Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان گفت: ارتباط بین استاد و شاگرد، منشاء تحولات بسیاری است و اگر شاگرد دلبسته استاد شده و مهربانی او را باور کند، قطعا بیش از شرایط معمول از او می‌آموزد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام سیدمحسن شفیعی رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان در آیین تجلیل از استادان نمونه آموزشی، استادان بازنشسته و گروه‌های آموزشی ممتاز دانشگاه شهید چمران اهواز که در این دانشگاه برگزار شد، ضمن بزرگداشت یاد شهید مطهری، اظهار کرد: پیامبر به ما توصیه کرده است که علم بیاموزیم و خداوند به واسطه دانش، بخشی از جامعه را نسبت به دیگر بخش‌ها سرآمد کرده است و آحاد جامعه از این افراد پیروی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ارتباط بین استاد و شاگرد، منشاء تحولات بسیاری است و اگر شاگرد دلبسته استاد شده و مهربانی او را باور کند، قطعا بیش از شرایط متعارف از او خواهد آموخت. امروز دغدغه‌هایی برای نسل جوان داریم و همه ما گاهی در منظر پدر و مادر، مسئولان فرهنگی یا مسئولان آموزشی، گاهی مطالباتی از جوانان داریم و حال امروز آن‌ها را با دیروز خود مقایسه می‌کنیم.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان ادامه داد: بخشی از دغدغه‌های ما نیز مربوط به جایگاه معلمی است. این جایگاه می‌تواند تأثیرگذاری بسیاری در سلوک فرزندان ما داشته باشد.

شفیعی گفت: در رسانه منصوب به خواجه نصیرالدین طوسی، خواجه نصیرالدین می‌گوید با این نگاه شاگردان خود را تربیت کنید که دانش‌آموز شما سرآمد عالمان روزگار شود. امروز نسل جوان ما در تعامل و ارتباطات ما، برخی مسائل را با آنچه که منظور ما است، متفاوت برداشت می‌کند که در این ارتباط به یک فهم مشترک نیاز داریم.

وی خاطرنشان‌کرد: برخی می‌گویند جوانان امروز از نصیحت خوش‌شان نمی‌آید اما این با فطرت انسانی سازگاری ندارد. چه بسا به روش و شکل انتقال مطلب ما نقد وارد باشد. باید راه مناسب را پیدا کنیم. تأثیر و جایگاه هیچ مرجع و نهادی در شکل‌گیری شخصیت جوانان بیشتر از معلم نیست.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان تصریح کرد: اگر دهه سرآمدی آموزش را برگزار کرده و اساتید برتر را معرفی می‌کنیم، به نظر من باید سهم اساتید در شکل‌گیری شاگردان را نیز در نظر بگیریم. جوانان سرمایه‌هایی هستند که در اختیار اساتید می‌باشند.

شفیعی گفت: معلمان و اساتید مردان آسمانی ما در زمین هستند. اساتید گرچه زمینی‌اند اما تکریم آن‌ها توصیه آسمانی دین ما است.

همچنین عبدالله پارسا، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در این مراسم، اظهار کرد: معلم‌ها موجودات زمینی هستند که تلاش بسیاری برای آموزش دانشجوها انجام می‌دهند. نادانی زادگاه پذیرش استبداد است. هر آنچه مسئولیت دانایی را از ما سلب کند، مروج و مشوق نادانی است. معلم مروج فهم و مشوق اندیشه است و ما را در این راه راهنمایی می‌کند. معلمان شایسته دوست داشتن و مهر ورزیدن هستند.

در این مراسم همچنین مجتبی جعفرپور، استاد بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: سال‌ها درس بررسی کتب درسی را در مقطع کارشناسی تدریس کردم. در این درس دانشجویان با نقاط ضعف خود و پیچیدگی‌های تدریس آشنا می‌شدند و تلاش می‌کردند در طول نیم‌سال تحصیلی این ضعف‌ها را برطرف کنند. ابتدای هر نیمسال از دانشجویان می‌پرسیدم آیا خود را برای تدریس آماده می‌بینید؛ اغلب دانشجویان جواب مثبت می‌دادند اما در پایان نیمسال و پس از آشنایی با پیچیدگی‌های تدریس اغلب دانشجویان به این سوال پاسخ منفی می‌دادند و می‌گفتند هنوز آمادگی این کار را ندارند.

وی افزود: داشتن مدارک کارشناسی یا دکتری به تنهایی از یک فرد، معلم کارا نمی‌سازد. آیا قرار است تنها یک معلم معمولی باشیم یا می‌خواهیم مراحل برتر بودن را طی کنیم؟ اغلب اساتید ما به دنبال برتر بودن هستند. اما چگونه می‌توانند آن را به دست آورند؟ این کار نیازمند مطالعه مداوم و آشنایی به روش‌های تدریس است.

این استاد بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: نمی‌شود گوشه چشم ما به امتیازات شرکت نفت یا علم پزشکی باشد و انتظار استاد برتر شدن داشته باشیم. در این راه به ناچار باید از بسیاری از امتیازات بگذریم و علی‌رغم مشکلات، فکر و ذکر ما دانشجویان باشد. معلمان برجسته، بسیاری از کارهایی که دیگران انجام می‌دهند را انجام نمی‌دهند.

جعفرپور ادامه داد: با داشتن مدرک کارشناسی یا دکتری، تنها یک معلم معمولی خواهیم ماند. در گذشته مرسوم بود تازه‌کاران به کلاس درس افراد با تجربه می‌رفتند و افراد باتجربه نیز در کلاس درس معلمان تازه‌کار حضور پیدا می‌کردند. در نهایت در یک گفتگوی دو نفره، افراد با تجربه از اندیشه جوانان بهره می‌بردند و جوانان نیز از تجربه این اساتید باتجربه استفاده می‌کردند. البته اخیرا میزگردهایی تحت عنوان تدریس، تجربه و تعهد در دانشگاه برگزار شده است که جای تقدیر دارد.

وی افزود: از معلمان و اساتید می‌خواهیم ایثار کرده و به مشکلات کمتر توجه کنند. به آموزش عشق بورزند و مراحل تکامل را طی کنند. البته این عشق و ایثار می‌تواند تحت‌الشعاع مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی قرار گیرد. سیاست مداران باید توجه کنند که پیشرفت کشور در گرو آموزش و پژوهش است و پیش نیاز پژوهش دست اول، آموزش دست اول است؛ بنابراین سرنوشت میهن ما به کیفیت آموزش بستگی دارد.

 

این استاد بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: معلمان نباید برای رفع مشکلات خود طومار ارسال کرده یا جلوی مجلس تجمع کنند. مشکلات این قشر فرهیخته را حل کنید و آموزش و پژوهش و درنهایت سرنوشت کشور را در مسیر مطلوب قرار دهید. دانشگاه باید توسط متخصصین دانشگاهی و مستقل از مسائل سیاسی اداره شود. عقلانی نیست که چند نفر در وزارت علوم بدون مشورت با بدنه دانشگاهی برای دانشگاهیان تصمیمات یک‌طرفه بگیرند. دانشگاهیان از این تصمیمات یک‌طرفه آسیب‌های بسیاری دیده‌اند.

جعفرپور افزود: یکی از کارهای بسیار خوب انجام شده در دنیا، کسب استقلال دانشگاه‌ها بود. البته دانشگاه‌ها و مسئولان ما راه زیادی برای رسیدن به این مسئله دارند. باید در مدیریت شفاف‌سازی شود و دانشگاهیان در جریان امور قرار داده شوند. همه باید باور کنیم که مشارکت جمعی در تصمیم‌گیری‌ها کار مدیریت را آسانتر می‌کند.

وی خطاب به دانشجویان گفت: اگر اساتیدی دارید که از مرحله معمولی فراتر هستند، قدرشناس آن‌ها باشید. چرا که این سطح از دانش به راحتی به دست نیامده است. بلکه با تحمل محدودیت‌های اقتصادی، از خود گذشتگی، عشق و ایثار به دست آمده باشد.

در پایان این مراسم از اساتید نمونه آموزشی، اساتید بازنشسته و گروه‌های نمونه آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز تقدیر شد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۴۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اعلایی سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی دفاع مقدس استان قزوین اظهار کرد: آهنگ رشد باغ موزه دفاع مقدس استان قزوین در چند سال گذشته به ویژه در حوزه زیرساخت‌های عمرانی سرعت یافته است و شرایط مناسب‌تر از گذشته پیش می‌رود.

وی افزود: در سفر رئیس جمهور به استان قزوین هم توجه ویژه ای به این حوزه شده است و شرایط در آینده بهتر هم خواهد شد.

اعلایی گفت: در کنار اقدامات زیرساختی باید برای تمرکز بر توسعه مفاهیم دفاع مقدس، آرمان شهدا و نگاه رهبر معظم انقلاب به مقوله دفاع مقدس اقداماتی انجام شود که این موضوعات هم دنبال می‌شود.

استاندار قزوین اضافه کرد: در سال‌های اخیر در برگزاری مراسمات و یادواره شهدا اقدامات خوبی به ویژه توسط بنیاد شهید اتفاق افتاده است که شایسته تقدیر می‌باشد.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به نقل قول دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ارتباط عاطفی ایشان با شهید بابایی اظهار داشت: کسانی که شهید بابایی را بشناسند و ظرفیت‌های معنوی ایشان را درک کنند به راحتی می‌توانند این شهید والا مقام را الگوی خود قرار بود و با این شهید در ارتباط باشند، موضوعی که نشان دهنده عمق تأثیرگذاری شهدای استان به ویژه شهدای برجسته می‌باشد.

وی با بیان اینکه چهره‌های شاخص خوبی در استان وجود دارد که از همین خاک برخواسته و آسمانی و ملی شده‌اند و باید برای آنها ویژه‌تر کار کرد، گفت: طرح آشنایی با شهید بابایی و شهید رجایی برای دانش آموزان و دانشجویان یا راه اندازی تشکل‌هایی در این زمینه می‌تواند منجر به ارتباط بیشتر نسل جوان با شهدای قزوینی شود.

اعلایی افزود: ایجاد حلقه ارتباط با نسل جوان بسیار مهم است، به طور مثال اگر بتوان فیلم، کتاب و اسناد زندگی شهید بابایی را در دسترس و در محل مراجعه نسل جدید قرار داد به طور قطع شاهد اثرگذاری بیشتری خواهیم بود چراکه این شهید والا مقام یک الگوی مناسب برای ورزشکاران، محصلین، علاقه مندان به زندگی عرفانی و معنوی، علاقه مندان قزوین و سایر موضوعات است.

استاندار قزوین اضافه کرد: به عنوان نمونه سازمان تبلیغات اسلامی طرحی با عنوان دختران حاج قاسم راه اندازی کرده است که مطلوب ارزیابی می‌شود و جا دارد این قبیل طرح‌ها به صورت بومی شده در قزوین و با محوریت شهدای شاخص استان اجرا شود و در آینده باغ موزه دفاع مقدس محل رفت همین گروه‌ها و تشکل‌ها و اعضای این طرح‌های مردم محور باشد.

نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: معاونت عمرانی و بنیاد شهید استان اقدام خوبی را در طراحی مزار شهدا برای ایجاد یک مجموعه فرهنگی انجام داده است و می‌تواند برای اشاعه فرهنگ دفاع مقدس بسیار تأثیر گذار باشد، به همین دلیل نیاز است تمامی دستگاه‌های ذیربط به ویژه شهرداری قزوین پای کار بیاید و انتظار این است که این موضوع با اولویت توسط همه ما مورد پیکیری قرار بگیرد تا به نتیجه مطلوب برسد.

کد خبر 6099908

دیگر خبرها

  • رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • تجلیل از اساتید دانشگاه پیام نور ایلام
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت