Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:13:09 GMT

یک نسل را با تشویق به خواندن رشته های مهندسی و پزشکی سوزاندیم

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۰۴۹۷

یک نسل را با تشویق به خواندن رشته های مهندسی و پزشکی سوزاندیم

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مجید حسینی در برنامه حالا خورشید در خصوص اشتغال جوانان و معضل بیکاری، اظهار کرد: مردم ایران مهم ترین مشکل کشور را بیکاری، کم کاری و امنیت شغلی می دانند. فراموش نکنیم که آموزش و مسئله نوع سیستم آموزشی ما اثر خیلی خیلی جدی ای در اشتغال دارد.

وی یکی از دلایل اصلی وضع بد اشتغال در ایران را سیستم آموزشی در دوره قبل از دانشگاه و دانشگاه دانست و افزود: آموزش ما از پای بست ویران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه بین المللی تیمز سطح درک مطلب و مهارت های بچه ها را در کشورهای مختلف بررسی می کند. طبق پژوهشی ه سال گذشته بین ایران و ۴۷ کشور دیگر انجام شده است ما در مهارت های علوم که در دوره سوم دبیرستان انجام می شود چهل و سوم و در درک مطلب که در کلاس چهارم انجام می شود سی و هشتم شدیم.

کنکور استعدادها را سرکوب می کند
حسینی با اشاره به اینکه در پایان سیستم آموزشی غولی به نام کنکور گذاشته ایم، تصریح کرد: قرار بوده کنکور دانشجویان را گزینش کند اما در حال حاضر استعداد بچه ها را سرکوب می کند و باعث می شود وضع هر روز در استعدادیابی، مهارت و اشتغال بدتر شود.

وی تاید کرد: در درس ادبیات طی ۱۰ سال گذشته ۵۰ برابر نمره زیر صفرمان افزایش پیدا کرده و در درس ریاضی ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است و به این دلیل است که ما به بچه ها به جای اینکه مهارت، خلاقیت و زندگی یاد بدهیم تست یاد می دهیم.  

حسینی ادامه داد: البته در این شرایط معلم ها مقصر نیستند چرا که ان ها مجبورند ساختار آموزشی ای که برای شان تعریف شده است را انجام دهند.

کاغذ سفید در کنکور از ۳۲۰ هزار نفر می برد!
وی با اشاره به اینکه امسال بودجه آموزش و پرورش ۳۶ هزار میلیارد تومان است و ۸ هزار میلیارد تومان هزینه کنکور می شود، عنوان کرد: کاغذ سفید در کنکور از ۳۲۰ هزار نفر می برد! یعنی ساختاری که پشت سر گذاشتیم به جای اینکه به بچه های ما مهارت بیاموزد، باعث شده فراوانی نمره های بچه ها از ریاضی تا جغرافیا بین منفی ۱۰ تا ۱۰ باشد. یعنی ۳۶ هزار میلیارد تومان هزینه می کنیم که بچه های ما به اندازه منفی ده بفهمند.

حسینی ادامه داد: البته این هزینه را خود مردم پرداخت می کنند و فقط خرج حقوق کارکنان می شود. در صورتی که در ژاپن ۱۶۵ میلیارد دلار خرج آموزش می شود. ۳ درصد از سرانه ملی ژاپن صرف آموزش می شود برای اینکه ژاپن، ژاپن شود. ولی ما این همه برای آموزش هزینه می کنیم که این همه دانش آموز بروند پشت سدی به نام کنکور که پارسال از میان ان همه متقاضی فقط ۴۰ هزار نفر پزشکی پذیرش کرد.

افزایش آموزش کمی در ایران کار اشتباهی بوده است
وی با اشاره به اینکه این روزها دیگر نمی توان با تحصیلات شغل پیدا کرد، افزود: باید شغل را بسازیم و راه آن فقط دانشگاه نیست. افزایش آموزش کمی در ایران کار اشتباهی بوده است. ما در ایرانبا ۸۰ میلیون جمعیت ۲۶۴۰ دانشگاه داریم، در حالی که چین با بیش از یک میلیارد جمعیت، ۲۴۸۱ دانشگاه دارد.

حسینی گفت: در ایران سالانه با اقتصاد ۴۰۰ میلیارد دلاری ۲۳۳ هزار مهندس فارغ التحصیل می شوند در صورتی که در امریکا با  اقتصاد ۱۸ ترلیارد دلاری هم ۲۳۷ هزار مهندس تولید می شود. ما برای این اقتصاد، اندازه آمریکا مهندس تولید می کنیم.

ما یک نسل را با تشویق به خواندن رشته های مهندسی و پزشکی سوزاندیم
به گفته وی برای درآمد بیشتر بچه ها را تشویق می کنیم رشته های مهندسی یا پزشکی بخوانند. در حالی که استعداد و توان شخصی هستند که می توانند اشتغال زا باشند. ما یک نسل را با تشویق به خواندن رشته های مهندسی و پزشکی سوزاندیم و هنوز این کار را تکرار می کنیم. در ۱۰ سال رشد شرکت کنندگان پزشکی ما ۱۹۶ درصد افزایش پیدا کرده است. حضور در دانشگاه و خواستن این رشته فقط رسیدن به مطالبات تعداد زیادی از این افراد را به تعویق می اندازد.

حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته در ایران تعداد دانشجویان لیسانس و فوق لیسانس برابر شد، تصریح کرد: در کدام کشور صنعتی خانواده ها بچه ها را تشویق می کنند فقط تحصیل کنند و بعد از لیسانس، فوق لیسانس و بعد از فوق لیسانس، دکتری بگیرند؟

دانشگاه و مدرک رابطه مستقیم با بیکاری دارد
وی با بیان اینکه دانشگاه و مدرک رابطه مستقیم با بیکاری دارد، افزود: ۲۴ درصد فارغ التحصیلان ما بیکار هستند، در حالی که دیپلمه های ما بیکار نیستند. چون دیپلم ها کارهای فنی را هم انجام می دهند و حتی با یک اتومبیل مسافر کشی می کنند. کاری که فارغ التحصیلان دانشگاهی ما حاضر نیستند انجام دهند. کسی که با ماشین کار می کند حداقل ماهی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارد، ولی جوان فارغ التحصیل بیکار هیچ درآمدی ندارد و من می ترسم از ناامیدی ای که جوانان ما را فرا می گیرد.

حسینی راهکار برون رفت از این اتفاقات را هدایت بچه ها به سوی استعدادهای شان است دانست و گفت: نباید بچه ها به تحصیل در رشته هایی که به آن علاقه ای ندارند اجبار شوند. گرفتن مدرک در ایران دارد تبدیل به سم می شود. اگر ۸ هزار میلیارد تومانی که برای کنکور هزینه می کنیم برای تولید،  اشتغال و مهارت آموزی هزینه کرده بودیم الان جوانان مان بی کار نبودند.

وی بیان کرد: استعداد بچه ها برای سیستم آموزشی ما اصلا مهم نیست. فقط مهم است بچه ها در چند رشته دسته بندی شوند و به کنکور برسند و در این مرحله سیستم آموزشی ما تمام می شود. دانشگاه هم این بچه ها را به سمت اشتغال نمی برد. چون در مدرسه به سمت اشتغال نرفته اند. مدرسه محل دانش آموختن نیست. مدرسه محلی برای آموختن زندگی است. محل آموختن مهارت و کار است. در صورتی که سیستم آموزشی ما به بچه تحمل، صبر و کار جمعی یاد نمی دهد فقط تست زدن را یاد می دهند.

حسینی در پایان با اشاره به اینکه در ایران بعضی وقت ها کار باعث تحقیر است، خاطر نشان کرد: در کشورهای توسعه یافته شرایط مالی خانواده در هر شرایطی باشد بچه در سن ۱۸ سالگی کار می کند و در کارواش کار کردن هم برای بچه ها احساس تحقیر ندارد. بچه ها باید بعد از ۱۸ سالگی مهارت بیاموزند. ما باید در درجه اول مطالبات خانواده و بچه ها را در زمینه اشتغال کاهش دهیم. در مرحله بعد به دنبال راهکار کوتاه مدت نباشیم و در گام بعد باید بچه های ما بیاموزند هر کاری مقدس است و باید کار کنیم تا بتوانیم کشور را نجات دهیم.

کد خبر 4293279

منبع: مهر

کلیدواژه: باغ کتاب دانشگاه های علوم پزشکی سیدمجید حسینی شهرداری تهران شورای شهر تهران شهر تهران وزارت آموزش و پرورش انتخاب شهردار بارش باران بیمه طرح ترافیک محسن هاشمی سازمان هواشناسی سازمان تامین اجتماعی آلودگی هوا ترافیک نمایشگاه کتاب تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۰۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

 

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

 

همچنین دکتر فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم دکتر شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، دکتر مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم دکتر‌هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!/دیپلماسی را نادیده نگیریم/كريدور عراق-اردوغان- اروپا