Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این‌که بیماری‌های «فاسیولا» و انگلی طی سال‌های اخیر با کنترل دانشگاه علوم پزشکی گیلان در استان کاهش یافته است، گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر شاهد کاهش بیماری بوتولیسم در استان نیز بودیم که این امر با آگاه‌سازی مردم، توجه به توزیع مواد بهداشتی و بهسازی مراکز توزیع غذا و رستوران‌ها میسر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر «محمد عباسی» در کارگاه کشوری بیماری‌های منتقله از آب و غذا، مهم‌ترین عملکرد نظام شبکه را، کنترل بیماری‌های واگیر اصلی‌ترین تهدید سلامت برشمرد و افزود: نظام شبکه ما همواره مورد تشویق جهانی می‌باشد و در استان‌های همجوارنیز در حال اجراست.

وی با بیان این‌که اگر چه بیماری‌های واگیر تحت کنترل هستند اما سهل‌انگاری و غفلت از این بیماری‌ها، می‌تواند آسیب جدی به جامعه وارد کند، ادامه داد: بیماری‌های واگیر اگر از کنترل خارج شود به سرعت بخش زیادی از جامعه را در خطر تهدید سلامت، حتی مرگ قرار می‌دهند از این‌رو باید بسیار مورد توجه قرار گیرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت کنترل بیماری‌های واگیر، استقرار نظام سندرمیک از سوی وزارت بهداشت را طرحی خوب دانست و گفت: با اجرای طرح نظام سندرومیک حدود 15 بیماری واگیر، در سطح گیلان تحت این نظام قرار گرفته است. نظام کنترل بیماری‌های واگیر به‌عنوان یک هشداردهنده به ما کمک می‌کند تا با سرعت، شیوع بیماری‌های واگیر را کنترل کنیم.

عباسی با بیان این‌که بیماری‌های «فاسیولا» و انگلی طی سال‌های اخیر با کنترل دانشگاه علوم پزشکی گیلان در استان کاهش یافته است، تصریح کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر شاهد کاهش بیماری بوتولیسم در استان نیز بودیم که این امر با آگاه‌سازی مردم، توجه به توزیع مواد بهداشتی و بهسازی مراکز توزیع غذا و رستوران‌ها میسر شده است.

وی با اشاره به جمعیت 2 میلیون و 500 هزار نفری گیلان، گفت: یک سوم این جمعیت، جمعیت روستایی است و واحدهای ارایه خدمت در استان از جمله خانه بهداشت نیز 969 واحد می‌باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه  وجود مراکز متعدد تهیه و توزیع مواد غذایی در رستوران‌های سنتی و فروشندگان دوره گرد، افزایش سطح آب‌های زیر زمینی در استان، و جود مشکلات دفن زباله و دفع فاضلاب، پایین بودن سطح تحصیلات تولیدکنندگان و فروشندگان مواد غذایی، افزایش فروشندگان دوره گرد در شهرها و سواحل دریاها و اماکن تفریحی، ناهماهنگی در انتقال آموزش‌های انجام یافته و ... از عمده‌ترین مشکلات در سطح بیماری‌های منتقله از آب و غذا ذکر کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با بیان این‌که در برنامه نظام مراقبت، بیماری‌های منتقله از آب و غذا نیز به شدت مورد توجه قرار می‌گیرد، تقویت این اقدام مهم را از سوی مسئولان ذی‌ربط خواستار شد.

عباسی با اشاره به استانداردسازی کامل حدود 36 بیمارستان در سطح استان از لحاظ دفع زباله و پساب بیمارستانی، یادآور شد: در بیمارستان‌های دیگر گیلان نیز این اقدام مهم در حال تکمیل است.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه کشوری بیماری‌های منتقله از آب و غذا با حضور 65 دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به میزبانی استان گیلان، ابراز امیدواری کرد که ارایه راهکارهای مفید و ماحصل این نشست کشوری کمکی برای بهبود و ارتقا سلامت مردم باشد.

کارگاه کشوری بیماری‌های منتقله از آب و غذا به مدت سه روز از 16 لغایت 18 اردیبهشت‌ماه با حضور دکتر «محمدمهدی گویا»، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و 65 تن از کارشناسان بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در محل هتل سپید کنار بندرانزلی برگزار می‌شود.

طی این سه روز مطالب جامعی در خصوص وضعیت بیماری‌های منتقله از آب و غذا در گیلان، نظام مراقبت بیماری هپاتیت A ، نظام مراقبت بیماری بوتولیسم، و با فاسیولا، مقررات بهداشتی بین‌المللی و نقش آن در برنامه‌های بیماری‌های منتقله از آب و غذا و ... ارایه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی زمینی ارتش ۴۶ هزار شهید تقدیم نظام کرده است

ایسنا/گیلان رئیس سازمان ایثارگران نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه ارتش ۴۸ هزار شهید تقدیم نظام کرده است، گفت: از این تعداد ۴۶ هزار شهید نیروی زمینی است.

سرهنگ محمد یعقوبی ۱۶ اردیبهشت ماه با بیان اینکه خدمت به مردم بالاترین عبادت است، اظهار کرد: شهدا ستارگان آسمان‌هاهستند تا ما راه را گم نکنیم لذا باید با تمسک به وصایای شهدا با توجه به هدفی که برای خدمتگزاری به مردم داریم، گام برداریم.

وی با اشاره به مسئولیت سنگین حمایت از فرزندان و خانواده‌های شهدا بویژه محافظت در برابر آسیب‌های اجتماعی، افزود: مسئولیتی بر گردن ما است که باید برای فرزندان شهدا پدری کنیم، باید به کسانی که دچار آسیب‌های اجتماعی شده به آنها کمک و حمایت کرده و کمبودها را برای فرزندان شهدا جبران کنیم.

رئیس سازمان ایثارگران نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه استان گیلان و شهر رشت شهدای زیادی را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است، گفت: شهدای شجاع، بزرگوار و خوب که زبان زد کشورهستند و افتخاری برای گیلانیان محسوب می‌شوند که باید به خاطر داشتن چنین شهدای به خودتان ببالید.

سرهنگ با بیان اینکه گیلان هشت هزار شهید در طول دوران دفاع مقدس دارد، تصریح کرد: از این تعداد چهار هزار شهید، نیروی زمینی است که نشان از رشادت‌های مردم این دیار دارد.

وی با بیان اینکه شهید به واسطه شهید شدن نه تنها خودش پاک می‌شود بلکه در آن محل و مکان که دفن شده آن را پاک می‌کند، خاطرنشان کرد: شهدا واسطه فیض‌ هستند وهم به واسطه شهید شدن محیط و مکان را امن و سالم می‌کنند، اذا بودن شهدا نعمت است.

رئیس سازمان ایثارگران نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه ارتش ۴۸ هزار شهید تقدیم نظام کرده است، گفت: از این تعداد ۴۶ هزار شهید نیروی زمینی است، ماهیانه پنج هزار نفر به ایثارگران مراجعه می‌کنند.

سرهنگ یعقوبی در سازمان ایثارگران دو خط قرمز وجود دارد، تصریح کرد: یکی از این موارد برخورد با کرامت در برابر خانواده‌های اثیارگران است و نه قدرت، خانواده شهدا و جانبازان باید از منظر قدرت با ما صحبت کنند. ۲۵۰ هزار جانباز در نیروی زمینی هستند و در این فضای کاری که وجود دارد ما خدمت رسانی می‌کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • نیروی زمینی ارتش ۴۶ هزار شهید تقدیم نظام کرده است
  • کاهش رشد منفی موالید سالیانه در گیلان
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی