Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@22:44:28 GMT

مسجد؛ پایگاه حمایت از کالای ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۱۹۷۰۵

مسجد؛ پایگاه حمایت از کالای ایرانی

به گزارش جهان نيوز، نشست خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد با حضور حجت الاسلام مجتبی صداقت، رئیس ستاد این دهه، صبح امروز در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد.
حجت الاسلام مجتبی صداقت، در ابتدای این نشست با بیان اینکه دهه تکریم و غبارروبی مساجد بعد از انقلاب اسلامی سنتی است که مورد استقبال قرار گرفت و گسترده شد، تصریح کرد: ایام غبارروبی و عطرافشانی مساجد قبل از ماه مبارک رمضان و در دهه آخر ماه شعبان برگزار می شود به این دلیل که مردم در ماه رمضان از مساجد به خصوص در شب های قدر استقبال بیشتری می کنند به همین دلیل از سال های گذشته قبل از ماه رمضان اقداماتی برای مساجد انجام می شد که در سال های اخیر تصمیم گرفته شد علاوه بر غبارروبی کالبد از کارکردهای مسجد هم غبارروبی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتقاد ما این است که اگر می خواهد خانه خدا آباد شود باید به سنت پیامبر برگردیم که برای ترویج زندگی اسلامی کارکردهایی را برای مساجد در نظر گرفته تا آنها زنده شوند. بر اساس نظریات کارشناسی و مطالعات و تحقیقات گسترده ای که در این امر صورت گرفته اگر مساجد ما آباد شود بسیاری از آسیب ها و مشکلات فرهنگی ما رفع خواهد شد چرا که مسجد نهادی همیشگی، پا به کار، زنده و پویا در همه محلات است و در همه اوقات روز می توان به آن سر زد.

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه با بیان اینکه اکنون بخشی از مساجد از کارکردهای اصلی خود فاصله گرفته اند، تأکید کرد: باید مساجد در رأس کار و در دل جبهه‌های مردمی حضور داشته باشند. همانطور که در دوران دفاع مقدس مساجد نقش تعیین کننده‌ای داشتند، در زلزله کرمانشاه هم مساجد نقش مهمی ایفا کردند چنانچه هلال احمر تهران برای مساجد تقدیرنامه‌ای صادر کرد. اولین جایی که مردم در بحران‌ها با آن ارتباط پیدا می‌کنند، مساجد است و در زلزله اخیر بیش از ۵ میلیارد در ۵ روز اول کمک نقدی به مساجد از سوی مردم انجام شد که این کمک‌ها تاکنون ادامه یافته و پای مساجد در همه این کمک‌ها در میان بوده است. سال گذشته نیز در امر جهیزیه اتفاقات خوبی در مساجد کشور رقم خورد.

مسجد؛ پایگاه همه کارهای نیک
حجت الاسلام صداقت با بیان اینکه مسجد اگر به کارکرد اصیل خود بازگردد، می‌تواند اتفاقات خوبی را برای جامعه رقم بزند، تصریح کرد: دهه تکریم برای این موضوع بسیار اهمیت دارد به همین خاطر هر یک از روزهای دهه تکریم را نامگذاری ویژه‌ای کرده‌ایم. همچنین در دیدار با مقام معظم رهبری،  ایشان اصطلاحی را برای مساجد به کار بردند به این مضمون که مسجد پایگاه است، حقیقتا هم پایگاه است نه فقط پایگاه سیاسی و اجتماعی بلکه مسجد می‌تواند پایگاه همه کارهای نیک باشد و ما دیدیم می‌توان تحت عنوان همین شعار تمام کارهای نیک را در مسجد انجام داد. به همین جهت شعار کلی امسال را «مسجد پایگاه همه کارهای نیک» تعیین کردیم. همچنین روزهای این دهه، هر یک به شعاری نامگذاری شده که اولین روز آن شعار «مسجد پایگاه حمایت از کالای ایرانی» است، طبق فرموده مقام معظم رهبری امسال عموم مردم برای حمایت از کالای ایرانی مدنظر قرار گرفته‌اند و اولین کار نیکی که مسجد می‌تواند انجام دهد برداشتن قدمی در رابطه با شعار سال و حمایت از کالای ایرانی است که برای کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این خصوص اساسنامه‌ای تهیه شده که به همه مساجد کشور ابلاغ خواهد شد، همچنین پویش «کالای ایرانی می خریم» با همین هشتگ در مساجد فعال خواهد شد. چرا که معتقدیم اگر مسجد شروع خوبی در این خصوص داشته باشد گستره آن به همه مردم خواهد رسید و اتفاق خوبی در این زمینه در سطح جامعه خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه روز دوم با عنوان «مسجد پایگاه تربیت کودکان و نوجوانان» نامگذاری شده، ادامه داد: انشاءالله اختتامیه جشنواره پیوند مسجد و مدرسه در مساجد برگزار خواهد شد و کودکان و نوجوانان در مساجد حضور فعال تری خواهند داشت. ۲۰۰ مسجد در این طرح شرکت کرده اند که در حال گسترش برای تمامی مساجد است. پیوند خوبی بین مساجد و مدرسه ایجاد شده و قصد داریم نهاد تربیتی مسجد را از این طریق احیا کنیم. روز سوم نیز «مسجد پایگاه تحکیم و تعالی خانواده» نامگذاری شده چرا که خانواده از اصلی‌ترین برنامه‌های فرهنگی امسال مساجد خواهد بود. مساجد مهد و مرکز تعالی خانواده معرفی می‌شوند و در امر تشکیل خانواده، تحکیم خانواده و حل اختلافات زناشویی و مساله کدخدامنشی در خانواده‌ها به فعالیت می‌پردازند. روز چهارم هم با عنوان «مسجد کانون مهرورزی و برادری» نامگذاری شده و توصیه ما به مساجد این بوده که از همه مردم برای حضور در مراسم جشن در مساجد دعوت شود و برنامه‌های ویژه شادی محور در این ایام برای مردم برگزار خواهد شد. روز پنجم هم که جمعه است با عنوان «مسجد پایگاه منتظران، نماز جمعه میعادگاه منتظران» نامگذاری شده که هدف از این نامگذاری سوق دادن همه نمازگزاران به سوی نماز جمعه است تا همه مساجد به صورت هماهنگ در نماز جمعه شهرهای خود حضور پیدا کنند.

 رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد با اشاره به نامگذاری ششمین روز این دهه با عنوان «مسجد پایگاه ارایه خدمات اجتماعی» ادامه داد: یکی از کارکردهای اصیل مساجد، پرداختن به بحث امور اجتماعی است و امیدواریم برنامه‌هایی در این خصوص در مساجد رقم بخورد. روز هفتم نیز «مسجد پایگاه نقش‌آفرینی بانوی مسلمان در جامعه» نامگذاری شده و اگر بخواهیم یک الگوی تمام عیار از حضور زنان در جامعه اسلامی نشان دهیم الگوی حضور زنان در مساجد می‌تواند بسیار مهم باشد. در این روز همایش تقدیر از بانوان فعال مسجدی را خواهیم داشت. « مسجد، پایگاه انقلاب و بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت» عنوان روز هشتم تعیین شده و برنامههای ویژه ای برای تقدیر از خانواده شهدا در این روز خواهیم داشت.

رونمایی از نرم افزار مسجدیاب در تهران
وی با اشاره به نامگذاری روز نهم دهه تکریم و غبارروبی گفت: در این روز که روز مسجد، «هسته مقاومت فرهنگی نام گرفته است» از فاز اول نرم افزار مسجدیاب رونمایی خواهد شد. از طریق این نرم افزار هر کسی در هر جایی از تهران می‌تواند نزدیکترین مسجد به محل زندگی خود را پیدا کند. تور مجازی مسجدگردی هم در این نرم افزار رقم خورده که تا کنون نزدیک به ۱۲۰۰ مسجد در این خصوص نامگذاری و در این نرم افزار جانمایی شده است. در فاز سوم هم کل کشور وارد این عرصه خواهد شد که امیدواریم در سال ۹۸ این اتفاق بیفتد.

حجت الاسلام صداقت با اشاره به روز دهم این دهه که مسجد پایگاه نشر معارف قرآن و اهل بیت علیهم‌السلام نامگذاری شده، عنوان کرد: برگزاری کرسی تلاوت در مساجد محوری استان و قرائت دعای افتتاح در همه مساجد استان تهران از برنامه‌های این روز است. همچنین برنامه‌های دیگری همچون اکران نمایشگاه عکس مفهومی با موضوع مسجد را در ۴۰ نقطه محوری استان در طول این دهه و در ماه مبارک رمضان خواهیم داشت که اکنون در نمایشگاه کتاب هم این کار انجام شده‌است. همچنین مساجدی که دارای ظرفیت هستند، پایگاه اکران فیلم های انقلابی می‌شوند. 

وی با اشاره به روز اول دهه تکریم مساجد اشاره کرد و گفت: به همین مناسبت امروز در مسجد امام خمینی(ره) بازار بزرگ تهران، باحضور اصناف و بازاری ها موضوع مسجد پایگاه حمایت از کالای ایرانی رقم خواهد خورد که امیدواریم بتوانیم در این مسیر گام برداریم. همچنین رویداد کارآفرینانه با موضوع ایده های مسجدی، پنجشنبه و جمعه این هفته در دانشگاه امام صادق(ع) رقم خواهد خورد. باشگاه ایده‌پردازان مسجدی با مرکزیت دفتر پژوهش و مطالعات در استان قم چند سالی است که شکل گرفته و با تمام ایده پردازان کشور ارتباط داردو امسال ایده هایی در این خصوص داریم که قابلیتت تبدیل شدن به یک کار ویژه را دارند. در این کارگاه بیش از ۲۵ گروه ایده پرداز حضور خواهند داشت و ایده‌های خود را مطرح می کنند که با حمایت این مرکز ایده های آنها فعال و به مرحله واقعیت می‌رسند.

 اجرای برنامه مسجد برقرار در بعضی مساجد کشور
در ادامه این نشست حجت الاسلام صداقت در پاسخ به سئوالی مبنی بر حضور اقشار مختلف مردم در هیئت امنای مساجد تصریح کرد: امسال در مورد هیئت امنا اقدامات ویژه‌ای خواهد شد تا  همه مردم بتوانند در آن حضور داشته باشند ولی تا این موضوع تائید نهایی نشده نمیتوانم در مورد آن صحبت کنم. البته در این چند سال در شیوه نامه‌ها برای امناء تاکید شده که ائمه جماعات از همه اقشار مختلف مردم باشد و متکی به قشر خاصی نباشند که با تدبیری که اندیشیده شده این مشکل حل خواهد شد. 

وی همچنین در بحث بازبودن درب مساجد در همه ساعات شبانه روز اظهار کرد: بجث تامین امنیت برای مساجد اهمیت دارد که اگر درب آن شبانه روزی باز باشد در این خصوص مشکلاتی پیش می‌آید، همچنین یکی از انتقادات به مساجد این است که چرا درب آنها به روی کارتنخوابها باز نیست که باید گفت این انتظار بیهوده‌ای است، چرا که مساجد باید پاک و مطهر باشند و متولی این کار برای کارتن خواب‌ها نهادهای دیگری همچون شهرداری هستند. همچنین بیش از ۳۰۰ مسجد اکنون در تهران شناسایی شده که درب آنها به روی مردم به صورت شبانه‌روزی باز است. برنامه ویژه‌ای با عنوان «مسجد برقرار» هم تدارک دیدهایم که در این مساجد تقویت می‌شود و شامل مساجدی است که بیشتر در مسیر قرار دارند و مورد استفاده مردم هستند.

دهه تکریم و غبارروبی مساجد با شعار «مسجد، پایگاه همه کارهای نیک» از ۱۷ تا ۲۶ اردیبهشت ماه در همه مساجد برگزار می شود.   منبع: مهر پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۹۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، ماموستا ملاقادر قادری امروز در مراسم افتتاح مسجد روستای «مزیدی» شهرستان پاوه در سخنانی اظهار داشت: خدمت تمامی حاضرین در این مسجد زیبا عرض خیرمقدم دارم و بسیار خوشحالم که امروز خانه‌ای دیگر از بیوت پروردگار را افتتاح نمودیم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: امروز ما مهمان خداوند متعال هستیم ولی بانی مراسم مردم عزیز روستای مزیدی هستند. به آنها تبریک می‌گوییم که خانه‌ای به این زیبایی برای قیامت خود ساخته‌اند خداوند از آنان قبول فرماید.
 
وی ادامه داد: آفرین بر مردم باغیرت مزیدی که با جمعیت کم و همت زیاد این بنای محکم را ساخته‌اند و تشکر و سپاس از تمامی خیرینی که با این عزیزان همراهی کرده و این خانۀ مبارک الهی را ساخته‌اند.
 
ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: خداوند متعال در آیۀ ۱۶۴ سوره مبارکه آل‌عمران می‌فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَ إِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ» من بر شما منت می‌گذارم به خاطر اینکه رسولی دلسوز، پیامبری مدیر و پیام‌رسانی شجاع برایتان فرستاده‌ام تا شمارا تعلیم داده و تزکیه و تربیت نموده و چگونه زیستن را به شما بیاموزد و شمارا از گمراهی و ضلالت برهاند.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در یک جمله بعثت رسول‌الله (ص) بهترین نعمتی است که خداوند به ما هدیه کرده است. علت مهم بودن بعثت به این دلیل است چون دنیا قبل از بعثت مملو از جهل و خرافات و تجاوز به حقوق بشر بود. مثلاً در سعودی دختران زنده‌به‌گور می‌شدند و در ایران با محارم ازدواج می‌شد و در روم دولت متمدن آن عصر، به حقوق حیوانات بیشتر از حقوق انسان‌ها توجه می‌کردند و در شبه‌جزیرۀ عربستان قبل از بعثت تنها ۴ نفر باسواد زندگی می‌کردند، بعثت در کلیۀ ابعاد زندگی افراد جامعه تغییر ایجاد کرد لذا باید قدردان این نعمت و شاکر پروردگار باشیم.
 
ماموستا قادری عنوان داشت: عرض کردم بعثت رسول‌الله (ص) در شبه‌جزیرۀ عربستان در همۀ شئون زندگی مردم سبب تغییرات شد و در مدرسۀ رسول‌الله (ص) در مدینۀ منوره کسانی فارغ‌التحصیل شدند که اسلام را به اسپانیا و جنوب چین و روم و استانبول رساندند و در اکثر دنیای معمورۀ آن زمان ندای لا اله الا الله و محمد رسول‌الله و الله‌اکبر طنین‌انداز شد.
 
وی افزود: خداوند متعال در مقابل این جهد و جهاد و ایثار حضرت خاتم به امتش و به اهل لا اله الا الله و محمد رسول‌الله (ص) می‌فرماید: من و فرشتگانم به این شخص والامقام درود می‌فرستیم «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ» پس شما هم از او تجلیل کنید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا».
 
 امام جمعه شهرستان پاوه گفت: اولین کار پیامبر بزرگوار ما (ص) بعد از هجرت احداث مسجد بود و به ‌محض ورود به مدینۀ منوره اول مسجد قبا را بنا کرد و سپس مسجدی به نام مسجد جمعه و آنگاه مسجدالنبی را ساخت که این مکان مبارک بعد از مسجدالحرام و مسجدالأقصی سومین مسجد مسلمانان شد که از همان روز تأسیس تا امروز که ۱۴۴۵ سال از آن گذشته است، مایۀ خیر و رونق دین و پایگاه معنویت شده است.
 
ماموستا قادری تصریح کرد: پیامبر بزرگوار اسلام (ص) می‌فرمایند: «مَنْ بَنا لله مَسْجِداً بَنی اللهُ له بیتاً في الجَنَّةِ» هر کس در دنیا مسجدی بنا کند، خداوند در قیامت برای او در بهشت منزلی را آماده می‌کند و این مسجد بنا به این توصیۀ رسول‌الله (ص) بعد از ۱۶ قرن به امید این کلمۀ زیبای حضرت خاتم (ص) ساخته شده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مسجد در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: سلف ما در تعریف جایگاه مسجد فرموده‌اند: «المسجد دارالسلام، دارالعبادة، دار المشورة، دار المصحف و دارالجهاد» و باز فرموده‌اند: «حصون المؤمن ثلاثة المسجد و ذکر الله و قراءة القرآن» آنچه انسان مؤمن را حفظ می‌کند، سه چیز است، مسجد، ذکر خدا و قرائت قرآن کریم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در آیین ما مساجد سنگرند و تضعیف مساجد تضعیف دین و مسلمین و آرزوی کفر و کافران است. در موضوع خواست دشمن که نیت آن‌ها تضعیف مسجد و صفوف مسلمین است، چند مثال را ذکر کرده‌اند که به خاطر اینکه بحث طولانی نشود نیازی به ذکر آنها ندیدم.
 
وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: جمعیت شهرستان پاوه ۶۵ هزار نفر است و ما در شهرستان ۱۰۳ مسجد و ۴ تکیه و خانقاه داریم که کار آنها هم مانند کار مسجد است پس در حقیقت ۱۰۷ مسجد داریم یعنی تقریباً برای هر ۶۰۷ نفر یک مسجد داریم که ۵۰ درصد آنها در عصر جمهوری اسلامی ساخته شده‌اند و تمامی مساجد قبل از انقلاب را منهای یک مسجد در پاوه در زمان جمهوری اسلامی تجدید بنا کرده‌ایم. فالحمدلله رب‌العالمین
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: همچنان که حضار محترم می‌دانند، سرباز و پاسدار و نگهبان این مساجد، علما و طلاب هستند و متأسفانه امروز برای حفاظت از این بیوت الرحمان در شهرستان پاوه ۱۰ طلبه خودی نداریم. دلیل این وضع نابسامان ما روحانیون هستیم که وحدت نداریم، مرکزیت و تشکیلاتی نداریم و بزرگی را از بین خود قبول نداریم و به همین دلایل معتمدین محل در اثر اختلاف ما توجهی به طلبه‌ها ندارند.
 
ماموستا قادری ادامه داد: اضافه بر این امروزه صفوف جمعه و جماعت ما کم رونق‌اند و حریم‌ها محترم شمرده نمی‌شوند و جامعۀ ما با هجمه و شبیخون فرهنگی دشمن روبروست. این درد ماست که عرض کردم لذا نیاز به تجدیدنظر داریم و اگر تجدیدنظر نکنیم مغلوب دشمنان می‌شویم. البته خداوند از دین خود دفاع خواهد کرد ولی در قیامت ما باید جوابگو باشیم.
 
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در خاتمه از تمامی خیرین و زحمت کشان، اهالی محترم مزیدی در روستا و خارج از روستا که زحمت کشیده‌اند، تشکر و قبول زحمات آنها را از خداوند منان خواستاریم و از سرکار خانم طاهرزاده و شوهر محترمش و حاج مدلل و حاج عبدالله عثمانی و 
​​دکتر پیام یوسفی تشکر و برای آنها آرزوی توفیق داریم.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق