Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: با خروج امریکا از برجام اتفاق قابل ذکری در صادرات نفت و گاز و میعانات گازی کشور نمی‌افتد و درآمدهای ارزی تغییر نمی‌کند. ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۵ اقتصادی نفت و انرژی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه وزیر نفت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما حضور یافت و در خصوص آخرین وضعیت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران گزارشی ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنگنه با اشاره به تحقق خودکفایی در تولید بنزین گفت: وضع کشور درباره بنزین بسیار خوب است و از این جهت نمیتوانند ما را تحت فشار قرار دهند.

وی افزود: فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزهای اخیر به تولید رسیده و دارد 12 میلیون لیتر بنزین یورو 5 تولید می کند.

وزیر نفت با بیان اینکه " فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس آماده افتتاح رسمی است و تولید آن در حال تثبیت است"، گفت: فاز سه این پالایشگاه نیز اواخر سال به بهره برداری می رسد که در مجموع پالایشگاه ستاره خلیج فارس 36 میلیون لیتر بنزین تولید خواهد کرد و ایران به صادرکننده بنزین تبدیل می شود.

وزیر نفت میزان تولید امروز کشور را حدود 88 میلیون لیتر عنوان کرد و گفت: اکنون هم کمیت بنزین و هم کیفیت بنزین در مقایسه با گذشته بهتر شده است.

وزیر نفت با بیان اینکه "65 درصد تجهیزات پالایشگاه های کشور در داخل ساخته می شود"، اذعان داشت: در بخش احداث تاسیسات صنایع نفت و گاز تحول بزرگی در کشور روی داده و ایرانِ امروز با 20 سال پیش، در این زمینه قابل مقایسه نیست.

وی افزود: در حالی که 20 سال پیش حتی نمی توانستیم یک متر لوله در دریا کار بگذاریم اکنون توانایی قرار دادن روزانه یک کیلومتر لوله در دریا را داریم.

* زمینه ساخت لوله های انتقال گاز ترش در کشور ایجاد شده

زنگنه با بیان اینکه "در سال 76 توان ساختن توربین و کمپرسورهای صنعت نفت و گاز در داخل وجود نداشت اما امروز بیش از 100 توربین و کمپرسور ساخته شده"، گفت: سه شرکت سکوساز فعال در کشور وجود دارد و در مناقصه های ساخت سکو و تجهیزات آن و لوله گذاری، شرکت های ایرانی برنده می شوند و اکنون زمینه ساخت لوله های انتقال گاز ترش در کشور ایجاد شده و در آینده نزدیک جزو سه چهار کشور سازنده این لوله ها می شویم.

وی ادامه داد: سال گذشته قرارداد 555 میلیون یورویی ساخت لوله های انتقال گاز ترش از پارس جنوبی با یک شرکت خارجی که در کنار آن یک شرکت ایرانی قرار دارد بسته شد و قرار شد 500 کیلومتر از این لوله ها در داخل کشور ساخته شود که اکنون با 120 میلیون دلار سرمایه گذاری شرایط ساخت این لوله ها در داخل فراهم شده است.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه "در زمان تحریم ها به دلیل ندادن این لوله ها استحصال از­ یک چاه گاز چهار کیلومتری متوقف می شد"، گفت: اکنون مته های حفاری نیز در داخل ساخته می شود که در گذشته سالانه هزار مته از خارج می خریدیم.

* سازندگان خارجی تجهیزات را در داخل ایران بسازند

زنگنه با تأکید بر لزوم توجه سازندگان داخلی تجهیزات نفتی بر قیمت، کیفیت و زمان تحویل کالا، گفت: شرکت های خارجی نیز اگر می خواهند در ایران موفق باشند باید در کنار شرکت های ایرانی کار کنند و تجهیزات را در داخل کشور بسازند.

وزیر نفت در خصوص ارتباط وزارت نفت با دانشگاه ها گفت: اکنون با دانشگاه های شریف، تهران، سهند، امیرکبیر، شیراز و دانشگاه آزاد برای افزایش بازیافت نفت از میادین قرارداد بسته ایم.

وی ادامه داد: درباره فرآیندهای تولید نیز که آن را از خارج می خریم با تعدادی از دانشگاه ها قرارداد بسته شده است.

زنگنه با بیان اینکه "همه دانشجویانی که کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه صنعت نفت می خوانند در طرح­ های خود به نیازها و سوالات ما پاسخ می دهند و درباره آن پژوهش می کنند"، گفت: ارتباط بین دانشگاه و صنعت می تواند زمینه ساز توسعه در هر بخشی باشد.

*امسال 4 فاز پارس جنوبی به بهره برداری می رسد

وزیر نفت در خصوص وضعیت توسعه میدان گازی پارس جنوبی تصریح کرد: سال گذشته 6 فاز در پارس جنوبی با تولید حدود یکصد و 50 میلیون متر مکعب گاز در مدار قرار گرفت و امسال نیز چهار فاز به بهره برداری می رسد که از آنها 140 میلیون متر مکعب گاز ترش به ساحل می آید و 100 میلیون متر مکعب از آن گاز شیرین استحصال خواهد شد.

وی افزود: بر اساس اصل 44 قانون اساسی دولت نباید در بخش پالایشگاه سازی دخالت کند و به دلایلی نیز این موضوع برای بخش خصوصی نیز جذاب نیست، در حالیکه به هر کس درخواست ساخت پالایشگاه داده است مجوز داده ایم.

زنگنه با بیان اینکه "وضع برای پتروشیمی ها بهتر است و مشکلی در دادن خوراک به آنها از جمله اتان، میعانات گازی و ال پی جی نداریم"، گفت: مشکل پتروشیمی ها بحث فروش تولیدات آنهاست البته سال گذشته 800 هزار تن معادل 13 درصد افزایش خرید مواد اولیه به وسیله پتروشیمی ها از شرکت های پایین دستی بوده است.

وی ادامه داد: شش میلیون تن مواد اولیه پتروشیمی از کارخانه های تولید کننده پایین دست خریداری کرده ایم.

* محصولات پتروشیمی باید معاف از معالیات شوند

وزیر نفت در خصوص قیمت محصولات پتروشیمی در بازار داخلی گفت: مواد پتروشیمی برای صادرات معاف از مالیات هستند اما برای فروش در داخل کشور باید مالیات پرداخت کنند در حالیکه به دلیل واسطه ای بودن این محصولات برای بازار داخلی باید معاف از مالیات باشند.

وی افزود: در هر حالی نیاز به شریک و سرمایه گذار خارجی در صنعت نفت داریم زیرا اگر خارجی ها باشند سرعت کار ما بیشتر می شود البته اگر نباشند نیز پیشرفت داریم اما سرعت آن کم است.

* رئیس جمهور امریکا دو دوزه بازی می کند

وزیر نفت با بیان اینکه "رئیس جمهور امریکا درباره بهای نفت دو دوزه بازی می کند"، گفت: از طرفی با برخی کشورهای اوپک برای کاهش تولید و افزایش قیمت بسته است و از طرفی نیز برای اینکه از فشار داخلی خارج شود اوپک را مقصر افزایش قیمت نفت معرفی می کند.

وی افزود:­ پشتوانه جمهوری خواهان امریکا نفت است و یک عده هم در اوپک ابزار دست امریکایی ها شده اند.

زنگنه تامین گازوئیل و بنزین با کیفیت را برای شهرهای بزرگ و نظام حمل و نقل کشور از اولویت های وزارت نفت عنوان کرد و گفت: آلودگی تهران مربوط به بنزین نیست، بلکه مربوط به کامیون های غیر استانداردی است که شب تا صبح در این شهر تردد می کنند.

* مسئله کاهش مصرف بنزین را باید در صنایع خودروسازی جستجو کرد

وزیر نفت تصریح کرد: برای کاهش مصرف بنزین نباید مسئله را در ساخت پالایشگاه ها دانست بلکه باید آن را در صنایع خودروسازی جستجو کرد.

وی ادامه داد: برخی پالایشگاه های کشور صاحب ندارد و مانند پالایشگاه تهران که صاحب آن سهام عدالت است، مسئولانش فقط دنبال سود هستند.

این عضو کابینه دولت خاطرنشان کرد: ابزاری برای مجبور کردن این گونه پالایشگاه ها برای افزایش کیفیت محصولاتشان نداریم.

* ظرفیت تولید نفت روی 4 میلیون بشکه می ماند

وی افزود: ظرفیت تولید نفت کشور برای سال آینده چهار میلیون بشکه می ماند اما در میعانات که اکنون حدود 700 هزار بشکه است به یک میلیون بشکه در سالهای آینده خواهیم رسید.

زنگنه با بیان اینکه "چهار واحد ان جی ال برای استحصال و تفکیک گازهای همراه نفت در کشور فعال هستند"، گفت: طرح های مکملی در این زمینه داریم تا مسئله گازهای همراه نفت در سه چهار سال آینده حل شود.

* سالی هشت درصد کاهش تولید نفت داریم

وزیر نفت با بیان اینکه "اکنون بازیافت ما از میادین خوب نیست و سالانه هشت درصد کاهش تولید نفت داریم."، گفت: توسعه میادین مشترک،­کاهش مصرف داخل و افزایش بازیافت تولید از میادین نفتی از جمله اولویت های وزارت نفت است.­

زنگنه میزان جمعیت تحت پوشش شبکه گازرسانی را 94 درصد جمعیت کل کشور اعلام کرد و گفت: سالانه 30 میلیارد متر مکعب گاز صادر می کنیم که به ترکیه و عراق به وسیله لوله ­گاز صادر می کنیم.

وی افزود: با پاکستان نیز قرارداد فروش گاز داریم اما به دلایل سیاسی این کشور قرارداد خود را اجرا نمی کند و تخلف کرده است.

وزیر نفت با بیان اینکه "به آذربایجان و ارمنستان نیز گاز صادر می کنیم"، گفت: ال ان جی نیز روش دیگری برای صادرات است که تجهیزات تولید 100 میلیون تن از این محصول ساخته شده است.

زنگنه در خصوص تولید نفت از خزر اذعان داشت: این نفت به دلیل هزینه های بالای آن کمتر از 30 دلار در نمی آید و اکنون نیز فناوری استخراج آن در کشور نیست.

وزیر نفت به توافق اخیر ایران و آذربایجان در خصوص برداشت مشترک از نفت خزر اشاره کرد و گفت: اکنون در دو بلوک با کشور آذربایجان نفت اکتشاف می کنیم که این موضوع قفل خزر را در این زمینه شکسته است.

انتهای پیام/

R32317/Pne/S7,80/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان ادعا می‌کنند که این پوست الکترونیک فرصت‌های جدیدی را برای انجام کارهایی که نیاز به دقت و کنترل زیادی نیرو دارند، باز خواهد کرد. این فناوری برخلاف پوست‌های الکترونیک دیگر است که با کشیده شدن، دقت حسی خود را از دست می‌دهند.

آنها می‌گویند: پوست انسان باید کشیده و خم شود تا بتواند حرکات ما را تطبیق دهد، پوست الکترونیک نیز چنین است. مهم نیست که چقدر کشیده می‌شود، واکنش فشار تغییر نمی کند و این یک دستاورد قابل توجه است.

محققان پوسته الکترونیک قابل کشش را به عنوان یک جزء حیاتی برای دست روباتی تصور می‌کنند که می‌تواند همان سطح نرمی و حساسیت را در لمس دست انسان داشته باشد. این دستاورد به ویژه در مراقبت‌های پزشکی کاربرد بسیاری دارد؛ جایی که روبات‌ها می‌توانند نبض بیمار را بررسی کنند، بدن را پاک کنند یا قسمتی از بدن را ماساژ دهند. از نظر محققان روبات پرستار یا فیزیوتراپیست بسیار ضروری است،‌ زیرا در سراسر جهان، میلیون‌ها نفر در حال پیر شدن و نیازمند به مراقبت هستند، بیش از آنچه سیستم پزشکی جهانی می‌تواند ارائه دهد.

آنها می‌گویند: در آینده، اگر تعداد افراد سالمند بیشتر از مراقبان سلامت شود، در سرتاسر جهان بحرانی به وجود خواهد آمد. پس باید راه‌های جدیدی برای مراقبت کارآمد و مداوم از مردم پیدا کنیم و روبات‌ها بخش مهمی از این پازل هستند.

فراتر از پزشکی، روبات‌های مراقبت از انسان می‌توانند در بلایا به کار گرفته شوند. آنها می‌توانند به‌عنوان مثال، افراد مجروح و گرفتار شده در زلزله یا ساختمان‌های فروریخته را جست‌وجو کنند و از مراقبت‌های در محل مانند احیای قلب استفاده کنند،

فناوری E-skin فشار حاصل از تماس را حس می‌کند و به دستگاه متصل شده اجازه می‌دهد تا بداند که چه مقدار نیرو باید استفاده کند، مثلاً برای گرفتن فنجان یا لمس یک فرد. اما وقتی پوست الکترونیک معمولی کشیده می‌شود، آن تغییر شکل را نیز حس می‌کند. این خواندن نویز اضافی ایجاد می‌کند که توانایی حسگرها را برای احساس فشار مختل می‌کند.

بیشتر بخوانید: ساخت پوست الکترونیکی شبیه به پوست کروکودیل

کشش‌پذیری به محققان این امکان را می‌دهد تا کاوشگرها و دست‌های روباتیک بادی ایجاد کنند که می‌توانند شکل خود را برای انجام انواع وظایف حساس و مبتنی بر لمس تغییر دهند.

کلید این کشف یک حسگر فشار واکنش هیبریدی نوآورانه است که محققان سال‌هاست روی آن کار کرده‌اند. در حالی که پوسته‌های الکترونیک معمولی خازنی یا مقاومتی هستند، پوسته الکترونیک پاسخ هیبریدی هر دو واکنش را به فشار به کار می‌گیرد. کامل کردن این حسگرها و ترکیب آنها با مواد عایق و الکترود قابل کشش، این نوآوری پوست الکترونیک را فعال کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229477 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود