Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:40:24 GMT

تاکید بر مشارکت مردم در احداث تصفیه خانه پردیسان

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۰۳۱۵

تاکید بر مشارکت مردم در احداث تصفیه خانه پردیسان

قم- ایرنا- چهل و هفتمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم، در حالی عصر دوشنبه در سالن جلسات این شورا برگزار شد که مباحثی از جمله تاکید بر مشارکت مردمی در ساخت تصفیه خانه منطقه پردیسان و فضاسازی ورودی های شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، رئیس شورای اسلامی شهر قم در این جلسه با اشاره به این که ساخت شبکه فاضلاب در منطقه پردیسان منافع عمومی و اجتماعی را به دنبال دارد گفت: مشکل جذب فاضلاب توسط چاه ها، در مجتمع های مسکونی وجود دارد که باید این طرح با قوت بیشتری اجرایی شود تا مشکل مردم کم برخوردار این منطقه حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
عبدالله جلالی افزود: نباید با بیان این که ساخت شبکه فاضلاب باعث افزایش هزینه در قبوض آب مردم این منطقه می شود بار روانی ایجاد کرد، بلکه باید به دنبال راهکارهای دائمی با احداث شبکه فاضلاب و حل مشکلات بهداشتی مردم باشیم.
وی ادامه داد: دستگاه های مربوطه باید در این زمینه همکاری کنند تا شاهد ساخت شبکه فاضلاب باشیم.
جلالی همچنین از اقدام های خوب شهرداری قم در برگزاری آیین های نیمه شعبان تقدیر کرد و گفت: شاهد فعالیت خوب و نقش پررنگ این نهاد در حوزه های مختلف حمل و نقل، پارکینگ ها و موکب ها در استقبال از زائران بودیم.

** مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به این که شرکت آب و فاضلاب قم درخواست مشارکت های مردمی در احداث تصفیه خانه در منطقه پردیسان قم را دارد، گفت: برآورد هزینه 126 میلیارد تومانی برای احداث این تصفیه خانه صورت گرفته است که یک سوم آن از مشارکت های مردم و بقیه از منابع استانی و ملی تامین خواهد شد.

** روح الله امراللهی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به این که از سرمایه های رها شده برای احداث تصفیه خانه فاضلاب استفاده شود گفت: سرمایه های زیادی از جمله زمین های دولتی در این منطقه بدون استفاده مانده که باید از ظرفیت دستگاه ها و این سرمایه ها بهره برد.
وی ادامه داد: احداث تصفیه خانه و نگهداری آن هزینه بر است که باید برای آن برنامه ریزی شود تا هزینه ها توسط مردم پرداخت نشود.

** رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم نیز با اشاره به این که ایجاد خطوط اصلی و تصفیه خانه ها از سوی منابع دولتی صورت می گیرد گفت: این امر به علت هزینه های بالا نیازمند مشارکت های مردمی است و دو سوم نیز توسط بخش دولتی و منابع استانی صورت می گیرد.
سید حسن رضوی ادامه داد: در شرایط فعلی، 30 تا 40 هزار واحد در پردیسان با مشکل فاضلاب مواجه هستند و نیازمند ایجاد زیرساخت های مناسب در این عرصه هستیم.
وی با اشاره به این که پکیج تصفیه خانه محلی در پردیسان 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: این پکیج برای 500 خانوار با اعتبار 10 میلیارد ریالی در حال ساخت است.
وی افزود: برای حل مشکل فاضلاب نیازمند تصفیه خانه در پردیسان با ظرفیت بالاهستیم.
رضوی در بخش دیگر سخنان خود با بیان این که اعتبارات عمرانی قم سالیانه 500 میلیارد تومان است گفت: در این چند سال با اعتبارهای دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی به 600 میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: در سال جدید چند طرح عمرانی از جمله بلوار مرجعیت، پل مهر و ماه و طرح ورزشی در بلوار پیامبر اعظم (ص) به بهره برداری می رسد که امیدواریم پیشرفت و آبادانی را برای استان قم به ارمغان بیاورد.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای طرح های عمرانی نیازمند همکاری شورای اسلامی شهر قم با شهرداری و دستگاه های مربوطه هستیم.

** همچنین یکی از اعضای شورای اسلامی شهر قم با تاکید بر این که بودجه ای برای مناسب سازی ورودی های شهر در نظر گرفته شود گفت: تعدادی از ورودی های قم مناسب با جایگاه این شهر مذهبی نیست.
حسن مالکی نژاد گفت: باید جایگاه و منزلت شهر قم حفظ شود، چراکه این شهر با سایر شهرهای دیگر تفاوت دارد و باید به صورت ویژه و با طراحی مناسب میزبان زائران باشد.
وی در ادامه با اشاره به این که برای جمکران باید یک بودجه ملی و استانی در نظر گرفته شود تصریح کرد: اجتماع عظیمی در نیمه شعبان وارد استان قم می شود که باید بودجه آن برای خدمات رسانی مناسب تامین شود.
وی افزود: نیازمند همکاری دستگاه ها مختلف و جذب مشارکت های مردمی در خدمات رسانی برنامه های نیمه شعبان هستیم.

** معاون اجرایی مسجد مقدس جمکران نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت خودجوش مردم در خدمات رسانی به زائران در نیمه شعبان گفت: 150 ایستگاه صلواتی امسال در خیابان های منتهی به این مسجد برپا شد.
احمد حاجی زاده افزود: چهار هزار خادم در ایستگاه ها و موکب ها فعالیت کردند و 750 هزار پرس غذا در این ایستگاه ها توزیع شد.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت پارکینگ مسجد مقدس جمکران گفت: امسال 200 هکتار پارکینک در اختیار زائران قرار گرفت.
وی گفت: نیروهای بسیجی نیز در پارکینگ ها مستقر و مسئولیت هدایت زائران را بر عهده گرفته بودند.
حاجی زاده از حضور 20 هزار زائر غیر ایرانی در مسجد جمکران خبر داد و گفت: نیمه شعبان جشن جهانی بین المللی است که هر ساله شاهد حضور بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی هستیم.
مسجد مقدس جمکران در ایام نیمه شعبان، سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود(عج) میزبان خیل عظیمی از مشتاقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت است.
8138/ 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي شوراي شهر قم تصفيه خانه مشاركت هاي مردمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۰۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده ظهر شنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های اجرای شبکه‌های جمع آوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب با اشاره به عقب ماندگی خدمات فاضلاب در استان دلیل اصلی این مهم را عدم تأمین اعتبارات کافی برای انجام طرح‌های فاضلاب بیان کرد و گفت: رشد جمعیت در جهان عموماً و به خصوص در جهان سوم و محدودیت محیط و زمین برای زندگی، انسان‌ها را وادار کرده است که از طبیعت و هر آنچه در آن وجود دارد با دقت و احتیاط کامل استفاده کنند اما استفاده بی رویه از خوان گسترده طبیعت در طول سالیان متمادی، محیط زیست را با مشکل احیا مجدد روبرو ساخته و بسیاری از نعمت‌های موجود را با خطر نابودی مواجه کرده است.

وی افزود: ورود فاضلاب‌های خام انسانی از طریق چاه‌های جاذب به سفره آب‌های زیرزمینی و نیز از کانالهای روباز و سرپوشیده به آب‌های سطحی و در نهایت تخلیه به دریا و دریاچه‌ها، موجب آلوده شدن این منابع گشته و بشر را با خطر کمبود آب آشامیدنی سالم و نابودی اکوسیستم دریایی و سرانجام تخریب محیط زیست انسانی و طبیعی مواجه ساخته است.

مدیر عامل آبفا مازندران دفع غیر بهداشتی فاضلاب را علاوه بر آلودگی منابع آب، ایجاد مناظر ناخوشایند زیست محیطی و جلب حشرات ناقل موجب شیوع بیماری‌های متعدد گوارشی و سایر بیماری‌های میکروبی و انگلی خطرناک دانست.

برارزاده با اشاره به تصفیه فاضلاب از نقطه نظر اقتصادی که باعث کاهش هزینه‌های درمانی و هزینه‌های بهسازی محیط زیست خواهد شد، گفت: از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها نیز می‌توان در زمینه‌های مختلف از جمله آبیاری فضای سبز، کشاورزی و تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی بهره برد در همین راستا به دلیل کمبود نزولات جوی در کشور، استفاده از پساب برای کشاورزی می‌تواند قسمتی از نیاز آبی استان را جبران کند.

وی تصریح کرد: قرارگیری بخش عمده سرزمینی استان مازندران در نوار ساحلی بزرگترین دریاچه دنیا، اهمیت و لزوم ساماندهی فاضلاب را دوچندان کرده در همین راستا ۱۸ پروژه فاضلاب در شهرهای استان مازندران و سه پروژه جمع آوری شبکه فاضلاب در روستاهای استان در دست اجراست که پس از بهره برداری ضمن حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی و نیز حفظ سلامت جامعه می‌توان از پساب حاصله بیشترین بهره را داشت.

کد خبر 6089866

دیگر خبرها

  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران