Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، زهرا عبداللهی، با بیان اینکه در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور است، خاطرنشان کرد: الگوی غذایی مردم، مهمترین عامل خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماریهای قلبی، عروقی، سرطانها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.

وی درخصوص مصرف قندها، چربی ها و نمک در الگوی غذایی مردم، اظهارداشت: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، میزان بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می شود، بنابراین ریسک ابتلا به انواع بیماری ها افزایش پیدا می کند، در مقابل مصرف سبزی ها، میوه ها و تحرک مردم نیز کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص مصرف بی رویه قند روزانه مردم گفت: درحال حاضر سرانه مصرف قند روزانه مردم در ایران 66 گرم است، درحالی‌که میزان قند روزانه توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت، 25 گرم است، یعنی میزان استاندارد مصرف قند در روز باید معادل پنج حبه قند یا 5 قاشق مرباخوری شکر باشد.

عبداللهی با بیان اینکه مردم باید از مصرف نوشابه های گازدار پرهیز کنند، گفت: هر قوطی نوشابه گازدار، بین 28 تا 30 گرم شکر دارد، بنابراین چنانچه در روز فقط یک قوطی نوشابه گازدار مصرف شود، به تنهایی بیش از میزان توصیه شده بوده و اگر مواد قندی سایر خوراکی های روزانه نیز به الگوی غذایی مردم افزوده شود، فرد با اضافه دریافت قند روبرو خواهد بود. 

وی با اشاره به اینکه طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک روزانه برای افراد عادی باید کمتر از 5 گرم و برای افراد بالای 50 سال باید کمتر از 3 گرم باشد، تصریح کرد: ایرانی‌ ها حدود دو تا سه برابر بیشتر از میزان توصیه شده جهانی، یعنی 10 گرم نمک در روز مصرف می کنند، با مصرف بی رویه نمک، ریسک ابتلا به فشارخون، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده نیز افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه حذف نمکدان از سفره ها، یکی از راهکارهای کاهش مصرف است، اظهارداشت: از جمله راهکارهای دیگر کاهش مصرف نمک، به حداقل رساندن استفاده از آن موقع طبخ غذا و کاهش مصرف شورجات و فست فودها است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص مصرف چربی روزانه مردم گفت: حداکثر 25 تا 30 درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی ها تامین شود و دریافت بیش ازاین مقدار چربی، منجر به اضافه دریافت آن و حرکت کردن به سمت بیماری ها و ریسک فاکتورهای بیماری زا می شود.

عبداللهی با بیان اینکه طبخ غذا به صورت سرخ شده با حجم زیاد روغن باید محدود شود، گفت: خطر ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی و چاقی و اضافه وزن با مصرف بی رویه روغن و چربی افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه مصرف روغن جامد به دلیل داشتن اسیدچرب اشباع توصیه نمی شود، ادامه داد: روغن های گیاهی مایع که اسید چرب ترانس کمتر از 2 درصد دارند، مثلا روغن کنجد، روغن آفتابگردان، روغن کلزا برای مصرف مناسب تر هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حتی روغن های گیاهی مایع نیز باید به میزان محدود مصرف شوند، بیان کرد: خانم ها معمولا عادت دارند، با دردست گرفتن بطری روغن، آن را به غذا اضافه کنند، درحالیکه این طرز استفاده منجر می شود، به یکباره حجم زیادی روغن به غذا اضافه شود که قابل بازگشت هم نیست، بنابراین برای کنترل حجم روغن مصرفی باید آن را با قاشق اندازه بگیرند و اضافه کنند.

وی در پایان تاکید کرد: همچنین چربی‌های حیوانی نیز توصیه نمی شود، چراکه اسیدهای چرب اشباع بالایی در این نوع چربی وجود دارد.
 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ابتلا به بیماری تغذیه جامعه قند وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حسن شیخی، گفت:همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح و تماس با امعاء و احشاء آلوده منتقل می‌شود. 

وی اظهارداشت: بنابراین کشتار دام‌ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه، ادامه داد:گوشت دام‌های ذبح شده، باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می‌افتد این ویروس از بین برود، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحد‌های تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

وی در پایان از دامداران خواست در صورت مشاهده کنه از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته