تغییر وضعیت این مرکز آموزش عالی اظهار داشت: ظرفیت برای پذیرش کارکنانی که بخواهند از مجموعه جدا شوند درون سازمان محیط زیست و حتی اداره کل محیط زیست البرز مهیا است و جای هیچ نگرانی نیست.
شافعی افزود: سوابق و علاقه مندی اعضای هیات علمی هم در فرایندی که سازوکار آن مشخص خواهد شد مورد بررسی قرار می گیرد تا زمینه جذب آنها و بهره گیری از پتانسیل ها و توانمندی های این افراد فراهم شود.
معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه محیط بان صرفاً دارنده کلاشینکف نیست، گفت: لازم است محیط بانان در فضای علمی مدارج تحصیلی را طی کنند، به همین منظور در تلاش هستیم تا زمینه آموزش محیط بانان به صورت آکادمیک در دانشکده محیط زیست مهیا شود.
وی افزود: با این این اقدام محیط بانان با موضوعاتی مثل خاک، جنگل، آب، پسماند، تیمار جانداران صدمه دیده و هر آنچه که لازم است به صورت عملی در محیط کار با آن دست و پنجه نرم کنند آشنا می شوند.
در این مراسم اسکندر امیدی نیا به عنوان سرپرست دانشکده محیط زیست کشور مستقر در البرز معرفی شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۲۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی