Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،استاندار خراسان رضوی در پیامی پیشاپیش 19 اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ کلینی به عنوان روز اسناد ملی و میراث مکتوب را به عموم فعالان و خادمان عرصه علم، فرهنگ و تاریخ، تبریک گفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رضا رشیدیان در این پیام اظهار داشت: انتظار می رود افرادی که اسناد و میراث مکتوب را در دسترس دارند این مدارک یا نسخه دیجیتال آن را در اختیار آرشیو ملی قرار دهند تا در شرایط خوبی نگهداری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در متن این پیام آمده است:انسان در طی قرون متمادی و در خلال رویارویی با حوادث گوناگون به تجربیات ارزشمندی دست یافته است. تاریخ مجموعه تمامی این تجربیات است و عدم بهره مندی از این دستاورد گرانبها و سرمایه عظیم بشری می تواند ضمن آنکه به تکرار خطاها و اشتباهات گذشته بیانجامد، باعث گسستگی نسل امروز با نسل های پیشین شود.
در این بین اسناد ملی هر کشور به منزله گنجینه ای گرانبها است که به پلی ارتباطی بین گذشته و آینده آن سرزمین می ماند و به عنوان حافظه تاریخی یک کشور بیانگر اندیشه، فرهنگ و تجربه یک ملت است.
این آثار آینه تمام نمای اصالت تاریخی و بالندگی ملی محسوب شده و عامل بازشناسایی هویت ملی و فرهنگ گذشتگان هستند. هویتی که عناصر سازنده ای مانند ارزش های ملی، دینی، فرهنگی، انسانی، اجتماعی، تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، زبانی و ... را در خود جای داده و اسناد و میراث مکتوب ضمن آنکه نمایانگر این ارزش ها هستند به عنوان گنجینه های ارزشمند در میان مردم و مرکزهای فرهنگی، کتابخانه ها، مسجدها، مدرسه های قدیمی و موزه ها و ... سبب سربلندی و افتخار جوامع نیز می باشند.
نقش سازمان های متولی این امر همچون سازمان اسناد و کتابخانه ملی و ... جهت حفظ و صیانت از این گنجینه های بی بدیل و ارزشمند ملی با هدف گذاری و تمرکز بر شاخص هایی چون گردآوری، ساماندهی، حفظ و نگهداری و خدمات رسانی اسناد در طی نسل های متمادی بیش از پیش برجسته و عیان می شود.
اینجانب ضمن تبریک 17 اردیبهشت سالروز تأسیس سازمان اسناد ملی ایران و 19 اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ کلینی به عنوان « روز اسناد ملی و میراث مکتوب»به عموم فعالان و خادمان عرصه علم، فرهنگ و تاریخ؛ فرصت را مغتنم شمرده و از آحاد جامعه و صاحبان اسناد و نسخ خطی، عکس و سایر مواریث گرانقدر مکتوب تقاضا می نمایم تا جهت حفظ و صیانت از این گنجینه های ملی، جلوگیری از زوال و تخریب آنها، مشارکت در عرصه خدمات علمی و پژوهشی ضمن همکاری و تعامل با نهادهای دست اندرکار، هر چه بیشتر در تعالی سرزمینی که مهد تمدن و تاریخ جهان هست کوشا و سهیم باشند.
انتظار می رود افرادی که این اسناد و میراث مکتوب را در دسترس دارند این مدارک یا نسخه دیجیتال آن را در اختیار آرشیو ملی قرار دهند تا در شرایط خوبی نگهداری شوند. امکان بهره گیری و استفاده پژوهشگران فراهم شده و زوایای مختلف تاریخی، بخصوص تاریخ معاصر بیش از پیش آشکار گردد و نهایتاً این مهم که مردم باید اسناد و میراث مکتوب را میراثی ملی بدانند که به عده ای خاص تعلق ندارد و مربوط به هویت و فرهنگ جامعه است نهادینه شود.
دستگاه های دولتی در چارچوب قانون اسناد ملی و در راستای حفظ و نگهداری تاریخ استان از امحاء یا انتقال سهوی و عمدی اسناد دولتی و اوراق راکد بایگانی ها بدون هماهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی بپرهیزند.
بر این باوریم که صیانت از میراث مستند کشور و کمک به توسعه و بالندگی آرشیو ملی جمهوری اسلامی ایران نیازمند عزم راسخ، تلاش خالصانه و متعهدانه و کوشش های بی دریغ افراد خدوم و دلسوزی است که همواره برای حفاظت از آن گام هایی استوار برداشته اند. یقیناً جمیع این تلاش های بی منت و بدون مطالبه است که همراه با همدلی و همراهی و همفکری سازمان ها می تواند علاوه بر صیانت از میراث مکتوب کشور به آحاد ملت در راستای بهره وری از داشته هایشان کمک کند.
در پایان ضمن اشاره به سخن گرانمایه حکیم فرزانه و رهبر معظم انقلاب که فرمودند: " ان شاء الله در لابه لای اسناد و با دقت و کار تحقیقی در آن حقایقی از تاریخ آشکار شود و جامعه علمی و فرهنگی را به فضاهای جدید از معارف ایران برساند." مراتب تقدیر و تشکر خود را از تلاش های صادقانه مدیران، کارکنان، مسئولان بایگانی ادارات و تمامی افرادی که به نحوی با تولید، نشر، نگهداری، ارزشیابی، اشاعه اطلاعات به منظور فراهم آوردن بستر توسعه فرهنگ حفاظت از میراث مکتوب کشور به ویژه در استان ولایتمدار خراسان رضوی سهیم هستند، اعلام می نمایم.
از خداوند متعال دوام توفیق روز افزون آن عزیزان را در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و سیاست های دولت تدبیرو امید به برکت حضور در جوار بارگاه نورانی آقا علی بن موسی الرضا( علیه آلاف التحیه و الثناء) خواستارم.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: طی دو سال گذشته نیز ۲۹ مجوز به‌منظور تاسیس موزه خصوصی صادر شده و ۷۴ موزه خصوصی تمدید مجوز شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی دارابی؛ نشست قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور اظهار کرد: ما قدردان کار بزرگ مجموعه‌دارها در حفاظت و حراست از فرهنگ، میراث و هویت کشور هستیم.

او افزود: هیچ دولت و حاکمیتی بدون مردم معنا پیدا نمی‌کند، هویت و حیات میراث‌فرهنگی وابسته به مردم است. نقش دولت‌، تسهیلگری، حمایت‌ و نظارت است و نباید در امور مربوط به تصدی‌گری ورود کند.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، موزه‌ها را تابلوی راهنمایی برای جامعه امروز عنوان کرد و افزود: کاردکرد موزه‌ها صرفاً جمع‌آوری و ارائه گنجینه‌ها نیست بلکه علاوه بر نگاهداری از تاریخ خوانش و راه حلی برای امروز و فردای جامعه محسوب می‌شوند و در دیپلماسی فرهنگی نقشی موثر دارند.

تشکیل کارگروهی به‌منظور احصاء و پیگیری موضوعات مطرح شده در جلسه، اختصاص مکانی به عنوان دفتر انجمن مجموعه‌دارها، برگزاری نشست سالانه و تجلیل از برترین‌ مجموعه‌دارهای کشور، معرفی مجموعه‌ها و مشارکت در تهیه بانک اطلاعاتی، از دیگر نکات مطرح شده از سوی معاون میراث‌فرهنگی بود.

دوره تخصصی "داوری مهر اصالت ملی" برگزار می‌شود

او همچنین مجموعه‌دارها را گنجینه‌ای از تجربه، دانش عشق، انگیزه و اراده دانست و افزود: از آنجا که آموزش پایه توسعه است، برگزاری کارگاه‌های آموزشی از سوی مجموعه‌دارها ضرورت دارد. 

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی همچنین به شعار «هر شهر یک موزه» برای تحقق اشاره کرد و جانمایی مکان‌ موزه‌ها را در شهرهای مختلف مورد تاکید قرار داد.

دارابی، اقتصاد میراث‌فرهنگی را موضوعی مورد غفلت واقع شده عنوان و به ضرورت تدوین تقویم رویدادهای میراث‌فرهنگی اشاره کرد.

او با بیان اینکه در حال حاضر سند ملی میراث‌فرهنگی و سند ملی موزه‌داری کشور با مشارکت بخش خصوصی در حال تدوین است از مجموعه‌دارها خواست در این راستا نظرهای خود را مطرح کنند و مشارکت داشته باشند.

صدور 64 مجوز مجموعه‌داری در دولت سیزدهم

هادی میرزایی؛ مدیرکل موزه‌ها با اشاره به برگزاری این جلسه به‌منظور توسعه همکاری و ایجاد زمینه‌ای برای شناسایی اشیاء تاریخی در اختیار افراد و ترغیب فعالیت به شکل قانونی ادامه داد: در طول دو سال گذشته 64 مجوز مجموعه‌داری صادر شد و 78 مورد تمدید مجوز انجام گرفته و در سامانه جام نیز 71 هزار شیء توسط مجموعه‌دارها ثبت شده است.

او ادامه داد: طی دو سال گذشته نیز 29 مجوز به‌منظور تاسیس موزه خصوصی صادر شده و 74 موزه خصوصی تمدید مجوز شدند.

4500 مجموعه‌دار خصوصی داریم

منوچهر لطفی؛ رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران با اشاره به شناسایی 4500 مجموعه‌دار خصوصی در کشور افزود: تخمین می‌زنیم مجموعه‌دارهای سراسر کشور 8 هزار و 500 نفر باشند که نیمی از آنها را شناسایی کرده‌ایم و تلاش انجمن مجموعه دارها نزدیک‌کردن فعالان این حوزه و تعامل با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوده است.

او با بیان اینکه تهران دارای 500 مجموعه دار حرفه‌ای است، ادامه داد: از این تعداد 200 نفر آمادگی تاسیس موزه را دارند که اگر 200 مکان از سوی وزارت میراث‌فرهنگی در اختیار آنها قرار بگیرد موزه‌هایی بی‌نظیری را در کشور خواهیم داشت.

لطفی هدف از تاسیس انجمن مجموعه‌دارها را معرفی و شناخته شدن این افراد عنوان و ابراز امیدواری کرد این مهم تحقق پیدا کند.

همچنین در بخشی از این نشست، مجموعه‌دارهای حاضر به بیان نظر، پیشنهاد و دغدغه‌های خود پرداختند که اختصاص مکانی برای دفتر انجمن مجموعه‌دارها، تشکیل کارگروه ویژه و حمایت به‌منظور برگزاری نمایشگاه در سایر کشورها از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده بود.

حسن امین (استاد دانشگاه گلاسگو، حقوقدان، مؤلف و مجموعه‌دار کتاب و نسخ خطی)، محبوبه کاظمی دولابی، قنبرعلی کرمانی، علیرضا عسگری، کامران نجف‌زاده، ناصرالدین حسن‌زاده، راما وزیری، سیدحسین موسوی یکتا، آرمین شهریاری، خسرو احمدوند، عبدالعلی پژویان، رضا سمایی، پویا خادمیان، بهنام بیگدلی، محمود دلیر، محمدامیر راد و میریام گوتس (مدیر سراموزه راهگشای بادرود و همسر فرانسوی الاصل محمد رهگشا که بیش از 25 سال است در ایران سکونت دارد) در این جلسه حضور داشتند. گوتس با اشاره به علاقه وافر خود به فرهنگ و هنر ایران گفت: گمان می‌کنم من ایرانی‌ترین فرد این جلسه هستم!

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته